Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Clever Mirage

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Clever Mirage
kimi
 kad smo kod pritisaka, zna li neko koje pritiske ostvaruje trap municija pošto na kutiji i metku ne piše?
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

manjan14
 Mirage metak 12/70 1050 bara je najbolji koji sam do sada koristio. Nema ranjavanja i kojekakvih zahebancija,ili si pogodio ili nisi. Jedino se javlja "problem" ako na 20-ak metara lepo poklopis fazana,tj ako ga pogodi pun snop,bude kao da je prosao kroz masinu za mlevenje. Ups
Raanj Niko nema sto srbin imade...

Podunavac

manjan14 kaže:
Mirage metak 12/70 1050 bara je najbolji koji sam do sada koristio. Nema ranjavanja i kojekakvih zahebancija,ili si pogodio ili nisi. Jedino se javlja "problem" ako na 20-ak metara lepo poklopis fazana,tj ako ga pogodi pun snop,bude kao da je prosao kroz masinu za mlevenje. Ups

I tu kolega ima leka. Ako imaš izmenjive čokove namontiraj 1/4 i polu čok. A ako nemaš, uzmi disperzivnu municiju (Mirage T3 Dispersing, 34 grama). A možeš i da kombinuješ. Prva cev sa manjim čokom ili disperzivnom municijom, a druga sa jačim čokom i (ili) standardnom municijom (za veće daljine).
Tri prsta 2Kolce

aleksa
 Ranije na ovoj temi postavio sam pitanje u vezi municije Standard Game 34 g sa oznakama T3 i T2 1050 bar kada sam tvrdio da ova druga varijanta stvara jace pritiske,a ujedno i trzaj.Medjutim,nakon pucanja obe municije u jednom danu,potvrdilo mi se ono sto je kolega ohotnik napisao da je municija T3 u svakom pogledu jaca.Ovim putem se izvinjavam na sopstvenoj trdoglavosti!ChutGrin

Marinko94
 Sta mislite o Mirage k12/76 Slug i Mirage k12/89 Slug cena za 76 je 145 dinara a za 89 190 dinara video sam da je uglavnom mnogo lovci koriste i samo reci hvale u pitanju je za lov DS ajde da vidim sta vi mislite Smile
Kalanjikov srbijalov lovac

neno1971
 postovane kolege posto sam mlad lovac, zamolio bih za iskren savet vezano za municiju, posedujem pusku ruske proizvodnje Bajkal- Sport Magnum u kalibru 12/76, volim podjednako lov na ptice kao i na sitniju divljac itanje
nebojsa savkovic

Nikola

neno1971 kaže:
postovane kolege posto sam mlad lovac, zamolio bih za iskren savet vezano za municiju, posedujem pusku ruske proizvodnje Bajkal- Sport Magnum u kalibru 12/76, volim podjednako lov na ptice kao i na sitniju divljac itanje

E ovako nisam ni ja neka lovcina sto se tice sacmarica imam 16/70 i 12/76PA...Kalibar 12/76 koristim na patke i guske sto ne znaci da ne lovim sa 16/70 ili obrnuto...Ovako tu negde do decembra mjeseca koristim Nobel speed sacma 2.7 i 2.9mm...e sad kkada dodje hladnije vrijeme zaledi koristim iskljucivo Tecna pm 40 grama metak ili super caccia 38 grama...sacma 3.3mm i 3.5mm...odlican metak sad on je kod nas u Crnoj Gori 12e kutija 25 kod ili 1200 dinara ako se ne varam kod vas...ali za te pare se dobije vise nego odlican metak mnogo bollji od rotweila koji je 13 e, e tu je i mirage t2 royal game 36 grama i t4 game kojeg manje koristim od gore navedenih ..njih koristim za patke...za guske je tu http://www.baschi...mp;lang=en .... sacma 4 mm nishta ispod toga....i jos bih izdvojio metak oca selvatica sacma 3.5mm 48 grama proizvodjac nobel sport sa njim sam odstrijelio 3 zeca od kojih su dva bili preko 55-60 metara...sto je najbolje metak je izuzetno brz sa svojih 48gr sacme....Toliko nadam se da sam malo pomogao... PozZz Smileiveli 3

vuk71
 Marinko metak 12/89 slug u ruci deluje kao kifla...mada i nije bas jestivo... pucao sam 12/76 slug remington posle pucnja deset minuta treba da se vrati sluh... sa 12/89 i nemam nekakvih ambicija....

vuk71
 ima li neko iskustva sa 12/89...

