Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Borba protiv KRIVOLOVA!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Borba protiv KRIVOLOVA!
ivanm
 Zaista ne bih hteo da budem shvaćen kao neko ko je upao na forum i glumi neku pamet, već da sa onom pameti i znanjem koje imam pomognem koliko mogu.
-Na žalost zakonom o dobrobiti životinja u navedenom slučaju ne možemo pomoći korisniku lovišta. Jednostavno ni jedna odredba se ne odnosi na "šetanje psa kroz lovište". Onaj deo koji govori o obaveznom vođenju pasa na povodniku i sa zaštitnom korpom se odnosi na "naročito opasne pse", a koje su to rase nalazi se u posebnom pravilniku, s tim da nabrojane rase nisu medju njima.
-ficha007, očigledno se ili ja nisam lepo izrazio ili me nisi lepo razumeo, jer smo napisali isto, jer kao što reče jesi pravnik i jesi upoznat sa tematikom lovstva ali NISI učestvovao u stvaranju zakona. To sam i ja rekao (ili barem hteo da kažem) - da su kreatori zakona oni pravnici koji nisu upoznati sa tematikom i u lovu laici. Da ne nabrajam neke druge primere pravilnika vezane za moju profesiju (veterinu) i da odem off, a koji su donešene za primenu u lovstvu i nemaju blage veze sa logikom i smislom.

ficha007
 Ma opušteno, moj post je više imao šaljivu tematiku na nas pravnikeGrin
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

duskov
 Krivolova ima i on traje još od vremena kad su ljudi normirali lov.
Mora da se promijeni ljudska svijest i sa druge strane da se do kraja i bez izuzetka poštuje zakon.
Ako se to učini kako treba krivolova će biti manje.

sasa035

duskov kaže:
Mora da se promijeni ljudska svijest i sa druge strane da se do kraja i bez izuzetka poštuje zakon.
Svest je nesto sto je kod Balkanskog naroda prirodan fenomen.Sve sto je zabranjeno je normalno da se radi.Niko neodgovara za svoje postupke-prosecan Srbin uhvacen u krivolovu uvek ce uputiti na one koji kradu vise od njega vaditi se na politik i sve ono sto mu padne na pamet.To mu dodje nekako noramalno.Ima i gorih.I na kraju on ce uvek da U INAT opet da uradi isto.Jer mi smo poznati po nasem cuvenom INATU.Koji nam u poslednje 3 decenije nista ama bas nista pametno nije doneo.
sasa035

bogoljub

sasa035 kaže:

duskov kaže:
Svest je nesto sto je kod Balkanskog naroda prirodan fenomen.Sve sto je zabranjeno je normalno da se radi.Niko neodgovara za svoje postupke-prosecan Srbin uhvacen u krivolovu uvek ce uputiti na one koji kradu vise od njega vaditi se na politik i sve ono sto mu padne na pamet.To mu dodje nekako noramalno.Ima i gorih.I na kraju on ce uvek da U INAT opet da uradi isto.Jer mi smo poznati po nasem cuvenom INATU.Koji nam u poslednje 3 decenije nista ama bas nista pametno nije doneo.

Nama taj inat već šesto i kusur godina nije doneo ništa dobro....jer kako kaže naš narod od kako sam nikad valjo nisam i umreću popravit se neću.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Gedza66
 Na temi LU Bojnik a na razmišljanja pojedinih kolega da je problem u sistemu i neradu pojedinaca iz državnih sudskih i upravnih organa, kolega

Limun kaže:
Nisam admin ali bih vas zamolio da se vratimo na temu, odosmo u politikologe.Smile

Limune ne treba zatvarati oči pred istinom, jer većina problema koje imamo ne samo u lovstvu, proističe iz neopravdane politizacije društva koja je uzrokovala ovaj javašluk u radu pojedinih radnika državnih sudskih i upravnih organa.

