Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Grlice, gugutke, grivnjaši

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Grlice, gugutke, grivnjaši
nidzamotocross
 Daki, ovo su već profesionalne fotke, svaka čast! Ja za ovako nešto nemam opremu, moja oprema je digitalac star 10+ godina. Obavestili su me u e-mailu i o mogućoj saradnji, ali da fotografije moraju biti vrhunskog kvaliteta i bez dodatnih efekata koje ja koristim da bih izrazio kvalitet fotografije, pojačao boje koje su slabe, itd. Takođe, ne mogu fotografisati uz čaure ili metak gde se vidi ime proizvođača jer je to indirektna reklama, kao i još dosta uslova da bi došlo do saradnje.

Do tada će mi biti drago što se neke fotke mogu videti na njihovoj oficijenoj FB stranici uz moj potpis. Ostalo ćemo videti.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

moravac 1
 Ma idi u lov i slikaj se za svoju dusu....Sta znaju zabari sta je slika....a mozda su i ljubomorni.....Kolce
srbija

DakiNS
 Svaka dobra fotografija , a posebno ona koja se javno publikuje po katalozima , bilbordima , reklamama se skupo plaća. Što bi žabari zarađivali na tvojim slikama? Red je da i srbi nešto zarade.Stari
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Kod mene u drustvu ima covek lovac koji vec 20+godina se bavi fotografisanjem i snimaljen filmova u vezi divljaci i retkih zivotinjskih vrsta.Samo jedna mala informacija za "film" od 10 SEKUNDI koji je iskoriscen za jednu stranu reklamu dobio je da ide i Makedioniju gde je odstrelio medveda u zlatu i ostalo mu jos para za godinu dana zivljenja!Imao sam prilika da ga gledam kako snima i sta je covek sve u stanju da uradi i istrpi da bi napravio jednu dobru fotografiju!Tako da Nidzo kad vec volis da fotografises malo se stisni i ulozi u dobru i kvalitetnu aparaturu i verujem da ce ti se brzo isplatiti!Odobreno

nidzamotocross
 Tako će i biti, ali od aparature nema ništa dok ne završim faks, eventualno da mi ti isti italijani daju bakšiš od jedno 500 evropljana što im vodam pse po žitu tokom proleća. Molitva

Dok ne nabavim opremu, a to mi jedan od planova, pošto obožavam fotografiju, ali samo ako je u objektivu lov ili priroda, ništa od zarade. Do tada je lepo dobiti i lajkove i komentare na FB-u. Smile

Kao što rekoh, ponudili su mi ugovor, ali za to mi treba profi fotoaparat i deo Franchi opreme, kao i municija na njihovu preporuku, koju reklamiraju uz oružje. Do tada ćemo ovako...

nidzamotocross
 http://www.regist...7e2b70.htm

Sremac75
 Znači zabrana lova na grlicu na dve godine, a na poljsku jarebicu na još 1 godinu.....

KoTuKoga
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Posle prošlogodišnje jurnjave po lovištima oko prepelica, i propale sezone i skoro nikakvog prihoda od lovnog turizma, sada će LU imati još jednu mogućnost manje da dodju do preko potrebnih sredstava barem od lova grlica, migratorne vrste.
Usput, dodatno je smanjen broj meseci za obuku lovačkih pasa, ako se ne varam?!
'Zeleni' mic po mic isteruju svoje, a lovačke organizacije se zabavljaju same sa sobom, umesto da istupe jedinstveno, preko onog toliko izvikanog 'krovnog saveza' i ostalih saveza.

A možda niko tu nema petlje da se nateže sa 'zelenima'? Možda to nije popularno i profitabilno za dobijanje neke pozicije u Briselu, u sedištu EU?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

AcaNik
 Баш ме занима да ли знају зелени плаћеници да разликују грлице од препелица?

MMilos
 A što je to neophodno za drndanje gulije raje i mašćenje brkova od EU sponzora?

Suština je da nema nama bolje nikad da bude!

