Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Još samo da se odrade i u 16 cal OdobravamDasa[/xhide]

HANTER
 ma nije problem ni kalibar 16 samo su manje mere rupe a uglovi su isti, neznam tacno koji je fi rupe izmeri se prema patronu i normalno smanji se proporcionalno i prečnik središnje pločice. nadam se na si me bar nesto razumeo.
MIHAJLO

hercegovac
 svaka čast hanter, manjerka je priča za sebe.

Sniper Hunter
 [xhide]

HANTER kaže:
ma nije problem ni kalibar 16 samo su manje mere rupe a uglovi su isti, neznam tacno koji je fi rupe izmeri se prema patronu i normalno smanji se proporcionalno i prečnik središnje pločice. nadam se na si me bar nesto razumeo.

Ma nema problema kolega razumeo sam ,diskutovao sam sa keltom u vezi toga ,mene zanima predkrimper najviše ali bih da ga smestim direktno na presu na mesto gde je osmokrako zvezdasto zatvaranje ,da se uradi na meru od rupe na toj cevi i da se zašrafi uz 2 šrafa u cev tako da se ne oštećuje Lee presa ,nešto u tom pravcu kako je kelt to u predhodnim postovima uradio i prikazao samo je on to uradio privremeno sa selotejpom ,a ovo bi moglo da se odradi uz eventualno skraćivanje te cevi na presi ,ali ću to videti uskoro kada budem došao na odmor ,da malo razradim idejuiveli 3[/xhide]

kelt
 aaaaa moj skolarac radi svaka mu cast. samo napred neka fluid samostalnog punjenja tece dalje Bravo 2 hanter majstoreiveli 3

nema nista dzabe DODJES TURU PICA
Kolceiveli 3
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

HANTER
 Iskreno mislim da nije dobro da prekrimper ide na LEE presu jer plastika i metal plastika tu poca vremenom mislim da je najbolje i ja sam probao na postolje za bušilicu i da se zavije u bušilicu i samo polugom na dole kao kod lee prese.

HVALA KELT
MIHAJLO

kelt
 nista druze, samo opusteno i kuckamo pozzz...iveli
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

HANTER kaže:
Iskreno mislim da nije dobro da prekrimper ide na LEE presu jer plastika i metal plastika tu poca vremenom mislim da je najbolje i ja sam probao na postolje za bušilicu i da se zavije u bušilicu i samo polugom na dole kao kod lee prese.

HVALA KELT

Možda si u pravu mada tu nema nekog velikog pritiska i ako se skrati cev za dužinu krimpera ...ma videćemo što reče kelt opuštenoGriniveli 3 razradićemo uskoro ta "tekuća" pitanjaiveli 2 na radnoj sedniciRaanj[/xhide]

HANTER
 OK
MIHAJLO

stevin
 Sniper ima te i na ruskom forumu,i tamo imas ucenike.svaka cast!Просто у вас такой
красивый ящик весит
Это корпус от скончавшегося БП
компа. Туда кондюки засунул.
denissofik
posted 11-11-2011 00:59
http://www.youtub...
v=gfXC6Db1Bk8&feature=related
v=tdZvfzf7h9s&feature=related
v=PZCSZy3jLpY&feature=related
Lisica

HANTER
 Obavestenje za sve yaljubljenike u punnjenje patrona dobio sam informaciju da će uskoro početi proizvodnja i disperzantskih čepova od Cuce u Kragujevcu, obavesti ću vas kad bude sve krenulo.
MIHAJLO

Sniper Hunter
 [xhide]Kolega stevin daj linkove malo bolje ovi ne rade ,baš me zanima [/xhide]

stevin
 http://talks.guns...6-149.html cinimi se da je zadnja ili predzadnja stranica,neznam ruski pa nisam razumeo!
Lisica

Sniper Hunter
 [xhide]

HANTER kaže:
Obavestenje za sve yaljubljenike u punnjenje patrona dobio sam informaciju da će uskoro početi proizvodnja i disperzantskih čepova od Cuce u Kragujevcu, obavesti ću vas kad bude sve krenulo.

Moraću da ga obiđem kada budem došao na odmor da vidim za neke BK čepove ,ovo je dobra vest, javi ako saznaš nešto iveli 3[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Na 159. stranici ,ima dosta toga ovde moraću malo da se prisetim ruskog jezika iz osnovne i srednje školeGrin izgleda zanimljiv forum[/xhide]

stevin

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Na 159. stranici ,ima dosta toga ovde moraću malo da se prisetim ruskog jezika iz osnovne i srednje školeGrin izgleda zanimljiv forum[/xhide]
ima zanimljivih alata i koje cega,ali za sacmu su amateri naspram nas,bar ovo sto sam ja prelistao!
Lisica

kelt
 ruje su opasni. ima ih mnogo vise od nas inficiranih livenjem sacme, Grinali dobro rece kolega, za nas su amateriSmean. mada ona krupnija sacma sta je jedan predstavio izgleda fenomenalno. moracu da probamAngry i ja da napravim onaj tumbler pe da vidimo krupniju da popravljamo valjanjem u tumbler masini.
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 kolega Sniper sve cestitke i Rusi znaju za tebeBravo
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Pošto Stariljudi kažu da "bez alata nema ni zanata"ja kompletirah danas moju livnicu sa još dva artikla za livenje olovne sačme a može i olova za pecanje Grin

SIGLO FURUNČEEEE!!!!!!DimVeselo 2

i39.tinypic.com/2dv24ox.jpg

i44.tinypic.com/2wodl39.jpg

i44.tinypic.com/dq3mrn.jpg

i44.tinypic.com/4ka5w5.jpg

donji deo, ventil za ispuštanje olova u kalupe[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
kolega Sniper sve cestitke i Rusi znaju za tebeBravo

Rusi i ja 200.001 ljudiGrin[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,453,957 posete www.srbijalov.com