Evo primera. Negde u decembru 2010 godine, lovočuvarska služba LU iz Vlasotinca, zatekne lice u lovištu, sa napunjenom lovačkom puškom, bez ikakve dozvole za lov i ostalih ličnih isprava. Posle pokušaja legitimisanja i pokušaja da se upiše broj lovačke puške, lice beži sa lica mesta u pravcu svoga sela.Idetitet tog lica je ustanovljen tako što je lovočuvar prateći tragove u snegu došao do njegove kuće i uz asistenciju policije utvrdio identitet istog.

Nakon obaveštavanja nadležnog lovnog inspektora i krivične prijave nadležnom javnom tužiocu za krivično delo nezakonitog lova, koji istu odbija kao neosnovanu, LU iz Vlasotinca podnosi Optužni predlog nadležnom sudu (2.K.br.311/11). Nadležni sud, odnosno sudija Nada Cakić takođe odbija Optužni predlog, sa sledećim obrazloženjem.

Imajući u vidu zakonska obeležja krivičnog dela nezakonit lov iz čl. 276. stav 1. KZ, sud je utvrdio da se u radnjama okrivljenog ne stiču elementi bića navedenog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, ovo iz razloga jer isti nije lovio divljač u vreme lovostaja ili na mestu gde je lov zabranjen, nikakva divljač nije ulovljena, niti se radnje koje je on preduzimao kretanje kroz lovište sa puškom ne može okvalifikovati kao lov. Nošenje oružja samo po sebi ne predstavlja delatnost koja se može okvalifikovati kao lov, jer se ne može i iz izjave zaključiti da je prijavljeni nosio oružje u lovištu i tražio divljač, već bi se ovakvo njegovo postupanje moglo eventualno okvalifikovati kao nekažnjiv pokušaj.

Znači po sudiji Nadi Cakić, svako ko želi, može se slobodno šeteti kroz lovište naoružan lovačkom puškom, bez ikakvog odobrenja korisnika lovišta. Po ovoj gospođi, da bi delo imalo obeležja Nezakonitog lova, potrebno je isto učiniti za vreme lovostaja ili u lovištu gde je lov zabranjen ili da ima odstrela divljači bez dozvole. Sve drugo ona kvalifikuje kao NEKAŽNJIV POKUŠAJ.

Ovo je klasičan primer tvrdnje da pojedini (za ove naše prilike, narodnim parama dobro plaćeni) državni službenici umesto sprovođenja zakona, isti tumače, jer su mišljenja da su plaćeni za tumačenje zakona na različite načine i od slučaja do slučaja, verovatno u zavisnosti od toga na koju su nogu ujutru ustali.

Kako se boriti protiv lovokrađe i krivolova, pored ovakvih državnih službenika?

Krsti ponekad pomislim da ih je neko poslao da unište sve ovo što još nije uništeno!? Ode industrija, odoše banke, poljoprivreda na nivou prvobitne zajednice, pa naravno i lovstvo treba osakatiti a divljač izmasakritati.

Pitam se da li će i kada doći vreme da neodgovorni odgovaraju!?udaranje
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

stojkuki
 Uh .... Iako sam pobornik lešenja svakoga ko proba da odradi krivolov, ... Ipak mislim da treba biti jako oprezan sa kvalifikacijama. Mozda je problem zakona. Advokati, sudije, tuzioci su mnogo zajebati likovi, ... Zakon, pa zakon, ... Pa zakon. Jbg .... Jel nosio oruzije ... Jeste. Jel to kaznjivo samo po sebi mislim da nije, jel ulovio nesto, ... Nije, jel ga mogu teretiti za nameru ili nesto sicno .... Nisam kompetentan da ocenim ali mislim da ne. E sad postavlja se pitanje da li je lovocuvar trebao da saceka da ovaj ucini stetu pa da ga onda savata, ... Ili je to pitanje valjanosti zakona .... I u najmanju ruku moralno pitanje ...

