Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Baikal MP-153 vs MP-155

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Baikal MP-153 vs MP-155
avast
 A da dodam da ovo sto puska nudi za 500e je sasvim dovoljno.Za taj novac bolji poluautomat neces kupiti.Sve kvalitetnije i bez mana je od 1000e pa na gore.Koliko para toliko muzike.
i50.tinypic.com/2r7ol1c.jpg

Tomash
 Pa nadam se da ce mi se misljenje promeniti o ovoj pusci, jer cu je svakako pogledati kao jednu od mogucnosti za kupovinu.

Mada nemam bas puno poverenja u ruske puske novije proizvodnje, a na to je najvise uticao ovaj forum.

Nadam se da gresim, jer meni se po izgledu dopada.

Bigman86
 Kolege, procitao sam reviziju Pakistanaca jos ranije i mislim da blago receno preteruju. Ja posedujem 155-icu i mogu odgovorno da tvrdim da su se u reviziji poprilicno nalupetali gluposti. Mozda su svi ocekivali da ce posle 153-ke, 155-ica biti bolja i od nekih mnogo skupljih pusaka ali to je mnogo za ocekivati.
U principu, puska je je lepsa i laksa od 153-ke, i u svemu ostalom nema velikih razlika.
Kao i 153-ka, posluzice za bilo koji lov u koji je ponesete. Nekom verovatno lezi bolje, nekom losije, ali ne postoji puska na svetu za koju ce svi reci da im lezi u ramenu savrseno i da ne promasuju iz nje.
Kao sto je napisao kolega Avast, za 500e se ne moze naci bolje u ponudi novih poluautomata, a moje skromno misljenje ide i malo preko te cifre.
Jos jednom, mozda su svi ocekivali pusku koja ce stati rame uz rame sa Berettom i drugim poluautomatima, i cak biti bolja od njih, ali za 500e to je jednostavno ne izvodljivo.

Podunavac
 Lično nisam imao priliku da model 155 vidim uživo, ali ipak ne verujem u ove priče o lošem kvalitetu i izradi. Puška MP-153 nije bila za izložbu u lepoti, ali je njena upotrebna vrednost i pouzdanost bila veća nego kod mnogih skupih pušaka renomiranih proizvođača. Test koji su italijanski novinari obavili sa MP-153 nije niko ponovio, premda su svi proizvođači bili pozvani da obore ovaj rekord Baikala. Model 155 je usavršena varijanta modela 153 i ne verujem da bi se Rusi posle tolikog uspeha modela 153 izblamirali sa novom puškom i rizikovali pad prodaje. Ko hoće kvalitetan PA, ergonomski lepo urađen i dizajniran mora da uzme nešto od italijanskih proizvođača i to plati od hiljadu evra pa naviše. A ko hoće sigurnu i pouzdanu radnu pušku za malo para može slobodno da kupi Baikal.
Tri prsta 2Kolce

avast
 U potpunosti se slazem sa vama kolege.Bravo 2

Nikola Dodig
 Da li neko zna kolika je sirina nisanske sine na mp 155 posto hocu da kupim one magnetne fiber nisane... Hvala....

avast
 7mm

avast
 Ovakvi nisani su na pusci i njihove unutrasnje mere su 7mm.
i56.tinypic.com/2cyh8nr.jpg

velja

avast kaže:

ovi nisani nicemu ne vrede jer se ne mogu upucavati,i velika mana im je to sto ih srzi magnet,prednju musicu 3 magneta,zadnju 1 magnet...i mogu lako otpasti ako se puskom probijate kroz gustis,trsku...a cena im je kod mene u radnji 3.200,din!
8x57jsStari

