Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
stevin
 Sve je ovo prva liga kolega,ali daleko je ta jevropa za nas!mi narucujemo sa sajta www.snalazi se.com
Lisica

sheytan
 ^ ne treba razmak, kolega! Grin B)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

stevin

sheytan kaže:
^ ne treba razmak, kolega! Grin B)
znam kolega,salim se nasoj muci
Lisica

kelt
 aaaaa vidim stigla roba jedva cekam da napunim ono za onooooo joj mikiCao poljubac
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sheytan
 Setih se nečega, a mislim da nisam pomenuo, a trebalo biH:

Lee presa, I aperazzija:

Znači, izbivanje kapisle i kalibriranje gvojza. To nekada ide dosta teško, zbog korozije kapisle i dna čaure, i ne znam sve čega još. E, sad, kad teško ide, a vazelina i sl. nemamo, šta se desi? BOLI! Pardon, ne boli, nego često ISKRIVIMO DNO ČAURE! Na dole, tj. napravimo ispoopčeno dno čaure! A kako? Pa, tako što je kapisla praktično slepljena i teško izlazi, a mi pretiskamo sve jače, i uporedo sa izbijanjem kapisle krivimo i dno čaure! A to se NE BI DESILO, DA OSNOVA PRESE NIJE OD PLASTIKE, KOJA SE POD OVIM PRETISKOM UVIJA KI ITALIJANSKA MELODIJA! Stari

EVO REŠENIJA!!! Trebalo mi je jedno 15 godina da ovo skapiram, a Vama će trebati samo 15ak seqndi da ovo pročitate i skapirate! iveli 3
Znači, na "dno" prve operacije na presi, na krug kroz koji kapisla koja se izbija prolazi, treba metnooti jednu dooobru podlošq od gvojze, i problem je rešen! Ima da se qpi podloška velikog prečnika(oko 30mm), mislim da je fi12, i treba joj smanjiti spoljni prečnik na 28.5mm, i problem rešen TRAJNO! Tj., podloška ne smeta ni u kakvom boodooćem radu!

Za kaliber 16, a bogami i 20, izmerite sami, tu vam ne mogu pomoći. Qj prvi izmeri, neka objavi, priznaću mu da je sve sam smislio! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Gajger
 Postovanje kolege lovci i punioci! Zainteresovan sam za nabavku-kupovinu LEE masine za punjenje pa me interesuje da li neko moze da mi pomogne oko nabavke iste.. Do sada sam punio sa caletovim alatom za punjenje starim nekoliko decenija (merice, vagice, masina za kruzno pertlovanje) pa bih sada sve to usavrsio i zamenio ovom prakticnom spravicom! Da li uopste moze da se nabavi negde ovde kod nas u Srbiji ili je za to ipak potrebno iscimati nekog preko grane? Postoji li neko ko bi mozda prodao polovnu masinicu? Hvala unapred

kelt
 kod nas niko ne prodaje barem sto ja znam po ducanima, jedino ako neko oglasi na kupujem prodajem ili limundo oglasima. preko je ima ali cene variraju od zemlje do zemlje. u americi kosta oko 60 dolara, a u evropi od 60 do 100 evra kako gde. najjevtinija je u austriji oko 60 evra.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 [xhide]ja sam moju nabavio od jednog lika iz subotice za 70ev. a ustvari mu je prava cena 90ev. meni je malko ucinio posto sam mu otvorio sezonu, [/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]i40.tinypic.com/2dbw96x.jpg
i43.tinypic.com/vr97x3.jpg

24 kg pravog FukuSHima olova danas dobijenoGrin[/xhide]

DakiNS
 Ne hvala Sniperu nešto mi se ne koristi mundža što svetli u mrakulovac
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 [xhide]Ma nije opasno ništa Daki to je služilo za lekove protiv tumora ,prazna pakovanja izbacili iz bolnice ja video i pokupioGrin[/xhide]

DakiNS
 E pa i svetleća bi mogla da posluži noću za patkeROFL

Sniper Hunter
 [xhide]Vidiš kako te ubedihGrinDasa[/xhide]

DakiNS
 Znaš Sniperu jako je teško žabu u vodu nateratiSmeko

kelt
 druze moj kupi ti jedan gajgerov brojac pa izmeri da u onom pakovanju od olova nije bilo nesto opasnoFrown ne zezam se Zbunjen 
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Ne brini raspitao sam se druže ,da je opasno ne bi bilo tamo gde sam ga našaoB)Grin[/xhide]

Jank

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Ne brini raspitao sam se druže ,da je opasno ne bi bilo tamo gde sam ga našaoB)Grin[/xhide]

Druže, ne igraj se time....ne sviđa mi se onaj znak ne kutijici,....još jednom se dobro raspitaj šta je to bilo u olovnim bočicama...Frown
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Momci nisam siguran ali mislim da olovo ne može biti radioaktivno inače olovne pregače kod rentgena bi se bacale posle svake upotrebeika

Sniper Hunter
 [xhide]Olovo služi za zastitu od radijacije i nije ovo iz centrale,reaktora,ne bi u bolnici bacali radioaktivno pogotovu ne ovde u CH ne bi stojalo na hodniku dostupno svakome, u kutijama je bio lek za hemijsku terapiju raka,pitao sam ne brinite jel je ta terapija malo radioaktivna indijum 111 u vrlo malim količinama .[/xhide]

Indjijanac
 ma nije opasno za onog ko puca sto posto,al je opasno za onog ko jede pogodjenu divljačROFL
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,644,741 posete www.srbijalov.com