Predator

vuk71 kaže:
... pucao sam 12/76 slug remington posle pucnja deset minuta treba da se vrati sluh...

Možda je neko i probao pucati taj supermagnum 12/89, ali tome se još vjerovatno nije vratio vid! Vebanje

Sasvim prirodno

Marinko94
 a ovako uopsteno o Mirade metkovima ?
Kalanjikov srbijalov lovac

vuk71
 mirage municiju i sada imam manju kolicinu mozda 150 kom 3.5mm 40g dobar izbor za zeca i patku a to najvise i lovim... nije redovno zastupljen u trgovinama a i iz patriotskih razloga vracam se na krusik...o kvalitetu necu diskutovati metak je odlican...

Sniper Hunter

Predator kaže:

vuk71 kaže:
... pucao sam 12/76 slug remington posle pucnja deset minuta treba da se vrati sluh...

Možda je neko i probao pucati taj supermagnum 12/89, ali tome se još vjerovatno nije vratio vid! Vebanje

Kolege bez preterivanja Grinpucao sam 12/89 66g sačme jeste da trza ali u zimskoj debeloj jakni nije tako strašno da se ne može podneti.

kmkole
 ove godine prvi put uzeo mirazov T4 bez korpe 36 grama 6icu i 4ku uglavnom za stetocine, ali je 6tica nasla primenu i na zeca zbog veoma gustog terena gde lovimo pa je pucanje na blizu. odusevljenje je palo od moje strane. ne trza jako, a posip za medalju. lepo definisan i ravnomeran, nemam reci. e sad jbg jedino cena malo 55 za 6ticu i 60 za 4ku, ali moja topla preporuka ko god ga moze da ga nabavi nek proba.

Srdja Zlopogledja
 prosle sezone sam kupio upravo ovu municiju koju je kolega pre mene nahvalio. T4,36gr sacme,bez koncetratora i u providnoj cauri,sacma je bila osmica. Ucinak katastrofalan,desavalo se da sklonim pusku s ramena,sacekam malo a sacma tek onda padne(po vodi),u cevima je ostajalo mnogo nesagorelog baruta a ucinak duplo golo. Iz price sa kolegama doslo se do zakljucka da sam najverovatnije naleteo na mirage ali iz okoline Kragujevca(cuo sam da ga tu negde stancaju). I zato otvorite cetvoro ociju kada birate sta kupujete Bye
Tri prsta

Bzena

Srdja Zlopogledja kaže:
prosle sezone sam kupio upravo ovu municiju koju je kolega pre mene nahvalio. T4,36gr sacme,bez koncetratora i u providnoj cauri,sacma je bila osmica. Ucinak katastrofalan,desavalo se da sklonim pusku s ramena,sacekam malo a sacma tek onda padne(po vodi),u cevima je ostajalo mnogo nesagorelog baruta a ucinak duplo golo. Iz price sa kolegama doslo se do zakljucka da sam najverovatnije naleteo na mirage ali iz okoline Kragujevca(cuo sam da ga tu negde stancaju). I zato otvorite cetvoro ociju kada birate sta kupujete Bye

Ja sam odlucio da uzmem za ovu sezonu bas taj patron T4 36g, moj brat ga je preprosle godine koristio i dobro je prosao.

Srdja Zlopogledja
 Tacno tako kolega,do pre dve godine to je bio super metak a onda se pojavio i klonirani Mirage. Moj savet ti je da prvo kupis nekoliko komada,isprobaj ih na strelistu ako si u mogucnosti pa tek ako budes zadovoljan kupuj dalje Bye
Tri prsta

Bzena
 Hvala na savetu kolega, tako cu i da uradim....srbijalov

Scorpion Hunter
 Da osvezimo malo ovu temu, odavno nije pisano na njoj.

Kako ste zadovoljni sa Mirage T4 Royal Game?

Ja sam ovih dana koristio za patke, sacma 3,1mm strasan metak. Svaka preporuka...

Lovac-80
 Ja koristim Mirage T4 36gr. cudo od metka iako nema korpicu jako efikasan i na vecim daljinama jedino sto ako dobro pogotis Fazana na 20-25 m bude bas ostecen dosta.Probao sam dosta drugih proizvodjaca i za mene je definitivno Mirage T4 broj jedan!

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,113 posete www.srbijalov.com