Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
sheytan
 Meni se chini VRH VRHOVA! Bravo 2

Dajder sliq i ta trane, chini mi se da ima konus?

Drugo, dajder taj crtez podeli javno, molim te! Npr., moj babo ima stroog, ali nema vremena leba da je, pa nek crtez stoji, valjda tje mi jednog dana napraviti... Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

BUCKO
 i51.tinypic.com/8vvk7b.jpg

i55.tinypic.com/ws90s9.jpg

Eve ga uklopljen i rasklopljen.

A nacrt dajem ako obetjas da ce babo sklepati i dva za mene 16-ca i 12-ca

Naravno platjam.

http://www.youtub...PkNFK69sTA

sheytan
 Nishta ne obetjavam i nishta ne uslovljavam, kao shto nisam ni sa chim uslovljavao da prenesem svoje znanje i isqstvo ovde i na droogim mestima!

Hvala ti, ne treba mi vishe!

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

BUCKO

sheytan kaže:
Nishta ne obetjavam i nishta ne uslovljavam, kao shto nisam ni sa chim uslovljavao da prenesem svoje znanje i isqstvo ovde i na droogim mestima!

Hvala ti, ne treba mi vishe!

Sto se bre ljutis??

i56.tinypic.com/ic4o4n.jpg

Necu vise da se igram vrati mi moj fudbal Trt Milojka

kelt
 nemojte da se ljutite momci jedni na druge.Cvee znanje bi trebalo da se prenosi besplatno, ali to je i najvrednije od svega pa stoga malo pomoci ako neko nema uslova dobro dodje i to je plemenito, ali lepo se zamoli. ja verujem da kolega bucko nije imao nameru da nesto uslovljava vec eto malo se zaneo, ali bilo kako bilo, njegov alat za doradu zvezde je vrh, barem zvezda tako izgleda. ja imam komsiju strugara i nacrt bi mi dobro dosao, s tim sto ja strugarske usluge moram da platim. mogu da narucim i 100 krimpera ali njegova deca moraju da jedu. 
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

BUCKO
 Kelt nisam ja ni zaneo niti bilo sta, mozda si mislio da kazes da sam se salio?
Nista od ovog nije moje , ovo sam nasao na jednom Italijanskom forumu i eto prenosim ovde jer mislim da stvar vredi.
Daj komsiji ovaj crtez i pitaj ga kolko bi kostalo da se napravi , i naravno da treba da naplati i deci da kupi nesto.
Meni u ovakvom stanju ne odgovara jer ja nemam busilicu na koju da nakacim vec ovaj motor sa sipkom i navojem.

A Sejtan nema razloga da se ljuti Trt Milojka

Sniper Hunter
 [xhide]Dobar plan BUCKO ali ja ipak smatram da je jednostavnije da se naruci sa SIARM-a i miran si ,oni mesingani su dobri,masivni su i nemas problema sa njima ,ima ih za 3 vrste zatvaranja i za kartonske i plasticne caure i za 28 nisu previse ni skupi,jednostavno nemam vremena kada dodjem na odmor da jurim metalostrugara da mi pravi krimpere,mada nije lose ako bi moglo da se napravi,hvala ti za plan!B)[/xhide]

BUCKO
 Sniper ma ja imam celicne, ali volim kad nesto napravim van tih njihovih standarda i kad napravim nesto svoje.
A evo ima sad kako da se napravi i ovde, pa oni koji ne mogu da nabave na SIARM-u sigurno mogu naci nekog stroogara da im napravi i siguran sam jeftinije od tih 28evra.

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:
Sniper ma ja imam celicne, ali volim kad nesto napravim van tih njihovih standarda i kad napravim nesto svoje.
A evo ima sad kako da se napravi i ovde, pa oni koji ne mogu da nabave na SIARM-u sigurno mogu naci nekog stroogara da im napravi i siguran sam jeftinije od tih 28evra.

Tesko da ce biti i kod nas jeftinije od tih 28 celican, jer ima tu dosta posla iz 2 dela je a uz to treba biti precizan ,ne rade za dzabe ni metalostrugari kod nas ,mada ni tih 30 nije skupo za takav deo jer od celika je prakticno neunistiv ,imas ga dozivotno, ja sam moj celicni u Ch platio64chf a na SIARM-u znas cene celicnih i sam ,idu i preko80ne bi bili toliko skupi da ne valjaju i da su bas tako laki za izradu,
to je neko moje misljenje ,ipak dobra stvar mora i da se plati![/xhide]

zoran panic
 da se pohvalim danas sam kupio presu tako da sam resio svoj problem pozdrav za sve forumase koji su mi pomogli oko nabavke