velja
 mp 155 kod nas u radnji kosta 57.500,oo din,teska je 3 100grama.izgleda dosta vitko,potkundak je dosta tanak,i jako lepo lezi u ruci,nisanska sina je svedena,drugacije uradjena od 153.i cela puska podseca na beretine poluautomate e sada zavrsna obrada je katastrofalna,vide se tragovi lemljenja sine na cevi,na jednom modelu kojinje bio kod nas u prodavnici vide se na sanduku tragovi masinske obrade...risovi koji jako bodu oci...bruning cevi je katastrofa,kada je iznesete na sunce kao da ne postoiji zastita maltene se vidi boja celika....to je nedopustivo za novo oruzje...po meni je bolja opcija bereta s 100..koja kosta nesto vise od ovog poluautomata,gledao sam u Norveskoj,u gradu Bodo ruske puske iz 27 koje su oko 10% skuplje nego kod nas ali je zavrsna obrada na znatno visem nivou,kundak drugaciji,imaju cak i gravure...imam utisak da je ovo kod nas neka 2-3 klasa oruzja...a zasto je tako Ne razumem
8x57jsStari

ssekir75
 tako je zbog nasih uvoznika. svaga roba ima svog kupca i svoju cenu, a nasi uvoznici su kupci koji kupuju skart za jeftinu cenu a nama prodaju po skupu. dozvola licnog uvoza bi resila sve probleme.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

avast
 Bereta s100 ne kosta nesto vise od mp155 nego duplo vise.Za taj novac nema boljeg poluautomata na trzistu.I meni se nije svidela zavrsna obrada na modelu i ako pogledate unazad moje postove videcete da sam prvi kritikovao.Imao sam mp153 koju sam zamenio i kasnije kupio hatsan koji mi je zaglavljivao patrone i to je bilo sve od izbora za 500e.Onda se pojavila mp155 koja je zadovoljila neke moje kriterijume(lagana puska,potkundak tanji,dobro leze u ruci) i po ceni ne znatno skuplja od 153-jke.Naravno za taj novac ne moze biti savrsena ali su sve te mane otklonjive.Uz malo novca moze se sve doterati.Bitno je da puska radi savrseno i da nema zastoja.Ovo iskljucivo pisem zbog kolega koji se dvoume da li da uzmu ovaj model.Ja sam je kupio i mislim da sam resio pitanje poluautomata do nekog srecnijeg vremena kad ce mozda biti novca za nesto mnogoo skuplje.Pozdrav

avast
 A sto se tice truglo nisana sa slike imam ih i nisu funkcionalni.

270
 Kolega avast, i ja sam imao Turski poluautomat Hatsan eskort i ako pogledate na drugim temama videće te da sam govorio da je to naj veće đubre od puške, a mišljenje nije zasnovano samo na jednom primerku nego na više iz moje okoline!
Slažem se da za 500 evrića ne može da se kupi bolji poluautomat, odnosno ne može da se kupi "mnogo" bolji!
Ima kvalitetnih Turskih proizvođača kao što su Akkar ili Armsan ali na žalost nema kontinuiranog uvoza ovih pušaka a verujte mi da su i ako u kategoriji cene 155 ili malo skuplji (armsan) ipak bolje rešeni, sa mnogo boljom završnom obradom, balansom i tehničkim rešenjima! Na žalost nema ih mnogo kod nas pa je mišljenje zasnovano na malom broju primeraka tako da je sigurnija kupovina ruskog oružija kome iz većeg iskustva poznajemo sve mane!
Franchi je skuplji za oko 40.000 dinara a Bereta ES 100 za oko 50.000 dinara od MP 155!
Ipak ne samo da su bolji koliko su skuplji već i više od toga!
Kako se puška ne kupuje svaki dan, svakome ko može da sačeka i prikupi više novca preporučujem navedene a ako ima mogućnosti i skuplje PA!
Razlika u ceni će se kasnije kroz eksploataciju a naročito kod uživanja u lovu ovim izvanrednim PA sigurno višestruko isplatiti!
Pozz... Bye
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

nidzamotocross
 Franchi Affinity Grin
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

avast
 Ja sam kolega isto gledao s100 ali situacija je takva da se nema para za takav PA.Iskreno mislim da mu je kod nas cena malo naduvena.Citao sam ovde na forumu da je u CG cena oko 800e.Pozdrav

marlin

avast kaže:

