Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Laki_90

mirko knezevic kaže:
E ljudi kad vidim sav ovaj alat za punjenje dodje mi da iskupujem to sve i da pocnem da punim municiju...Grin

KUPUJ.....neces se zeznuti! Grin

Hunter forever
 Laki i da ne zaboravim svaka cast na radionici,sto kaze sniper kao u apoteci.
marka Engleski poenter marka

mirko knezevic
 Jel zna neko,ko puni patrone,koja je razlika u ceni ima li ustede puniti sam,ili kupovati gotove?! Ili je to samo car punjenja patrona a dodje mu na isto....Confused
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

kelt
 ako nabavis kapisle i cepove u italiji, a koristis stare caure i lijes sam olovo sa nasim barutom patron izadje cirka8 do10 dindzi, a ako kupujes olovo onda izadje oko 20 do 25 isplati se nego sta.samo velika je zaraza pitaj sniper huntera on je tata mata za ovu temu. inace slazem se sa tobom srbija do tokijaTri prsta 
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

mirko knezevic
 Ocete da me naterate da iskupujem sve ove masine i alate za punjenje patrona i da pocnem i da punim municiju....Grin
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Sniper Hunter
 [xhide]

mirko knezevic kaže:
Ocete da me naterate da iskupujem sve ove masine i alate za punjenje patrona i da pocnem i da punim municiju....Grin

To nam je i cilj!GrinGrin A kolega kelt ti je sve rekao o isplativosti!![/xhide]

mirko knezevic
 Znaci spremaj Mirko pare za kupovinu opreme...Grin B)
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Neca92
 Kolege, svaka cast na opremi! Smile Punio bi ja sam, ali mi finansije jos uvek ne dozvoljavaju! Voleo bi da imam onu lee presu, mislim da je samo na dovoljna da se pocne sa radom... Jedan kolega na forumu prodaje, ali malo je skuplja za moj fond... Za par godina, bice i toga, nadam se... Confused
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

najic
 kolege gde ima sacme na vise i povoljnije ?? ovde je 400-450 din ...

Sniper Hunter
 [xhide]

najic kaže:
kolege gde ima sacme na vise i povoljnije ?? ovde je 400-450 din ...

Porazgovaraj sa prodavcem i pitaj ako kupis npr 100kg koja je cena meni je tako spustio na 300 din ali sam nasao po 2,5 za kgTri prsta 2[/xhide]

Hunter forever

Neca1992 kaže:
Kolege, svaka cast na opremi! Smile Punio bi ja sam, ali mi finansije jos uvek ne dozvoljavaju! Voleo bi da imam onu lee presu, mislim da je samo na dovoljna da se pocne sa radom... Jedan kolega na forumu prodaje, ali malo je skuplja za moj fond... Za par godina, bice i toga, nadam se... Confused

I ja cu kada pocnem da lovim da kupujem patrone pa za dve tri godine dok skupim dovoljno novca da pokupujem svu potrebnu opremu i elemente tek tada.Malo je mnogo za pocetnika da odmah kada pocne da lovi kupuje presu i masinu i cepove i korpice itd itd.

Laki_90
 Realno gledano nije ni to neka velika investicija...recimo korpice kod nas imas za 2 din kom. Barut je 700 din 250 grama, caure mozes da koristis polovne, kapisle imas i po 4 din kom....pa kad sve to saberes i nije neka velika cifra....ali kad kupujes po malo...ali kad pocnes na veliko ....par hiljada kapisla,isto toliko caura....onda si polako postao LUD Smile

