Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Madjarska kratkodlaka Vižla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Madjarska kratkodlaka Vižla
hamerles
 JA SAM SE KULTURNO IZVINIO ZA SVOJE MISLJENJE O OVOM PSU B)

alex
 MA kolega nema problema necemo se svadjati na ovaj dan.
Izneo si svoje misljene i to je ok ne voli svako iste stvari,pse,puske...
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

hamerles
 Kolega ne svadjamo se daleko bilo od toga... Dobivao sam je na poklon (madjarsku vizlu) ali nisam hteo da je primim kao poklon jer je to pas za pre svega starije lovce koji u u zavrsetku svoje lovacke karijere.. Spor pas ne ide daleko od lovca. Za mladjeg lovca(NKD,Poenter, Seter,Breton....) Ja najvise volim NLT... Trenutno nemam psa ali uskoro se nadan da cu nabaviti dobro stene NLT samo da ga nadjem jer su postali retki oni pravi ovih mesanaca ima koliko hoces... B)

huntinggirl1
 pa jel ti to kolega hoćeš da kažeš da smo mi svi penzioneri,

vižla nije pas kakvim ga ti smatraš, a za tebe i nije vižla,
nlt pogotovo,
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

alex

hamerles kaže:
Kolega ne svadjamo se daleko bilo od toga... Dobivao sam je na poklon (madjarsku vizlu) ali nisam hteo da je primim kao poklon jer je to pas za pre svega starije lovce koji u u zavrsetku svoje lovacke karijere.. Spor pas ne ide daleko od lovca. Za mladjeg lovca(NKD,Poenter, Seter,Breton....) Ja najvise volim NLT... Trenutno nemam psa ali uskoro se nadan da cu nabaviti dobro stene NLT samo da ga nadjem jer su postali retki oni pravi ovih mesanaca ima koliko hoces... B)

E kolega Ja sam mlad lovac sada punim osamnest godina i najvise bih voleo da imama MAJDARSKU KRATKODLAKU VIZLU jer smatram da bih sa njom bio daleko najuspesni u lovu

ohotnik

alex kaže:

hamerles kaže:

E kolega Ja sam mlad lovac sada punim osamnest godina i najvise bih voleo da imama MAJDARSKU KRATKODLAKU VIZLU jer smatram da bih sa njom bio daleko najuspesni u lovu
Kada neko nesto voli to treba i da ima Makar stenci od vizle nisu skupi a ulovu bi ti se vizla i kratkodlaki jazavicar dopunjavali Nemoras nigde da zuris nogu pred nogu i polako.

alex

ohotnik kaže:

alex kaže:

hamerles kaže:

Kada neko nesto voli to treba i da ima Makar stenci od vizle nisu skupi a ulovu bi ti se vizla i kratkodlaki jazavicar dopunjavali Nemoras nigde da zuris nogu pred nogu i polako.

Sada mi je u plau kupovina puske a pocetkom sledece godne nadam se da cu negde da nadjem vizlance za mene Molitva

hamerles

huntinggirl1 kaže:

nlt pogotovo,
Koleginice kad NLT nije za mene a sta je onda Stidljiv

alex

hamerles kaže:

huntinggirl1 kaže:

nlt pogotovo,
Koleginice kad NLT nije za mene a sta je onda Stidljiv

Sva zavisi od terena na kakvom lovis

hamerles

alex kaže:

ohotnik kaže:

alex kaže:

hamerles kaže:

Sada mi je u plau kupovina puske a pocetkom sledece godne nadam se da cu negde da nadjem vizlance za mene Molitva
Alex odakle si u kakvim terenskim uslovima planiras da lovis ravnicarski,brdski,planinski? Bolji ti je NKD, Breton,Seter,Poenter... To je bar moj ukus... Inace ako si bas ljubitelj Vizle onda je kupuj obavezno ljubav prema psu je na prvom mestu,dzabe ga posle cuvas i gajis ako ti se taj pas ne svidja. Kupuj ono sto ti volisB)

alex
 JA sam iz Kragujevca a lovim po svim terenima lovio sam po svim terenima ravnicarskim,planinskim... i dugo sam gledao sta i kako da nabavim prvenstveno za fazana to jest za pernatu divljac jer mi jazavicar odlicno radi dlakavu divljac zeca,d.s... i treba mi pas koji ne ide daleko temeljno pretrazuje i ima dugu cvrstu marku a i volim velike pse vizla mi je jedini pas koji ispunjava sve moje kriterijume a i volim zutu boju psa a pogotovo volim vizelleeeeeeSmileSmileSmile

hamerles
 Pa tu smo komsije sa vrstom terena, moj teren se proteze do Race Kragujevacke. Slican teren da ne kazem isti. Pa za fazana ti je NKD zakon i majka mara i keva i cale itako daljeGrin ali ako volis Vizle onda je to tvoj ukus i tako je najbolje B)

