Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištolji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištolji
neca90
 sve ispod 9mm, sem TeTKe sa SP i HP zrnima, je "slabašno" za odbrambeno dejstvo(samim tim i napad- zlu ne trebaloKrsti) mada kao back up pištolj može da posluži, svojim gararitima prvenstveno pa tek ondaK i "anemičnim" kalibrom za takve situacije "prsa u prsa"
iveli 3[/quote]
Ne postoji,po mom misljenju,"slab"kalibar!Ne-neNijedan kalibar nije za potcenjivanje,jer,sto rece canis aureus,zlu ne trebalo,ako i dodje do realne borbe ili obracuna,ne daj Boze,po nekoj statistici i ne puca se na nekim velikom daljinama,oko 15 m...Ne bih ja potcenjivao nijedan kalibar,ni .22-jku,ni 7,65 ni bilo koji drugi,a licno sam ljubitelj manjih kalibara.Jedan moj prededa mi stalno nudi da mi pokloni Zbrojevku 7,65,medjutim problem je sto za IPSC ne moze nista manje od 9mm!Msm,voleo bih ja da imam i 2 komada,ali porez(citaj-KULUK)...pa plus nemogucnost slobodnog nosenja...Angry

DakiNS
 Uvek je kratko oruzije bilo veliki teret, prvo zbog naseg zakona.Zakonodavac je novim zakonom razoruzao postenog coveka tako da svaka baraba moye da ga ugroyi, a sa druge strane uvek najebes, Ako sporije potezes ili si manje precizan nema ti spasa, a ako brze potezes i precizniji si ne gine ti Mitrovica ili Pozarevac, znaci kako god okrenes ne pise ti se dobro, pa bio mali kalibar kao 22Lr ili Desetka ili 45 /ica
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 "... al me teši jedna istina!?!:
iz KaPe Doma vratiću se ja,
ali Hakija nikad neće sa Bara,
sa Bara se niko ne vraća!!"
ConfusedYesKalanjikov

-jedini što je brže potezao od svoje senke bijade Tom(Talični)!!
Brzina mu posta srednje ime!
... i sve to tako dok ne dođe Chuk Noris i ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Sniper Hunter

DakiNS kaže:
Uvek je kratko oruzije bilo veliki teret, prvo zbog naseg zakona.Zakonodavac je novim zakonom razoruzao postenog coveka tako da svaka baraba moye da ga ugroyi, a sa druge strane uvek najebes, Ako sporije potezes ili si manje precizan nema ti spasa, a ako brze potezes i precizniji si ne gine ti Mitrovica ili Pozarevac, znaci kako god okrenes ne pise ti se dobro, pa bio mali kalibar kao 22Lr ili Desetka ili 45 /ica

Ali opet bese lepse bar kada si mogao da nosis ako ne lepse bar mirnije !B)

DakiNS
 Jeste bilo je lepse , bolje, sigurnije, kada su vec hteli nesto uciniti trebali su pitati pametne ljude ovako videla zaba gde se konji potkivaju pa digla noge
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 A možda je ovaj zakon namerno donešen na štetu poštenih a u korist nepoštenih? Zar bi to bilo neko čudo? Ili se vlastodršci toliko plaše vlastitog naroda da na sve moguće načine pokušavaju da mu otežaju nabavku i upotrebu oružja?
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

hamerles kaže:
Canis tebra ti menjas UtokE ki carapeOsmeh

-ove za sad ne menjam;)
(nešto slabo stojim sa čarapeConfused al dobro leto je pa mogu i bosYes)

TT zborKalanjikov
canis aureus priložio:
1_69.jpg

Dim

Podunavac
 Canise jeli ovo dole S&W M39? Ako jeste, kako ti se pokazao što se tiče preciznosti i pouzdanosti?
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija
 Canis jer moze da nam detaljno pretstavis svoju kolekciju po ime i prezime? Svidja mi se onaj revolver. Pozdrav druze

hamerles
 Drugi glas za predstavljanje kolekcije Osmeh

hamerles

canis aureus kaže:

hamerles kaže:
Canis tebra ti menjas UtokE ki carapeOsmeh

-ove za sad ne menjam;)
(nešto slabo stojim sa čarapeConfused al dobro leto je pa mogu i bosYes)