Hunter forever
 Smeko

arnotije
 Redovno pratim temu i sve je prilika da nabavim ovu LEE masinu, ali da se zavrsi sezona ima jos par lovackih manifestacija da se ispostuje a to mu taman dodje jedna masina. Za vreme sankcija su moj otac i stric punili, ali se to vremenom zagubilo, dosla su bolja vremena pa su zapostavili. A kanabavim tamo s' proleca imam da vam dosadim Smile a repromaterijal vec prikupljam, ispucane caure;) i barut, i malo sacme kad pretekne neki dinar ja uzmem pravimm malu zalihu i onda samo masinica i stancuj

rogi

Laki_90 kaže:
Realno gledano nije ni to neka velika investicija...recimo korpice kod nas imas za 2 din kom. Barut je 700 din 250 grama, caure mozes da koristis polovne, kapisle imas i po 4 din kom....pa kad sve to saberes i nije neka velika cifra....ali kad kupujes po malo...ali kad pocnes na veliko ....par hiljada kapisla,isto toliko caura....onda si polako postao LUD Smile

Laki,gde imaju korpice za dva,a kapisle za cetiri dinara,i cije su?

Sniper Hunter
 [xhide]Ja nabavljam korpice ispod 2 din i kapisle po 3 din[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Nateraste me da racunam i evo moje racunice
Barut sam placao 600 din 250 g kada je1 =100din olovo 2,5 ili 250 din
1.verzija sa starom caurom
prosek za jedan metak
kolicina cena
barut 1,7g 4,1din
olovo 35g 8, 75din
kapisla 1 3din
cep1 kom 2din
ukupno 17.85din 1 metak
Uz napomenu da je cep marke gualandi ili B&P

2.Verzija nova caura Fiocci T3 kapislirana sa kapislom fiocci 616
u IT cena 1000kom69na 2000 kom kupljenih
kolicina cena
1caura+kapisla 7 din kupljeno u Italiji
barut1,7g 4.1din
olovo 35g 8,75din
cep 1 kom 2din
ukupno 21.85 din1 metak

3. verzija sa starom caurom i olovom iz sopstvene proizvodnje
neka bude potrosnja struje i ostali troskovi (pice za drustvo Grin koje mi donosi olovo) neka bude pola od kupovne cene 175 din za kg ali je sigurno manja!!!
kolicina cena
barut 1,75 g 4.1 din
olovo 35 g 4.3 din
kapisla1kom 3din
cep 1kom 2din
ukupno 13,4din1 metak
Za cepove sam uzeo prosek od 2 din mada sam neke nabavljao i jeftinije a neke skuplje ali su tu oko 2 din pogledajte cene na SIARM-u
To su moje kalkulacije kad me nateraste da racunam mada zadovoljstvo nema cenu

Ne racunam ulozeno u materija i masine jer to ostaje i masinu za livenje racunam da isplatim ove godine naravno kroz izliveno olovo kolicinski e sada vi procenite sta se isplati a sta ne ,samo da napomenem da sam kod nas kupovao na veliko (preko 1000kom )caure sa kapislom po 10 din kada su bile 15 din barut je bio 700 din ja za 600 isto kao i olovo i zato na veliko kazem da se isplati na duzi vremenski period i na kolicinu ako koristis 50 metaka za sezonu onda ti se ne isplati ako gledamo samo finansijsku stranu iveli 3Kalanjikov

PS .U svakoj verziji sam jeftiniji od svake domace firmeDim[/xhide]

kelt
 ZivioRodjosniperhunter Stari
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

rogi kaže:

Laki_90 kaže:

Laki,gde imaju korpice za dva,a kapisle za cetiri dinara,i cije su?

E sad ko je lud treba da se izvrsi procena Grin

a stvarno gde ima kapisle za 4 din?Confused korpice znam ima lik iz KG pravi[/xhide]

Jank
 I ja sam rešio ove godine da napunim nekoliko flaša "Dobrog" vina kod našeg druga Sremca,,...punjenje je besplatno, flaše ću da nabavim i ništa me ne košta a i sve što popijem Sremac ne naplaćuje....Samo da dodam možda je kod Limuna jeftinije...javiću vam kada se raspitam...ha ha ha...Kiss
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,376 posete www.srbijalov.com