Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Punimo i danas ,na red su došle malo LEE kugle
i48.tinypic.com/2nbbnkg.jpg

i50.tinypic.com/xokrwm.jpg

i46.tinypic.com/344xsgy.jpg

i47.tinypic.com/w1aadk.jpg

i47.tinypic.com/mudfn4.jpg[

i50.tinypic.com/b67nns.jpg

uskoro idu na probu[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Punio sam i original Gualandi kuglu za cal 16
i45.tinypic.com/1zlriw1.jpg

i49.tinypic.com/2n89zpi.jpg

i45.tinypic.com/j9xa43.jpg
i ujedno isprobao novi krimper za kružno zatvaranje[/xhide]

Podunavac
 Svaka čast majstore.Bravo 2 Još samo da napraviš logo (Sniper Hunter ammunition reloading company) na kutiji i spreman si za izlazak na tržište. Koji je promer i težina kugle koju sam liješ za kalibar 12?
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Punio sam i po prvi put 12/76 50g sačme od 3,5mm
i50.tinypic.com/ibffp3.jpg

i50.tinypic.com/2lwvjnd.jpg
12/76 i 12/ 70
Punio i buck shot 8,1mm malkice je tesnije u čauri ali ne smeta ulazi u ležište perfektno i isto tako kroz kalibrator na LEE presi

i49.tinypic.com/97i53r.jpg

i48.tinypic.com/11tqrz7.jpg

Napunjena je i dupla kugla za cal 12obe imaju oko 42g
i46.tinypic.com/2j2i0xy.jpg
desna je zatvarana zvezdasto ali nije baš ok pa smo prešli na kružno sa malim povećanjem barutnog punjenja

i50.tinypic.com/fxta9f.jpg

i45.tinypic.com/294s5cn.jpg
I tu krimper radi perfektno[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Podunavac kaže:
Svaka čast majstore.Bravo 2 Još samo da napraviš logo (Sniper Hunter ammunition reloading company) na kutiji i spreman si za izlazak na tržište. Koji je promer i težina kugle koju sam liješ za kalibar 12?

Težina je 28,5g a prečnik je 17,3mm,može da se puca i iz pola čoka mada iz punog bih izbegavao jer je u korpici koja mu povećava prečnik ,najbolje mi se pokazao iz 1/4čoka[/xhide]

Sasa frrr
 Sniper Bravo 2!

stevin
 I od mene za snipera Aplauz
Lisica

BUCKO

BUCKO kaže:
Da budem iskren vise mi se svidjaju ovi od kolege Kempija lepse su zapertlovani.
Verovatno radi na boljoj masini gde je sve dobro ucentrovano i ustelovano Odobreno

Ja ipak mislim da nije lepo nastelovano udaranje
Evo i na ovim ostalim slikama se vidi da je po neki rub vislji sa jedne strane metka od druge, sto mozes resiti okretanjem metka dok pertlas vise puta u krug.
Ugao postolja gde stavljas metak i krimpera ti nije u 90 stepeni pa ti tako uvek daje jedan rub nizi ili ti vislji od drugog.

iveli iveli

BUCKO

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

BUCKO kaže:
Da budem iskren vise mi se svidjaju ovi od kolege Kempija lepse su zapertlovani.
Verovatno radi na boljoj masini gde je sve dobro ucentrovano i ustelovano Odobreno

Nije stvar u mašini nego ja mislim u različitim krimperima ,ima više vrsta krimpera na Siarm-uza različite tipove baruta tako da je i u tome razlika .iveli 3[/xhide]

Evo i na ovim ostalim slikama se vidi da je po neki rub vislji sa jedne strane metka od druge, sto mozes resiti okretanjem metka dok pertlas vise puta u krug.
Ugao postolja gde stavljas metak i krimpera ti nije u 90 stepeni pa ti tako uvek daje jedan rub nizi ili ti vislji od drugog.

iveli iveli

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

BUCKO kaže:

Nije stvar u mašini nego ja mislim u različitim krimperima ,ima više vrsta krimpera na Siarm-uza različite tipove baruta tako da je i u tome razlika .iveli 3[/xhide]

