kolega kelt pucao sam po 3 metaka od svakog (osim za miraz 89 1kom), ovako mi je bilo lakse da slikam. Najgori je bio belom, najbolji B&P.Meta svezi panj oraha B&P uso oko 15cm,Belot i fiocci oko 8cm.miraz 5cm.Daljina gadjanja 35 - 40 koraka.Belomom probao 2 kom. oba puta prebacaj ili ja neznam da gadjam s njim ili je sa ostalim bila sreca
to neznaci da je belom najgori vec da samo nema istu putanju kao i ovi drugi. probaj grupisanje samog beloma u vecu metu i vecu daljinu npr 60 koraka. meni je nosio uvek odlicno i iz pola i iz punog coka naravno do 50-60m. za sve preko ove distance je zakon karabin, kugle zaboravi, mada se u lovu svasta desava,ali o promasajima niko ne prica.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
nikako da uvatim vremena da pravim kalup za kugle a imam ekstra ideje ma kakav Sauvestre to bi bila druga liga odma posle keltdumduma
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related
Može Šeki ako puška ima kvalitetne nišane. Sa klasičnim sačmarskim nišanom je veoma teško plasirati precizan pogodak na daljinama preko 50 metara. A Sauvestre sa slug cevi i dobrim mehaničkim nišanima može i na 120 metara.
^ Ja sam PRVI DAN moju mp153 probao i na qgle, BP one Palla Gualandi, beshe, i nachelno moze se i samo sa mooshizzom dosta dobro gadjati! Npr., probao sam na 40m i 80m, i tvrdim da bi se moglo prilichno precizno pucati na prasitje, u uslovima ODLICHNE vidljivosti, znachi RETKO!
A za nasheg Grunfa,
kelt kaže:
nikako da uvatim vremena da pravim kalup za kugle a imam ekstra ideje ma kakav Sauvestre to bi bila druga liga odma posle keltdumduma
pozdrav svima.Novi sam na forumu i pazlivo sam citao o pdkalibarskom zrnu i nebi da budem dosadan sa tim punim cokovima ali imam pusku toz 57t 1c trap puska i zbog svoje bezbednosti ali i zbog bezbednoti drugih zele bih da znam dali mogu iz nje da pucam podkalibar krusik gold i silver kao i belom pojedinacno zrno posto ne bi da se desi nesto pusci a naravno i nikome oko sebe do sad sam pucao na glinene golubove ali su me drugari zarazili sa lovom na DS .Otvorio sam i beloma i krusik i pokusao sam da gurnem kroz cev i ni jeda ni druga ne mogu da izlaze kroz cev narocito kroz gornju gde je stigla desetak cm do kraja i nije htela nikako dalje usput merio sam cokove kod drugara da znam tacno koji su cokovi sa mikrometrom i donja je tricetvrt a gornja pun cok.Unapred hvala za savete pozdrav
zaboravio sam da kazem da belomov metak ima meksu plastiku i vece zrno a krusiov ima tvrdju plastiku ali mnogo manje zrno pa ako moze koji u koju cev da koristim
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Silver havk je od olova, podkalibarni strelasti projektil težine 18gr a gold havk je mesingani strelasti podkalibarni projektil od 14gr, razume se u kalibru 12.
Krušik radi još RS1 u kalibru 12/70 i RS2 u kalibru 12/76, oni su kalibarni jedinačni projektili sa integrisanim plastičnim čepom, RS1 je težine 28gr.
Krušik još radi duble bal, to već znaju svi, dve podkalibarne kugle smeštene u plastični koncentrator koji je ujedno i čep, ukupne težine kugli su 29gr, odnosno sa plastičnim koncentratorom čitavih 36gr.
I radio je PK to je sferična kugla u kalibru 16 koja je smeštena u plitku korpicu plastičnog čepa, mislim da ima 18gr težine ali nisam siguran.
bru kaže:
pozdrav svima.Novi sam na forumu i pazlivo sam citao o pdkalibarskom zrnu i nebi da budem dosadan sa tim punim cokovima ali imam pusku toz 57t 1c trap puska i zbog svoje bezbednosti ali i zbog bezbednoti drugih zele bih da znam dali mogu iz nje da pucam podkalibar krusik gold i silver kao i belom pojedinacno zrno posto ne bi da se desi nesto pusci a naravno i nikome oko sebe do sad sam pucao na glinene golubove ali su me drugari zarazili sa lovom na DS .Otvorio sam i beloma i krusik i pokusao sam da gurnem kroz cev i ni jeda ni druga ne mogu da izlaze kroz cev narocito kroz gornju gde je stigla desetak cm do kraja i nije htela nikako dalje usput merio sam cokove kod drugara da znam tacno koji su cokovi sa mikrometrom i donja je tricetvrt a gornja pun cok.Unapred hvala za savete pozdrav
Kolega koliko ja znam i Belomova i Krusikova potkalibarna zrna mozes da pucas iz tvoje puske bez ikakvih problema.
Potkalibarni projektili mogu da se pucaju iz svih vrsta čokova i ne predstavljaju nikakvu opasnost ni pri dugotrajnoj upotrebi istih. Kalibarni projektili savremene konstrukcije imaju rebra koja se skidaju prilikom prolaska kroz čokove tako da se mogu koristiti iz svih čokova zaključno sa punim čokom. Nije za upotrebu jedino iz super čoka (1,25 mm). Međutim, dugoročno gledano treba izbegavati često pucanja projektila punog prečnika iz punog čoka, jer ipak dolazi do povećanog naprezanja u zoni čoka (na ustima cevi).
Iako imam TOZ57T1C sa 3/4 i 1/1 čokovima nisam je oprobao sa potkalibarnim niti bilo kojim pojedinačnim kuglama ... ali iz lovnih pušaka sa svim prečnicima čokova jesam i pokazalo mi se da što je čok uži to su pogotci lošiji ne uvek ali u 90% slučajeva
te ako hoćeš da TOZovq koristiš u kombinaciji sa "kuglama" najpre probaj kako će se pokazati na meti, a već vidiš iz prethodnih upisa kolega da može i da je bezbedno ... što se tiče puške, s'obzirom da je baskula prilično jača u odnosu na lovnu(TOZ34) i slične, neće biti nikakvih problema!
izvinite kolege nisam dobro rarumeo to predtavljanje ako treba javno da se predstavim evo par reci;iz uzdina sam selo pored kovacice,zemljoradnik volim lov i pucam na glinene golubove kako i kad mi budzet dozvoljava uglavnom volim druzenje i prirodu pozdrav svima
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?