Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kugla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kugla
DakiNS
 Kakvu folijuOi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bru
 Pa kako sam razumeo ima folila kao ona za automobile ali za oruzije ona je gumirana i presflaci se cela puska ili samo deo koji ti zelis i razumeo sam da nema vise odrzavanja spolja znaci ne treba vise da se naulji spolja samo se prebrise krpom,ti u novom sadu je radio to izvao sam ga juce i reko mi je da je prodao nekom puskaru iz kragujevca svu opremu za oblagane u foliju. Ne znam koliko je to dobro ali on mi je rekao da je ispalo ok i da je kostala cela puska da se uradi oko 80evra a cevi 40evra
Elmerdobar pogled

Cvele
 Nazad na temu
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

nidzamotocross

bru kaže:
Pa kako sam razumeo ima folila kao ona za automobile ali za oruzije ona je gumirana i presflaci se cela puska ili samo deo koji ti zelis i razumeo sam da nema vise odrzavanja spolja znaci ne treba vise da se naulji spolja samo se prebrise krpom,ti u novom sadu je radio to izvao sam ga juce i reko mi je da je prodao nekom puskaru iz kragujevca svu opremu za oblagane u foliju. Ne znam koliko je to dobro ali on mi je rekao da je ispalo ok i da je kostala cela puska da se uradi oko 80evra a cevi 40evra

Nemoj to sebi da priredjujes. Koriste karbon i mat folije koje se stavljaju na automobile. Medjutim kad to nalepe na pusku, onda je dovoljna jedna nevidljiva rupica kroz koju ce da prodje vlaga i onda ces da unistis pusku bezveze. ;) Nije ti valjda toliko tesko da posle lova nauljenom krpom prebrises pusku. Smile Sto se dva obaraca tice, to nikako ne menjaj. Nazad na temu

Kad pucas pojedinacna, onda pucaj slobodno, ali zrna koja znas. Nemoj da uzmes tamo neke stare patrone, ili da koristis iz domace radinosti za koje nisi siguran koliki im je precnik. Sto se Krusikovog Hawka tice, kod mene su svi prosli lepo, i Silver i Gold. Ovde je bilo price da ostaju neki kartonski delovi patrona u cevi, ali to su druge price..
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

PEZ

nidzamotocross kaže:

bru kaže:

Nemoj to sebi da priredjujes. Koriste karbon i mat folije koje se stavljaju na automobile. Medjutim kad to nalepe na pusku, onda je dovoljna jedna nevidljiva rupica kroz koju ce da prodje vlaga i onda ces da unistis pusku bezveze. ;) Nije ti valjda toliko tesko da posle lova nauljenom krpom prebrises pusku. Smile Sto se dva obaraca tice, to nikako ne menjaj. Nazad na temu

Kad pucas pojedinacna, onda pucaj slobodno, ali zrna koja znas. Nemoj da uzmes tamo neke stare patrone, ili da koristis iz domace radinosti za koje nisi siguran koliki im je precnik. Sto se Krusikovog Hawka tice, kod mene su svi prosli lepo, i Silver i Gold. Ovde je bilo price da ostaju neki kartonski delovi patrona u cevi, ali to su druge price..

Druge ili svejedno koje da se desava desava se a da moze da bude opasno mozeConfused
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

bru
 sto se tice ciscenja uopste mi nije tesko cak naprotiv volim to da radim"za sad" ovu moju pusku kad idem u lov cak i da ne pucam iz nje opet je cistim kad stizem kuci ali da se vratim na temu otvorio sam i havk i belom patron da vidim sta je unutra i ni u jednom nisam video nista nalik na karton razlika je sto je belom meksa ona plastika u sta je obavijen brener i narvno i precnik kugle je veci, kod havka je jako tvrda plastika ali je mnogo manji projektil pa zato pitam iz nekog iskustva dali je bolji taj belom zbog velicine i normalno tezine olova. A to sa kartono se desilo mom drugu na B&P brener ostao je u cevi neki kartonski prsten i sva sreca otvorili smo pusku nesto da pogledamo kad gledamo u cev ima nesto unutra uzeli smo cetku za ciscenje i kad smo isterali to napolje bilo je kao neki karonski prsten od cega je to nemam pojma?
Elmerdobar pogled

ssekir75
 aha, znaci nije samo da krusik ostavlja kartone nego i skupi makarondzije?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

igorst
 Ima li neko iskustva u lovu na DS sa B&P big game palla rifled slug.Danas sam ga testirao na mete dobro grupise.Pucao sam iz Mossberga 500a slug cev na 70m dve grupe od pet metka jedna 8cm druga 11cm.Mnogo bolje od B&P Galandi.lovac
igorstElmer

AJDUK
 Jel koristio neko Fiocchi slug 31, danas malo sredjivao municiju i naso ih nisam ni znao da ih imam Oi

i41.tinypic.com/ddjs4h.jpg

i43.tinypic.com/2zt97kl.jpg

Predator

AJDUK kaže:
Jel koristio neko Fiocchi slug 31, danas malo sredjivao municiju i naso ih nisam ni znao da ih imam Oi

i41.tinypic.com/ddjs4h.jpg

i43.tinypic.com/2zt97kl.jpg

Kolegina omiljena "kugla" u kalibru 16/70. On lovi sa IŽ 27.

Sasvim prirodno

nidzamotocross
 Zanimljiva slika. Inace sa neta.

fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1015326_551645674897155_72016728_o.jpg

nidzamotocross
 fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1048618_553168391411550_1034166044_o.jpg

Odobreno

arsa
 imageshack.us/a/img191/2549/ii84.jpg

imageshack.us/a/img203/3108/0wdf.jpg

Jos da ih isprobam... A ako je neko vec isprobao neka iznese utiske... Smile
lovac Joca i Luka srbijalov

Macvanski lovac
 Ovako izgleda vusirova kugla,usla je na celo,tacnije malo ispod ociju,prosla kroz glavu,prosla kroz prednju nogu,slomila kost i zaustavila se pod kozom na drugoj strani potkolenice,pucano sa nekih 5 metara...trzaj domacinski,slike ulova nazalost nemam...
Macvanski lovac priložio:
dsc04910.jpg

Rodjen da budem lovac

Macvanski lovac
 ;)
Macvanski lovac priložio:
dsc04913.jpg

Rodjen da budem lovac

pavlepavlaka
 da pitam nesto ako se pucaju pojedinacna zrna iz punog coka dali moze nesto da steti ili ima istu snagu i preciznost kao da je opaljeno iz polucoka i ko naprimer ima rusku jednometku posto ona ima fiksni pun cok da li moze da puca brener Smile
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

ssekir75
 ima koje može i ima koje ne sme. itanje, već piše
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Uglavnom sve jedinačna kugle mogu da se pucaju iz punog čoka. Na snagu čok nema uticaja, ali na preciznost ima. Moraš isprobati pušku da vidiš kuda nosi kuglu. Ali za pušku sa punim čokom iz koje bi se u sezoni ispalilo dosta jedinačnih projektila, potkalibarni projektil je ipak bolji izbor.
Tri prsta 2Kolce

-ANUBIS-
 [xhide]Da li neko ima iskustva sa ovim metkom baschieri-pellagri thrill shock 32g slug cena mu u vrscu 150 din kom sto nije puno ukoliko vredi [/xhide]

nidzamotocross

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,544,515 posete www.srbijalov.com