Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: RIO municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
RIO municija
Podunavac
 Kolega stvarno neznam kako španci označavaju sačmu. Imao sam ovu tabelu pa sam mislio da će ti pomoći. Negde bi trebalo da bude oznaka granulacija na kutiji, ili na nalepnici preko poklopca.
Tri prsta 2Kolce

aleksa
 dragand,
3 je sigurno 3,5 mm znači naša osmica, a 00 je sigurno 4,5 mm a to je naša četvorka.
Pronašao sam tabelu iz časopisa "Upoznajte lov" samo je problem što su oni uzeli granulacije od 1,5 mm pa na više za 0,25 što važi kod Francuza ako se ne varam.
Problem je što postoje razlike u dve susedne granulacije u različitim zemljama. Kod nas je razlika 0,5 mm, kod nekih 0,25 mm a kod Italijana 0,2 mm. Zatim postoji razlika u početnom broju za najsitniju sačmu, kod nas je to 16 a kod Italijana 12 za 1,5 mm. Kada bi razlika u dve susedne granulacije bila svuda ista onda bi se mogao dodavati neki konstantan broj i dobijati naša oznaka, ovako se mora znati pre svega prečnik u milimetrima.

aleksa
 Izgleda da Španci pune sa sačmom od po 0,25 mm razlike između dve veličine.
U toj tabeli je 3 naša osmica tj. 3,5 mm a ja imam patron za prepelice koji je punjen sačmom 1,75 mm i oznaka je 10. Kad se krene od 3,5 mm po 0,25 mm tačno ispada 1,75 mm oznaka 10.
Logički 1,5 mm je u Španiji 11, a 4,25 mm je 0, onda krece dvocifreno 4,5 mm 00 itd.

igorst
 Koristio sam Rio dve sezone nije losa municija.Mislim da Spanci oznacavaju sacmu bar onu od 2,00mm do 4.00mm isto kako i Amerikanci od 9 do 1 na te brojke dodate +5 i dobijese nasa oznaka odnosno 9+5=14, 3+5=8 i td.Pogledajte na sajtu Sellier& bellot ima tablice sa oznake, isto i na Shot Size Graphic-Shotgunworld.comlovac
igorstElmer

aca81
 Zadnjih par godina ne koristim "sacmaricu" a samim tim ni ovu municiju ali cujem samo reci hvale od kolega a kad se doda i veoma povoljna cena onda vredi probati Smile
DOBAR POGLED

nidzamotocross
 Dobra, brza, pristupacna cena. Garavljenje i poolovljavanje cevi skoro nikakvo. Jedina mana koju joj mnogi nalaze, ali ne i ja, je trzaj.
Zaista ima malo jaci trzaj, ali u prakticnom lovu, kad adrenalin proradi, trzaj se i ne oseti. Smile
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 zna li neko koji su pritisci kod rio dzebane?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Macvanski lovac
 Ispucao sam nekoliko komada ovih patrona u lovu na patke i nisam primetio da je imao jaci trzaj,ali sam primetio da obara dosta visoke patke,ovo je taj metak
http://portalcazayocio.com/index.php/...ramos.html
Rodjen da budem lovac

nidzamotocross

ssekir75 kaže:

Rado bih ti pomogao, druze, ali nema podataka o pritiscima ni na sajtu, a ni na kutijama (bar na onim sto ja imam).

nidzamotocross

ssekir75 kaže:

Dođoh do informacije, pa se setih tvog pitanja.

- RIO trap 24 gr ( RIO 20) brzina 420 m/s
- RIO trao 24 gr ( RIO 50) brzina 425 m/s
- RIO trap 28 gr brzina 415 m/s
- Pritisak je 575 kg/cm2

- RIO 30 gr brzina 410 m/s
- Pritisak 575 kg/cm2

- RIO 34 gr brzina 410 m/s
- Pritisak 600 kg/cm2

- RIO 36 gr brzina 410 m/s
- Pritisak 650 kg/ cm2

- RIO 42 gr brzina 390 m/s
- Pritisak 700 kg/cm2

- RIO 50 gr brzina 385 m/s
- Pritisak 900 kg/cm2

ssekir75
 зафаљујем ниџоiveli значи сем ову 50грамску све остале могу да трпам у тозу...srbijalov
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

pavikpavlovic
 Ja sam probao 3.5mm, dobio sam jednu kutiju uz pusku, probao sam posip na 30m i to je ok, ali bije ko sv. Ilija Grin, dva dana mi je zujalo u usima, tako da ga ja ne koristim.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

Ghost Hunter
 Kakva su vam iskustva sa Trap municijom ovog proizvodjaca?

ssekir75
 мени добра. ценовно у рангу са беломом, а бржи метак и тврђа сачма. и чаура да се не баца, добра за препуњавање.

AcaNik
 Кошта колко и белом? Где има по тој цени?

kimi
 Kolege ne potcenjujte belomov trap metak.
Ako uzmete ono što piše(24 gr, 2,4mm) odličan metak. Brz i ujednačen.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

nidzamotocross
 Dobar je španac, ali za glinene i letnji lov. Odobreno

ssekir75

AcaNik kaže:
Кошта колко и белом? Где има по тој цени?

у канони у ниш. летос бејоше оба по 26 дин комаТ. купих три кутије да се нађу за летњи лов, али убише кише па идосмо само двапут и то безуспешно.

кими, где сам ја реко да беломов метак не ваља? рекао сам да је рио бржи и да има тврђу сачму. за ово прво ми је субјективни осећај јер му нисам мерио брзину, али да има тврђу сачму је сигурно. беломов трап је најбоље што белом има и уопште није за бацање.

sheytan

ssekir75 kaže:
мени добра. ценовно у рангу са беломом, а бржи метак и тврђа сачма. и чаура да се не баца, добра за препуњавање.

Belom meci imaju brzinu otprilike koliko su i deklarisaTi na sajtu, shto je sasvim solidno.

Chaura Cheditte, koju koristi Belom, je meni omiljena, iz vishe razloga, a imam vishe desetina hiljada metaka isqstva, tako da... Smile

QPUJMO DOMATJE! Tri prsta
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ssekir75
 ма, ја сам ово купио јер крушик није направио ни трап ни препелицу ове године. иначе ми је крушик сасвим довољан. по неки метак друге фирме се купи чисто за пробу, али не видех да је у било чему енормно бољи од крушика, тако да немам намеру да мењам. белом ми је скупљи пар динара, а за исту цену овде имам ламбро тордо, за који кажу да је одличан (купих кутију али никако да га пробам - сутра ако да бог Smile )

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,149 posete www.srbijalov.com