Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Pištolji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Pištolji
Scorpion Hunter
 Osim sluzbenog pistolja u vojsci nikad vise nisam posedovao kratkocevno oruzje! Imam jedno pitanje za sve vas koji posedujete: Posto je nosenje kratkocevnog oruzja najstrozije zabranjeno kako sa njim do streljane i dali se vadi posebna dozvola za nosenje do steljane???

kaludra
 po zakonu
moras da ga nosis rasklopljenog do streljane

Jank

Scorpion Hunter kaže:
Osim sluzbenog pistolja u vojsci nikad vise nisam posedovao kratkocevno oruzje! Imam jedno pitanje za sve vas koji posedujete: Posto je nosenje kratkocevnog oruzja najstrozije zabranjeno kako sa njim do streljane i dali se vadi posebna dozvola za nosenje do steljane???

Nista lakse, kupis kratku cevku, malo se radujes, malo ga glancas, malo ti ena zvoca sta ce ti to, pa pravac ormar, pod kljuc, a svake godine 2500 dinara POREZ NA REGISTROVANO ORUZJE, ...milina....ako ne platis na vreme onda ti ide i zatezna kamata.....ja tako poslednjih 20 godina...ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

I Jevtic
 povratak iz mrtvih

i44.tinypic.com/2chkl8z.jpg

zavrsen

i44.tinypic.com/16au1rl.jpg
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Deki Kale
 kolega,postavi neku sliku pistolja sa strane,slikaj oznake,i vidi dali su svi brojevi na njemu isti.pozdrav

I Jevtic

Deki Kale kaže:
kolega,postavi neku sliku pistolja sa strane,slikaj oznake,i vidi dali su svi brojevi na njemu isti.pozdrav

oznaka nema a ni brojeva osim fabrickog ali za sve to nisam ja kriv tako je trazeno ja samo ispunjavam zelje kao deda mrazBye

Sniper Hunter
 Ti si Ivice lepo odradio posao ali pištolj kao takav nema više gotovo nikakvu vrednost ...možda samo za vlasnika.

Deki Kale
 koliko vidim proizvodjac je DWM,ako su na svim delovima iste,zadnje,dve cifre od serijskog broja to je dokaz da su svi delovi od njega,lep primerak,samo je po mom licnom misljenju trebao ostati u originalnom stanju,pa kakvom da je.cuvaj ga i uzivaj sa njime,jer je to ipak legendarni pistolj.pozdrav.

I Jevtic

Deki Kale kaže:
koliko vidim proizvodjac je DWM,ako su na svim delovima iste,zadnje,dve cifre od serijskog broja to je dokaz da su svi delovi od njega,lep primerak,samo je po mom licnom misljenju trebao ostati u originalnom stanju,pa kakvom da je.cuvaj ga i uzivaj sa njime,jer je to ipak legendarni pistolj.pozdrav.

kolega malo si pogresio nije ovo moj pistolj nemam ja pojma ko je vlasnik ja sam samo odradio sta je on trazio a moje misljenje ja zadrzavam za sebe ipak ja verujem u dolarByeiveli 3

Deki Kale
 ukapirao sam u nedjuvremenu,citao sam na brzinu.

neca90
 Postavio bih jedno pocetnicko pitanje,koje je veoma prosto,ali na koje ne znam odgovor.Kakve se sve konstrukcije municije prave za pistolje?Da li je to isto kao i za karabine gde postoje zrna sa kontrolisanom deformacijom,zatim celom i ekspanzivnom kosuljicom...Kako se oznacava konstrukcija pistoljske municije koja ima vecu,a kako ona koja ima manju probojnu moc?Sta se najvise koristi u praksi u operativno-taktickoj upotrebi od strane pripadnika specijalnih vojnih i policijskih jedinica,Zandarmerije?Confused

kelt
 kod nas se koristi iskljucivo municije sa fmj zrnima za pistolje, tesko da se moze naci cak i hp zrna akamoli neka komplikovanijaConfused
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

zajko
 Uglavnom za trening koristim PPU FMJ 124gr,mada u poslednje vreme dodajem i S&B JHP 115gr koja se pokazala u kombinaciji sa mojom rukom i mojom SP 01 Shadow nešto preciznije.Za nedajbože u okviru su naslagani cik-cak...

canis aureus
 neca90 Indjijanac
Kao kod karabinske tako ima i kod pištoljske/revolverske mundže kojekakvih konstrukcija zrna. Tvrđih, mekših, špicastijih, zatupastih, kontrolisanih i onih koja to nisuConfused

i44.tinypic.com/9itlhh.jpg
i39.tinypic.com/167054x.jpg
i39.tinypic.com/2wq6d4x.jpg

