Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
stefan092

Hunter forever kaže:

stefan092 kaže:
Iz danasnjeg lova, 4 su odstreljene ali jednu nisam naso.

i41.tinypic.com/2rdks2p.jpg

Stefane koja je puska ako nije tajna ?

Sto bi bila tajna Grin

Zastava m80 To je moj otac kupio '95 ili '96 zato sto mu se svidjala kako izgleda. On nije lovac nije ni znao o kakvom se kvalitetu radi ali bar lepo izgleda.

Hunter forever
 Prelepa je , pomislio sam da je neka mnogo luksuznija puska. Pozdrav
marka Engleski poenter marka

fotolovac
 Uspešan vikend, predivan teren, prvi dan suv kao barut, ipak kerovi su izvrsno radili. U nedelju je pala kiša tako da smo svi bili mokri od rose...

imageshack.us/a/img694/4342/tqv1.jpg

imageshack.us/a/img838/2008/xy9b.jpg

imageshack.us/a/img6/2377/jmwr.jpg

imageshack.us/a/img842/6595/64li.jpg

imageshack.us/a/img10/6608/j4dk.jpg

imageshack.us/a/img707/2523/2nqp.jpg

imageshack.us/a/img404/4077/o6gs.jpg

imageshack.us/a/img706/3623/y1a4.jpg

imageshack.us/a/img407/4319/44wg.jpg

imageshack.us/a/img832/5193/i9y6.jpg

imageshack.us/a/img209/607/0jql.jpg

imageshack.us/a/img854/9571/u5hm.jpg

imageshack.us/a/img837/8718/dlql.jpg

imageshack.us/a/img849/1038/a5b3.jpg

imageshack.us/a/img838/5219/ecij.jpg

imageshack.us/a/img823/8329/twsj.jpg

imageshack.us/a/img826/3052/7us6.jpg

imageshack.us/a/img821/8949/2o4v.jpg

lovacsajuga
 Pozdrav kolege! Na jugu suvo bez padavina ,rosa samo kraj korita reka,mali broj prepelica,dovoljno golubova za solidan lovački ugodjaj.
Pozdrav za kolegu VIDLICA!(Nesto ga ne vidim ovde)?
Jel on to zauzet lovom ili...( možda čeka zimu? Pa ondak DS..pa vuk)?
Dobar pogled!
Dejan

fotolovac
 Još malo slika pred vikend koji obećava dobar lov...

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0543_zps3a2a43ed.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0529_zpse4c49faa.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0523_zpsddc5ad9a.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0491_zps5cf59da7.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0431_zps8d7d37bc.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0430_zps90982f0b.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0457c_zpsdb13e829.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0470_zps6be039d9.jpg

i458.photobucket.com/albums/qq307/mastilop/DSC_0486cs_zpsb30fddf1.jpg

nidzamotocross

fotolovac kaže:
Uspešan vikend, predivan teren, prvi dan suv kao barut, ipak kerovi su izvrsno radili. U nedelju je pala kiša tako da smo svi bili mokri od rose...

imageshack.us/a/img209/607/0jql.jpg

Opasna registracija. Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

DJULE78
 Sve pohvale za prelepe slike,svaka cast!!

Bajkela
 Jos jedna nedelja i lov na prepelice. Ekipa mala ali odabrana. Odobreno

http://img834.ima...d=2yc2.jpg
Indjijanac
Lisica

Lala
 Današnji izlazak na prepelice je bio pod idealnim uslovima: vlage i rose je bilo i više nego dovoljno, vegetacija na strjnjištu ni premala ni prevelika, jutarnja temperatura oko 15 stepeni, vedro, datum na kalendaru baš za očekivane prelete (cugove) prepelica, volja i raspoloženje na nivou, ma retko se poklopi da je sve pod konac, kao danas... Sve je bilo extra, osim što prepelica nema onoliko koliko smo očekivali! Ne mogu da kažem da ih nema, ali mi se čini da ih je početkom avgusta bilo više! Da li cugovi kasne, ili se dešava ono što neki govore, da su prepelice donekle promenile rutu migracije, nemam pojma.

