Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: K - 100

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
K - 100
nikola-79
 POZDRAV ZA KOLEGE JA KORISTIM METAK TUNSTEL REMINKTON KOJI IMA PRAH U METKU I KORPICU I KOJI KORISTE ZA UBIJANJE DIVLJIH CURANA .IMAM PUSKU M 153 SA EKSTRA FUL COKOM PROBOSAM NA STO METARA NA STRELJANI ALI DONESE KOJO SAMO ZRNO ALI NIJE MOGUCE DA UBIJE NA TOJ DALJINI .CAURA 12 70 .POZDRAV ZA KOLEGE LOVCE BAS OVIM MOJIM KOLEGAMA PRICAM LJUDI SE SMIJU ONI LOVE OVDE GUSKE DOSTA I BAS LOVE SA PRAVOM MUNICIJOM ,FEDERAL WINCISTER I REMINKTON .ALI KAZU DA TOJE SAMO LAZ KOD NASIH LOVACA .DOBAR POGLED .

Lovac sa NLT-om
 sada sam gledao na krusikovom sajtu cena patrona k-100 36 gr punjenje 3.5;4.0;4.5 cena je 32.00 rsd mislim da je ova cena dosta dobra....a cena specijala za 12 je 20 rsd 34 gr..... to su veoma povoljne cene za nase uslove Yes B)

bela
 pucao sam i k100 i belomov 80 100 .
k100 krušikov : mi se ne sviđa nikako ide kao brener na 100 metara.
belomov 80 100 mi se isto nesviđa iz razloga što je spor
na sto metara davao sam i 3m preticanja a sačma kasnila i po 1m

vižlan i terier

Lovac sa NLT-om
 ja mislim da su belomovi patroni najlosiji kod nas, moza gresim... pa pricama tako se kaze.......

bela
 trap belomov je za mene najbolji u klasi trapova a pucao sam podosta
lovna municija se nosi rame uz rame sa krušikom (klasa)
a nekadašnji naš ''alpen'' je bio ubedljivo najgori za mene lično neznam za druge.možda i grešimPfft
vižlan i terier

Boban
 Ja sam pucao sa K-100,i mogu vam reci za daljinu nije los.
Uglavnom koristim Italijansku municiju.
Ukusi i iskustva su razlicita.

Lovac sa NLT-om
 jel si ti pucao sa trap bornaghi, to su ti patroni B)

Cvele

Lovac sa NLT-om kaže:
sada sam gledao na krusikovom sajtu cena patrona k-100 36 gr punjenje 3.5;4.0;4.5 cena je 32.00 rsd mislim da je ova cena dosta dobra....a cena specijala za 12 je 20 rsd 34 gr..... to su veoma povoljne cene za nase uslove Yes B)

Epa vidis, to mozda na sajtu njihovom, inace u prodavnici K100 nije ispod 70,80rsd... kao ni specijal ispod 40-45... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 U pitanju je fabrička cena, bez PDV, 32,00 dinara. Dodaj marže trgovca i 18% PDV, dobiješ maloprodajnu cenu za patronu. A pitanje je i da li je sajt Krušika ažuriran.

K-100 je žestoka patrona, bilo je već priče na tu temu, ali pošto je ne naprave da je svaka serija ista, bude da korpicu otvara neki put na 50 metara, a neki put na 80. Malo nesiguran kvalitet.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Rodjo to si u pravu,vrlo nesiguran kvalitet ja jesam pucao sa njim
ali u manjim kolicinama ali cujem od drugara da je dosta velika razlika u kvalitetu od jedne do druge serije e sad mozda neko ima i drugacije misljenje.

rade iz 27
 Koristio sam i ja malo k-100 4.5mm.Mogu vam reci da na 60-70 metara za lisicu nije lose. Imao sam odstrel na 60 metara lisice izbilo joj nogu samo se na kozu drzala. Na vecu daljinu po meni nosi nije precizan.

bela

iskustva su razna sa tim patronama možda su se pobojšali Smean od kad sam pucao trebao bih probati opet.Confused 
vižlan i terier

bane sid
 pozdrav svima,evo da i ja kazem nesto o k 100.ispucao sam 50 tak komada, metak se do 70 metara ponasa kao kugla tek tada krece snop sacme.svaki metak ali bukvalno na 71m je imao posip
to sam probao vise puta nijedan se nije pre otvorio i verujte da je jako ubojit,na 100m isto kao da si pucao sa 30m obicnim bez korpe.tacno da je sporiji ipak je to daljina i velika gramaza.nebih preporucio taj metak za lov osim pataka i gusaka u preletu i za lov teta lije na cekanju kad izadje na vecoj daljini

lovac74
 bane sid nisi u pravu kada kazez da je ubojita na 100m,kao na 30m to si u pravi da k-100 se otvara na 70m a na 90m nemoze da ni jedna sacma probije kanister plasticni samo se vidi malo olovo da je ostavilo boju na kanti uzmem rc od 36g 4mm sacmu i on probije sa 10 sacmi kroz istu kantu,e toliko o losem k-100

denisedi
 Koi metak bi prepurucili za pucanja na neki 90-100 m ali vrlo dobar pozz
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

darkon
 Sto se tice metka k100,ja ga ne volim,ali znam da je sa njim moguce odstreliti i na daljini od 80m,ali mora se dobro nanisaniti.Isto tako sa ovim patronom se moze i lepo promasiti na manjoj daljini,ako se ne nanisani dobro.
Znaci dobar je za lov predatora sa ceke i na vece daljine(80m),ali nije dobar za pucanje na maloj daljini u trku,posto dosta kasno siri snop,tek na 60-70m se otvara.
Koristio sam ga prve godine u lovu i po meni je nepraktican,sem za pomenuti lov predatora sa ceke.

Lala
 Krušik za K100 kaže da je namenjen za gadjanje gusaka i pataka u preletu, na većim visinama. Sve ostalo je u domenu improvizacije, da li može ili ne može. Da malo napravim šalu: moguće je teoretski i vepra trapom oboriti!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Ja sam ga koristio bas na patke i mogu reci da bije dosta daleko preko 60m i bio sam zadovoljan.B)

darkon
 Sve sto pisem na forumu,nije napisano napamet,vec iz mog licnog iskustva.
Sa k100 smo odstrelili dve lisice na dobrih 80m.Ni ja nisam verovao da ima ovako efikasan domet,ali sam se posle odstrela uverio.
Vise ga ne koristim u lovu na predatore,jer idem karabinom u 90% slucajeva,a kada cekam na mestima gde nema daljeg pucanja nosim sacmaru i koristim municiju koja na manjim daljinama ima bolji posip(na primer RC).

vuk71
 k-100 sam probao na patkama koje su letele povisoko oko 80do 100metara vise puta pucao al nisam nikada nista odstrelio... mene brine da ne naprave k-200 ili k-300 i tako redom nije mi malo lovacki ... treba biti distanca preko koje nedizes pusku a ne napraviti metak za svaku situaciju pa samo prepunis pusku bez obzira na daljinu i uslove lova...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,620,617 posete www.srbijalov.com