Našao sam ovde na forumu upis, koji ima dobrim delom ima veze sa onim što sam ranije napisao.
Evo o čemu se radi:
elko kaže:
Prilog istini.
Izrada svih planskih dokumenata LU za članove LSCS je i u narednoj godini 2013/2014 besplatna.
Ne radi se o prepisivačkoj školi već o aktivnom učešću upravnika iz LU.Da ne pravimo invalide od stručnih službi već da svi budu edukovani.
Za ostale predlog je : Lovna osnova 60.000,00 dinara a godišnji plan gazdovanja 25.000,00 dinara.
Za očekivati je da će UO LSCS podržati ovaj predlog kao i predlog članarine od 350,00 dinara ( osiguranje, 4 broja Glasnika i rad stručne službe sa pratećim troškovima ) prema LSCS.Najniža cena polaganja lovačkih ispita i teorijske pripreme.
Ko nas stigne svaka čast, to su nam prijatelji.
Čisto radi poredjenja sam ovaj upis iskopirao i na ovoj temi.
Lala kaže:
Našao sam ovde na forumu upis, koji ima dobrim delom ima veze sa onim što sam ranije napisao.
Evo o čemu se radi:
elko kaže:
Prilog istini.
Izrada svih planskih dokumenata LU za članove LSCS je i u narednoj godini 2013/2014 besplatna.
Ne radi se o prepisivačkoj školi već o aktivnom učešću upravnika iz LU.Da ne pravimo invalide od stručnih službi već da svi budu edukovani.
Za ostale predlog je : Lovna osnova 60.000,00 dinara a godišnji plan gazdovanja 25.000,00 dinara.
Za očekivati je da će UO LSCS podržati ovaj predlog kao i predlog članarine od 350,00 dinara ( osiguranje, 4 broja Glasnika i rad stručne službe sa pratećim troškovima ) prema LSCS.Najniža cena polaganja lovačkih ispita i teorijske pripreme.
Ko nas stigne svaka čast, to su nam prijatelji.
Čisto radi poredjenja sam ovaj upis iskopirao i na ovoj temi.
Sto vise citam sve mi vise manje logike. ajd da probam da remiziram kakve su ponude bile u 2011/12
LSCS-300 dinara clanarina za svoje clanove(ukljuceno izrada planskih dokumenata, lovni glasnik)
LSS - nemam pojma koliko je ali nista i ne dobijas
LSV-1400 dinara(izrada planskih dokumenata, lovne novine koje ionako kasne po par meseci)
-----------------
stvarno nema nikakve logike, da savez koji ima najmanje clanova bude najjeftiniji??? Jesam li nesto propustio da dodam??
Jesi kolega ispustio si da su platili novine koje ne kasne nego nisu ni odštapane a i brojevi koji su odštampani nisu dobili sva LU i pride ocrnjuju nas lovce.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
PreCedniče.
A sinoć ti ZASEDA, pa zaseda. A!.
Zaseda ti KGB. Ne poštuješ ni Svetog Savu.
Dao si odštampane upise (koje je GUBA skinuo) onoj pijanoj budali da nosi po selu,i da me fljaka.
Ujutro ćeš da popiješ kafu (iako ne piješ), da će znati cela Srbija.Već sam bio pomislio da prestanem da pišem, ali JOK.
Da ti i GUBA, mene posle 40 i kusur godina izbacite iz lova.
E pa zaigrali ste se, ono što su ti već rekli na Skupština Bata-Bata i Batula Vergović, to je ništa šta ćeš ujutru čuti.
A ti Gubo, nisi se ni rodio kad sam ja bio lovac.
Molim INTERA da zabrani sutra brisanje mojih upisa a kolege da se ne mešaju.
gospodo lovci duze se nisam oglasio na temu LSV madu i nema nista pametno tu da se kaze, al kad citam upise zadnjih par dana mene je tacno sramota da sam clan LSV... izgleda da oni gore ----nas dole--- i to u glavu....a Evodiji i Slavaplana svaka cast na iskrenosti i smelosti... mada ste sad na nisanu LSV, LSS
Evo da se malo i ja umešam i pomognem mome drugu JELOVCU.
