Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na Divokozu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na Divokozu
neso
 Pozdrav za sve ljubitelje prirode.

http://www.youtub...-Xg8biL7vQ

http://www.youtub...CSkG88CoDc

http://www.youtub...kLFHCA7OeY

Dare_Makedonija
 Neso jesi li ikad lovio kod nas u Makedoniji u lovistu Jasen? Jedno od pet najboljih u svetu za te vrste divljaci

neso
 Snimci su napravljeni na daljini od 600 do 800m na nadmorskoj visini od 1800m. Nijesam imao stabilizator za kameru, i nije bilo moguće prići bliže. Nas dvojica smo puzali nekih 200m da bi došli na poziciju da snimamo i osmotrimo trofeje. Znači ima jedan divojarac u ZLATNOJ medalji i dvije koze u zlatnoj medalji. Od 47 divokoza koje smo vidjeli na ovom dijelu koza je bilo 41 i sve su bremenite. Po našem mišljenju 9 koza nosi po dvoje jaradi ali videćemo za 10 dana.

U Makedoniji sam bio, lovio u Karadžića kanjon. Moraš mi malo bliže objasniti gdje se to nalazi, dosta toga sam zaboravio ali znam da smo kupovali divokoze kod vas i naseljavali neke planine. Po mojim saznanjina Makedonija ima najveći broj divokoze u bivšoj Jugi i kvalitetne trofeje. Međutim poznato mi je da je prisutan i krivolov i da su neka krda divokoza nestala sa nekih staništa gdje su godinama boravili.

Pozdrav.

Dare_Makedonija
 Lovio si na Karadjica to je loviste jasen u blizini skoplja. To je o loviste momentalno najbolje loviste divokoze na balkanu. Pozdrav

Lovac Stari
 img16.imageshack.us/img16/4201/p1030056tu.jpg
Ovde mozda izgleda bolje i zivlje nego pre lova?
Dobar pogled.

Dare_Makedonija
 Opaaaaaaaa novo?

neso
 img198.imageshack.us/img198/4451/dsc00708gt.jpg

img819.imageshack.us/img819/1042/dsc00709r.jpg

img192.imageshack.us/img192/4713/dsc00724ce.jpg

img508.imageshack.us/img508/7356/dsc00733r.jpg

Neca92

Lovac Stari kaže:
img16.imageshack.us/img16/4201/p1030056tu.jpg
Ovde mozda izgleda bolje i zivlje nego pre lova?

Stari, ovo je preterano dobro odradjeno! Svaka cast majstoru! Bravo 2 B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

canis aureus
 Stvarno Stari svaka čast!! Predivno urađeno!B)

neso odlične slike! Gde su načinjene?, koji je to predeo?
(uh, što mi se mašta uzburkalaFrown -ja sa kippom u 7,62x54R po tim vrletima u lov ... eeehPilot)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

neso
 i51.tinypic.com/2vuy3qt.jpg

i55.tinypic.com/10gfk9j.jpg

i53.tinypic.com/xlcqd5.jpg

i52.tinypic.com/vhqkah.jpg

i55.tinypic.com/axcn0g.jpg

i53.tinypic.com/2rei2hi.jpg

huntinggirl1
 šta reći, svaka čast na ulovu i hvala za predivne slike,
samo dajte koju više, gde, šta.....
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

DralePG
 au neso odlican ulov svaka cast ! Grin
Lisica

canis aureus

canis aureus kaže:
(uh, što mi se mašta uzburkalaFrown -ja sa kippom u 7,62x54R po tim vrletima u lov ... eeehPilot)

Odo' opet da sanjarim i pustim mašti na voljuConfusedGrin
B)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

arnotije
 Bravo majstore, nemam reci slike prirode su predivne a o ulovu ne vredi pricati Bravo 2Bravo 2
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

duskov
 Dobar tekst o stanistu i lovu divokoza. Imam primjedbu samo kod Bjelasice. Mislim da na Bjelasici nema divokoza. Ranije ih je bilo na Komovima i Medjukomlju ali ih, sada, evidentno-nema! U svim drugim lokacijama ih ima. Probao sam ih...
Imam neko iskustvo u lovu na divokoze ali, po svojoj prilici to sada spada u daleku proslost. Obzirom na zdravlje sa tim lovom sam trajno-završio.
Lov na divokozu je posebno zadovoljstvo i nije samo lov već mnogo više od toga. Naime, to su najljepša jutra ili sutoni u crnogorskim planinama , kliktaj surog orla, susret sa mnogim drugim životinjama i pticama, ali i ono najvažnije, susret sa surovom kamenitom liticom u kojoj ima života i u kojoj, zaista, ima neke monumentalne veličene i ljepote prirode.
Ono što je još surovije jeste činjenica da mnogi "državni lovci"-kriminalci, kao oni iz ANB Crne Gore, MUP-a ili Vlade, nesmetano sa lokalnog magistralnog puta Mojkovac-Djurdjevića Tara pucaju po divokozama, divojarcima i jaradima. Vrlo često, ili najčešće ih i ne ubiju već ih samo rane i onda lipsavaju danima u surovim jamama tarskih stijena.
Divokoze su, u Crnoj Gori, zakonski najzaštećenija divljač koju najviše krivolove. Znam i one koji čine taj zločin a NP ih plaća kako bi bili čuvari

