Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Zabrana lova

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Zabrana lova
Sremac75
 Ovi stvarno prate sve što se ovde piše, pa su ponovo ažurirali sajt. Svaka čast!!! Bravo 2

http://www.ld-jel...adimo.html

Ovo je najnovije objavljeno :

Od 01.09.2010. godine i stupanja na snagu novog Pravilnika o uslovima i načinima organizovanja lova, došlo je do promene i u načinu rada LD "Jelen".
Novim načinom rada u L.U. i mi u LD "Jelen" smo morali promeniti svoj način rada. Sada funckionišemo na sledeći način:
Dozvole za lov se izdaju isključivo u sedištu udruženja i to tako da se dozvole za nedeljni lov zeca i fazana izdaju petkom za svako lovačko društvo posebno i to po lovnim grupama na ime vođe grupe ili pratioca. Dozvolu izdaje lovnik udruženja.
Dozvole za lov lisica, šakala, divljih svinja, divljih pataka i divljih gusaka izdaju se ponedeljkom na ime lovca koji je proglašen za pratioca i on mora lično doći u sedište udruženja i podići dozvolu za lov koja važi do 7 dana. Uz dozvolu za lov dobija i četiri izveštaja o lovu sa datumima lovnih dana (udruženje je donelo odluku da se navedena divljač može loiviti četiri dana u nedelji). Po izvršenom lovu pratilac popunjava izveštaj i vraća ga u sedište udruženja u predviđenom zakonskom roku. Posedovanje dozvole je preduslov da bi neko mogao izaći u lov u lovni revir LD "Jelen". Pored posedovanja dozvole svaki pratilac pre dolaska u lov mora da se javi lovniku ili kontroloru sa prijavom mesta gde će biti u lovu i koloko će lovaca ići sa njim.
Pošto nam se deo lovišta nalazi u pograničnom pojasu, oni lovci odnosno pratioci koji nameravaju loviti u pograničnom pojasu obavezni su da se jave jednom od dvojice lovaca koji su zaduženi za kontakt sa pograničnom policijom, da im prijave gde nameravaju da love i da prijave poimenično lovce koji idu sa pratiocem u lov. Ta dvojica naših lovaca su potom obavezna da do određenog vremena svakog lovnog dana sve prijavljene lovce za lov u pograničnom pojasu prijave pograničnoj policiji.
U slučaju da neko od lovaca ispali kalibarski hitac u lovištu obavezan je da to prijavi lovniku, koji o tome vodi posebnu evidenciju. Pucnje mora da prijavi odmah po završetku lova SMS-om ili direktnim telefonskim pozivom lovnika.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Malo da komentarišem:
1. Ne mogu sve grupovođe da dobiju dozvolu za lov, npr. Vuk71!
2. Ko je to mogao da proglašava pratioca? To je totalno nezakonito!!!
3. Pratilac, po citiranom Pravilniku, ne popunjava izveštaj o lovu, nego to treba da radi ovlašćeno lice korisnika lovišta na osnovu podataka koje mu da pratilac-još jedna nezakonitost!!!
4. Kakvo javljanje (možda da bi se izbegli neželjeni susreti u terenu i ograničio broj očiju koje mogu/ne mogu svašta da vide), kakvom lovniku (kada LD nema lovište nego samo lovni revir), kakvom kontroloru (to ne postoji ni u Statutu LU, ni u Zakonu, ni u bilo kom Pravilniku)-opet nezakonit rad!!!
5. Pratilac ne može loviti osim ako je u pitanju grupni lov, a s obzirom da se u pograničnom pojasu uglavnom lovi čekanjem DS, njima je nepoznato da se čekanjem može loviti samo u pojedinačnom lovu kada pratilac samo prati lovca koji lovi-OPET NEZAKONITO!!!

Ma katastrofa, i kada hoće da budu pametni - brljaju!
I bolje im je da ćute!!!
I ja bih tako na njihovom mestu!

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

zoranp
 Pa Sremac lako je njima kad im ti sve govoriš šta da menjaju, traži čoveče dnevnice, pa šta danas ima besplatno Frown .. Sad će čitač preneti nadređenom kako je Zoran opet rekao oni i mi i kako opet ružim i pričam protiv LD-a ....ali ne gospon čitač mi smo mi ,a vi ste VAS NEKOLIKO znate već koji Njanjanja i nelažite više ljude
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Alezi

zoranp kaže:
Pa Sremac lako je njima kad im ti sve govoriš šta da menjaju, traži čoveče dnevnice, pa šta danas ima besplatno Frown .. Sad će čitač preneti nadređenom kako je Zoran opet rekao oni i mi i kako opet ružim i pričam protiv LD-a ....ali ne gospon čitač mi smo mi ,a vi ste VAS NEKOLIKO znate već koji Njanjanja i nelažite više ljude

