Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištolji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištolji
canis aureus
 ... za Glock sam dokupio "oprugu" koja bi trebalo da omekša inače prilično tvrdo ali odsečno okidanje, e još samo da je zamenim pa da vidim šta će da kaže. Drugar je takođe zamenio na svom Gloku i primetno je lakše okidanje.
Koliko se sećam naručismo iz Canone po ceni oko 5jura/kom

-ovim "plastikancem" zamenih prethodni i moj prvi "plastični" pištolj Walther P99.
Za Walthera samo reči hvale!! Nemačka medEcina!!
Pomalo njegov futuristički izgled me je odbijao od te nabavke ali kad sam ga prvi put "doitio" na strelištuIznenadjen- il će biti moj il ga biti nećeAngry -i tako dobrih deset godina drugovasmo a olova kroz cev je proturiJo više nego što kolega Sniper do sada pretopi u sačmu zajedno sa keltomConfusedYes
Odlična preciznost s obzirom na kraću cev, balans malo pomeren unazad a pored toga i vrlo lagan zahtevao je čvršći hvat, naročito u "borbenom" "el presidente" i sl gađanju kada treba što brže spojiti po dva i više komada u metu!!, ali kada se uvežba hvat ... ODLIČAN!
Jedina zamerka koju bih izneo su plastični nišaniSad koji se vrlo lako oštećuju! A hteo sam da naručim nove metalne iz Švice ali kad sam čuo cenu batalio sam -120švajcaraca!! MLogo bre, pa za te pare kupim 4kom TTjca pa ih menjam ko čaraPke.
Htedoh reći, da posle onog "plastikanca" treba malo više vremena da se navikne na ovog "plastikanca" ... drugačiji ugao hvata, drugačiji balans, zamena okvira, okidanje, silueta pištolja ...

-trenutno nemam bolju sliku ali to je takiConfused
9x19 Para
a koristio ga i onaj Bond u nekoj od svojih akcijaYesIznenadjen
Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus

canis aureus kaže:
CZ 75 BD 9mm Para

od mene samo pohvale!!
10 godina kako ga posedujem
bez ijednog jedinog zastoja sa ispucanih 3-3500 metaka
za "borbeno" gađanje jedan od najboljih a ni u preciznosti ne zaostaje za bilo kojim "svetskim" modelom

Pored "plastikanaca" koji su "savremeniji" meni ipak omiljeni je CZ 75BD kal. 9x19 Para!!
Ko se odluči za neki od modela ČZa 75-85 neće pogrešiti sigurno!
-pouzdano, precizno, dugotrajno
B)
canis aureus priložio:
1_41.jpg

Dim

Dare_Makedonija
 Canis i jas imam zbrojevku ali drugi model. Pre koji dan sam je sjebao. repetirao sam na suvo pa sam nesto zajebo obaraca.

Dare_Makedonija
 Momci ako ima neko da mi pomogne o ovom problemu. Bio bih puno zahvalan

Podunavac
 Dare šta ti se tačno desilo? Moraš malo detaljnije da objasniš.
Tri prsta 2Kolce

slavaplana
 Moj TT 7.62mm me do sada nikad nije izdao!!!!!

hamerles

canis aureus kaže:

canis aureus kaže:
CZ 75 BD 9mm Para

od mene samo pohvale!!
10 godina kako ga posedujem
bez ijednog jedinog zastoja sa ispucanih 3-3500 metaka
za "borbeno" gađanje jedan od najboljih a ni u preciznosti ne zaostaje za bilo kojim "svetskim" modelom

Pored "plastikanaca" koji su "savremeniji" meni ipak omiljeni je CZ 75BD kal. 9x19 Para!!
Ko se odluči za neki od modela ČZa 75-85 neće pogrešiti sigurno!
-pouzdano, precizno, dugotrajno
B)
Canis tebra ti menjas UtokE ki carapeOsmeh

DakiNS
 Nikako da se odlucim koji mi je najdrazi, da li mala bereta 22 lr ili TT ili M 88 9 para.Bereto sam dobio od druga, TT od jednog pokojnog generala, a 88 od pokojnog brata, ni od jednoga se ne mogu odvojitiDim
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Dare_Makedonija
 Ma podunavac repetirao sam ga na prazno pistolj nije hteo da vrati nazad dovodaca i ja sam poceo da ga vucem prema nazad pa se nekako obarac iskrivio. Ako to moze da pomine bez poseta kod puskara castim pice

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:
Ma podunavac repetirao sam ga na prazno pistolj nije hteo da vrati nazad dovodaca i ja sam poceo da ga vucem prema nazad pa se nekako obarac iskrivio. Ako to moze da pomine bez poseta kod puskara castim pice

Dare ništa te razumeo nisam. Ti si repetirao pištolj sa praznim okvirom? Kad je okvir prazan donosač metka podiže ustavljač navlake, to je normalna stvar, i moraš da izvadiš okvir ili palcem gurneš ustavljač navlake prema dole. Ti si i dalje vukao navlaku nazad i iskrivio obarač? Ne vidim kako je obarač mogao da se iskrivi? Može li slika u gro planu i koji tačno model pištolja je u pitanju?
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija

Podunavac kaže:

Dare_Makedonija kaže:

Dare ništa te razumeo nisam. Ti si repetirao pištolj sa praznim okvirom? Kad je okvir prazan donosač metka podiže ustavljač navlake, to je normalna stvar, i moraš da izvadiš okvir ili palcem gurneš ustavljač navlake prema dole. Ti si i dalje vukao navlaku nazad i iskrivio obarač? Ne vidim kako je obarač mogao da se iskrivi? Može li slika u gro planu i koji tačno model pištolja je u pitanju?

