Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištolji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištolji
slavko75

Jank kaže:
Drage kolege....
PLAĆATE LI REDOVNO POREZ NA REGISTROVANO ORUŽJE?.....
.....Hteo sam samo da vas podsetim na tu obavezu da nebiste prošli kao ja, Pošto mi ove godine (mislim za proteklu godinu) nije stiglo rešenje za porez odem u poresku upravu da vidim o čemu se radi. Imao sam šta i da vidim, za jednu od predhodnih godina nisam izmirio svoje poreske obaveze pa mi je stigla i kamata duplo veća od samog poreza plus rešenje za prošlu godinu. Ako ovo pročita moja lepša polovina ....obro sam zelen bostan....sve sam isplatio ali o ovome mojoj ženi ni reči.....ha ha ha......Pfft

inače će biti ovo...udaranje i ovo....ClAQue .....a bogami možda joj izađem na nišan ovako....puc puc.....

nije mi zbog mene nego ću morati da primenim ovo....Palica

xaxaxax ja cu joj sve ispricati tesko nekem tam na puskomet odavdeSmeko
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

slavko75
 img341.imageshack.us/img341/5662/p1091028.jpg

Uploaded with ImageShack.us

evo jos jednog pistoljica iz moje porodicne kolekcije

Podunavac
 Da li je tvoj Vis iz predratne serije ili iz vremena okupacije kad su ga proizvodili nemci?

Jank
 Slavko bre toliki pištoljčići, stižeš li bre iz svega toga da pucaš. Moraš da iznajmiš nekog crnca da ti održava toliko naoružanje ...ha ha ha....puc puc
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

slavko75

Podunavac kaže:
Da li je tvoj Vis iz predratne serije ili iz vremena okupacije kad su ga proizvodili nemci?

pistolj je ratni trofej od nemaca zarobljen pa predpostavljam da je iz vremena okupacije posto na njemu imaju i utisnuti zigovi fasisticke njemacke

slavko75
  i pucase a i cistise xaxaxaxaxlovac 

Jank

slavko75 kaže:

xaxaxax ja cu joj sve ispricati tesko nekem tam na puskomet odavdeSmeko

Ako zucneš najebo si, nije mi zbog ničega nego će mi zabraniti lov,, ....znaš da je opasna....:uF
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

canis aureus

canis aureus kaže:

Nex357 kaže:
...
tako da opcija neutralisanja napadaca i kod loseg pogodka apsolutno ne sme da se zanemari , o cemu pricam ?? o takozvanom "nervnom soku" (posto o hidro soku nema svrhe raspravljati jer se on postize ultra brzim od preko 800 m/s malokalibarskim projektilima , mada u principu to je to samo ga malokalibarski postize hidraulicnim principom a velikokalibarski mehanicki ) koji se postize masivnim i teskim zrnom , i sto je kalibar manji veca je verovatnoca izostanka "nervnog soka" i nastavljanja dejstva napadaca...
Upravo iz tog razloga se smatra 9 mm kao minimalna granica kod kojeg se jos uvek postize nervni sok i ne preporucuje se upotreba manjih kalibara..

B)
Uz još neke konstrukcije zrna, do kojih sam uspevao da dođem, ovo mi je se pokazalo na testiranjima kao jedno od najboljih!
Za nepoverovati je kakav je učinak ovog metka, zrna na lubenici ili na plastičnom balonu od 5l punim vode! Ja sam se oduševio! Za probojnost nisam najsigurniji kolika je ali tri spojene čamove letve(5x5cm) ukupno 15cm na 20m prolazi kao kroz sir s tim što druga i treća letva budu bukvalno presečene a zrno završi u grudobranu.
Preciznost je odlična i do 25m se ne razlikuje od FMJ, SP ili drugih konstrukcija zrna.
Pošto nemam snimke svojih testiranja eto naišao sam na you tube na nešto slično

http://www.youtub...Q&NR=1
B)