Znate vi da je on stariji čovek,i da neume da piše na forumu, već samo da čita. Upisi su moji, a ja sam VAŠA MORA. Vidi se iz mog avatara. Od mene vam sleduje samo TIČIJI GRIP.
Kuvar je prognozirao da će "kijavica" da preraste i "tičinji grip", a to nije dobro.
Ali da mi krenemo o gospodinu P. (Peri Bljuti), precedniku privatizovanog LU.
Pero, ti si za njih veliki GOSPODIN P. a u svom selu si "mali", ne zato što si nizak rastom, već zato što kajiš na pantalonama nosiš preko sisa na grudima, a ne ispod pupka.
Oni te znaju sada, (mada "kijavičavog")avioni,kamioni,milioni.
Pa im nije jasno ti toliko ulažeš u L.dom, a tvoji to baš nešto i ne cene.Ne razumu, šta je u pitanju.
U selu te znaju, kada si lepio papuče u Indjiji, kada si lopato ugalj u ŽTP, držo crevo pumpe za gorivo, i polako napredovo.
E sad si poželeo, da "prljavo" privatizuješ i LU, zašto.
ZATO ŠTO SE VELIKE PARE VRTE,OKO ULAGANJA DRŽAVE U LOVSTVO. Pa se i LoSoVi uplašili za svoja mesta.
Bio si ljubomoran na Jelovcovo prijateljstvo sa onim kuvarom, pa si silne pare uložio, da ih posvađaš.
Hvališ se Pero da si išao već na pet lovačkih skupština po Vojvodini da spašavaš preCednike. Kažeš i u Gardinovcima si jedva spasao Markovića (pomogao ti ole i njegova braća ???).
NEZADOVOLJAN si što u tvom udruženju nema svađe, pa da ti miriš, i posreduješ. A baš se trudiš, ali niko se ne svađa.
Zašto ti smeta Jelovac, zato što zna sve, kako se radilo, ko je osnivač, i šta ih čeka za godinu dana.
Prošle zime je svaki vikend bilo druženje i večere,pa i dva puta nedeljno,često. Kada je bila zadnja zajednička večeraza sve lovce???. Niko se ne seća, vrlo davno. Dobro ne računam onu letos jagnjetinu za LoSoVe i uži krug.
Čujem ti i guba ste izračunali minimum za funcionisanje LU treba vam 1 980 000 dinara. Takoreći 2 miliona. A ukupan planiran prihod, je 1 200 000 dinara (milion i dvesta hiljada). E u tom grmu leži zac. Navući lovce. NEVERUJEM da će ostati svih 65 kako planirate. Onda počinje igranka.
Međutim čujem da ima lovaca, koji su već počeli da razmišljaju svojom glavom i izlaz traže bez Grbe.
A hteli ste da ućutkate i izbacite Jelovca i napravite "bajku od života". Sprečio vas Graovac D. šteta, da vide ljudi da je LU već
privatizovano, i da je Statut stavljen van snage, što se inače zna.
Znaš Pero!!!
Čujem da si u poslednih godinu dana tri puta menjao kompletan UO LU, sve sem tebe, pa ne vredi neide nikako.
A da probaš ti malo da se skloniš. Bata-bata ti je rekao, da si ti jedino zlo u udruženju, seti se bila je skupština.
Mirko Vergović (Batula), ti je rekao da vodiš računa kako se ponašaš, nije ti tata ostavio LU.
Čujem da svi ozbiljni lovci beže iz Upravnog Odbora, da si počeo da kooptiraš ljude u UO. To nije dobro. Kad se okružiš muvama, napljuju te, pa se ucrvljaš.