Nisu oni više ni oni neznaju oni više ni šta su jer takav OBLIK zivota teško da poznaju i u NASA-i a oni se baš bakću sa tim vanzemaljcima i ostalim prikazama i teletabisima

Lala
 Kud ti teletabisi padoše na pamet, e jesi blesav Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Alezi
 TELETABISI NEGO ŠTA samo ćute i mudruju ću ću ću mu mu mu bll bll bll i onda kao mi smo u pravu al nećemo da se nastavljamo sa tamo nekima na nekim ko zna kakvim forumima i tako a bogo moj svakim danom pokazuju sve više koliko su tanki(PRETANKI) i kad bi znali šta ovih dana(poslednja 2) rade NJIHOVI PULENI nebi više ni na ulicu izašli,al neka valjda su se pojedinci napokon dozvali malko pameti

Sremac75
 Teletabisi ne znaju ni šta je pojedinačni ni kako se izvodi.
A ne znaju ni šta je grupni lov, a ni kako se on izvodi.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Alezi

Sremac75 kaže:
Teletabisi ne znaju ni šta je pojedinačni ni kako se izvodi.
A ne znaju ni šta je grupni lov, a ni kako se on izvodi.

Znaju oni znaju samo videćemo dokle će misliti da znaju.....
Kad malo bolje razmislim pa oni su pogrešili u odabiru ekipe a kakvu su imali(BRAZILCE)!!!!!!!!!!!jbg njihova greška.Nadam se samo da će neko od nadleznih na kraju svega ovoga izaći pred lovce ld"JELEN" i objasniti KO je kriv za sva ova dešavanja do sada u ld.jer mislim a i znam da bi sad već velikom broju lovaca u našem ld.to mnogo značilo jer napokon ljudi vide da tu nešto DEBELO NIJE U REDU a i dalje slušaju priče o IVICI I MARICI,,NINDZA KORNJAČAMA i ostalim crtanim i IZMIŠLJENIM likovima

eclipse4
 posto je tema zabrana lova,ovo nije bas da spada u zabrani ali je slicno tome.
zanimame vase misljenje u vezi lova plovaka vikendom,ukratko cu objasniti.
zivim pored dunava (moje selo),nama dozvoljavaju lov plovaka samo vikendom,dok rumuni preko dunava love svaki da.
dakle mi cuvamo medjunarodne ptice da se tako izrazim,jer te plovke nisu deo naseg lovista ili su privremeno,kako god.
zar ne bi trebalo to nekako regulisati na medjunarodnom da kazem nivou??
da recimo jedne godine biju rumuni cele nedelje a sledece godine recimo mi.
jer ne vidim nikakvu logiku da mi ne pucamo 5 dana a rumuni za to vreme rasturaju od jutra do mraka.

zoranp
 ..pa kolega šta reći Rumuni su Rumuni...i bome EU-a u punom sjaju...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

ohotnik
 Kod nas u udruzenju od 1.12 Lov na patke guske je na otvorenim vodama znaci rekama imamo ih dve Sava i kolubara je dozvoljen svaki dan A na zatvorenim znaci jezera i kanali je subotom i nedeljom I nemamo nikakvih problema sa dozvolama dosta lovaca upraznjava ovaj vid lova A kod vas u drustvu treba da se izborite za odluku upavnog odbora za svakodnevni lov na Dunavu

GEDZA
 Po jučerašnjem razgovoru mislim da su obrali bostan šta kažeš Sremac biće Palica

Sremac75
 Bilo je još razgovora koji nagoveštavaju da će se nešto ipak desiti.
Ali i "druga strana barikade" vredno radi.
U onaj lov u ograđenom voćnjaku, gde su se zečevi sudarali i međusobno i sa žicom, gde je odstreljeno oko 70 komada, je bila pozvana i delegacija iz LSS, te su isti i prisustvovali predvođeni Sekretarom LSS g. Ćeranićem.
Učesnici u tom lovu, a kasnije i ostali lovci, su tu posetu doživeli kao svojevrsnu podršku LSS aktuelnom rukovodstvu LD "Jelen" Bačka Palanka, a vladari iz senke i oni u stvarnosti kao svojevrni trijumf nad grupicom pobunjenih "pravih lovaca".
GOSPODINE ĆERANIĆU, SEKRETARU LSS, DA LI STE VI SVOJIM UČEŠĆEM U LOVU ZAISTA DALI PODRŠKU RUKOVODSTVU LD "JELEN" BAČKA PALANKA?????
Rukovodstvu zbog kojeg je 4 meseca bio zabranjen lov???
Rukovodstvu koje nije vratilo Udruženju oko 700 komada dozvola za lov???
Rukovodstvu koje je vodilo dvostruku evidenciju odstrela divljači???
Rukovodstvu koje šikanira lovce koji su se usudili da govore istinu o radu LD???
Rukovodstvu koje i dan danas ima tzv. VD Predesednika kojeg nije izabrao Zbor lovaca???
Itd...............
DALI STE DALI PODRŠKU IAKO STE O SVIM NEPRAVILNOSTIMA, KAO SEKRETAR LSS, MORALI BITI OBAVEŠTENI?????
$aAaFrown$aAaFrown$aAaFrown
PraviloPraviloPravilo
Palica