Pošto sam ovde pisao o ovom metku, Federal Premium 9mm Luger 124gr Hydra-Shok Jacketed Hollow Point, moram i da dodam da je isti ovaj jednom prilikom korišćen kao "samilosni hitac" nakon teškog ranjavanja DS(vepar 110-115kg pogođen sa 8x57JS RWS TIG 12,8g u visoku plećku i posle prolaska kroz kičmu i prostrela u visini špica rebara) koja je pokušavala da ... pogodak iz Gloka 17ice je bio u čelo sa razdaljine od 2-3m i zrno je pronađeno u vratu posle sigurnih 30cm prodora. Nakon "samilosnog" divljač nije ni maklaB)
Evo na slici se vidi koliko se puta prečnik ... uz minimalan gubitak u težini ...

canis aureus
 to je ova picture od prethodnog izlaganja
Confused
canis aureus priložio:
a_48.jpg

vule977

Nex357 kaže:
ih odma u oci mikrometarski i polirani obarac Bravo 2 ovaj mora da je precizan Veselo al ja kad mi ukinu embargo prvooo rugera mark 3 mada ko zna Confused

postoji li mogućnost da se ruger mark 3 kupi u Srbiji?

slavko75
 img69.imageshack.us/img69/482/p1091030.jpg

evo jos jednog pistolja iz moje kolekcije

BojanKG
 slavko75,zanimljiv model B) koji je kal? 9mm?
srbijalov markafazan

slavko75
 7.62 mm

Nex357
 A be Slavko pa napisi koj je model i jos poneki podatak ... ziv se izedo ne mogu da provalim a znam kad mi kazes ziv sram ce me pojede Shock

slavko75
 img444.imageshack.us/img444/4939/p1091031.jpg

brno model cz/52 7.62mm

Sniper Hunter
 [xhide]i52.tinypic.com/2d0mbr6.jpg
i53.tinypic.com/ehejuv.jpg
i55.tinypic.com/29ct37b.jpg
i53.tinypic.com/ndag51.jpg
Beretta model 87ceetah cal.22lr kapacitet okvira 8 metka,[/xhide]

BojanKG
 Sniper Hunter lep pistoljcic,nego zanima me jel ista dozvola ide za malo kalibarski kao i za ove pistolje?
srbijalov markafazan

canis aureus
 Sniperu
svaka čast, odličan izborB)
dugo i sa uspehom da te služiiveli

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala kolegeiveli za nabavku ti je potrebna polozena obuka o rukovanju mk pistoljem potvrda o clanstvu u Streljackom klubu i uz to potvrda da nisi osudjivan i molba za nabavku mk pistolja i kao sportsko oruzije ne placas porez,uzeo sam ga silom prilika jer prodavac nije mogao da mi obezbedi CZ kadeta ali sta je tu je sutra vezbam malo videcemo kako cu se uklopiti.[/xhide]

Podunavac

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Hvala kolegeiveli za nabavku ti je potrebna polozena obuka o rukovanju mk pistoljem potvrda o clanstvu u Streljackom klubu i uz to potvrda da nisi osudjivan i molba za nabavku mk pistolja i kao sportsko oruzije ne placas porez,uzeo sam ga silom prilika jer prodavac nije mogao da mi obezbedi CZ kadeta ali sta je tu je sutra vezbam malo videcemo kako cu se uklopiti.[/xhide]

Hunter odličan pištolj.B)Bravo 2 Ukusi su različiti ali mislim da je Beretta bolji izbor od ČZ Kadet. Ja sam hteo da uzmem 87 Cheetah ali nisam našao, pa sam uzeo Berettu M 70 22LR. Sigurno ćeš sa njom biti zadovoljan.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PIŠTOLJI PRODAJEM 9 27.03.2023. 17:34
PIŠTOLJI KUPUJEM 6 05.03.2019. 12:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 45
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,416,049 posete www.srbijalov.com