Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
canis aureus
 hamerlesUDimtebra mili pa našta ti ovo ličiš!?!?Frown
uhh bre al si se naružEo breFrown
što se prepadoh kad te videh Sunce ti žarenoFrown
nemoj tebra molim te 'ajde budi bar malo lepMolitva
Frown
Grin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles
 Canis tebra nisam bas imao sliku ovako malog formata pa sam malo poruzneo Grin prolepsacu se kad nadjem lepsu ovako majusnu slicicu iveli 3

hamerles
 Sniper napravih ja danas ovu masineriju sa jednom diznomB) samo sto mi je davala duguljaste kuglice jer mi nije bila bas jaka temperatura a i potrosio sam plin ali usao sam u fazon tako da sledece topljenje ima da ide strava B)

Sniper Hunter
 [xhide]Nije samo temperatura faktor za duguljaste kuglice i duzina rampe , poliranje rampe , treba da klize bez smetnji po rampi ,bar sam ja tako primetio ,eksperimentisi uspeces sigurnoB)
PS. baci koju slicicuGrin[/xhide]

hamerles
 Sniper postavicu video kad uspem B) ovo je jos uvek neuspeh Cry Ja sam kasnije provalio da su duguljaste zbog temperature jer nije bas bila visoka a i zato sto sam malo nize nego sto treba stavio posudu sa vodom pa dok kapljica stigne do vode ispadne duguljasta. samo da napunim bocu sa plinom i exsperimentisem ponovo B)

Sniper Hunter
 [xhide]Ne koristi vodu kao rashladnu tecnost ne valja ,rampa ne sme da bude vislja od 6mm iznad nivoa rashladne tecnosti [/xhide]

hamerles
 Da probam sa korsantinom ili nekim redjim uljem??? Hvala za informaciju B)

Sniper Hunter
 [xhide]Konsartin bese rashladna tecnost ? antifriz na 10 l cistog nerazblazenog antifriza 1l vode ja tako radim ako se spljoste kuglice razredi jos malo antifrizB)[/xhide]

hamerles
 Korsantin je isto sto i antifriz. Ali hvala ti na savetu antifriz je malo jeftinijiB)

canis aureus

canis aureus kaže:
Frown
Grin

B)hamerlesUDimtebra mili e sad si ki upisanBravo 2
mLogo si se popravEo od onomad kad me iZprepada na mrtvo ... dva dana nisam dolazEo sebE ...Stari
sadE si praviB)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles

canis aureus kaže:

canis aureus kaže:
Frown
Grin

B)hamerlesUDimtebra mili e sad si ki upisanBravo 2
mLogo si se popravEo od onomad kad me iZprepada na mrtvo ... dva dana nisam dolazEo sebE ...Stari
sadE si praviB)
Sve za tebe Canis tebra B) prolepsao sam se Grin predlozio sam adminima da povecaju malo velicinu slike koja moze da se postavi na profil pa da postavljamo nase slike da se gledamo kao ljudi B)

Sniper Hunter
 [xhide]E danas smo lili sacmu temperatura spoljna idealna oko 22c ali je duvao vetar i danas sam potvrdio ono sto sam i mislio da je uzrok teskom radu masine za livenje olova u predhodna 2 livenja ,a to je temperatura vazduha koja mora biti preko 18c i mora da se zakloni od vetra radio sam u garazi sa otvorenim vratima , livena je sacma kroz set dizni za precnik od 2,4mm, izduzenog oblika je bilo vrlo malo kao i veceg precnika znaci malo skarta ,lilo se brzo i stabilno ,odusevljen sam kapacitetom masine od 10h -18h 30min izlio sam oko 180kg sacme koja treba jos da se proseje i grafitira ,vrlo uspesan dan van svih ocekivanja ,najbolje se lilo olovo od lima iz rendgen kabineta (zidova i Vrata) a zatim lim sa krovova i vodovodne cevi ,a najlosije se pokazalo olovo iz tegova za balansiranje iako je predhodno pomesano sa limom te je malo ispalo bolje, evo nekoliko fotosa dok ne stigne vidojeeeGrin
i51.tinypic.com/fok4qx.jpg
i51.tinypic.com/2yy2rly.jpg
Liveno je punim kapacitetom masine na svih 7 dizni punom parom i bez vecih problema
( klikaj za vece 2x)
i56.tinypic.com/eju36c.jpg
i52.tinypic.com/21lvn6x.jpg
i56.tinypic.com/2wrdqat.jpg
Velike posude po 30 kg i male oko 10 kg po posudi
i54.tinypic.com/25ivr6d.jpg[/xhide]

Podunavac
 Pa ti ćeš druže morati da platiš porez na količinu.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Za privatnu upotrebu ne placam porez;)
i54.tinypic.com/2gsj3ur.jpg
Vaistinu Voskrese![/xhide]

sheytan
 Znachi, LILI?

http://www.youtub...igLHhoSF2E

Harmonika KolceVeselo 2KalanjikovTri prsta$iveli 3

Svaka chast, poshtovani kolega Sniper! 
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]Hvala visokocenjenopostovani kolega sheytanB)

LILI samo je sviruckalo kad padne u rashladnu posudu Grin[/xhide]

Dalibor89
 sniper ajde pa da trgujemo za sacmu .;) sta ce tebi toliko sacme kao da se spremas da ides na front. Smean

Sniper Hunter
 [xhide]

Dalibor89 kaže:
sniper ajde pa da trgujemo za sacmu .;) sta ce tebi toliko sacme kao da se spremas da ides na front. Smean

Ne trgujem kolega sa sacmom a i gde se isplati da je teglim iz svajcarske za prodaju jos samo mi to faliGrin topim ,lijem u slobodno vreme ubijam dosadu tako kad idem na odmor ponesem 2-3 flase pa posle kuci punim municiju za lov za mene i sina i ponekog drugara ,stavio sam sebi cilj 500kg sacme da izlijem Grin mada koliko sam ulozio u masinu mogao sam sve to i da kupim ali ovako je zanimljivijeGrin[/xhide]

Dalibor89
 verujem. ali ko voli neka prawi i uziva. to je zadovoljstvo sto covek moze da sebi priusti. B)

kelt
 ja jos nisam poceo da lijem iako sam zavrsio masinu. skupio sam samo oko 30kg olova angazovao sam sve koje poznajem za nabavku pa se nadam uskoro boljoj kolicini olova. sutra bih mogao da vrsim probu masine ako nebude ovako duvalo. cestitke sniper, kolicine su impozantne, prevazilazis sve poteskoceAplauz, nadam se da ce tako sljakati i ova moja masina koju sam pravim.
p.s. hristos voskreseTri prsta
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,141 posete www.srbijalov.com