Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Gadjanje glinenih golubova - trap i skeet

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Gadjanje glinenih golubova - trap i skeet
BojanKG
 Koja se municija koristi,mislim krupnoca sacme?
srbijalov markafazan

aleksa
 Maksimalno 24 grama sacme,precnik 2,4 mm i kalibar 12-disciplina trap.
Sve isto samo 2,1 mm precnik sacme -disciplina skeet.

fotolovac
 Pogledajte malo detaljnije sam pucanj i pogodak glinenog goluba što sam snimio.

i.picasion.com/pic42/0cf561e0a12143883ba41dad8f726aa4.gif

i.picasion.com/pic42/034b084a68d17a62a90fb9f73ab982e9.gif

http://picasion.c...

canis aureus
 fotoBravo 2
ovde samo zvuk faliConfused
svaka častB) nisi džaba fotolovacYes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

darkon
 Odlično B)

petar
 [xhide]A kako to?? Confused[/xhide]
Just like old times!

Sasa frrr
 Vidi se koliko je brza sacma, g.golub se jedva malo pomjerio od pucnja do pogotka a daljeni je odprilike nesto ispod2Oak metara, bravo fotolovac za snimak Bravo 2 !

Dule bub Trnava
 I ja podrzavam predlog. Naravno, mislim na trap disciplinu.
Pitao bih iskusnije gde moze da se nadje povoljno prsluk?[/quote] Kolega Aleksa, pogledaj trap prsluk na sajtu KUMAN pozarevac kosta 2000 din a extra kvalitet! ja ga imam. ima u dve varijante sa mrezicom i skroz zatvoren, mislim da salju brzom postom. pozzzz

aleksa
 Dule bub Trnava,hvala kolega na informaciji!Pogledao sam prsluke i skroz su ok.
Imacu ovu radnju u vidu kada budem resio da nabavim jedan.

bela

fotolovac kaže:
Pogledajte malo detaljnije sam pucanj i pogodak glinenog goluba što sam snimio.

i.picasion.com/pic42/0cf561e0a12143883ba41dad8f726aa4.gif

i.picasion.com/pic42/034b084a68d17a62a90fb9f73ab982e9.gif

http://picasion.c...

sve ovo je lepo i ok . ali mi kaži kako si postavio sliku ili slike da su pokretne ..svaka čast
vižlan i terier

fotolovac
 Ispod slika imaš mali link http://picasion.com/ , koji od 3-4 slike pravi gif animaciju tj. spoji redom slike u jednu animiranu u tzv. GIF formatu. Najjednostavnije je da to uradiš preko tog sajta, a ima i dosta programa koji to rade.

Rezolucija slika za taj sajt ti ne sme biti veća od 450x450 piksela ODABERI kod SIZE skroz dole ADVANCED i onda možeš sam ukucati koja ti rezolucija odgovara, da se podudara sa slikama koje prvo odabereš kod sebe.

www.picasion.com

staparac
 Pozdrav kolege lovci,samo da vas obavestim da L.D Jelen iz Stapara organizuje takmicenje u gadjanju glinenih golubova. Takmicenje ce se odrzati 21.8.2011. Gadja se jedna serija po 15 golubova,upad 500 dinci,vredne nagrade i naravno Ovciji papras za ucesnike. Sve ljubitelje ovoga sporta ocekuje dobra zabava i lepo druzenje.

staparac
 Slabo se nesto vrti ova tema,zasto?!Iznenadjen

sajap
 Silbaš 31.07.u podne Gađanje glinenih golubova 10 golubova 500 din pa kolko ti duša oće moš da pucaš novčane nagrade posle gađanja jagnjići i prasići lovac puc pucHarmonika
ko umre od straha prde mu na daći

kimi
 Pročitao sam celu temu i mogu reći da sam dosta "pokupio" i siguran sam da ću i u praksi nešto primeniti. Želim da napomenem da nisam lovac, bar ne još ali da gadjam glinene golubove. U mom kraju se organizuju šicare gde se gađa po deset komada u seriji. Nemam pušku i maltene svako gadjanje gađam sa drugom puškom odnosno sa onom koju mi neko pozajmi. Nemam rezultate za pohvalu ali me ispunjava svaki izlazak na strelište.Trebalo bi da kupim trap pušku(novu) i molim sve za savet ili bilo kakvu pomoć u odabiru. Za sada sam najbliži L.P Baikal MP27EM,ic,mc,nikl12 (ovo je puška pronadjena u Magnumu-Jagodina sa cenom 45600 din- barem tako piše na sajtu). Molio bih iskusnije kolege da mi kažu nešto o ovoj pušci i ako znaju šta znače ove oznake. iI još jedna bitna stvar koja me zanima... da li u pušku sa oznakom 12/76 može da ide patrona 12/70 ?

Podunavac
 MP 27 EM-1C znači automatski ejektori sa mogućnosti isključivanja (EM) i jednim selektivnim obaračem (1C). A nickel 12 znači da ima belu glavu u kalibru 12. Puška u kalibru 12/76 Magnum može da ispaljuje svu municiju kalibra 12 od 12/65, preko 12/70 do 12/76 Magnum i za lov je najuniverzalniji kalibar (po mom mišljenju). Ako tražiš pušku isključivo za gađanje glinenih golubova nikako ti ne bi preporučio MP 27 EM-1C u kalibru 12/76 Magnum. Najbolji izbor ti je IŽ-39 u kalibru 12/70, koja i jeste namenjena za gađanje glinenih golubova.
Tri prsta 2Kolce

kimi
 Da znam za iž-39, jedna od pušaka sa kojom sam gađao je baš ta i mogu ti reći da mi baš "leži". Međutim nigde nisam u ponudi video novu, čak mi je na nekoliko mesta rečeno "mislim da se više ne pravi". E sad, sobzirom koliko prosečna trap puška ispali patrona, nekako se nameće zaključak da je najbolje kupiti novu. Ako neko zna gde ima da se kupi nova 39-ka unapred zahvaljujem na informaciji(s obzirom na budžetsko ograničenje i cena je bitan faktor).

Podunavac
 I meni se čini da se više ne proizvodi. U ponudi je sada IŽ-27 Sporting. Ali IŽ-39 može da se nađe u veoma dobrom stanju pošto su je mnogi lovci kupili zbog povoljne cene, a onda je malo ili nimalo koristili. Oni koji imaju para da ispale hiljade patrona godišnje su kupovali skuplje puške, uglavnom Talijanske.
Tri prsta 2Kolce

bela
 danas se pucalo i u stajićevu( šicara) gde sam u pojedinčnoj konkurenciji bio drugi od 52 takmičara.
pucalo se na tri mete
1. 10m jaje u klatnu ,hod klatna oko 1m
2. 30m jaje u klatnu ,hod klatna isto oko 1m
3. puna pivska flaša (sa pivom) na 65 koraka to je oko 55m
ko misli da je lako neka proba
bela priložio:
006.jpg

vižlan i terier

Podunavac
 Bela čestitam na plasmanu.Bravo 2 A sa kakvom si puškom i municijom pucao?
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Trap mašine (izrada ,održavanje ,itd.) LOVNO STRELJAŠTVO 34 20.05.2016. 22:07
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,777 posete www.srbijalov.com