Alezi

GEDZA kaže:
Po jučerašnjem razgovoru mislim da su obrali bostan šta kažeš Sremac biće Palica

Pa mislim da čovek nema računa da laze a i sam si se uverio da zna o čemu se radi i na kraj krajeva to je pričao pred 20 ljudi da nebude sutra da neko izmišlja.

GEDZA
 Čovek je doslovce rekao da će nam bivši i njegov lovnik j . . . . . mamicu u p . . . . pred 20 lovaca ja smatram da je to neki vid pretnje i to nije što je rekao jedan koleganije higijenski da pričaju.

iveli I da si ti meni živa i zdrava opozicijooooooooooooooooo!!!!!!!!

Lala

GEDZA kaže:
Čovek je doslovce rekao da će nam bivši i njegov lovnik j . . . . . mamicu u p . . . . pred 20 lovaca ja smatram da je to neki vid pretnje i to nije što je rekao jedan kolega nije higijenski da pričaju.

Jel se vi to zezate, ili je Ćeranić to stvarno rekao, doslovce to pominjanje 'mamice' i sve ostalo????
Pred svedocima?? Hajde mi napišite gde i kad se to desilo, i ko je bio prisutan, ljubazno molim!

Sremac75
 Ne, ne, ne.
Ne Ćeranić - jedan drugi zajednički prijatelj.
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Ko je to izjavio, moliću fino? Daj da malo skratimo priču, ovo je odličan povod i razlog, da dignem dževu do neba, zbog takve neke izjave. Da li je N.N. koji je to izjavio, možda funkcioner u Savezu? Jaoooo što bi to bilo lepo & korisno!!! Pa da sa merakom razvučem po tom pametnjakoviću, po svim linijama!
Ko god da je to izjavio, taj je neopevana budala, umišljeni bolid koji je totalno 'van vinkla' u glavi! I taj magarac sebe naziva lovcem?!?

vuk71
 Pozdrav svim dobronamernim lovcima! Moram da komentarisem lov na terenu br. 5 u Bap-u. Istina je sto sremac kaze verovatno nagodinu taj teren gubimo i pripasce Gajdobri. Ali i mi lovci moramo lovacki da razmisljamo a ne samo da lovimo. Definitivno taj dan nije bio lov. Cilj je bio jedan, ocistiti loviste od svake plemenit divljac, posto svakako nagodinu tu necemo loviti. To malo zeca smo lovili u dva pogona umesto da prekidamo lov i cuvamo to malo bede od zeca i fazana. Mi se ponasamo kao ameri u Vijetnamu samo sprzena zemlja je dobra zemlja. Pojedinci su doneli takvu odluku, pojedinci love, pojedinci su nosioci dozvola a svih 230 lovaca se deklarise da smo svi jednaki i iste obaveze imamo. Strasno usli smo u fazu da laz ako je ponovis dva puta je i istina jer je niko nece opovrgnuti. Ovakvim odnosom i radom u nasem ld Jelen crno nam se pise... A naravno da ne spominjem kad krenu i uplatnice da se dele pa pocnemo da se osipamo... Kud koji...

zoranp
 Ma jesi ti vidio j...ča, pa to mogu samo kad nas nema , a što se nejave "zagonđije" kad smo mi na ybornom mestu, nego onda samo iz prikrajka lagano škrguću ko besni psi....ma jadni su oni i za sobom i za svojom kulturom...Besan

MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Beogradski sajam lova, ribolova i nautike LOVAČKI SAJMOVI 89 17.05.2024. 14:07
Umetnost na temu lova, slike i ostalo. GALERIJA TROFEJA I UMETNIČKIH DELA 102 26.04.2019. 17:04
Smešni video na temu lova SVAŠTARA 314 24.02.2018. 01:43
Umetničke slike na temu lova SVAŠTARA 47 09.08.2017. 22:40
Metode i načini lova kod drugih... METODE LOVA 45 24.12.2016. 20:26
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
Obaveštenje korisnicima lovišta
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,123,986 posete www.srbijalov.com