Sniper Hunter
 [xhide]Cestitke kolega i dobro dosao u klub samostalnih punilaca...tek sada pocinju mukeGrin
do sad je bilo lako ide barut ,olovo korpice, filc muke TantaloveB)[/xhide]

kelt

zoran panic kaže:
da se pohvalim danas sam kupio presu tako da sam resio svoj problem pozdrav za sve forumase koji su mi pomogli oko nabavke

e pa sad smo jaci, cestitamo.
p.s napuni koju i za pandura Rajkapuc puc
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

HANTER
 Mozda je i odgovoreno na pitanje koje cu postaviti ali ga ja nisam nasao.
Interesuje me koliko je široka rampa na koju kaplje olovo i kolike su rupe na kapaljkama za sačmu 3,5;3;2,5 i 2 milimetra. 
MIHAJLO

Sniper Hunter

HANTER kaže:
Mozda je i odgovoreno na pitanje koje cu postaviti ali ga ja nisam nasao.
Interesuje me koliko je široka rampa na koju kaplje olovo i kolike su rupe na kapaljkama za sačmu 3,5;3;2,5 i 2 milimetra.

[xhide]Postovane kolege forumasi izvinjavam se za ponavljanje nekih postova ali dobijam PP od kolega sa ovog i drugih foruma pa cu morati da postavim detaljnije slike masine za livenje olova sa merama
klikajte za slike 2x zbog vidljivosti mera koje su upisane na njima
i51.tinypic.com/2eldpxh.jpg
Sirina rampe zaboravih da obelezim na slici je 25 mm znaci rampa je 177x 25 mm
od rampe do donje ivice rupe za diznu visina je 8,25mm
i54.tinypic.com/24e99ja.jpg
i53.tinypic.com/29xww9i.jpg
i56.tinypic.com/inamo9.jpg
unutrasnji precnik dizne 5mm rupa spoljna glava je za kljuc 13 a matica unutra 14 kljuc
i54.tinypic.com/29c8gol.jpg
precnik rupe je na dizni za livenje sacme od 2,1mm0,27mm
za sacmu od 2,4mm je oko 0,5mm nisam mogao tacno da izmerim a za 3,1je oko 0.72mm ( male izmene pobrkao sam loncice)Grin
Kolega evo odgovora na tvoje pitanje ,ima sve ali treba da se nadje Grin
Za sacmu od 3,5mm ne postoje dizne na original masini za livenje,najkrupnija sto se sa njom lije a da je pravilna je od 3mm bar kod moje masine ,sve sto je krupnije dosta je nepravilnog oblika ,dobivao sam sacmu od 3,3 i 3,5 ali nisam zadovoljan njome i pretopio sam je ,i u samom uputstvu koje sam dobio uz masinu pise da se ne moze liti sacma veca od 3,1mm ovim postupkom a da bude pravilna ,moze i ona izoblicena da se koristi ,ali meni nije neophodno ,od 3,5mm i 4mm i 4,5mm kupujem i sam deformisana je dobra da se puni ako pucas na kracim daljinama dobijas "disperzantnu" municiju tj,siri posip ali preko 15-tak metara gubi efikasnost jer je krupnija sacma i posip je sirok a redak sa krupnijim olovom pozziveli 3[/xhide]

HANTER
 Hvala na ovako preciznom objasnjenju kad budem priveo kraju izradu masine postavicu slike.
MIHAJLO

DakiNS
 Bye
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]

HANTER kaže:
Hvala na ovako preciznom objasnjenju kad budem priveo kraju izradu masine postavicu slike.

Bice mi drago da uspes i cekamo slikeiveli 3[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Iskoristih danasnji suncani dan za preradu olovnog otpada u odlivke ,komsija portugalac doneo oko 10kg ,zet mi skupio 48kg kupljeno 30kg i jos 30 kg tegica za balansiranje ,koje sam dobio iz vulkanizerske radnje gde kupujem gume
i56.tinypic.com/2jdj0ac.jpg
Posle pretapanja i prociscavanja dobio sam 108 kg polugica spremnih za izlivanje sacme ,pomesao sam olovo od tegova sa olovom iz cevi tako da ce ispasti sacma dobre tvrdoce i prolazice lako kroz dizne
i51.tinypic.com/331lw1c.jpg
odlivci -polugice
Posto je spoljna temperatura pala ,nije pogodno za izlivanje sacme,ali odlivke spremamo za prolece ,a onda polako idemo na prvu tonu![/xhide]

kelt
 evo ja po starom lovackom obicaju, vece pre lova napunih nesto dzebane za fazana, na kojeg se najzad sutra otvara lov. kombinacija je -stara caura sa strelista+ kapisla fiochi poklon od ucitelja sniper hantera+ barut lucanski 1.6g+cep bez korpice cucin+mali filcic 2mm+ e sad ono glavno moja produkcija 32g sacma 2.5mm ili popularna 12 ica i naravno zatvaranje zvezdasto na lee masini. i to izgleda na kraju ovako.
kelt priložio:
12ica.jpg

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

sheytan
 Bravo 2

El nemash chime da dopertlujesh???

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,654,111 posete www.srbijalov.com