Delom smo sami krivi, jer ćutimo i ne bunimo se a imamo ovakve saveze, a na sve to i sami sebi skačemo za vrat sa vabilicama...
Kako god da okrenemo d00pe ostade pozadi, pa ako izvučemo još koju godinu lova na prepelice (a možda i sve ostalo) - super!
Confused

Lala
 A šta ćemo sa novcem koji su LU koja u lovnoj osnovi gazduju i grlicom, a platili su državi naknadu za korišćenje divljači (10% vrednosti planiranog odstrela)? Deo od 70% te naknade je već uplaćen - ostatak od 30% se plaća krajem godine.
Hoće li država vratiti lovcima taj uplaćeni novac?!?

A šta su naši lovački savezi i članovi komisija za uzgoj divljači po savezima preduzeli da do ove zabrane ne dodje?!? Ja koliko znam nisu preduzeli NIŠTA. Zauzeti su namicanjem članarina!!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

borkovrsac

Lala kaže:
A šta ćemo sa novcem koji su LU koja u lovnoj osnovi gazduju i grlicom, a platili su državi naknadu za korišćenje divljači (10% vrednosti planiranog odstrela)? Deo od 70% te naknade je već uplaćen - ostatak od 30% se plaća krajem godine.

A šta su naši lovački savezi i članovi komisija za uzgoj divljači po savezima preduzeli da do ove zabrane ne dodje?!? Ja koliko znam nisu preduzeli NIŠTA. Zauzeti su namicanjem članarina!!!

Verujem da ce savez vratiti svakom lovcu ponaosob novac, uz flasu pica i usmeno izvinjenje... kako je ovo dobro sto je uradjeno jer je stvarno prosle godine bilo vise grlica nego ove godine. Kao dokaz o tome prilozice nam listu sa poslednjeg prebrojavanja grlica Smile Video sam jednog što broji na Makedonskoj granici. Stvarno broji 1,2,3...
Evo ovde paori po Banatu suncokret ove godine nece ni da "skidaju"- kažu nek ima za ovo malo grlica što je ostalo.
Nijedna zemlja clanica EU nije zabranila lov grlica, prepelica... Polako nam najavljuju i ukidanje lova na ostalu divljač. Nama je to kao budućoj članici EU bitan element- da pokažemo kako mi štitimo divljač. Eto u novinama "lovačkim" piše se kako je 50 ornitologa primetilo drastično smanjen broj gusaka! Kad? Gde? Dok su uznemiravali parove na gnezdu verovatno. Da li ja kao ZAKONSKI KORISNIK LOVIŠTA mogu zabraniti uznemiravanje divljači ornitolozima prilikom gnežđenja i izvođenja mladih. Oni koji nam uvode EU nama zabranjuju lov, a njima uvode i prolećne lovove na pojedine vrste ptica... Da li neko zna nešto o onoj peticiji koju smo potpisivali? Zašto smo to radili?
Eto nema ni ispita UROĐENIH osobina... a ja mislio da ću dobiti lovnu kartu za kera kad odradi IUO.
Apelujem na Lovački i Kinološki Savez da se pozabave time, jer ako se ovako nastavi moći ćemo za par godina SAMO u FOTO-LOV sa LOVAČKIM PSOM (s tim da je pas položio početni kurs Engleskog jezika).