Lala

hamerles kaže:
Pa tu smo komsije sa vrstom terena, moj teren se proteze do Race Kragujevacke. Slican teren da ne kazem isti. Pa za fazana ti je NKD zakon i majka mara i keva i cale itako daljeGrin ali ako volis Vizle onda je to tvoj ukus i tako je najbolje B)

A vižla nije zakon za fazana??????? Frown
Ti, kolega, bez ljutnje, ali mislim da nikad nisi video vižlu u lovu! Naročito na fazana!
Ja imam NKD, kada bih imao prilike da se opredeljujem izmedju dva psa NKD i vižla, nisam siguran da ne bih uzeo vižlu. Samo je jako teško doći do dobrog psa vižlana, zbog malog broja uzgajivača vižli. Tražio sam da nabavim vižlu, ali baksuz, kad ja tražim onda nema u ponudi.
NKD su mnogo češći, ali uopšte nisu bolji za sitnu pernatu divljač od vižle.
Uostalom, pitaj Huntinggirl1, ona uzgaja vižle, izmedju ostalog. Žena zna šta radi (medjunarodni kinološki sudija i selektro kinološke reprezentacije Srbije).
Tvoja izjava je toliko isključiva, da samo sebi nanosiš štetu, ovom i sličnim izjavama!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

hamerles
 Lalo ne ocenjujemo se ovde po upisima pa ako dobijem keca zbog upisa ponavljacu razred. Vec iznosi svako svoje misljenje pa se misljanja i ukusi po nekad ne slazu ali zato se i diskutuje... Kod mene je vizla takodje redak pas video sam samo par komada jedna je isla desetak metara ispred lovca i taj rad psa mi se nije svidjao nimalo zato nemam neko narocito iskustvo sa Vizlom. Ali ipak iznosim svoje misljenje i vidjenje o toj vrsti psa tako da necu dobiti keca ako se huntinggirl1 naljuti na mene sto nevolim vizle koje ona uzgaja... Ali zato Huntinggirl1 uzgaja NLT koje ja volim i imao sam takvog psa od detinjastva trenutno sam bez NLT ali trazim stene da kupim pa ga uskoro nabavljam.... B)

alex
 Kolege video sam vizlu u lovu to jest lovio sam sa kolegom koji je imao vizlu uginula mu je ove godineCryCry i psa je perfektno radio na fazana a i na zeca bilo je uzivanje gledati ga u radu ima u nasoj grupi jedan ostrodlaki i jedan kratkodlaki nemac vrhunski psi ekstra porekla i rada ali ih je vizla dalek ostavljala iza sebe i Ja sam imao ostrodlaku nemicu lepo je radila sve to ali kada nesto volis to volis.
Isto tako obozavam NKD i imao sam nemaru da kupim ali u poslednjim sekundama sam se odlucio za vizlu i ostajem pri tome bez obzira sta drugi pricali 

hamerles
 Alex to sto volis to i kupujB) Slusaj misljenja drugih ali tvoje misljenje smatraj B)

alex

hamerles kaže:
Alex to sto volis to i kupujB) Slusaj misljenja drugih ali tvoje misljenje smatraj B)

Tako ce i da bude kolega volim ja da primim dobar savet i kritiku ali kada volis nesto onda volis bezuslovno.

od komtema
 Danasnji deo treninga.Marka na srndaca.Psu sam stavio povodnik radi reda.Bez komande pas nebi dirao divljac.Ovakav rad bi zeleo da vidim i kod drugih rasa pasa.Bravo 2 http://www.youtub...J6-huO5YYE

huntinggirl1
 ptičarima nije potrebno da markiraju srneću divljač, pa tako većina odgajivača i ne uči svoje pse to da rade,

na kraju krajeva, srneća divljač se ne lovi ptičarima.
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

od komtema
 Slazem se sa vama,ja moje pse ne ucim da markiraju srnecu divljac,oni to sami rade to im je urodjeno,u nedostatku drugih rasa pasa i vizla moze da posluzi i pronadje visoku ranjenu divljac bolje i to nego da bude izgubljena.Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Madjarska oštrodlaka vižla KINOLOGIJA 43 09.07.2014. 15:38
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,777,943 posete www.srbijalov.com