Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Posavski gonič

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Posavski gonič
Josev
 jooj ovaj lepotan je lepsi i lepsi svaka cast Damire cuvaj malisana vise od sebe Pas
marka fazan

nidzamotocross
 Damire, što više štenca na sunce. Odobreno
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

arsa
 Evo da predstavim moju ekipu posavaca (ovaj nod je padobranac) ;) Buduci svinjari nadam se, od veoma radnih roditelja...

imageshack.us/a/img191/111/xono.jpg
lovac Joca i Luka srbijalov

nidzamotocross
 Arso, lepotani. Bravo 2

Najviše mi se dopada prvi sa desna. Odobreno

Josev
 Arsa predivni posebno ovaj crni posavac xaax salim se naravno odlicni su samo ih ti rani ima to da budu radni psi. Pas
marka fazan

DamirKS
 Goniclije imam jedno pitanje u vezi stenca, vukao sam mu kozu po snegu nalazio je prilicno uspesno, macke je gonio dobro dok se ne popnu na neki tavan ili nesto gde ne moze da ih nadje, danas resih da ga pustim malo da se izjuri, posto moj komsija ima pored mene veliki sljivak koji je idealan za trening, spazih jednog psa (neki mesanac) ide prema nama taman pomislih neka nek se igraju malo, kad ovaj mali moj lanu dva puta i krenu u gon otera ga daleko do nekih taraba i posle sam mu ja svirnuo u pistaljku i on se vratio, da li je to normalno da se tako ponasa prema psu?
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

nidzamotocross
 Damire, svaki mladi ker gonič će početi da goni ono što beži pred njim, to mu je u krvi. Koliko puta se samo desilo i meni i kolegama da kada pustimo pse i oni krenu u svoj prepoznatljivi trk, ovi mladji koji kasne za starijima, umeju da puste glas kao da gone.

Često se dešava da ker, prilikom vraćanja kod vlasnika, ume da se javi na tragu istog. Kao da goni.

Nije to ništa, to im je u krvi. Odobreno

DamirKS
 Dobro da znam, posto nemam iskustva sa gonicima, hvala na odgovoru Smile

nidzamotocross
 Ništa se ne sekiraj, već budi srećan što je pustio glas. Odobreno

DamirKS
 Posto sam tek veceras stigao da se poigram sa malisom, pao je mrak pa nismo mogli napolje. Meni je krivo sto nisam stigao da ga pustim po danu da se istrci malo, mada on se nije zalio

i60.tinypic.com/wkjqqe.jpg
i60.tinypic.com/2mzjt3o.jpg

Predator

DamirKS kaže:
Goniclije imam jedno pitanje u vezi stenca, vukao sam mu kozu po snegu nalazio je prilicno uspesno, macke je gonio dobro dok se ne popnu na neki tavan ili nesto gde ne moze da ih nadje, danas resih da ga pustim malo da se izjuri, posto moj komsija ima pored mene veliki sljivak koji je idealan za trening, spazih jednog psa (neki mesanac) ide prema nama taman pomislih neka nek se igraju malo, kad ovaj mali moj lanu dva puta i krenu u gon otera ga daleko do nekih taraba i posle sam mu ja svirnuo u pistaljku i on se vratio, da li je to normalno da se tako ponasa prema psu?

Sve zavisi od jedinke do jedinke. Relativno je čest slučaj da štenad i mlađi psi "lupaju" trčeći za starijim psima, a ponekad i na gazdinom tragu. Posebno bi' naveo javljanje pasa goniča na tragu pasa lutalica, jer se ono zna javiti i kod starijih i iskusnijih pasa, pa čak i da to ponekad bude pravi gon kao npr. gon lisice. Razmišljao sam o ovoj pojavi i jedino objašnjenje pronalazim u ishrani, uslovima i navikama u kojima ti psi lutalice žive. Psi odvojeni od čovjeka, kućica, boksova, karakteristične hrane koje im čovjek daje, sigurno imaju drugačije navike, ishranu, pa prema tome i drugačiji miris od pasa koji imaju vlasnike. Imali smo ranije balkanca u grupi koji je nemilosrdno gonio pse odbačene na našoj seoskoj deponiji, kao da se o nekoj divljači radi.