TT zborKalanjikov
Tebra,Tebra Za koju sluzbu li ti radis ??? Hmmm

canis aureus
 i54.tinypic.com/29ylijq.jpg

Hand guns
(odozgo nadole)
1. Smith & Wesson 64-3 .38Spec
2. Smith & Wesson 39-2 9mmPara
3. Glock 17 9mmPara
4. ČZ 75BD 9mmPara
5. CZ 99 9mmPara

Podunavac, jes' vala S&W 39-2B)
Što se tiče pouzdanosti -osrednje dobroConfused
Čitao sam da su zbog loše pouzdanosti S&W M39, doradili određene "modifikacije" te otklonili sve nedostatke i moguće uzročnike zastoja u funkcionisanju ... i tako nastade ovaj 39-2 koji je bio B) ili je bar trebao to da bude!Confused
Iz mog iskustva -nisu uspeli da otklone zastoje jer sa HP(hollow point) zrnima vrlo loše funkcioniše. Česti su zastoji prilikom uvođenja metka u cev, gde se HP zrna zbog svog oblika a i ugla uvodne rampe metka u cev neretko zaglavljuju!
Sa ostalom municijom tj sa drugim konstrukcijama zrna ne pravi zastoje, malo oštećuje mekani vrh SP zrna ali ne pravi zastoje a nanešeno oštećenje ne odstupa mnogo po preciznosti od ostalih ... e a FMJ guta k'o ludFrown
Preciznost se ne može baš porediti sa ostalim cevkama sa slike ali je OK. 15-20m vrlo dobro već na 25 i + opada.
Zbog svog balansa nije najsrećnije rešenje za borbeno gađanje ali može da posluži, nije baš ni namenjen za takva dejstva sa svojim kapacitetom od 8+1 ali za njegovo vreme ...

(jesam li već "otkrivao" da mi je ovaj pod br.4 OMILJENI?!?Hmmm eee ako nisam ... Yes)
Dim

neca90

Podunavac kaže:
A možda je ovaj zakon namerno donešen na štetu poštenih a u korist nepoštenih? Zar bi to bilo neko čudo? Ili se vlastodršci toliko plaše vlastitog naroda da na sve moguće načine pokušavaju da mu otežaju nabavku i upotrebu oružja?

Namerno,nego staAngryPo mom nekom razmisljanju,akcija ka razoruzavanju gradjana treba da se odvije u nekoliko faza!Prva faza:uvesti dozvole za posedovanje naoruzanja kako bi samo oni koji su podobni vlasti mogli da uopste poseduju oruzje!Medjutim,kako je u pitanju veliki broj lica,nije tako jednostavno pratiti i odrzavati njihovu podobnost!Iz tog razloga kriminalci preduzimaju sledeci korak.Druga faza:uvodjenje poreza na naoruzanje kako bi se veliki broj postenih ljudi odvratio od toga da nabavlja oruzje,a ako se pritom otme neki posteno zaradjeni dinar od velikih ljubitelja oruzja-tim bolje!Treca faza:zabrana nosenja oruzja!Ako sagledamo cinjenicu da svega oko 1500 ljudi u nasoj zemlji ima specijalnu dozvolu za nosenje-sta mislite-da li je tesko vlasti da proveri podobnost toliko malom broju ljudi???Sigurno ne!Nosenje oruzja je u srpskom narodu tradicija!Primera radi,kada je Milos Obrenovic pregovarao na Moravi sa Marasli Ali-pasom o zakljucenju primirja nakon Drugog srpskog ustanka 1815.godine,jedan od Milosevih uslova bilo je i to da se Srbima dozvoli sloboda nosenja oruzja,kao i njegovog posedovanja,na sta mu je Maraslija odgovorio:"Milosu,nek Srblji slusadu sultana i Portu,pa ako oce nek i topove za pojase zadenu,a ne samo kubure"!
Dakle,vidimo da su slobodu nosenja oruzja zabranjivali samo Turci,pa zatim i nasa "narodna"vlast iz 1998.godine(svi znamo ko ju je cinio tad!!!!!!),a "demokratska" vlast se naravno,pravi nemusta na ovu situaciju,pod izgovorom"nismo mi uveli zabranu,vec vlast pre nas"!!!AngryE pa gospodo,zato smo vas i birali i visili na krovu Skupstine kao majmuni!!!AngryUpravo zato da ispravite greske vlasti koju ste na nesvakidasnji nacin smenili!!!A vi se pravite ludiAngryIli se ne pravite!?!?
Cak ni za vreme najvece komunisticke tiranije i strahovlade gradjanima nije ogranicavano pravo da nose oruzje!Ovo pravo je cak garantovano gradjanima Amerike Drugim amandmanom Ustava!!!
I na Angrykraju,cetvrta faza podrazumeva otkup svog moguceg naoruzanja od gradjana i uvodjenje zakonske nemogucnosti gradjanima da uopste poseduju oruzje!!!Mozda ovo deluje nemoguce,ali nije daleko od realnosti!Na primer,Englezi su zabranili svojim gradjanima posedovanje pistolja!Nije nemoguce da i nasem nekom pametnjakovicu na pamet padne tako nestoAngry