Hmmmmmmm .....
No ja bih to drugojacije. Ufatis ga pa u šupu, pa uzmes vojnicki opasac i potises mu se na guzicu da mu nikada tako nesto ne padne na pamet ...

sasa035
 Rupe ili kako bi bolje opisali ovj primer kolege rupetine u nasem zakonu su ogromne.I prakticno kod nas je sve moguce i apsolutno nevidim cemu cuda.Ja znam za primer kada su u Jagodinskoj opstini lovocuvari napipali lokalnog lovokradicu sa srndacem u rancu ali nije bilo puske.Pa onda sudjenje i odbrana optuzenog kako se on setao sumom i tamo neke lovokradice ubile srndaca videle njega i pobegle.A on da ne propadne srndac,Bog da mu dusu prosti poneo ga da nepropadne badava!!!I tako sudjenja u nedogled i sam bog zna sta se sa tim likom desilo.Mi definitivno vucemo repove proslosti.I tu su u poslednjoj dekadi malo ili nimalo nesto desilo.A treba toliko toga promeniti...
sasa035

gruja
 Stojkuki,slazem se sa tvojom terapijom ali uz jedan dodatak a to je savijanje cevi puske na prvu raklju od drveta.Pa kad nema zakona za njih,neka nema ni za nas.Neka onda oni kukaju i dokazuju sta i zbog cega im se desilo.Naravno,bez svedoka.
Na tu temu imam par lepih prica ali necemo na ovom forumu.
Samo jedan primer uspesno odradjene akcije mojih prijatelja iz jednog susednog lovista.Naime,dok se spremao za spavanje,moj drugar ugleda kroz prozor kako sara far po njivama ispod kuce.Brzo pozove jos dvojicu da krenu putem ka njima.Drug im se prikrao niz sanac pored puta,a jedan od trojice lovokradica je bio van auta sa puskom,verovatno je trazio gadjanog zeca.Prijatelj se razdrao ,,stoj"a ovaj od straha opalio njemu preko glave.Lopov je mislio da je ovo neki slucajni prolaznik,seljak i da je pobegao,pa je nastavio da trazi dalje.U tom trenutku mu je na ledja skocio drug i oteo mu pusku.Naredio mu je da digne ruke u vis a onoj dvojici da izadju iz kola i stanu pored njega.Tada su vec pristigla i ona dva lovca koje je prijatelj pozvao.Onda je usledio dogovor,ili ce uplatiti sutradan odredjeni iznos novca udruzenju(koje je inace formirano te godine) ili zovu policiju.Pristali su bez pogovora da plate.Iznos je bio 30.000 u to vreme.Inace jedan od lovokradica je bio policajac pred penzijom,drugi mehanicar a treceg ne znam.Ceo kraj prepricava taj slucaj.
Admin,brisi ako ce nesto stetiti mojim momcima.

stojkuki
 Ma šupa ... dok sam klinac bio tako su cale i stric savatali neke mangupe koji su nam na dusanovcu krali tresnje iz dvorista, pa je bila supa ... I kajs. .... I nikad vise ....
Da se ja pitam ja bi ih tetovirao na celu. Da se vidi iz daleka.

duskov

sasa035 kaže:

duskov kaže:

Uvijek teoriski postoji način da se Zakon "eskivira".
E sad mi nije jasno ono što Saša pokušao da kaže : "da nam INAT u poslednje tri decenije nam nije donio ništa dobro".
Savjest nije što i Inat. A zašto Saša uzima u obzir poslednjih 30- tak godina, nije mi jasno. Inat kao psihološka pa i pravna kategorija postoji oduvijek pa i prije "ovih" 30 godina, a postojaće i poslije. To je sigurno!
Da li će sa sobom donijeti pozitivne ili negativne posledice-ostaje da vidimo. Ali se možemo inatiti na milion načina i zbog milijardu razloga...
Bar smo tu šampioni.

stojkuki
 Duskov je sasvim u pravu. SvesT je kljucna. A svest je socijalna kategorija koja se razvija, neguje .... U nas je nema sem kod malog broja ljudi. A to je sve posledica komunizma koji je upravo svest ubio. Svest o posledicama.
A inat, ... Pa to je tako arhaicno i nama svojstveno ....

apinest

stojkuki kaže:
Duskov je sasvim u pravu. SvesT je kljucna. A svest je socijalna kategorija koja se razvija, neguje ...