Mi forumaši znamo šta o nama misle LoSoVi, i mi o njima. Preneo nam je Jelovac tvoju želju da neke ne spominjemo, ali znamo da i ti Pero isto misliš što i mi.
Nisi trebao da učestvuješ u "prljavom plesu" licenciranog i
Ihhhhh....Waltere, waltere...
Evodija zamolio da se ne mešamo, pa reko' da ispoštujem želju čoveka, ali ima oštrijih i bržih admina od mene!
Ban zaslužan, nema šta, a ja sam kanda omatorio, što kaže Sremac, pa ne reagujem promptno kao ranije.
Ova diskusija ovde počinje da se pretvara u priču koja izgleda zahteva posebnu temu - 'LU Krčedin', pa ako Evodija ili neko drugi zatraži, nije problem.
Po isteku bana, očekujem da Walter izloži svoje vidjenje oko toga šta je to, po njemu, kuwao, koje je to 'ugledno društvo', kakve mrvice su tu dobacivane, i ko je to i kako 'razbio Indjiju'? Mogla bi biti poučna priča, pod uslovom da je istinita.
Meni je postalo malo simptomatično da je Evodijina pojava i pisanje na forumu izgleda upalilo crvenu lampicu kod nekih ljudi, a zašto, to oni najbolje znaju. Isplivaće pre ili kasnije o čemu se radi.
Jedva čekam!
Evo sad sam pričao sa Miletom i smeje se. Kaže ova deca (ADMINI) prepoznaju po IP - adresi, a ja čim zucne.
Zna se da on nije dao cepanje Inđijskog udruženja (zbog rođaka), već se žilavo borio da opstane. Fazanerista je hteo ili mesto upravnika ili izdvajanje LD "fazan" Inđija.Onda je Krčedin dao "nepristojnu ponudu" i sve se završilo. Fazaneristu je skinuo sa liste predloga za lovačka odlikovanja.
Koga je on ugostio????. Hvali se da ima zmiju u džepu.
Bio je jako ljut što 13.01.2013. nije sedeo u pročelju, pa je čak angažovao i "fazaneristu" u istrazi.
Može on da izmisli "PAŽINKU", i da Pažin ne uklaviri, ali ja sam nešto drugo. U startu je počeo da "tovari" Pažinu. Mislio je da će "ljubav" kraće trajati.
Uglavnom smo jeli na terasi koju je posetio Glavni ADMIN sa ekipom, i to ga je jako zabolelo.
Koje ugledno društvo on ima na pijankama
Eto to mi reče Mile, pa ja ajd da vam prenesem vaš
Krntija MARKO.
Uh pa po ovome i iz istog lonca, Jeli zbog toga "Vojvođanski lonac" tako radno aktivan kao upravnik u Indjiji?. Ali koliko sam čuo neće više da rade ni toliko koliko do sada nisu radili
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
da malo i ja objasnim,staro Indjijsko udruženje je oduvek loše funkcionisalo i zbog tog je i došlo do raspada.Beuković je često bio prisutan na sastancima i ubedjivao članove UO i skupštine da treba da ostanu jedinstveni,medjutim zbog dugogodišnjeg lošeg medjusobnog funkcionisanja došlo je do toga da su 3 društva Indjija,Maradik i Krčedin odlučili da se izdvoje,dok je Novi slankamen ispoljio istu želju ali je taktizirao.Posle odluka skupština LD da se izdvoje Beukovićeva misija je bila uzaludna,mada se špekuliše time kakva je nadalje bila njegova uloga,ja lično mislim da nije imao nikakvog presudnog uticaja,a nije se nšta ni moglo jer su jasne odluke bile i zvanično upućene sekretarijatu i nije bilo nazad.