Sasvim prirodno

arnotije
 Posavka stara 8 meseci na slici je imala 6 meseci ...nije bas najbolja poza, nikakvo posebno poreklo ali od radnih kerova svinjara, radi se sa njom videcemo sta ce biti, izuzetno krupna i ostra.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

arnotije
 I jos jedna
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

DamirKS
 Malo starija slika, ali da osvezimo temu
i62.tinypic.com/14dkl02.jpg

veljko__
 B)

Tri prsta 2 Kolce srbijalov

veljko__

Tri prsta 2 Kolce srbijalov

suci
 Sta su hteli da pokazu ovim snimkom,ne razumem.Confused

nidzamotocross
 Kako ne razumeš kolega, vidiš da ih spremaju za ring. Jaooo

Inače, etiku po strani, ovo je jedan od načina da se nastrvi ker na DS, a najbolji svinjari nikada nisu plašljivi, često su agresivni kada je drugi pas u blizini lovine, itd... Što ovi posavci pokazuju..

Ali sve ovo snimiti i hvaliti se, nije baš...

Inače, ovaj mlađani ima svetlu budućnost - https://www.facebook.com/photo.php?v=...mp;theater

Smile

suci

nidzamotocross kaže:

Inače, ovaj mlađani ima svetlu budućnost - https://www.facebook.com/photo.php?v=...mp;theater

Smile

Extra keric bice to pravi svinjar.

Nidzo slazem se sa tobom mada ovi kerovi pokazuju agresivnost jedan prema drugom a ne prema lovini. Ja ne volim kerove koji su previse agresivni jer takvi kerovi prvi stradaju u kontaktu sa veprom pogotovo mladji kerovi koji su usiljeni u gateru na polu pitomoj svinji i onda pri prvom susretu sa veprom u planini bivaju pocepani.

Licno vise preferiram mirnije kerove koji oblajavaju sa pristojne udaljenosti.

nidzamotocross
 Tu si potpuno u pravu, nema tu mnogo priče. Bar 80% vrhunskih kerova u gateru koje sam ja ispratio, u planini nije pokazalo ništa. Naravno ima i onih dobrih i u jednom i u drugom ambijentu. Gazda dovede kera, sav gizdav, uhranjen, pusti ga u gater, ovaj skače na svinjče ujeda za noge, uši, rep, njušku... A izvan gatera čuješ komentare, ovo je vrh vrhova, to treba, svaka čast. Jaooo

Posle istog tog dovedu u planinu, puste na trag, ali Trt Milojka

U planini ne leži svinja 20 metara od žice, treba ispratiti trag, proceniti po mirisu gde je vepar na logi i oblajavati sa bezbedne udaljenosti. To rade upravo, kao što ti reče smireniji psi, dok ovakvi brzo završe. Naravno desi se i najboljem keru da dobije posekotinu, na primer kada zbog trnja i paprati ne uspe da se izvuče iz gustiša, ili kada je veliki sneg pa vepar lako stigne psa koji bude i malčice neoprezan. A kod svinjara, posle povrede od kljove, ker ili ugine, ili od straha prestane da radi svinju, ili krene duplo bolje da je radi, četvrtog nema...

Imali smo Balkanca koji u gateru nije hteo da radi, ma uopšte, ali je zato bio Bog i batina u planini. Na živu svinju je bio smiren, čak je par veprova odstreljeno u trenutku kad su se pojavili iz gustiša da bi oterali kera koji je lajao sa bezbedne udaljenosti. Ali ako prvi priđe kada se svinja odstreli, ne postoji taj pas koji će prići pored svinje, nastao bi haos. Jednostavno je bio takvog karaktera.

Mada... Kao i ljudi i psi se razlikuju od jedinke do jedinke, svako ima neki svoj profil, neku svoju ličnost.. Ne postoje dva ista kera.. Pogotovu dva ista svinjara..

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srpski gonič KINOLOGIJA 1591 17.07.2021. 16:45
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Planinski gonič Alpinac KINOLOGIJA 313 13.08.2015. 20:28
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,956 posete www.srbijalov.com