Pusti druze otiso je pistolj na servis. Odneo ga moj cale sa brdo psovke prema meni. zasluzio sam kad sam konj

Dare_Makedonija
 U pitanje je Ceska Zbrojevka vz. 50. Jao sto volim taj pistolj

Dare_Makedonija
 Svu srecu sto nisam isao na gadjanje sa tm pistoljem .Bilo bi ono svi da j.bu a ti se Darko kupaj

Podunavac
 Dare lep pištolj i kvalitetan. Imao sam priliku da ga probam. Napravljen je po Waltheru PP. Samo mi se ne sviđa kalibar.
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija

Podunavac kaže:
Dare lep pištolj i kvalitetan. Imao sam priliku da ga probam. Napravljen je po Waltheru PP. Samo mi se ne sviđa kalibar.

A sto ne valja kalibar? Iskreno nisam pucao puno i pucao sam samo sa tom kalibru i meni je ok. Pozdrav druze

canis aureus

canis aureus kaže:

Dare_Makedonija kaže:
Interesuje me dali iko od vas poseduje ili je koristio Cesku Zbrojevku Vz.50 cal 7.65. Dobio ga moj otac kao nagrada iz sluzbe (policija) pa sad bi hteo da ga da meni. Jel neko od v as imam kavih iskustva sa tim pistoljem. Pozdrav svima

Dareika
ČZ VZOR 50 7,65mm sam u posedu imao 13-14god i letos sam ga "udao"(prodao) tako da mogu da iznesem svoje mišljenje "iz prve ruke".
Ako je očuvan i u dobrom stanju(ja sam ga kupio "novog" od rođaka koji je bio prvi vlasnik a nije ispucao ni jedan metak) je ok izbor, naročito ako je poklon!
... fixna cev, "dupla akcija" okidanja, dekoker udarača, kočnica, poluga utvrđivača okvira, ... su sve vrline ovog pištoljaB) a+ kvalitet materijala, završna obrada, funkcionalnost, izdržljivost, lako rasklapanje i održavanje ...B)B)
Jedine mane po mom mišljenju su kalibar, dosta sitni nišani, relativno tvrdo okidanje(pogotovo double), kratak rukohvat(iako ima dodatak na okviru koji bitno utiče na sigurniji hvat vlasnici sa većom šakom bi imali manjih problema -ali neka ga menjaju za Desert AiglaGrin)
Pokazao mi se vrlo preciznim i pored tvrđeg okidanja, zbog fiksne cevi i "preciznih nišana" i odličnim što se tiče rukovanja(bezbednost, funkcija, brzina ...)
Često sam ga nazivao "pravi mali borbeni pištolj" jer sve je po tom pitanju posedovao kao i ovi veliki borbeni

-sa str.9
Ni ja nisam razumeoNe razumem šta si ti to uspeo i kako si to uspeo ali se nadam da će majstor uspeti da otkloni tj popravi tvojih ruku NEdeloFrown
"i nakovanj bi pokvarEo, bre!" -što bi naš narod rekaoStariGrin
Ne možeš, bre, sve na silu, moraš malo i tehniku da koristišStari

-ja ga "udao" baš zbog kalibraConfused
sve ispod 9mm, sem TeTKe sa SP i HP zrnima, je "slabašno" za odbrambeno dejstvo(samim tim i napad- zlu ne trebaloKrsti) mada kao back up pištolj može da posluži, svojim gararitima prvenstveno pa tek ondaK i "anemičnim" kalibrom za takve situacije "prsa u prsa"
iveli 3
Dim

Podunavac

Dare_Makedonija kaže:

Podunavac kaže:

A sto ne valja kalibar? Iskreno nisam pucao puno i pucao sam samo sa tom kalibru i meni je ok. Pozdrav druze

Možda ja još uvek razmišljam nekom drugom logikom zbog godina provedenih u službi (ratnoj i mirnodobskoj), ali što reče Canis malo je anemičan. Od malih kalibara volim samo 22 LR.
Tri prsta 2Kolce

Kile_
 pre dva dana sam se vratio sa tare,i domacin kuce u kojoj sam gostovao mi je izneo i pokazao pistolj koji ima,u pitanju je browing 7.65mm i na njemu pise made in hungari budapest pistolj je kupio nov 60-tih godina.ja se bas odusevio pistoljem + se zacudio da je pravljen u madjarskoj s obzirom da je browing.da li je neko nekad video ovaj pistolj?
Kile_ priložio:
1_42.jpg

Samo 300 i 4x4

Podunavac
 Kile ovo je Mađarski FEG, još jedna kopija Walther-a PP. Ovaj pištolj nema veze sa Browningom, nego se kalibar 7,65 često označava kao 7,65 Browning što je moglo da izazove zabunu.
Tri prsta 2Kolce

Kile_
 aaa Smile e pa moguce vidis to nisam znao Smile hvala na informaciji Smile
Samo 300 i 4x4

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PIŠTOLJI PRODAJEM 9 27.03.2023. 17:34
PIŠTOLJI KUPUJEM 6 05.03.2019. 12:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,410,524 posete www.srbijalov.com