Ja sam poručio iz USA ove nišane,koji su na slici imali vijke sa strana i imali su mogućnosti podešavanja,međutim poslaše mi isti model ali sa magnetom i konusastim nalijeganjem na šinu,koja omogućava da se nemože skinuti sa šine nego se navlači na šinu,i da stvar još bude gora poslaše mi širinu nalijeganja preko 7mm a kod mene na 153 6mm.Platio sam ih 31dolar.Kada sam ponovo ušao na sajt da vidim dal se ja nisam zezno kad ono tamo nemaaa,ni slike niti bilo kakvog traga oko proizvoda.....
A ti nišani što sam ih poručivao i gledao koštali su oko 60 i kusur dolara,ja se zapitao...reko sigurno je novogodišnji popust što i jesam u to vrijeme naručivao....Angry

http://www.youtub...6q2TV7k1OM

Isti su ovi nišani što sam želio da imam,samo su imali podešavanje i nešto malo skuplji......ika

ikrgovic

Podunavac kaže:
Lično nisam imao priliku da model 155 vidim uživo, ali ipak ne verujem u ove priče o lošem kvalitetu i izradi. Puška MP-153 nije bila za izložbu u lepoti, ali je njena upotrebna vrednost i pouzdanost bila veća nego kod mnogih skupih pušaka renomiranih proizvođača. Test koji su italijanski novinari obavili sa MP-153 nije niko ponovio, premda su svi proizvođači bili pozvani da obore ovaj rekord Baikala. Model 155 je usavršena varijanta modela 153 i ne verujem da bi se Rusi posle tolikog uspeha modela 153 izblamirali sa novom puškom i rizikovali pad prodaje. Ko hoće kvalitetan PA, ergonomski lepo urađen i dizajniran mora da uzme nešto od italijanskih proizvođača i to plati od hiljadu evra pa naviše. A ko hoće sigurnu i pouzdanu radnu pušku za malo para može slobodno da kupi Baikal.

Prvo pozdrav svim kolegama i clanovima.
Ja sam 155-icu kupio prosle godine cim je stigla kod nas, iskreno hteo sam 153 koju ima moj drugar vec 3 godine i pokazala se za tu cenu savrseno, ali sam se ipak odlucio za 155-icu, malo zbog tezine a i zbog malo bolje zavrsne obrade, i potpuno se slazem sa kolegom Podunavcem jer sam ispucao za sezonu oko 100-tinak patrona i nisam imao ni jedno zaglavljivanje, naravno ne sve na divljac vec malo i zbog testa, puska radi perfektno i ya tu cenu mislim da nema bolje. Iz-27 imamo ja i cale vec vise od 30 godina, i imam jako puno poverenja u rusko oruzije, a probao sam i dosta drugih proizvodjaca, pa iskreno mislim da su Bereta, Beneli i drugi slicni proizvodjaci samo stvar prestiza i malo sminke, a sto se upotrebljivosti tice nista vise od Baikala. Sve pohvale za mp 155 i iskrena preporuka svima koji se odluce za PA.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

avast
 Kolega marlin takve nisane stelujuce kao na snimku imas u magnumu i cena im je 6660din.

http://www.magnum...o=Pretraga

Tomash

marlin kaže:

avast kaže:

Ja sam poručio iz USA ove nišane,koji su na slici imali vijke sa strana i imali su mogućnosti podešavanja,međutim poslaše mi isti model ali sa magnetom i konusastim nalijeganjem na šinu,koja omogućava da se nemože skinuti sa šine nego se navlači na šinu,i da stvar još bude gora poslaše mi širinu nalijeganja preko 7mm a kod mene na 153 6mm.Platio sam ih 31dolar.Kada sam ponovo ušao na sajt da vidim dal se ja nisam zezno kad ono tamo nemaaa,ni slike niti bilo kakvog traga oko proizvoda.....
A ti nišani što sam ih poručivao i gledao koštali su oko 60 i kusur dolara,ja se zapitao...reko sigurno je novogodišnji popust što i jesam u to vrijeme naručivao....Angry

http://www.youtub...6q2TV7k1OM

Isti su ovi nišani što sam želio da imam,samo su imali podešavanje i nešto malo skuplji......ika

Za ovakve (dvodelne) nišane potrebna je prava šina, sa krivim šinama je bolje bez ovog nišana.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
baikal 153 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 1033 21.06.2019. 18:36
Ruske bokerice "Baikal" (uopšteno ,svi modeli) LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 115 02.02.2017. 11:53
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,629,369 posete www.srbijalov.com