...ali i kulturološka, moralna i civilizacijska...

duskov
 Drago mi je što me je Stojkuki podržao. U suštini mislim da je principijelno podržao stav. Ali i dobio ocjenu-odličan, iz ljudskosti! Ali da nas ne opominju jer odosmo van teme!

kempi
 Kao prvi upis na ovoj temi iskorisicu priliku da prvo napravimo razliku izmedju krivolova i lovokradje.
Lovokradja je disciplina kojom se bave ljudi koji nisu lovci tj oni koji nemaju clanstvo u nijednom lu a oruzje koje imaju je obicno u nelegalnom posedu, to su isto i oni koji su nekad bili lovci koji su uhvaceni u krivolovu pa izbaceni iz lu pa se sad kao svete lu ubijajuci nemilice i bez ikakvog kalendara.
Ovakvih je po mojoj proceni od 5 do plafon 10% po negativnom ucinku na divljac od mogucih 100% ostali su punopravni lovci clanovi maticnih lu.
Sama rec krivo-lovi govori da se covek lovac legalan bavi krivim radnjama tj on nekrade nego lovi ali ili preko mere ili ono sto tog momenta nesme ili ono sto ulovi eskivira da plati i slicno.
Odgovorno tvrdim da su to u bar 80% slucajeva iznudjene greske tj da to tako nemora biti. Jos uvek i prvenstveni prolem je u tome sto se nasim lovstvom bave ljudi koji za to nisu strucni i uspesno glupetaju gluposti prilikom donosenja godisnjeg plana gazdovanja te se u njega unose cifre za odstrel koje su totalno nerealne sa stanjem na terenu.Primera radi kod mene u LU Zemun dok sam bio clan upravnog odbora uspeo sam da animiram ostale clanove uo da se donese odluka da onaj ko odstreli d.svinju prvi polaze pravo na nju tj da je on moze odkupiti po ceni koja je bila minimalna ili 30% od realne ceni koja je tad bila 1,2e po kili.
Te godine je odstrel zavrsen mesec dana pre isteka sezone odstreljeno je 44 kom ...nastavljam kasnije...

Lala

gruja kaže:
Stojkuki,slazem se sa tvojom terapijom ali uz jedan dodatak a to je savijanje cevi puske na prvu raklju od drveta.Pa kad nema zakona za njih,neka nema ni za nas.Neka onda oni kukaju i dokazuju sta i zbog cega im se desilo.Naravno,bez svedoka.

Ovo sa krivljenjem cevi deluje kao poprilično obećavajuća i efikasna terapija, naravno teorijski - ključna reč je svedok!
Sećam se da je ovde na forumu bilo napisa, kako su neki, zbog krivolova besni i rezignirani lovci i zemljoradnici, po detelini ostavljali drljače naopačke okrenute, pa je naglo skočila potražnja za gumama za terenska vozila (noćna vožnja po detelini ne omogućava uvid u šiljke drljače...), ali je zato takodje naglo smanjen krivolov!

Gedza66 kaže:
Imajući u vidu zakonska obeležja krivičnog dela nezakonit lov iz čl. 276. stav 1. KZ, sud je utvrdio da se u radnjama okrivljenog ne stiču elementi bića navedenog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, ovo iz razloga jer isti nije lovio divljač u vreme lovostaja ili na mestu gde je lov zabranjen, nikakva divljač nije ulovljena, niti se radnje koje je on preduzimao kretanje kroz lovište sa puškom ne može okvalifikovati kao lov. Nošenje oružja samo po sebi ne predstavlja delatnost koja se može okvalifikovati kao lov, jer se ne može i iz izjave zaključiti da je prijavljeni nosio oružje u lovištu i tražio divljač, već bi se ovakvo njegovo postupanje moglo eventualno okvalifikovati kao nekažnjiv pokušaj.

