Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Anomalije

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Anomalije
bela
 pa i neca nam ima novi avatar 
vižlan i terier

Lovac sa NLT-om

bela kaže:
pa i neca nam ima novi avatar

I ime sam promenio....Hmmm

'Neca' ti je bio bolji nick, taman si postao popularan Grin

Vraticemo ga u najkracem roku...
Samo NLT..... B)

Lovac Stari
 Ovo je taj nabildovani rogonja koji je uzburkao Srpsku i Svestsku lovacku javnost.
img339.imageshack.us/img339/703/premil001.jpg
Posle odstrela kao obradjen trofej.
img94.imageshack.us/img94/8880/premilovrekorder.jpg
Fotografija koja kompromituje navodno sve ostalo!
img175.imageshack.us/img175/6754/26961520090917155641.jpg
Posvecena paznja u Nemackim lovnim glasilima.
Dobar pogled.

bela
 pa i nije tako lep više mi se sviđaju ovi obični.
vižlan i terier

Boban
 Na ovog se nezna vise na koju stranu rastu,svugde cudno.

nenadx
 Odlicno sto je ovaj srndac postavljen na ovu temu.Po meni to je anomalija,jer odstupa od prirodnog oblika rogovlja.To je slucaj i kod telesnog,bojnog...odstupanja.Naravno to je slucaj kod jedinke ili par njih.Ako te promene postanu uobicajene,kod neke populacije,moze se govoriti o podtipu ili necem drugom.Jeleni lopatari,svetliji i beli su delovanjem coveka i okoline ponegde vec normalna pojava i40.tinypic.com/2ms0wn8.jpg
Dobar pogodak

Lovac sa NLT-om
 zanimljivo........
Samo NLT..... B)

nenadx
 i44.tinypic.com/mk7vbl.jpg
Dobar pogodak

Lovac Stari
 img515.imageshack.us/img515/8993/povreda.jpg
Lovac koji je odstrelio ovog slepog srndaca bio je nemalo iznenadjen kada je video sta je srndacu ostalo od glave!
Dali je ova jadna zivotinja sa ovim stvarno zivela i patila se ili je neka sitna lovacka podvala vrag ce ga znati?
img7.imageshack.us/img7/3392/ukrstenevilice.jpg
Interesantno zubalo i polozaj donje vilice kod ove Srne.
Dobar pogled.

nenadx
 Moguce su svakake anomalije,doduse nisam imao prilike da vidim uzivo ovake ili slicne,sem sitnijih i to obicno izazvane povredom isl
Dobar pogodak

Lovac Stari
 Ovako nesto si sigurno video.
img525.imageshack.us/img525/9301/perikas.jpg

img694.imageshack.us/img694/3152/perikanac.jpg

img168.imageshack.us/img168/2015/perika1.jpg
Dobar pogled.

nenadx
 Veruj mi da ni to nisam uzivo,a video sam ih i odstrelio(da nespominjem)mnogo.Vidjao sam rogovlje povredjeno ranije u bastu,ili nesrazmerno izrasle,ali sa perikom ne,sem u knjigama i casopisima naravno.
Dobar pogodak

nenadx
 Nije bas lovacka,ali nije ni montaza,u pitanju je neko majmunce i42.tinypic.com/ot3nkw.jpg
Dobar pogodak

nedzad
 anomalija ima koliko hoces, pogledaj samo nase politicare.Sad
Dobar Pogled

