Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prepelica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prepelica
petar
 Ova godina je slaba za svu sitnu divljac...Sad
Just like old times!

Hunter forever
 Valjda ce sledeca biti bolja,nadam se
marka Engleski poenter marka

zoranp
 Kolege molio bih vas, ako može neko da mi pojasni ili da stavi sliku od te tkz. carske prepelice Hmmm koje ima jako malo, dosta je veća od obične, a za mnoge je poseban merak??? Confused
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Mina

zoranp kaže:
Kolege molio bih vas, ako može neko da mi pojasni ili da stavi sliku od te tkz. carske prepelice Hmmm koje ima jako malo, dosta je veća od obične, a za mnoge je poseban merak??? Confused

Re di quaglie ili kraljevksa prepelica kod nas je poznatija kao PRDAVAC(lat. Crex Crex) i koliko mi je poznato trajno je zaštićena vrsta. Kod nas ga ima ali kažu ne kao nekada.

Mina
 img830.imageshack.us/img830/4066/prdavac.jpg

Mina
 img692.imageshack.us/img692/8022/prdavac1.jpg

Nikola Vojinovic
 A evo ih i spremljene...

img641.imageshack.us/img641/8036/27278140.jpg
Priroda, kerovi i lov!

ohotnik
 Sto se tice carske prepelice dosta cesto sam ih lovio u ukraini i tamo sam se prvi put upoznao sa tom vrstom Tamo ih takodje tako zovu Veoma interesantna divljac prvi put kada sam je odstrelio dugo sam je zagledao i tada su mi objasnili da ih kod njih ima vrlo dosta u sta sam se uverio Otprilike na tri cetri ulovljene obicne prepelice dolazi po jedna carska Otprilike je za nekih po mom sedamdesetak posto veca od obicnih mada sam video i da ima duplo vecih.I jos sam zapazio da na odredjenom delu terena smo cesce nailazili na njih mada je bilo i terena gde su u paru poletali i carska i obicna.Kod nas i ako aktivno lovim prepelice nisam nailazio na njih.

zoranp
 Mina Bravo 2 zaista si majstor i svaka čast na poznavanju materije...mali je broj lovaca koji raspoznaju dve vrste ptica i koji znaju da se Prdavac i Prepelica prepliću staništem i vremenom seoba kroz naše krajeve..!! Confused

Ja sam glasne žice i sve živce svoje potrošio pokušavajući neke pojedince da opasuljim da je termin Car prepelica vezan za Prdavca iz razloga što se diže ponekad u lovu na prepelice,a znatno je krupniji i na neki način sličan istoj..no ako ste ga videli ili nedaj Bože odstrelili onda ste videli jasnu razliku u brzini leta, načinu izvlačenja ispred pasa i na kraju u samom izgledu Prdavca u odnosu na Prepelicu..znači samo je iz razloga što se eto "digne" veća ptica u sred jata prepelica..neko Nazvao ga carem..pa još redak kao pojava i eto ti čitave gungule i želje gomile neznalica da ga odstreli, ali eto i KRIVIČNOG DELA, jer si ustrelio trajno zaštićenu životinjsku vrstu...kolege ako grešim podučite me,a ako ne onda izađimo iz zabluda i nemojmo uništavati Cara zarad neke jadne gluposti koja veće predugo traje....

mina još jednom svaka čast B) ...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Mina
 Skoro svake sezone kad lovimo prepelice natrcimo na prdavca i najcesce na istim lokacijama kao i prethodne godine. Letos se posle prilicnog izvlacenje ispred kerova podigao u strnjici pored kanala, nekako ga uvek pored vode nalazimo. I naravno, cim poleti vristim "NE PUCAJ"! Ko puca, ima posla sa mnom...a nije da nije bilo okrsaja.udaranje
Nekako je trom u odnosu na prepelicu i cesto pada nedaleko od mesta poletanja.
Slazem se sa vasim stavom, ali mentalitet naseg naroda je neverovatan. Ma meni je puno srce samo kad vidim prdavca u polju(sto je poslednjih godina prava retkost),a jos ako ga pas izmarkira skolski...iiiihhhhh, sta mi vise treba! B)
Pozdrav Bye