Ovo su proizvodi našega PPUa a slika govori više no xxx reči ...
A praksa?!? huh, pa najviše se koristi FMJ malo zbog zakona a više zbog toga što je sve sem FMJ vrlo teško naći!! Za vežbu sigurno FMJ jer ga ima najviše a za "situacije" i za ne daj Bože ima adekvatnijih konstrukcija koje se mogu naći u okvirima i cevima ...
Pored ovih prikazanih "civilnih" konstrukcija na slikama ima još nekih namenjenih probijanju pancirnih prsluka i "mekših" kaciga(šlemova) ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

neca90
 Razumem,sad mi je jasnijeSmileZnaci,za "situacije" su pretpostavljam bolje mekse konstrukcije,zato sto ,teoretski,metak ne prosvira protivnika,vec se otvori i napravi sekundarne prostrelne rane,kao na primer SP konstrukcije kod divljaci,sto ga zaustavi odmah...dok je fmj lakse naci.RazumemSmile

Podunavac
 Zavisi od "situacije". Ponekad su bolja tvrđa zrna ako se puca kroz vetrobransko staklo ili vrata automobila. Za efikasno zaustavljanje čoveka koji nije opremljen panicirom ili se ne nalazi u vozilu je najbolji izbor HP. Ali ovakvo zrno ima prveliku deformaciju i preplitku penetraciju ako pre pogotka u tkivo udari u neku tvrdu prepreku. Tu su ameri napravili odličnu kombinaciju nazvanu Hydra Shok. Ovo zrno ima klasičnu HP konstrukciju, ali sa tvrdim trnom u sredini. Trn mu daje dobru probojnost a pera koja se otvaraju veliku ekspanziju.
i39.tinypic.com/15wgrjs.jpg
Osim klasičnih zrna za ručna vatrena oružja se prave i plastična zrna, koja na kratkoj distanci imaju velku početnu brzinu i jak šok efekat. Isto tako se prave zrna sa tankom čeličnom košuljicom u koju je spakovana sitna čelična sačma a pravi široke i plitke rane koje je skoro nemoguće očistiti (od kuglica). Isto tako se prave razne vrste potkalibarnih zrna spakovanih u plastični kontejner (nosač) a izrađenih od čelika i namenjenih za probijanje sredstava balističke zaštite (panciri i šlemovi), ili zrna punog prečnika ali specijalne konstrukcije za istu namenu. U Srbiji se uglavnom proizvode i prodaju zrna sa punom košuljicom, ali u svetu ima mnoštvo raznoraznih konstrukcija, koje nisu ograničene za upotrebu Ženevskom konvencijom.
Tri prsta 2Kolce

neca90
 Sve mi je to jasno,ali sad bih pitao jos nesto.Kazes da se prave razne vrste podkalibarnih zrna spakovanih u plasticni kontejner...U cemu je razlika izmedju,da upotrebim taj izraz-"kalibarnih",i podkalibarnih zrna za pistolje!Znam na primer da kod sacmarica izraz podkalibarni projektil podrazumeva jedinacno zrno koje moze da se bez opasnosti ispaljuje iz punog coka,za razliku od "kalibarnog" koji se ispaljuje iz recimo cilindra,1/4...Ali kod pistolja nema cokova kao kod sacmarica...?Sta onda izraz "podkalibarni" znaci kod pistolja,i uopste kod oruzja sa olucenim cevima?

Podunavac
 Potkalibarna municija za olučene cevi je upakovana u plastični nosač, a zrno manjeg kalibra je stavljeno u čauru većeg kalibra. Npr. zrno 5,56 mm upakovano u čauru 30-06 Spr. Ili kod pištolja zrno kalibra 5,6 mm upakovano u čauru kalibr 9 mm Para.

i42.tinypic.com/34gtvvc.jpg
i41.tinypic.com/352rz1l.jpg
i41.tinypic.com/2z9maz8.jpg

Kod ovakvih konstrukcija (potkalibarnih) dobija se mnogo veća početna brzina projektila i mogu da se koriste projektili potpuno izrađeni od čeiika, bez oštećenja cevi. A mana im je smanjena preciznost u odnosu na klasične konstrukcije zrna.
Tri prsta 2Kolce

neca90
 Shvatam;)

MihajloLakicevic

Deki Kale kaže:
Posto sam nov na forumu, iskoristio bih priliku da pozdravim sve kolege forumase i da se prikljucim ovoj inace odlicnoj temi o kratkim cevima. Ovo su pistolji koje posedujem i sa kojima provodim lepe trenutke u streljani.

img28.imageshack.us/img28/3656/oruzje.jpg

img20.imageshack.us/img20/1927/oruzje006.jpg

srbijalov

Zdravo svima, Da li bi neko mogao da mi pomogne oko procene vrednosti pištolja čije slike dajem u prilogu. Radi se o Parabelumu 9mm iz 1938 god. i o kratkoj Bereti 9mm. Hvala puno
Mihajlo Lakićević

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PIŠTOLJI PRODAJEM 9 27.03.2023. 17:34
PIŠTOLJI KUPUJEM 6 05.03.2019. 12:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,389,347 posete www.srbijalov.com