Madjarska kratkodlaka Vižla
|
hamerles |
Objavljen 24.04.2011. 12:28
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
JA SAM SE KULTURNO IZVINIO ZA SVOJE MISLJENJE O OVOM PSU B) |
|
|
|
alex |
Objavljen 24.04.2011. 12:29
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
MA kolega nema problema necemo se svadjati na ovaj dan.
Izneo si svoje misljene i to je ok ne voli svako iste stvari,pse,puske...
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 24.04.2011. 12:38
|

Lovčina

|
Kolega ne svadjamo se daleko bilo od toga... Dobivao sam je na poklon (madjarsku vizlu) ali nisam hteo da je primim kao poklon jer je to pas za pre svega starije lovce koji u u zavrsetku svoje lovacke karijere.. Spor pas ne ide daleko od lovca. Za mladjeg lovca(NKD,Poenter, Seter,Breton....) Ja najvise volim NLT... Trenutno nemam psa ali uskoro se nadan da cu nabaviti dobro stene NLT samo da ga nadjem jer su postali retki oni pravi ovih mesanaca ima koliko hoces... B) |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 24.04.2011. 23:50
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
pa jel ti to kolega hoćeš da kažeš da smo mi svi penzioneri,
vižla nije pas kakvim ga ti smatraš, a za tebe i nije vižla,
nlt pogotovo,
|
|
|
|
alex |
Objavljen 25.04.2011. 13:49
|

Lovčina

|
hamerles kaže:
Kolega ne svadjamo se daleko bilo od toga... Dobivao sam je na poklon (madjarsku vizlu) ali nisam hteo da je primim kao poklon jer je to pas za pre svega starije lovce koji u u zavrsetku svoje lovacke karijere.. Spor pas ne ide daleko od lovca. Za mladjeg lovca(NKD,Poenter, Seter,Breton....) Ja najvise volim NLT... Trenutno nemam psa ali uskoro se nadan da cu nabaviti dobro stene NLT samo da ga nadjem jer su postali retki oni pravi ovih mesanaca ima koliko hoces... B)
E kolega Ja sam mlad lovac sada punim osamnest godina i najvise bih voleo da imama MAJDARSKU KRATKODLAKU VIZLU jer smatram da bih sa njom bio daleko najuspesni u lovu
|
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 25.04.2011. 14:00
|

Veteran

Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
alex kaže:
hamerles kaže:
Kolega ne svadjamo se daleko bilo od toga... Dobivao sam je na poklon (madjarsku vizlu) ali nisam hteo da je primim kao poklon jer je to pas za pre svega starije lovce koji u u zavrsetku svoje lovacke karijere.. Spor pas ne ide daleko od lovca. Za mladjeg lovca(NKD,Poenter, Seter,Breton....) Ja najvise volim NLT... Trenutno nemam psa ali uskoro se nadan da cu nabaviti dobro stene NLT samo da ga nadjem jer su postali retki oni pravi ovih mesanaca ima koliko hoces... B)
E kolega Ja sam mlad lovac sada punim osamnest godina i najvise bih voleo da imama MAJDARSKU KRATKODLAKU VIZLU jer smatram da bih sa njom bio daleko najuspesni u lovu Kada neko nesto voli to treba i da ima Makar stenci od vizle nisu skupi a ulovu bi ti se vizla i kratkodlaki jazavicar dopunjavali Nemoras nigde da zuris nogu pred nogu i polako. |
|
|
|
alex |
Objavljen 25.04.2011. 15:00
|

Lovčina

|
ohotnik kaže:
alex kaže:
hamerles kaže:
E kolega Ja sam mlad lovac sada punim osamnest godina i najvise bih voleo da imama MAJDARSKU KRATKODLAKU VIZLU jer smatram da bih sa njom bio daleko najuspesni u lovu Kada neko nesto voli to treba i da ima Makar stenci od vizle nisu skupi a ulovu bi ti se vizla i kratkodlaki jazavicar dopunjavali Nemoras nigde da zuris nogu pred nogu i polako.
Sada mi je u plau kupovina puske a pocetkom sledece godne nadam se da cu negde da nadjem vizlance za mene
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 25.04.2011. 15:06
|

Lovčina

|
huntinggirl1 kaže:
nlt pogotovo, Koleginice kad NLT nije za mene a sta je onda  |
|
|
|
alex |
Objavljen 25.04.2011. 15:07
|

Lovčina

|
hamerles kaže:
huntinggirl1 kaže:
nlt pogotovo, Koleginice kad NLT nije za mene a sta je onda 
Sva zavisi od terena na kakvom lovis
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 25.04.2011. 15:11
|

Lovčina

|
alex kaže:
ohotnik kaže:
alex kaže:
hamerles kaže:
E kolega Ja sam mlad lovac sada punim osamnest godina i najvise bih voleo da imama MAJDARSKU KRATKODLAKU VIZLU jer smatram da bih sa njom bio daleko najuspesni u lovu Kada neko nesto voli to treba i da ima Makar stenci od vizle nisu skupi a ulovu bi ti se vizla i kratkodlaki jazavicar dopunjavali Nemoras nigde da zuris nogu pred nogu i polako.
Sada mi je u plau kupovina puske a pocetkom sledece godne nadam se da cu negde da nadjem vizlance za mene  Alex odakle si u kakvim terenskim uslovima planiras da lovis ravnicarski,brdski,planinski? Bolji ti je NKD, Breton,Seter,Poenter... To je bar moj ukus... Inace ako si bas ljubitelj Vizle onda je kupuj obavezno ljubav prema psu je na prvom mestu,dzabe ga posle cuvas i gajis ako ti se taj pas ne svidja. Kupuj ono sto ti volisB) |
|
|
|
alex |
Objavljen 25.04.2011. 15:17
|