Ugao je dobar ali moraću da proverim donji deo držač da se nije razmrdao ,ubacio sam onaj držač kao na ručnoj mašinici za pertlanje a on je aluminijumski moguće da je on dobio luft,hvala prijatelju ,na skretanju pažnje a neke iz velikih serija (napunio preko 1300kom)Grin u žurbi nisam ni iskontrolisao svaku zvezdu pa je možda bilo malo i nakrivljenih [/xhide]

iveli iveli

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:
Sniper Hunter kaže:
[xhide]

BUCKO kaže:

Nije stvar u mašini nego ja mislim u različitim krimperima ,ima više vrsta krimpera na Siarm-uza različite tipove baruta tako da je i u tome razlika .iveli 3
[xhide]

[xhide]

iveli iveli[/quote][/xhide]

[xhide]Ugao je dobar ali moraću da proverim donji deo držač da se nije razmrdao ,ubacio sam onaj držač kao na ručnoj mašinici za pertlanje a on je aluminijumski moguće da je on dobio luft,hvala prijatelju ,na skretanju pažnje a neke iz velikih serija (napunio preko 1300kom)Grin u žurbi nisam ni iskontrolisao svaku zvezdu pa je možda bilo malo i nakrivljenih[/xhide]

Kile_
 dejo jednom recju PRELEPO! ne znam dal su lepse slike ili patrone na slici,naravno i tvoj rad,sve to skupa PRELEPO! i po ko zna koji put, SVAKA TI CAST!
si ih testirao te nove patrone?kako se ponasa sacma i te kugle?
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 [xhide]

kile_ kaže:
dejo jednom recju PRELEPO! ne znam dal su lepse slike ili patrone na slici,naravno i tvoj rad,sve to skupa PRELEPO! i po ko zna koji put, SVAKA TI CAST!
si ih testirao te nove patrone?kako se ponasa sacma i te kugle?

Bata Kile ovo vreme mi ne dozvoljava,planirao sam da ih pustim kroz hronograf da izmerim i brzinu kugli ali nikako da stane ova kiša da zasija sunce bar 2 sata ,tako da za sada nisam sve testirao ,LEE kugle u cal 12 su već testirane i one su punjene po staroj recepturi tako da tu nema problema ,mene kopka dupla kugla i magnum punjenje .Za sitnu sačmu tu mora biti ok ,stari recept ,iste komponente i tu nema problema ,onda ne bi bilo loše ove gualandi u cal16 kugle da proverim pa da ih naručim u većoj količini da mi čovek donese .
Čeka se samo lepo vreme iveli 3[/xhide]

BUCKO
 Il te ozracila ona fokusima , fukusima ili si preterao sa rogonjom u dekontaminaciji fukusime iveli

Pre da je ovo drugo Smeko

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:
Il te ozracila ona fokusima , fukusima ili si preterao sa rogonjom u dekontaminaciji fukusime iveli

Kritike ti nisu na mestu ..na odmoru sam ..imam prava da se opustimGrin[/xhide]

Kile_
 ej na ne sumnjam u tvoje recepte Smile to je prva liga znam,provereno! Smile) pa da ova kisa stvarno vise odsadila i bogu i narodu,gledam prgnozu stoji da ce kisa i u subotu i nedelju :S
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter
 [xhide]Ma napuniću nešto protiv kiše Kile pa da rasteram oblakeGrin A Srbijalov forumašima ne smeta ništa biće super[/xhide]

Kile_
 e dobra ideja Grin nama nesme nista da smeta ili pokvari druzenje! Smile
Samo 300 i 4x4

BUCKO

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

BUCKO kaže:

Kritike ti nisu na mestu ..na odmoru sam ..imam prava da se opustimGrin[/xhide]

He he he he ma ja bi prihvatio kritike samo tako, ali da sam i ja na tvom mestu i da se dekontaminiram rogonjom iveli

stevin
 Kolege,molio bi za pomoc,ako neko ima viska caura za kalibar 16!sto veca kolicina to bolje!unapred hvala
Lisica

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 29
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,441,042 posete www.srbijalov.com