Fazanerista je svoju šansu video odavno,ali ne u poslu luvočuvara a ni upravnika lovišta već u gazdovanju imovinom lovačkog društva iz Indjije,dakle plan mu je sledeći:napraviti LU u Indjiji i izdvojiti se od 9 ostalih sela,ostati sa što manjim brojem članova ,dovesti funkcionisanje novog LU u pitanje,uništiti sistem funkcionisanja prihvata i ispuštanja divljači,zapustiti imovinu i napraviti lošu atmosferu u društvu kako bi ostalo što manje članova,a kad spadne knjiga na dva slova onda će gazdovati motelom i ostalom imovinom kao što je to radio dugo godina sa otpadom u kom je bio zaposlen i primenio isti recept.
sve je dobro isplanirao samo je napravio jednu grešku,,.....pa je onda tražio vanrednu skupštinu da ga se reši.
da se malo vratimo na temu Šta se dešava u LSV?
juče je postavljena i nova vest na sajtu LSV,poziv svim korisnicima llovišta da dostave informacije o manifestacijama koje organizuju,kako bi se sastavio kalendar lovačkih manifestacija,evo i teksta:
Na osnovu Člana 47. Statuta LSV i tačke 11. plana i programa rada komisije za informisanje dostavite nam mesto, termin i naziv za tradicionalnu lovnu, takmičarsku i drugu manifestaciju koju planirate da organizujete u lovnoj 2013/14 godini.
Na osnovu Vaših predloga sačiniće se jedinstveni kalendar manifestacija i prezentacija na sajt LSV.
Rok za dostavu podataka 01.03.2013. godini.
Pa da, to je najvažnije, pošto je komisija za informisanje sve drugo odradila po planu i programu rada, obavestila lovce o svim bitnim dogadjajima, recimo o sednicama i odlukama UO LSV, sad samo još da srede kalendar manifestacija i biće sve potaman!
A kako da im članovi dostave program, znaju li unapred koje LU će biti ili neće biti član saveza, i sa kojom članarinom? Ovo je samo mali taktički potez, ne može da šteti, a možda koristi.
Indjijanac kaže:
Beuković je često bio prisutan na sastancima i ubedjivao članove UO i skupštine da treba da ostanu jedinstveni,.......
Gde god je Bauk ubeđivao na jedinstvo, to udruženje se raspalo!
Pitanje je da li je i mislio i radio onako kako je pričao???
Ili možda on nema nikakav uticaj na lovce i samo se bezveze qurči???
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Indjijanac kaže:
Beuković je često bio prisutan na sastancima i ubedjivao članove UO i skupštine da treba da ostanu jedinstveni,.......
Gde god je Bauk ubeđivao na jedinstvo, to udruženje se raspalo!
Pitanje je da li je i mislio i radio onako kako je pričao???
Ili možda on nema nikakav uticaj na lovce i samo se bezveze qurči???
ovog puta grešiš,situacija u starom LU je bila jako loša u pogledu jedinstva funkcionisanja i bila su loša rešenja finansijske autonomije društava koja su navikla i treba da je imaju(svi prihodi svih 10 društava su išli na jedan račun)tako da se pravilo vrzino kolo i nije stvaralo dobru atmosferu jer su jako velike razlike u drugim prihodima osim članskih doprinosa od društva do društva.Kada sam kao novi član UO LU pokušao da skrenem pažnju bio sam ismejan.
Jednostavno indjijsko opštinsko LU nije imalo dovoljno jakog ćoveka koji je trebao da gleda malo unapred i sve bi video,a kad je krenula stihija bilo je gotovo.
LD iz Indjije je imalo budućnost i osnove ekonomske održivosti da je nastavljen normalan rad,pored toga i novim zakonom o lovištima i lovnim oblastima dobilo je deo terena od 1.800 ha koji je autoput odsekao iz ko Novi karlovci,da smo ostali u starom LU nebi to dobili,a takodje ni Krčedin nebi dobio 1.400 ha iz ko Beška.
pored ovoga i staro Indjijsko udruženje je izgubilo MNOGO HEKTARA RITA koji su se nalazili preko dunava,a katastarski pripadaju Čortanovcima,Beški,Krčedinu ,Stariom i Novom Slankamenu.Niko od tadašnjih rukovodioca nije ni pokušao da stupi u pregovore sa komšijskim LU i da proba da namakne 200-300 ha da bi se i tamo moglo formirati lovište LU Fruška gora Indjija.