DESPERADOS
 Kakvi su uslovi za lov divokoza u Makedoniji ?
Naravno i koliko kosta za goste iz Srbije ?
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Dare_Makedonija
 Kod mene su uslovi za divokoze odlicni. Naravno ima je manje nego sto je nekad bilo(u blizini Prilepa gde ja zivim pre 30ak godina ih bilo puno). Izlov je ucinio svoje i sada je ima samo nekoliko otvorenih lovista. Za komercijala ima je u LR Jasen i u jedno loviste pod nadleznosti JP Makedonski Sumi. Cene trenutno ne znam ali poslacu ti cenovnik kad budem nasao.Cini mi se da otstrel divokoze do medalju je oko 1000 e ako se ne varam. Pozdrav
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve

neso
 Duško, pozdrav za tebe.

Nijesam bio u mogućnosti da se konektujem na ovom sajtu pa su mi pomogli ljudi iz administracije da otklonim kvar i još jednom im se zahvaljujem.

Duško, ti si pobrojao sve državne instucije da idu u krivolov na divokozu ali ja mislim da je sreća što naši funkcioneri nijesu lovci. Naravno da ima neodgovornih pojedinaca kao u svim sverama društva ali su to mali činovnici u pojedinim segmentima institucija.

Upoznat sam za jedan događaj u kanjonu Tare, poodavno ali koliko se sećam da je to procesuirano i da su završili na sud. Moram ti reći da se nikada bolje nije čuvala divokoza kao u zadnjih nekoliko godina, nije se desilo da uđem u Durmitor a da za 15 min. nijesu došli lovočuvari da pregledaju imam li oružje ili samo kamere i foto aparate.

Zabranjen je lov na divokozu, medvjeda, tetrijeba, srnu, itd, itd. ali imamo samo 12 dana u godini kada možemo izaći u lov. Divota.

Ima Duško divokoze i sada se pare, često idem da ih gledam, borba je žestoka oko koza, krda su 50 do 70 komada i divojarci su neoprezni jer im je čelo naraslo.

Pozdrav,

duskov
 Nešo,
drago mi je da si se javio i čini mi se da živimo u istom gradu. Naravno da se slažem sa tobom da naši političari nijesu lovci. Pa ja upravo to i tvrdim. Da bi se ostrijelio jarac mora da se ispuni mnoštvo uslova a jedan od njih je i da se plati LD. odstrel.
Da se markira grlo i da se angažuje i profesionalno lice iz LD koje će pratiti lov.
LOvac neće pucati sa magistralnog puta i ranjavati divokoze koje kasnije lipsavaju po tarskim stijenama!
Taj događaj iz kanjona Tare nije jedan i nije se desio jednom. Bar pet puta sam ih posmatrao kako pucaju na divljač koja se nalazi u NP.
A bar tridesetak puta čuo priču da se pucalo, da se ranjavalo i da su to radili neki funkcioneri ANB, MUP-a, i neki drugi.
Svjedok sam lovokrađe nekih lovočuvara u NP Durmitor, što je karastrofa.
Ja o tim stvarima govorim javno i sa namjerom da se ovoj praksi stane na put i trajno žigoše ali bogme i da se neko sjeti i preduzme ono što mu Zakon nalaže!
Slažem se i sa još jednom konsatacijom da se uvodi malo reda u lovištu ili NP. Ali samo za "obične" lovce! Oni privilegovani rade šta im je volja i dalje. Pucaju i ubijaju, ranjavaju pokazujući svoju bahatost i nedodirljivost za zakone Crne Gore.
I ne samo kada su divokoze u pitanju.
Pogledajmo šta rade naši visoki funkcioneri ABN i MUP-a po barskom lovištu i drugim lovištima.
Koliko policajski funkcioneri krivolove po Crnoj Gori!?
U kanjoni Platija nema više divokoze a pitanje je da li je ima i na Komovima. Javno se lovi u sred ljeta. Ubijaju se trofejni primjerci medvjeda a naknadno im se piše da su bili osuđeni na odstrel zbog štete koju nikome i nikada nijesu napravili...
Duga, teška i zamorna tema, moj Nešo!
Nikako ne pomisli da sam ja neko ko je svetac u lovu pa imam neograničeno pravo da držim predavanje drugima. Čovjek sam sa manama kao i svi ostali ali sam lovac, najčešće i mnogo volim prirodu pa i divljač.
Ko voli životinje voli i ljude!
Oni koji ubijaju sve živo.... doći će i to na dnevni red jednog dana samo ne treba se miriti sa tim.

DESPERADOS
 Lepo bi bilo kada bi i druge drzave ukljucujuci i Srbiju stale na put krivolovu , a i radili na tome da se divokoze sto vise rasire po nasim krajevima .Tada bi im i cena bila niza i pristupacnija jer sadasnje cene su bezobrazno velike .
Nisu za normalan narod .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,814,920 posete www.srbijalov.com