zoranp
 kolege zaista se slažem sa vama po pitanju tog namontiranog prvaka sveta,ali to je posledica meni skroz nerazumne odluke da pri oceni trofeja glavnu reč vodi masa istog...pre se tu gledala boja,ikričavost,raspon,masa,ruža i ukupan dojam...svakako ovaj namešteni u tom dojmu kod mene pada skroz.....nego braćo jeli iko odgovarao za tu laž i to skrnavljenje našeg lovstva,pa dokle ćemo se srozavati lažima i podvalama???? Što se tiče ovih srnadaća sa tkz. neočišćenim rogovljem ili frizurom na istom...ima više naziva za tu pojavu...to je koliko ja znam genetski poremećaj i takva se grla vade u sanitarno uzgojnom odstrelu...volio bih da se malo priča na temu podvaljenog prvaka sveta ,jer me zanima kome je to moglo služiti na korist i ko je imao muda da opali toliki šamar našem lovstvu,pa da ispanemo budale i muljatori pred celim svetom....postoje potpisnici koji su ocenjivali isti...nadam se da će i sada neki imati hrabrosti i reći koju...ili kako će kao i obično sve proći po principu pala muva na medveda...pozdrav

Lovac Stari
 Izgleda da su mnogi zaboravili tu bruku, brzo je pala prasina preko toga ili su lova i uticaj spominjanog ucinili svoje?
Dobar pogled.

nenadx
 zoranp,onaj sa perikom ili bastom(ako si na tog mislio),koji neprekida razvoj je hormonalani poremecaj nastao ozledom testisa,zile penisa...obicno nakon 2 do 3 god.ugine,pa se obavezno odstrejluje i vadi iz lovista.Nije genetska,nasledna osobina.
Sto se tice sampiona,slazem se sa obojicom,samo bih dodao i ovo.Prvo.Ocenjuje se po CIC kriterijumima,koji izmedju ostalog kazu Ocenjuju se trofeji koji imaju merne elemente.Ovaj ih ima,iako lice na marsovca sa antenama....Dalje na raznim seminarima CICa se dobijaju titule Ekspert CICa,pa je zaista smesno da osoba sa tim zvanjem(ili znanjem) oceni tako ovaj trofej.Sta se desava sa komisijom koja je ocenila?Ko je nadlezan za odbacivanje ovog ocenjivanja i ko deli eventualne sankcije???Verovatno sam CIC.A oni opet stite one kojima su dali titulu,u suprotnom napadaju indirektno sebe.Takodje neznam da li se neko od eksperata oglasio sa zvanicnom ekspertizom istog.I opet to ide u krug...Sam trofej,je pored ostalog u najvecem odraz eksperimentalnog hranjenja,koje je prisutno u svim zemljama eu,vec dugi niz godina...a sto se ovakav pojavio kod nas je kombinacija i ostalih cinioca...Daleko bilo da branim bilo koga,samo pokusavam da sagledavam sve elemente.A najveci krivac je suluda jurnjava za sto vecim brojem poena,koja je odraz ekonomskog sagledavanja a veoma malo ima veze sa populacijom.
Rekao bih ima hrabrosti,bar od kada je foruma...problem je sto unutar interesnih grupacija toga nema.Lepo im je dobro im je...sto bi se igrali vatrom.
Dobar pogodak

zoranp
 nenadx perika i nije nasledno prenosiva genetska mana i to nisam ni naopisao,svakako se treba vaditi iz lovišta i ni to nije upitno,a za ovaj ostali tekst jako mi je drago da se u svemu slažemo,,eeee sad jo da se nešto i pitamo bilo bi i neke vajde,a ovako barem nam je lakše duši jer smo im sve rekli Besan ...zaključak neće oni da se igraju vatrom,a niko ih ni žaračem negurka, pa mir mir niko nije kriv...Cry
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lovac Stari
 Nego moze li se perika napraviti na neki drugi nacin?
Mislim moze li se necim izazvati nekontrolisani rast perike (basta) Stidljiv???
Dobar pogled.

slavko75

Lovac Stari kaže:
Ovako nesto si sigurno video.
img525.imageshack.us/img525/9301/perikas.jpg

img694.imageshack.us/img694/3152/perikanac.jpg

img168.imageshack.us/img168/2015/perika1.jpg

ii bre ima pet kila tog rogovla na glavi
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,266 posete www.srbijalov.com