Kako god bilo, lov je bio veoma dobar, i to najviše zahvaljujući psima koji su radili šampionski, u odličnim uslovima. Nagedali smo se markiranja i sekundiranja, a zanimljivo je da su prepelice dugo trpele marku, verovatno se nisu dizale zbog puno rose. Skoro svaki odstrel je bio iz marke, a najčešće se podizala jedna, ili najviše dve prepelice, što mi se mnogo više dopada nego kad se digne par komada, a posle prvog pucnja odleti još deset... Bilo je i lepih promašaja zicera, kao što je i red! Smile

Danas sam isprobao municiju koju je punio Sniper (2 mm sačma), ovo čudo njegovo nije za pucanje na blizu, ali zato bez greške obara i na malo daljem rastojanju, i prilično je ugodna za pucanje, mekana. Mislim da je za obaranje an daljinu u pitanju korpica, koja je verovatno nešto dublja, ali Sniper će to bolje da objasni... Dva lepa promašaja sam imao na blizu prvim metkom (uzan snop), ali zato drugi metak komotno obara i na 35-40 metara, što prepelica preleti začas u brišućem letu! Kad sam ukapirao kako patrona nosi snop, posle je bilo bez promašaja - šta mogu kad me hoće! Grin

Sve u svemu, prilično lep lov (čak i kad uračunam vodu u čizmama pošto sam zaboravio kamašne), ali mi ostaje misterija gde su oni čuveni cugovi? Posle lova sam se čuo sa još nekoliko ekipa iz drugih lovišta, i kod njih ista priča...

Evo jedne lepe slike iz današnjeg lova - moj Kastor je markirao, a sekundirali su mu Rančerova NOD kuja Ada, i još jedan NKD. Stajali su skoro minut u marki, dok sam ja prišao, namestio se za slikanje, slikao, pa su onda na komandu psi podigli prepelicu, koja je završila o pojasu na visku.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250
 i kod mene slicna situacija,ali i pored malog broja podignutih ptica uzivanje u radu pasa koji su bili na visini zadatka.posto mi je pored doceka predatora ovo omiljeni lov,primecujem da pad brojnosti traje vec nekih 4-5 sezona.prelet kasni ili potpuno izostaje,a zbog unistavanja stanista i sve vece upotrebe pesticida sve manji je i broj ptica koje se izlegu na ovim terenima.nasuprot njima u toku je veoma intenzivan prelet africkih grlica za koje su takodje pricali da su promenile koridor seobe pa ih proteklih godina bilo vrlo malo i kratko su se zadrzavale.u protekle 3 sezone najbolje sam prolazio od 10-og do 25-og septembra pa ne gubim nadu da ce biti jos lepih lovova.extra su mi se u ovom periodu pokazale delimicno zakorovljene parcele tek pokosenog suncokreta.videcemo sta ce bidne iduceg vikendaiveli
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

darkon
 Kod mene ih ima i to u baš lepom broju.
Na početku sezone je to bilo slabo, ali izgleda krenuli cugovi...

stefan092
 Kod mene i dalje slabo, pored rose i ne tako toplog dana samo par komada.

fotolovac
 Ispada da samo nas nekoliko lovimo prepelice. Stavljajte slike. Nije bitan kvalitet fotografije, slikajte telefonom, zato i služe ovi forumi da razmenjujemo iskustva i utiske. Ja se držim one, da jedna slika govori više od hiljadu reči...
Evo nekoliko slika od ovog vikenda.

imageshack.us/a/img513/9209/gj91.jpg

imageshack.us/a/img10/1403/ytqf.jpg

imageshack.us/a/img600/4474/t2as.jpg

imageshack.us/a/img96/2649/4q8a.jpg

imageshack.us/a/img404/7218/6joq.jpg

imageshack.us/a/img571/9331/7xdw.jpg
Jedini Breton među nemcima se neda, jedva čeka otvaranje sezone na fazane...

imageshack.us/a/img823/6196/3wz5.jpg

imageshack.us/a/img41/1515/lqoa.jpg

imageshack.us/a/img834/6862/tmv9.jpg

imageshack.us/a/img7/4757/a9n9.jpg

imageshack.us/a/img580/2341/py8m.jpg
Za uspomenu, posle lepog lova...