Dokazivanje nezakonitog lova je težak posao: treba da imaš oružje i treba da imaš odstreljenu divljač, i svedoke ili neke druge dokaze (izjava službenog lica), da je ta divljač odstreljena baš tim oružjem, i da je baš ta osoba pucala, na kom mestu, u koje vreme, itd.
U ovom slučaju je greška bila što ste podneli prijavu za nezakonit lov, a niste podneli prijavu za kršenje zakona o oružju i municiji - ono za čega ste imali dokaze.
Na žalost, zakoni su u našoj državi čak i u ovakvim očiglednim stvarima nedosledni. I tako se većina lopuža izvuče.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kempi

kempi kaže:
Kao prvi upis na ovoj temi iskorisicu priliku da prvo napravimo razliku izmedju krivolova i lovokradje.
Lovokradja je disciplina kojom se bave ljudi koji nisu lovci tj oni koji nemaju clanstvo u nijednom lu a oruzje koje imaju je obicno u nelegalnom posedu, to su isto i oni koji su nekad bili lovci koji su uhvaceni u krivolovu pa izbaceni iz lu pa se sad kao svete lu ubijajuci nemilice i bez ikakvog kalendara.
Ovakvih je po mojoj proceni od 5 do plafon 10% po negativnom ucinku na divljac od mogucih 100% ostali su punopravni lovci clanovi maticnih lu.
Sama rec krivo-lovi govori da se covek lovac legalan bavi krivim radnjama tj on nekrade nego lovi ali ili preko mere ili ono sto tog momenta nesme ili ono sto ulovi eskivira da plati i slicno.
Odgovorno tvrdim da su to u bar 80% slucajeva iznudjene greske tj da to tako nemora biti. Jos uvek i prvenstveni prolem je u tome sto se nasim lovstvom bave ljudi koji za to nisu strucni i uspesno glupetaju gluposti prilikom donosenja godisnjeg plana gazdovanja te se u njega unose cifre za odstrel koje su totalno nerealne sa stanjem na terenu.Primera radi kod mene u LU Zemun dok sam bio clan upravnog odbora uspeo sam da animiram ostale clanove uo da se donese odluka da onaj ko odstreli d.svinju prvi polaze pravo na nju tj da je on moze odkupiti po ceni koja je bila minimalna ili 30% od realne ceni koja je tad bila 1,2e po kili.
Te godine je odstrel zavrsen mesec dana pre isteka sezone odstreljeno je 44 kom ...nastavljam kasnije...

Posle dve godine takvog rada pojedinci u UO LU vracaju na staro tj donose odluku da se mesodeli po sekcijama navodno posle svakog odstrela. Do cega to na terenu dovodi pa do krivolova ljudi nece da sede i da se mrznu dzabe ili da ih prozdiru komarci za tudje babe zdravlje, pa onda kad ostrele ili kriju ili uopste neidu u lov. lovcima sekcija koji imaju svinje u svom reviru to ide na ruku jer nedolaze lovci iz ostalih sekcija u lov pa im je lakse da sakriju i neprijave tj krivolove.Pitanje je gde to vodi ????? Pa vodi unistenju maticnog fonda kao sto se desava sa srnecom divljaci gde je brojnost od 250 do 300 grla zadnjih 20 god a ta divljac se nelovi cak ni selektivno ???? pa gde je taj sveke godine prirast ?? iskrivolovi se to je pravi odgovor. Najvise zato sto nemoze legalno da se lovi i plati jer se lose gazduje a lose se gazduje zato sto je Predsednik udruzenja jedino odgovorno lice za sve pa i za brojnost divljaci a vi mi sad recite za samojednog koji je za to odgovarao ??
Najprostiji primer ja bas licno taj LU ZEMUN koji je na kraju lovne osnove 2001god gumicom obrisao 300grla srnece divljaci i nastavio sa lovnom osnovom koja je vazila do 2011god sa 300 a u predjasnoj je bilo 600???? pitanje glasi gde je i ko pojeo prodao odstrelio izgubio ukrao tih 300 grla gde su i ko je za to odgovoran????? Pa ocigledno niko jer za sledecu i za ovu sadasnju lovnu osnovu neko dao saglasnost da je takou redu ?????? Koje vise kriv onaj koji je direktno ubio ineevidentirao tu divljac ili onaj koji za sve to zna i daje saglasnost tome i to nesankcionise ???
nastavicu.....