Donela mi maca ovaj dopis iz 2006. godine poslat Mr.Z. Živojinoviću!
"Nažalost, primio sa urgentan izveštaj u kome se kaže da se, prilikom Lovačke izložbe naših hrvatskih prijatelja, jedan član vaše delegacije pobunio protiv hrvatskih domaćina. Izgleda da je alkohol odigrao ulogu u ovom slučaju..................moram da urgiram na vas, da se lično distancirate od ovog slučaja i zvanično preduzmete sve moguće disciplinske mere protiv osobe koja je u pitanju...................
Ovo je naravno visoko nepoželjan "diplomatski incident"....
Suvišno je i nepotrebno reći da je ovo iskreno, tobožnji porazan ishod "nekontrolisanog" ponašanja jednog pojedinca - stoga ja imam poverenja da ćete vi upotrebiti sav svoj renome, raspoloživu snagu i moć, da preduzmete sve neophodne aktivnosti, kako bi se delovalo protiv ovog slučaja."
Diter Schramm
CIC President
otprilike 06.06.2006.
E sada, iako ne znam (mada slutim;)) ko je taj "alkoholisani slučaj" i "lovački diplomatski incident" mislim da je bolje biti "elemenat" nego "alkoholisani incidentni slučaj" (sa naglaskom na alkoholisani slučaj)!
I još nešto...kada se diplomatskim jezikom (a što ovo obraćanje sigurno jeste) kaže : "Izgleda da je alkohol odigrao ulogu u ovom slučaju", to bi u prevodu moglo da znači da je "slučaj" bio "mrtav pijan"!
A kada se istim jezikom kaže : "moram da urgiram na vas, da se lično distancirate od ovog "slučaja" , to bi u prevodu moglo da znači "odhebi tu pijanduru, da ga više ne vidim"!
Ima još :
Elementi vs. Slučaj, incidenat, pijandura i dr.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Nemam razloga da sumnam u navode Predsednika CIC - tim pre što su vest o ovom zagrebačkom 'slučaju' preneli onomad i neki naši štampani mediji (ako se ne varam, Kurir ili ugašeni Glas Javnosti, nisam siguran).
I šta je bilo posle tog pisma Predsednika CIC, sada, više od 6 godina kasnije?
- Živojinović (tadašnji predsednik LSS) je eliminisan iz lovstva zbog one afere oko velikih para koje nedostaju, a proces pred sudom tapka u mestu - epiloga zvaničnog NEMA;
- osoba koja je označena kao vinovnik 'slučaja' koji se prema rečima Predsednika CIC 'odigrao uz pomoć alkohola' i danas je u vrhu lovstva Vojvodine, doduše iz senke, zavadjen kanda i sa LSS i sa LSCS?;
- nedavno je LSV, koji je valjda delegirao osobu koja je napravila 'slučaj' i 'visoko nepoželjan diplomatski incident', primljen u punopravno članstvo u CIC, što je zaista uspeh!
Meni je zaista veoma interesantno, da li je i kako je g.Dieter Schramm prešao preko 'slučaja'? Bilo bi lepo, kada bi smo znali šta je Živojinović preduzeo ('sve disciplinske mere'?)i šta je odgovorio na ovo pismo?
Smeo bih da se zakunem pred pozlaćenom ikonom (ko razume, shvatiće) da je 'slučaj legao'! Kako, zašto, zbog čega, to bolje znaju učesnici. Ja mogu samo da pretpostavljam.
Živela bratska Slovačka!
Nek' puknu dušmani!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!