Mina

Nikola Vojinovic kaže:
A evo ih i spremljene...

img641.imageshack.us/img641/8036/27278140.jpg

A be Nišlije, dokle to reklamiranje sa Pečkim prepelicama?! Aman, dosta vise! Njanjanja2

Mina
 Evo par slika od pretprošle sezone...
img268.imageshack.us/img268/5559/prepelice2009.jpg
img227.imageshack.us/img227/6879/markaprepelice.jpg

Nikola Vojinovic

Mina kaže:
A be Nišlije, dokle to reklamiranje sa Pečkim prepelicama?! Aman, dosta vise! Njanjanja2

Ko bi cuo za Pek i vase prepelice da nije Nislija?!
Priroda, kerovi i lov!

zoranp
 Mina lepi psi, abome po njuškama bi se reklo i sa dobrim stažom...volio bi da ih predstaviš na temi NKD-a

Nikola ove tvoje Pečke prepelice meni izgledaju skroz OK..drugi put zovi da vidim mogu li ja tu nešto očistiti sa ovala Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Hunting Club Astra
 Vabilice! Da li možemo loviti bez njih?

Kolege lovci, iz sezone u sezonu mi se čini da na u našim lovištima ima sve manje prepelica.
Evo ova sezona je po našim ali uzimajući u obzir utiske i druguh lovaca, bila očajna!

U Hrvatskoj je početak sezone odložen za 15. avgust, u Mađarskoj i Rumuniji jedan lovni dan košta oko 200 - 300 EUR,
a kod nas se cena lovnog dana kreće od 25-50 EUR!
Je'l mi to opet potcenjujemo sami sebe?!
Stičem utisak da je preterano i nekontrolisano korišćenje vabilica (a i ostalih nelovačkih načina lova)
zaista ostavilo traga na ukupnu brojnost prepelica.
Skandinavci i Nemci ih takođe love, ali bez vabilica. Za njih je užitak u ovakvom lovu to što prelaze
neverovatne površine sa izuzetnim lovačkim psima, a odstreljuju samo one koje pas markira.
U takvom lovu jedan učesnik maks. odsrteli 5-10 jedinki, a svi su opet srećni, zadovoljni i sa fizičkom kondicijom za svako poštovanje.
Što smo se mi onda vezali onog "talijanskog" načina 50-100 prepelica po lovcu-mesaru u jednom izlasku u lov?!
Jednom mi je jedan stariji gospodin iz Italije, iz čista mira rekao, da mi nemamo divljači koliko oni imaju municije!!!

Možda grešim, u lovu ništa nije sigurno, mada je ova sezona pokazala da je došlo vreme da se opametimo!!!

Cvele
 Pa kako za koga, mozda se kod vas lovi po 50-100 prepelica po lovcu, ali kod nas po 10-ak.... moguce da je zato sto kao prvo imamo manje povrsine pod detelinom, strnjistima, a samim tim i manji broj prepelica, jer ja zivim u Istocnoj Srbiji, a ti si verujem negde iz Vojvodine, ili doline neke od velikih reka.... pozdrav! Bye
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

zoranp
 Astra svaka ti čast za razmišljanje Bravo 2, konačno neko ko jasno i glasno kaže da je vreme da se naučimo loviti prepelice gospodski i sa psima na otvorenom terenu uz lovaku sreću, a ne udri i tarupaj, pa ove godine duvaj praznu slamu Besan!!! Netreba dozvoliti nigde vabilicu niti jedan dan Besan !!! Nikome ..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

misa 71
 lepo lov, lepo druzenje dobar trening i dosta pucanja B)
Pozdrav za sve lovce i lovkinje koji su lovili prepelicu u LU PEK Rabrovo Bye
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

BojanKG
 a onaj malisan u rukama isto poenter? Pas
srbijalov markafazan

misa 71
 Bese to jos jedno prelepo jutro i lov prepelice u LU PEK Rabrovo B)

Bretonac druze .
I najsporiji sa ciljem su brži od najbržih bez cilja. Stari

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,630,910 posete www.srbijalov.com