Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Grlice, gugutke, grivnjaši

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Grlice, gugutke, grivnjaši
fotolovac
 Odmah posle posla pravac u lovište! Evo nekoliko slika iz jučašnjeg lova na grlice bilo je veoma lepo, mnoštvo grlica i ispucanih patrona. Duša nam je bila puna na kraju dana. Dan kakav se može samo poželeti.

pred polazak u lov
img163.imageshack.us/img163/7754/p1250021cm.jpg

teren za lov
img714.imageshack.us/img714/9340/p1240998m.jpg

pogodak
img600.imageshack.us/img600/3961/p12500172m.png

pauza posle lova, sve valjevsko ;)
img809.imageshack.us/img809/306/p1250029m.jpg

posle pauze krenuli smo na patke ali skoro da ih nije bilo, zabeležio sam jedan pucanj.
img51.imageshack.us/img51/769/p1250052m.jpg

img269.imageshack.us/img269/6593/p1250078sm.png

Cvele
 Hvala Nidzo, fotolovac, lepe slike, samo ne videsmo slike ulova ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

fotolovac
 Nema slika poslaganog ulova jer u lovačkom društvu gde sam bio imaju vrlo interesantnu logiku u koju smo se i sami uverili. Grlice nikom nisu trebale, ostave ih na terenu da predatori kao lisice uzmu njih kao lak plen, i onda ne diraju fazane koji su tek ubačeni, kao ni zečeve. Već u toku samog lova videli smo jednog divljeg mačka kako je dohvatio jednu grlicu koja je ležala na zemlji. Naravno kada je u pitanju komercijalni lov sav ulov se skuplja.

Cvele
 Hm.... interesantno razmisljanje.... ali kad bi' htele stetocine bas tu divljac samo da pokupljaju.... Hmmm

fotolovac
 Videli smo odmah da hoće, sutradan samo ostane krug od perja. Predatori su dosta praktični i ne filozofiraju, uvek idu linijom manjeg otpora, i biraju lakši plen kako bi potrošili što manje dragocene energije....

Cvele
 Pa super onda.... Smile

Lala
 U celoj toj logici ima ugradjena greška: kad nestane odstreljenih grlica, onda lepo ugojene i navabljene lisicce i šakali predju na ono što ste hteli da 'zaštitite' - fazane i zečeve. Čudna logika.
Bzvz je pucati na divljač i ostavljati je, to nije lovački, kao prvo, a kao drugo, bolje da ste tu džebanu upotrebili na lisice, direktno, umesto što ih prihranjujete.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Pa nije bas tako oni jednim metkom dva puta pogadjaju , prvo grlice a posle predatori riknu od trovanja olovom
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

fotolovac
 Evo i sa ulovom, da ne ispadne nešto naopako.... Shock

pa ovo je baš naopako, a i nelovački!!!

nidzamotocross
 Fotolovac Bravo 2 "natepaste gi" svaka cast.. ;)
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

huntinggirl1
 Alal vera,
kodeks lovaca na nivou,

u Bečeju bi završili lov veoma brzo,

a kada zeleni naprave frku, ko je onda kriv,

šta reći, kranje neukusno,

Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

huntinggirl1
 inače Zakon o lovstvu ne poznaje izraz ''Predator''!!!!!
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

tulipan
 img96.imageshack.us/img96/9439/34241137893346235716100.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Poenter-kralj polja

tulipan
 img513.imageshack.us/img513/6919/20738103132446378473341.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Poenter-kralj polja

alex
 Juce u Skoli sam video petnest grivasa kako kljucaju nesto ispod drveta u pokusaju da pridjem i da slikam oni su poleteli svi.
Veoma mi je drago da ih ima 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

duskov
 Prema onome što se može vidjeti u lovištu, grivaša ima više nego ranije a i grlice iako nju niko ne lovi.
Divlji golubovi su naseljavali jame i pećine u kraškim predjelima gdje su živjeli i gdje su se gnijezdili ali ih je u prirodi na tim mjestima sve manje. Divljih ili poludivljih golubova ima sve više u gradovima ili na nekoliko mjesta gdje se sije žito (Zeta, Bjelopavlići...)
Na sreću, niko ne lovi Goluba Grivaša jer je i dalje veoma rijedak iako ga, da ponovim, ima više nego ranije.
O konkretnim podacima samo mogu da nagađam a oni koji bi trebalo da ipak nešto znaju su još gori. Ili ih ti podaci i ne interesuju.
Govorim ono što vidim u samom lovištu, ja i moji sapatnici.
Da li je to u potpunosti meritorno i prihvatljivo, pitanje je. Ali ako na drugoj strani nemamo nikakvih podataka onda je tako jedna opšta i neprecizna ocjena, moguće, neprihvatljiva.

nidzamotocross
 http://www.youtube.com/watch?v=jAd2pC...ure=relmfu Pogledajte cime ovi ljudi love grlice. Shock

Podunavac
 Premda mi se lično ovo ne sviđa, svaka im čast na preciznosti. I ovima sa lukom i strelom, a i ovima sa pištoljem. Da li je ovo trefer ili su stvarno tako dobri strelci?
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Mislim da je ovde malo vise srece nego preciznosti. Ali opet, svaka im cast na pogotku. Smile

duskov
 Grivaše, kao po nekom nepisanom pravilu crnogorski lovci , ne smatraju za neku posebno atraktivnu lovnu divljač. Ima ih više nego ranijew i obično poneko ulovi ovog goluba idući na neku drugu divljač i to onda kada počnu lovovi na zeca, lisicu, DS ...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Komercijalni lov prepelice i grlice LOVNI TURIZAM 44 28.07.2012. 22:16
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,126 posete www.srbijalov.com