imageshack.us/a/img842/6787/0k5f.jpg
Rose je bilo na pretek...

imageshack.us/a/img819/1957/i9j1.jpg
Sušenje pored vatre

imageshack.us/a/img823/3649/ej9h.jpg
mmmmmm

imageshack.us/a/img543/9707/ged8.jpg

DJULE78
 Svaka cast,slike su prelepe!!

aleksa
 Bravo Mastilovići i ostatak ekipe! Profi slike, uživam u tvojim izveštajima!
Gde lovite? Da li u blizini ima neka rečica ili drugi izvor vode. Mi smo probali orve nedelje i našli samo jednu prepelicu, od tada ih ne lovimo. Mislim da je razlog tome što nema vode u blizini terena pa ni rose. Da li su počeli cugovi po vašoj proceni? Pedja, kako radi Benelli, pretpostavljam u kalibru 20/76? Šta koristiš od municije?

stefan092
 Lepe slikice Odobreno

fotolovac

aleksa kaže:
Bravo Mastilovići i ostatak ekipe! Profi slike, uživam u tvojim izveštajima!
Gde lovite? Da li u blizini ima neka rečica ili drugi izvor vode. Mi smo probali orve nedelje i našli samo jednu prepelicu, od tada ih ne lovimo. Mislim da je razlog tome što nema vode u blizini terena pa ni rose. Da li su počeli cugovi po vašoj proceni? Pedja, kako radi Benelli, pretpostavljam u kalibru 20/76? Šta koristiš od municije?

Hvala, lovimo u mom matičnom LD Fazan Lipar, pored jezera. Pravila što se tiče vlage ove godine nije bilo jer smo dva najbogatija lova imali upravo po suvom terenu... Pravi cugovi još nisu počeli, čak mi se čini da je prepelica za nijansu manje nego sredinom avgusta, verovatno pošto forsiramo iste terene, jer je većina njiva "sterilisana" sa intenzivnom obradom.

Tako da poručujem "ekolozima" da nas lovce malo ostave na miru a da se okrenu borbi sa intenzivnom poljoprivredom koja je glavni uzročnik smanjenja broja divljači...

Benelliji rade super ovo u poslednjem lovu je bio Rafaelo Legacy kalibra 28, poneo sam lakšu pušku jer i pored fotoaparata od preko kilu, često i promašim sa svom skalamerijom na sebi... Foto

Za kalibar 12 imam svašta uglavnom Capriolo, RC i Bornaghi municiju mahom Skeet ili 1,7mm sasvim mi je OK, dok za kalibar 20 imam RC a za 28 koristim Fiocchi 10,11,12.

Savic Marko
 fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1002169_503915769695947_253545018_n.jpg

DakiNS
 Jutro puno rose , prepelica dovoljno ijer su počeli cugovi , sinoć slušam na strnjiki blizu mene pevaju prepelice da se sve ori, mi smo lovili repu, zaključak :slabo! Doduše sam sam kriv jer sam hteo paralelno da lovim i slikam sa idiotom a to ili ne znam ili je nemoguće ima gomila neuspelih slika jer u jednom momentu su tri psa na gomili držali marku i sekunde , ali dok ja uključim idiota , pa on odradi svoje pripreme prepelica odlete , a ja niti snimka niti pucanja, i tako desetak puta. Kolega Robija nije mario za slikanje pa je i odstrelio . Možda bi rezultat bio bolji da su prepelice bile bolje raspoređene ovako na dva tri mesta nam se diglo odjednom po 10-15 prepelica , a meni umesto Pamele onaj idiot u rukama. Moraću na kratki kurs fotografisanja kod kolege Fotolovca ili da vodim sina, on ima neku veliku budževinu od fotoaparata ali mu je nešto riknulo na letovanju.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

nidzamotocross
 Daki, dobar izgovor. Grin

NEgo slucajno videh na fb neko od kolega postavio sliku prepelice sa prstenom. Zanimljivo.

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1268338_510877915662118_805095750_o.jpg
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,386,772 posete www.srbijalov.com