hamerles

neca90 kaže:

Podunavac kaže:

Namerno,nego staAngryPo mom nekom razmisljanju,akcija ka razoruzavanju gradjana treba da se odvije u nekoliko faza!Prva faza:uvesti dozvole za posedovanje naoruzanja kako bi samo oni koji su podobni vlasti mogli da uopste poseduju oruzje!Medjutim,kako je u pitanju veliki broj lica,nije tako jednostavno pratiti i odrzavati njihovu podobnost!Iz tog razloga kriminalci preduzimaju sledeci korak.Druga faza:uvodjenje poreza na naoruzanje kako bi se veliki broj postenih ljudi odvratio od toga da nabavlja oruzje,a ako se pritom otme neki posteno zaradjeni dinar od velikih ljubitelja oruzja-tim bolje!Treca faza:zabrana nosenja oruzja!Ako sagledamo cinjenicu da svega oko 1500 ljudi u nasoj zemlji ima specijalnu dozvolu za nosenje-sta mislite-da li je tesko vlasti da proveri podobnost toliko malom broju ljudi???Sigurno ne!Nosenje oruzja je u srpskom narodu tradicija!Primera radi,kada je Milos Obrenovic pregovarao na Moravi sa Marasli Ali-pasom o zakljucenju primirja nakon Drugog srpskog ustanka 1815.godine,jedan od Milosevih uslova bilo je i to da se Srbima dozvoli sloboda nosenja oruzja,kao i njegovog posedovanja,na sta mu je Maraslija odgovorio:"Milosu,nek Srblji slusadu sultana i Portu,pa ako oce nek i topove za pojase zadenu,a ne samo kubure"!
Dakle,vidimo da su slobodu nosenja oruzja zabranjivali samo Turci,pa zatim i nasa "narodna"vlast iz 1998.godine(svi znamo ko ju je cinio tad!!!!!!),a "demokratska" vlast se naravno,pravi nemusta na ovu situaciju,pod izgovorom"nismo mi uveli zabranu,vec vlast pre nas"!!!AngryE pa gospodo,zato smo vas i birali i visili na krovu Skupstine kao majmuni!!!AngryUpravo zato da ispravite greske vlasti koju ste na nesvakidasnji nacin smenili!!!A vi se pravite ludiAngryIli se ne pravite!?!?
Cak ni za vreme najvece komunisticke tiranije i strahovlade gradjanima nije ogranicavano pravo da nose oruzje!Ovo pravo je cak garantovano gradjanima Amerike Drugim amandmanom Ustava!!!
I na Angrykraju,cetvrta faza podrazumeva otkup svog moguceg naoruzanja od gradjana i uvodjenje zakonske nemogucnosti gradjanima da uopste poseduju oruzje!!!Mozda ovo deluje nemoguce,ali nije daleko od realnosti!Na primer,Englezi su zabranili svojim gradjanima posedovanje pistolja!Nije nemoguce da i nasem nekom pametnjakovicu na pamet padne tako nestoAngry
Neco svaka cast Bravo 2 Samo da dodam nesto pa vecina tadasnje vlasti je na vlasti i dan danas zato i imamo toliko komplikacija vezanih za oruzje... Bolje da puste ljude da se legalno naoruzaju i nose svoje oruzje da postuju narodnu tradiciju a ne narod da se naoruzava na crno ... Mi kao idemo u korak sa svetom a u mnogim evropskim zemljama je moguce kupiti oruzje sa licnom kartom bez ikakvih komplikacija... Daleko smo mi od svetaSad

Dare_Makedonija
 Kolege pozdrav. Interesuje me dali je neko od vas imao ili imao priliku da koristi Walther p38. Prodaje se jedan kod mene cena mu je oko 700e u radno stanje. Jeli moze malo pomoci? pozdrav

Sniper Hunter
 Daj slike opis druze u kakvom je stanju cev preradivano mislim radjen bruniran ili menjani delovi jesu isti brojevi na ramu i navlaci cevi? opste stanje ? Za 700 trebao bi biti kao nov!

