Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kugla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kugla
nidzamotocross
 Sličan bi bio i moj izbor, ali sam ja to samo probao u metu.
Na prvom mestu Rottweil Brenneke, drugo mesto B&P Gualandi, i treće Thrill Shock. Svi u kalibru 12/70. Svi su dosta precizni i na 40-ak metara odlični za praktični lov divlje svinje. Po koji centimetar gore dole ili levo desno. Obično svaki od njih mi ide gore-desno par centimetara.

Od krušika sam probao samo potkalibarne Silver i Gold Hawk, ali sam mnogo nepoverljiv prema njemu i mislim da je anemičan za neki veći primerak DS pri malo lošijem pogotku. A loš pogodak je sastavni deo pogonskog lova na DS.

Kada sam isprobao Rottweil Brenneke kuglu, dobio sam metak u metak na 35m. Zato me je začudio test koji je radio Nikola Orijen.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

sheytan

Cadara kaže:
....
Inače moja kombinovana je na 50m u kalibru 7X57R upucana precizno i nosi cca +4cm iznad idealne tačke a Brenneke kugla nosi na toj daljini gore nekih 6-8cm i desno 5-7cm, to je najpribližnije karabinskoj grupi u sa tom preciznošću je sasvim upotrebljiva za sve situacije u praktičnom lovu na divlju svinju.

Jesi ovo upucao ovako da bi bilo blisko qglama, ili...? Jer, ovo je upucano na nekih cca. 200m, ako je u pitanju ZH...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Cadara
 Pogrešio sam u upisu, na 50m je upucano karabinsko zrno tik iznad idealne linije +1,5-2cm, negde na 100m je oko +4-5cm a na 140-150 je nula, to je otprilike tako idealno ali u praksi ima određenih odstupanja normalno. Upucao sam karabinsku kako treba a kugla gde nosi to joj je što joj je.
Izvinjavam se moja greška u upisu.

Cadara
 U praksi ona svoje radi na 20-60m i to joj je što joj je. Iz jedne iz druge cevi.

Neca92

NikolaORIJEN kaže:
NEDAVNO SAM OBJAVIO JAKO LOSE REZULTATE KUGLI BRENNEKE MAGNUM ROTWEILL ! ! ! ISPOSTAVILO SE DA NIJE DO MUNICIJE NEGO DO PUSKE ! Novi Franchi Fast (benelli)na 50 m daje grupu pogodaka sa svim boljim kuglama 30cm lijevo od centra...Te se ovom prilikom izvinjavam.

NikolaORIJEN kaže:
Da ne valja cijev utvrdili smo jer smo pre koji dan ogorceni onim rezultatima,seli uzeli kombinovali dobre kugle, i sa naslona na 50 m gadjali...nova puska :,( sta raditi sad ???

Можда је проблем у добрим куглама... Hmmm Добре и лоше кугле...Confused

Ако је, као сто кажеш, нова, онда је сигурно у гаранцији. Вреди покушати.
Искрено, велики проблем! Срећно!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Podunavac

Cadara kaže:
Pogrešio sam u upisu, na 50m je upucano karabinsko zrno tik iznad idealne linije +1,5-2cm, negde na 100m je oko +4-5cm a na 140-150 je nula, to je otprilike tako idealno ali u praksi ima određenih odstupanja normalno. Upucao sam karabinsku kako treba a kugla gde nosi to joj je što joj je.
Izvinjavam se moja greška u upisu.

Kolega koja bi to bila idealna linija na 50 m? Klasično upucavanje je +4 cm na 100 m. Kod kalibra 7x57R bi to bilo oko +1,5 cm na 50 m , a nula između 160 i 180 m (zavisi od težine i konstrukcije zrna). Za sačmenu cev bi ti preporučio Sauvestre potkalibarno zrno, ako možeš da ga nađeš u prodavnicama kod tebe i ako možeš (želiš) da ga platiš, pošto je prilično skup.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 мора да су и талијани узели онај руски патент за полуаутоматско претицање HaHaHa

шалу на страну, пробај и посип у папир, па ако не ваља носи то мењај ако можеш
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