stojkuki
 @ duskov:
Ma to je samo zdrav razum. Svako ko se lovom bavi iz ubedjenja razumece sta smo mislili

@kempi
Drugar, nemoj da se ljutis ali to polivanje o razlici krivolova i lovokradje .... ma necu ni da se upustam u razmisljanje o razlici. Za mene je to sve trla baba lan.

@ Lala
Lalo, spojis par tih stvari koje si rekao od dobre ideje o krivljenju cevke pa do teske dokazivosti ... Sve u svemu ...
Sto da ja krivim cevku, pa nateras ga da je sam iskrivi, da vrati oruzije, da predje na drugu stranu ulice kad te vidi, da se oznoji kad pomisli na tebe, ... Samo tako, ali nikako drugacije se moze sa )))) krivolovcima ili lovokradicama (((((.

@ moja malenkost odnosno poluiritantna kontemplacija na temu cinjenja po ovom pitnaju
Upravo malopre pomenuta svest je kljucna. Onaj koji je nema nece shvatiti ni kada ga zakon opali po njusci, vec ce to ponoviti. Hajde samo da izvadimo statistiku u krivolovcima (lovokradicama) koji su uhvaceni kao povratnici (tako se to zove). Pa maltene svi!
Znaci batina, mili moji, to razumeju, opasac vojnicki (mi matori to jos imamo) pa udri po guzici da ne moze da sedne na nju bar mesec dana. Pa nek dokazuje da si ga tukao. Pa nek kaze zasto si ga tukao ... I imenovanje. Da svi znaju!!!
Pa slika u svim lovistima. Da ga prepoznaju kad se pojavi.

Svest je moralna kategorija vrlih spremnih na zrtvu zarad prepoznatih posledica cinjenja ili ne cinjenja ....

sasa035

duskov kaže:

sasa035 kaže:

duskov kaže:

Uvijek teoriski postoji način da se Zakon "eskivira".
E sad mi nije jasno ono što Saša pokušao da kaže : "da nam INAT u poslednje tri decenije nam nije donio ništa dobro".
Savjest nije što i Inat. A zašto Saša uzima u obzir poslednjih 30- tak godina, nije mi jasno. Inat kao psihološka pa i pravna kategorija postoji oduvijek pa i prije "ovih" 30 godina, a postojaće i poslije. To je sigurno!
Da li će sa sobom donijeti pozitivne ili negativne posledice-ostaje da vidimo. Ali se možemo inatiti na milion načina i zbog milijardu razloga...
Bar smo tu šampioni.
Kolega razlog uzimanja zadnjih 30 godina je...Pa recimo da neko moderno drustvo koje je posle dugogodisnjeg zatupljivanja u nasem drustvu bratsva i jedinstva neki optimalan period gde smo mi mogli da uradimo jos po nesto korisno za nas.Ali hajdemo ovako,poslednjih 10 godina neka bude neki orijentir.Sta smo za nekih 10 godina uradili u lovstvu,suzbijanju krivolova i lovokradje.Koliko je takvih ljudi i koliko "NE" SAVESNIH ljudi u lovu i lovstvu.Inat sam naveo kao drustvenu pojavu koja stimulise ljude da cak i ako budu uhvaceni u nekoj nezakonitoj radnji i budu za isto simbolicno kaznjeni navodi da opet isto u INAT urade.A sto se svesti i savesti tice,toga ima ili nema.Sredine nema.Ako neko plati neku sicu za ubijenog zeca ili fazana a srndac ga kao malo finansiski pogodi tu nema efekta.Dok neko nezaglavi corku plus kaznu da mora auto da proda da bi je platio.Pa nema vise lova i oruzia.I tako nekoliko desetina ili stotina komada a mozda i mnogo mnogo vise i eto nama i lova i lovstva kako treba.Ali pre toga da odgovara neko za mnogo mnogo vise(jer riba uvek smrdi od glave).Kamo te lepe srece.A ISKREN DA BUDEM POMALO SAM SKEPTIK!!!
sasa035