Dare_Makedonija
 [img]<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=valter2.jpg&s=27&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img27.imageshack.us/img27/1226/valter2.jpg</noscript>[/img]

evo jednu

[img]<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=valter1.jpg&s=853&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img853.imageshack.us/img853/567/valter1.jpg</noscript>[/img]

Jos jednu

Podunavac
 Uz Walther P38 sam odrastao. To je bilo prvo oružje sa kojim sam došao u dodir. Deda mi je bio aktivno vojno lice (zastavnik) a ovaj je pištolj zarobio u ratu i posle ga legalizovao. Pištolj je za ono vreme po mom mišljenju bio najbolji vojni pištolj. Imao je sve karakteristike modernog službenog pištolja. Obarač dvostruke akcije, automatsku kočnicu udarne igle, indikator metka u cevi, a manuelna kočnica mu je ujedno služila i kao dekoker. Jedina mana jednoredni okvir kapaciteta 8 metaka i kačenje ispod dna okvira. Sistem bravljenja pištolja P38 pomoću padajućeg bloka je posle kopirala Beretta za svoj čuveni pištolj F92.
Dare original ratni ili predratni Walther P38 na svakom delu koji može da se odvoji od pištolja mora da ima utisnut žig nemačkog orla koji drži kukasti krst u nogama. Moj deda je imao serijski broj 614.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:
Uz Walther P38 sam odrastao. To je bilo prvo oružje sa kojim sam došao u dodir. Deda mi je bio aktivno vojno lice (zastavnik) a ovaj je pištolj zarobio u ratu i posle ga legalizovao. Pištolj je za ono vreme po mom mišljenju bio najbolji vojni pištolj. Imao je sve karakteristike modernog službenog pištolja. Obarač dvostruke akcije, automatsku kočnicu udarne igle, indikator metka u cevi, a manuelna kočnica mu je ujedno služila i kao dekoker. Jedina mana jednoredni okvir kapaciteta 8 metaka i kačenje ispod dna okvira. Sistem bravljenja pištolja P38 pomoću padajućeg bloka je posle kopirala Beretta za svoj čuveni pištolj F92.
Dare original ratni ili predratni Walther P38 na svakom delu koji može da se odvoji od pištolja mora da ima utisnut žig nemačkog orla koji drži kukasti krst u nogama. Moj deda je imao serijski broj 614.
Dobar je to pistolj jedan od najboljih imao je jaku konkurenciju Luger P08... To su po meni dva najbolja pistolja iz tog vremenaB)

canis aureus
 DareBye
na slikama ovaj "matori" izgleda odlično!!B) veoma očuvano i kao dobro održavano oružje! Ali obrati pažnju na savete kolega(brojevi ... cev iznutra)
Veoma cenim, kao i svo oružje nemačkog porekla, i taj Waltherov model P38(i Luger P08 takođe) i čak sam jedno vreme razmišljao da ih uvrstim u svoj arsenal, i imao odlične ponude od nekih naših penzionisanih vojnih lica -u odličnom stanju ali za manje pare!!
Za 700jura možeš da pazariš mnogo savremeniji pištolj boljih karakteristika, mogućnosti, kapaciteta ... i to nov! Razmisli i raspitaj se o ceni Gloka, Češke Zbrojevke, ... , pa i Walthera P99.
Ne kažem da je loš P38 nego da su to velike pare za polovno oružje iz tog vremena i oružje tih "mogućnosti"
A da je prelep - to jeste sigurno!!Yes
iveli 3
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PIŠTOLJI PRODAJEM 9 27.03.2023. 17:34
PIŠTOLJI KUPUJEM 6 05.03.2019. 12:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,410,547 posete www.srbijalov.com