Lovčina

|
JA sam iz Kragujevca a lovim po svim terenima lovio sam po svim terenima ravnicarskim,planinskim... i dugo sam gledao sta i kako da nabavim prvenstveno za fazana to jest za pernatu divljac jer mi jazavicar odlicno radi dlakavu divljac zeca,d.s... i treba mi pas koji ne ide daleko temeljno pretrazuje i ima dugu cvrstu marku a i volim velike pse vizla mi je jedini pas koji ispunjava sve moje kriterijume a i volim zutu boju psa a pogotovo volim vizelleeeeee 
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 25.04.2011. 15:26
|

Lovčina

|
Pa tu smo komsije sa vrstom terena, moj teren se proteze do Race Kragujevacke. Slican teren da ne kazem isti. Pa za fazana ti je NKD zakon i majka mara i keva i cale itako dalje ali ako volis Vizle onda je to tvoj ukus i tako je najbolje B) |
|
|
|
Lala |
Objavljen 25.04.2011. 15:46
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
hamerles kaže:
Pa tu smo komsije sa vrstom terena, moj teren se proteze do Race Kragujevacke. Slican teren da ne kazem isti. Pa za fazana ti je NKD zakon i majka mara i keva i cale itako dalje  ali ako volis Vizle onda je to tvoj ukus i tako je najbolje B)
A vižla nije zakon za fazana??????? 
Ti, kolega, bez ljutnje, ali mislim da nikad nisi video vižlu u lovu! Naročito na fazana!
Ja imam NKD, kada bih imao prilike da se opredeljujem izmedju dva psa NKD i vižla, nisam siguran da ne bih uzeo vižlu. Samo je jako teško doći do dobrog psa vižlana, zbog malog broja uzgajivača vižli. Tražio sam da nabavim vižlu, ali baksuz, kad ja tražim onda nema u ponudi.
NKD su mnogo češći, ali uopšte nisu bolji za sitnu pernatu divljač od vižle.
Uostalom, pitaj Huntinggirl1, ona uzgaja vižle, izmedju ostalog. Žena zna šta radi (medjunarodni kinološki sudija i selektro kinološke reprezentacije Srbije).
Tvoja izjava je toliko isključiva, da samo sebi nanosiš štetu, ovom i sličnim izjavama!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 25.04.2011. 15:55
|

Lovčina

|
Lalo ne ocenjujemo se ovde po upisima pa ako dobijem keca zbog upisa ponavljacu razred. Vec iznosi svako svoje misljenje pa se misljanja i ukusi po nekad ne slazu ali zato se i diskutuje... Kod mene je vizla takodje redak pas video sam samo par komada jedna je isla desetak metara ispred lovca i taj rad psa mi se nije svidjao nimalo zato nemam neko narocito iskustvo sa Vizlom. Ali ipak iznosim svoje misljenje i vidjenje o toj vrsti psa tako da necu dobiti keca ako se huntinggirl1 naljuti na mene sto nevolim vizle koje ona uzgaja... Ali zato Huntinggirl1 uzgaja NLT koje ja volim i imao sam takvog psa od detinjastva trenutno sam bez NLT ali trazim stene da kupim pa ga uskoro nabavljam.... B) |
|
|
|
alex |
Objavljen 25.04.2011. 16:04
|

Lovčina

|
Kolege video sam vizlu u lovu to jest lovio sam sa kolegom koji je imao vizlu uginula mu je ove godine i psa je perfektno radio na fazana a i na zeca bilo je uzivanje gledati ga u radu ima u nasoj grupi jedan ostrodlaki i jedan kratkodlaki nemac vrhunski psi ekstra porekla i rada ali ih je vizla dalek ostavljala iza sebe i Ja sam imao ostrodlaku nemicu lepo je radila sve to ali kada nesto volis to volis.
Isto tako obozavam NKD i imao sam nemaru da kupim ali u poslednjim sekundama sam se odlucio za vizlu i ostajem pri tome bez obzira sta drugi pricali
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 25.04.2011. 16:06
|

Lovčina

|
Alex to sto volis to i kupujB) Slusaj misljenja drugih ali tvoje misljenje smatraj B) |
|
|
|
alex |
Objavljen 25.04.2011. 16:11
|

Lovčina

|
hamerles kaže:
Alex to sto volis to i kupujB) Slusaj misljenja drugih ali tvoje misljenje smatraj B)
Tako ce i da bude kolega volim ja da primim dobar savet i kritiku ali kada volis nesto onda volis bezuslovno.
|
|
|
|
od komtema |
Objavljen 25.04.2011. 17:17
|

Stari član

Upisa: 427
Pristupio: 30.04.2010. 21:08
|
Danasnji deo treninga.Marka na srndaca.Psu sam stavio povodnik radi reda.Bez komande pas nebi dirao divljac.Ovakav rad bi zeleo da vidim i kod drugih rasa pasa. http://www.youtub...J6-huO5YYE |
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 25.04.2011. 17:27
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
ptičarima nije potrebno da markiraju srneću divljač, pa tako većina odgajivača i ne uči svoje pse to da rade,
na kraju krajeva, srneća divljač se ne lovi ptičarima.
|
|
|
|
od komtema |
Objavljen 25.04.2011. 17:54
|

Stari član

Upisa: 427
Pristupio: 30.04.2010. 21:08
|
Slazem se sa vama,ja moje pse ne ucim da markiraju srnecu divljac,oni to sami rade to im je urodjeno,u nedostatku drugih rasa pasa i vizla moze da posluzi i pronadje visoku ranjenu divljac bolje i to nego da bude izgubljena. |
|
|