sasa035

stojkuki kaže:
@ duskov:
Ma to je samo zdrav razum. Svako ko se lovom bavi iz ubedjenja razumece sta smo mislili

@kempi
Drugar, nemoj da se ljutis ali to polivanje o razlici krivolova i lovokradje .... ma necu ni da se upustam u razmisljanje o razlici. Za mene je to sve trla baba lan.

@ Lala
Lalo, spojis par tih stvari koje si rekao od dobre ideje o krivljenju cevke pa do teske dokazivosti ... Sve u svemu ...
Sto da ja krivim cevku, pa nateras ga da je sam iskrivi, da vrati oruzije, da predje na drugu stranu ulice kad te vidi, da se oznoji kad pomisli na tebe, ... Samo tako, ali nikako drugacije se moze sa )))) krivolovcima ili lovokradicama (((((.

@ moja malenkost odnosno poluiritantna kontemplacija na temu cinjenja po ovom pitnaju
Upravo malopre pomenuta svest je kljucna. Onaj koji je nema nece shvatiti ni kada ga zakon opali po njusci, vec ce to ponoviti. Hajde samo da izvadimo statistiku u krivolovcima (lovokradicama) koji su uhvaceni kao povratnici (tako se to zove). Pa maltene svi!
Znaci batina, mili moji, to razumeju, opasac vojnicki (mi matori to jos imamo) pa udri po guzici da ne moze da sedne na nju bar mesec dana. Pa nek dokazuje da si ga tukao. Pa nek kaze zasto si ga tukao ... I imenovanje. Da svi znaju!!!
Pa slika u svim lovistima. Da ga prepoznaju kad se pojavi.

Svest je moralna kategorija vrlih spremnih na zrtvu zarad prepoznatih posledica cinjenja ili ne cinjenja ....
Kolega dokle god svako u nasoj lepoj drzavi zakon uzima u svoje ruke po principu divljeg zapada i ko je jaci ko ce koga opaliti i po cemu...Nece biti od lova niti od drzave nista.Napasti nekog je takodje krsenje zakona!?Da li treba svako od nas da izigrava serifa Meklauda?Da ali u domenu opomena i prijave nadleznim organima.Ali ako uzme svako pravdu u svoje ruke pobedice uvek najaci.A to moze biti i lovokradica.Jer od jaceg uvek ima jaci.A nama trebaju lovocuvari ili vise lovocuvara i to dobro opremljeni,podrska policije.I brzi i efikasni pravosudni sistem sa nadamo se jednim adekvatnim NOVIM zakonom o lovstvu i oruziju.I eto ti civilizovanog sveta i normalnog lovstva.A lovokradica ce uvek biti.Oni su kao pacovi.Njih covek kod nas nemoze da potamani.Vec samo da svede na razuman nivo.
sasa035

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Loviti fazanke-'za' i 'protiv' LOV NA SITNU DIVLJAČ 69 18.03.2013. 22:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,697 posete www.srbijalov.com