mrwa22250
 Sad ce verovatno brojnost grlica da se udesetostruci,kao sto se udesetostrucio i broj poljskih jarebica u Vojvodini,posle sada vec,visedecenijske zabrane lova koju su doneli sami lovci uvidevsi realno stanje na terenu.
Koji je to mamlaz i kojom metodom izbrojao grlice na preletu i utvrdio pad brojnosti.Koliko to brojaca ima,znajuci da su koridori preleta siroki stotinama kilometara.Koji to magarci sede u strucnoj sluzbi svih nasih vajnih saveza,kad nijedan kontraargument nemaju i jos aminuju sve sto im se pod nos tura.
Definitivno lov nije uzrok pada brojnosti(ako brojnost uopste i opada) jer je za ovaj vid lova zainteresovano manje od 5% lovacke populacije,a stranih turista,prvenstveno Italijana,nema ni deseti deo koliko ih je dolazilo krajem proslog veka.Bitno je da se nesto zabrani i da NVO opravdaju sponzorima lovu koja se u njih upumpava.E sad mi treba da se zapitamo,da li ovi nasi,gorepomenuti MAGARCI,opravdavaju pare kojim ih mi trpamo vec godinama.Naravno da ne opravdavaju,ali jos je tuznije sto to od njih niko ni ne trazi.Sta jos treba da se desi pa da pocnemo misliti svojom glavom.Treba li cekati zabranu lova na zeca i fazana pa da nam sezonu cine hajke na predatore.Cak i da se lov potpuno obustavi,parazitske zivotinje u foteljama saveza trazile bi placanje pune clanarine,jer ima se troskova eeej.Trebace za neki novi NIR pod nazivom;Monitoring monitoringovog monitoringa brojnosti stidnih vasi kod jelenske i srnece divljaci.
Ko voli lov prepelice,ove godine neka uzme godisnji odmor u avgustu ili septembru i neka se sit nauziva jer verujem da nam je ovo oprostajna sezona.Kad se jednom skinu gace i natrti doope,za ocekivati je novi utovar sa svakom novom sezonom.
Drz*te gace,braco lovci,zadnji je cas da se nesto uradi ili odlazimo u istoriju kao najstarija i najbrojnija NVO na ovim prostorimaika
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

IvicaL
 Oh, da, sami smo krivi. Bez pravog rukovodstva, iako nas je mnogo, mi samo glumimo ovcice koje nista ne mogu da urade.
Nasi pojedinacni glasovi ne vrede nista, ali da smo svi kao jedan itekako bi se drmalo mnogima, samo nazalost nema ko da okupi tolike ljude,...
lala, pa sta

lovacsajuga

Lala kaže:

Dobro pitanje!!
Ali postoje izgleda dvostruki aršini...
I ova vrsta divljači je "vlasništvo" države ,nije nas lovaca jel?
A kad divljač pričini neku štetu onda je "naša" ,i naša udruženja od naših para plaćaju odštete!!
Dejan

lovacsajuga
 Nek je nama smešna ova zabrana!!
Biće bolje!!

SRAMOTA!!!
Dejan

Cvele
 https://www.youtu...ture=share

puc puc Tri prsta 2
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Kile_
 Ko je ovde lud?
Samo 300 i 4x4

DamirKS
 Posto sigurno ovu temu prate "zeleni", evo jednog snimka od jutros. Mi lovci ne idemo u prirodu samo kada lovimo, idemo i u obilazak u svako doba godine. Setajuci poljem naisao sam na jednu pticu,ne znam tacno koja je vrsta, koja se jutros umrsila u neki kanap i travu, i sigurno bi ostala tu i sacekala nekog psa ili macku, da nisam naisao. Da se razumemo zastitari ptica, nemoguce je stititi ptice i ostale zivotinje iz svojih udobnih fotelja!

RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Cvele
 Gospoda "zeleni" su se vec oglasili na Facebook-u! Napravili su Album na strainici "Drustvo za zastitu i proucavanje ptica Srbije" koji glasi "Ja brinem za grlice- a Ti?" U opisu ovog albuma stoji sledece:

"Ja brinem za grlice - a Ti?

I do care about Turtle Doves - do You?

Dragi prijatelji, poštovani građani Srbije: da li je interes 400 stranih lovaca veći od prava 7.000.000 građana ove države? Pomozite u kampanji zaštite ugroženih vrsta ptica i među njima grlice, time što ćete na svoj profil staviti ovakvu fotografiju.

Molimo sve koji žele da pomognu da postave svoju fotografiju sa ovom porukom. Cilj nam je da do utorka imamo 1.000 profila podrške."

I sada se svi ovi koji brinu za grlice slikaju sa papirom na kojim pise "ja brinem za grlice" kao zatvorenici u zatvoru sa onim brojem kada se slikaju. Sta oni rade... Shock Shock Shock Shock Shock Shock
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Komercijalni lov prepelice i grlice LOVNI TURIZAM 44 28.07.2012. 22:16
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,688,133 posete www.srbijalov.com