Verujem da bi trebalo dozvoliti lov hrtovima onima koji to zele. Svi znamo kolika je sansa da se ulovi zec sa puskom i psima,, pa kolika bi bila recimo sansa sa hrtom, pogotovo ukoliko se sa njim ne lovi u Vojvodini. Moram priznati da je to van Vojvodine naucna fantastika zbog terena, ali neko bi bas voleo taj lov. Kazu koliko kosta dozvola za tu vrstu lova, odrede dane i svi su na dobitku. Pa kome odgovara neka izvoli. Od tih para na dobitku bi bila udruzenja, jer kao sto sam rekao, kolika je sansa da se ulovi zec gde nisu sve livade. Nama zadovoljstvo njima pare...
neca90 kaže:
svakako da je zabranjeno njime loviti srne,jelene i zeceve,ali mislim da nije zabranjeno napujdati ga na lisicu,sakala,vuka...
Pogrešno misliš.
Moguce.Uostalom,kako sam vec napisao,o njima se moze pisati na osnovu lova u nekim drugim zemljama,kod nas nazalost ne,jer interesovanje za lov sa njima jednostavno-ne postoji.
Mislim da je zabranjen svaki direktan kontakt psa i bilo koje (žive) divljači (čitaj slobodno: životinje), što onda znači da lov hrtovima nije dozvoljen (nisam čuo da je bilo lova hrtovima uopšte na ovim prostorima u proteklih stotinjak godina, ali ga je sigurno nekad ranije bilo). U nekim starim narodnim pjesmama se pominje lov hrtovima (npr. bosanska sevdalinka "Lov lovio Muhareme" ). http://www.youtub...wCyxhcHhHQ
U pesmi o Banovic Strahinji pominje se hrt ``Kariman``
Odgajivac u Rusiji je naveo da ako se puste pre 2 godine starosti, mogu nastradati (sudar sa drvetom) -manji nokti, imaju odlican nos ,.Uopste gledano nema lovackih rasa pasa koje love ``okom`` a ne njuhom .U(Carskoj) Rusiji su oduvek gledali da njihovi hrtovi imaju -sto duzu njusku.Lepa rasa.Kada sam prvi put video Barzoja u zivo meni je delovao dugacak kao -krevet Vuk od 80 kg protiv zrelog (petogodisnjeg )Barzoja ? Ishod je dosta neizvestan, ali ipak na strani -vuka.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?