-ANUBIS-
 Ima li neko iskustva o Rio kuglama kako se pokazale u prakticnom lovu na DS mislim na ova dva modela
-ANUBIS- priložio:
101_6274.jpg

-ANUBIS-
 12/70 i 12/76
-ANUBIS- priložio:
101_6278.jpg

-ANUBIS-
 .
-ANUBIS- priložio:
101_6279.jpg

kelt
 ovaj levi ko ja sta lijem. ukrali mi patenat zabari. tuzicu ik u strazbur
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

-ANUBIS-
 Njihov ima rupu u sredini to im je mala razlika,valjda je napravili bas zbog toga da ih ne tuzisGrinPreki Sud

ssekir75
 бели ројал слаг је пуцао мој пријатељ скоро и каже да је вепрић лего ту где је и добио (око 40 метара искоса у одласку, добио иза плећке)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Inertia
 Ja zadnje tri godine lovim sa Trepcinim kuglama iz PA Franki,ostao poprilican broj,probao na 30m i polucok je pravio najbolju grupu,tako da sam sa njima lovio.Niti jedan problem se nije desio koji ste pominjali u prethodnim upisima,tipa da nece da opali ili da opali u magacinu.

Moj problem je to sto mi je ostalo malo tih kugli pa rekoh da probam neke druge.Rezultat testiranja katastrofa ,od probanih 6 vrsta kugli iz cilindra,1/4 coka i 1/2 coka,svaka na svoju stranu i sve prebacaji, sa tim sto se 1/2 coka opet najbolje pokazala ali ni priblizno kao sa Trepcom.

Jedino jos nisam probao Rottweil kugle ,pa sam mislio da ih ispaljujem kroz pun cok.Znam da se kugla moze ispaljivati kroz fixni cok bez bojazni od ostecenja ali nisam siguran kod PA.

ZleBakeRodjaci
 Prvi je nobel sport drugi diabola(grom ako se ne varam) i treci naravno najbolji breneke....vase misljenje o ovim patronima barem o ova dva prva posto breneke odlicno znam sta je cim ga svi hvale....Hmmm
Za Pametnog Coveka I Komarac MuzikaHarmonika

Miroslaw
 Moguce da imas problem sa kundakom ukoliko se na vise testiranja pokazalo da kugle imaju prebacaj ili cak da lose nisanis.. U principu skore sve kugle se mogu pucati iz punih cokova ali je mnogo puta napisano zasto to nije dobro, potrazi malo po portalu, pucaj iz polucoka i uzivaj... iveli

Podunavac

Inertia kaže:
Jedino jos nisam probao Rottweil kugle ,pa sam mislio da ih ispaljujem kroz pun cok.Znam da se kugla moze ispaljivati kroz fixni cok bez bojazni od ostecenja ali nisam siguran kod PA.

Nema nikakve razlike u cevima između dvocevki i PA sačmarica. Isti je i način proizvodnje i tormentacije. Tako de se i iz PA sačmarica može koristiti kugla iz punog čoka. Ali ako već imaš izmenjive čokove onda je daleko bolji izbor cilindar ili 1/4 čok. Ili u krajnjem slučaju 1/2 čok. Sve preko toga je previše.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Podunavac, nisi bas najbolje procitao, procitaj jos jednom sta je napisao...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

ssekir75

Miroslaw kaže:
Moguce da imas problem sa kundakom ukoliko se na vise testiranja pokazalo da kugle imaju prebacaj ili cak da lose nisanis.. U principu skore sve kugle se mogu pucati iz punih cokova ali je mnogo puta napisano zasto to nije dobro, potrazi malo po portalu, pucaj iz polucoka i uzivaj... iveli

Ne-ne отпада, човек је рекао да са трепчиним бренерима гађа добро. значи да је до пушке, не носи остала зрна како треба.

nidzamotocross
 Možda Trepčine nosi niže, pa kada se to poveže sa onim što je naveo Miroslaw, onda pogađa, a ostale koje bi trebalo da idu u centar, prebacuju.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,544,115 posete www.srbijalov.com