Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
stojkuki
 Ma odlicno. Kako ko voli. Licno trosim RC 3.3 mm 32 g, RC 3.5 mm 34 g i mirage 3.5 mm i 4 mm. Pucah sa raznim ali mi se pokazalo najbolje da radim ovako. Krusik mi se ponekada-retko glavi (PA) na izvlakacu odnosno kao da uzme previse gasova. Isto mi se desilo par puta i sa Capriolo metko ove godine u lovu na prepelice. Ne kazem da su losi ali mOjoj pljuci ne prijaju i to je to.
Naj vaznije je kako se puska slaze sa metkom i kako lovac podnosi metak. Zato nekone pase krusik, nekom belom , ....

canis aureus
 Baschieri & Pellagri B) iz mog iskustvaB)B) F2 Classic, Fibre ...
ali je cena 1000din/25kom ova dva navedenaConfused(bila na NSSajmu)
M90(Capriolo) je OK sa cenom, na prvom mestu, i sa kvalitetom a od domaćih KrušikB) "dok se uđe u šemu" ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

aleksa
 Tek kad pomislis da si uzeo(la) preveliko preticanje za divljac koja trci ili leti bocno na udaljenosti od 25-35 eventualno 40 metara,to je pravo preticaje za sporiju municiju u koju spada Krusik i pogodak je siguran.
Mislim da trenutno nema lose municije na trzistu ali ima loseg skladistenja,kako u prodavnicama tako i kod kuce,nedovoljnog preticanja,pucanja na previse malim ili velikim udaljenostima,koriscenja neadekvatne krupnoce sacme i nedostatka samopouzdanja kod lovca.

Predator
 Pošto sam prošle godine kupio podosta municije (od 3,9 mm pa naviše), a potrošio svega 10-ak metaka, ostaće mi i više nego dovoljno za ovu sezonu. Danas sam kupio kutiju M90 od 3,5 mm sa 32 grama sačme. Bio sam u dilemi, desetka ili osmica. Pošto ću vjerovatno s njom loviti i zeca, odlučio sam se za osmicu. Ponovo dilema: 36 ili 32 grama? 36g ima više sačme, povećava vjerovatnoću pogotka, ali ima samo s korpicom. Sjetih se prošle godine, zec mi se dizao nekoliko puta ispred samih nogu i zamicao u gustiš već nakon 15-ak metara. Odluka je pala: 3,5 mm bez korpice sa 32 grama sačme. Za početak sezone donja cijev M90 3,5 mm, gornja cijev RC Serrie Oro 3,9 mm 35 g (po potrebi M90 5,1mm 36 g Grin). Fazanu i zecu dajem veću šansu. Lisica i šakal su glavni na meniju. Lisicapuc puc

Sasvim prirodno

Dulle
 Svratih malo do Snajpera i mogu vam reci da su cene strane municije 7 do 8 dinar manje nego prosle godine.Kupio sam RC JK6 za fazana i zeca (veoma brz metak) 8ce i 6ce po 50 komada(cena 58 din,proslogodisnja 65) i malo Miraza 8ce 34g bez korpice cisto da se nadje za bliske susrete za fazana (cena 40 proslogodisnja 48 dinara) i kutiju od 10 komada Rotvel Breneke(200 dinara komad,proslogodisnja cena 220 dinara).Dosta za ovu godinu koja obecava od samog pocetka.

goranqw
 meni je najbolji RC-4 35g. 0 i 2 ( 6 i 8 ) za poljski lov

DakiNS
 Danas sam nabavio kolegi jeftine municije za dvadeseticu 600 din kutija Rotweil i RC, prezadovoljan je
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac
 Rođo ima li za te pare Rottweila i za 12-icu?
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS

Podunavac kaže:

Nece da moze za te pare , bar ne u Srbiji .....Sad
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DakiNS
 Smeko

DESPERADOS kaže:

Podunavac kaže:

Jank

DakiNS kaže:
Smeko

DESPERADOS kaže:

Podunavac kaže:

Ma će da može, kupiš 2 dvaestice pa ti ovi što sami pune patrone prepakuju u dvanaesticu ....jeftino....a ne pogađa...ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac
 Ujače dobra ideja.B)
Tri prsta 2Kolce

aleksa

DakiNS kaže:
Danas sam nabavio kolegi jeftine municije za dvadeseticu 600 din kutija Rotweil i RC, prezadovoljan je

Spektakularno niska cena ovako renomiranih proizvodjaca!
Imao sam prilike da pronadjem B&P F2 Classic po ceni od 700 ili 750 din. za kutiju ali samo u krupnoci od 3.9 mm.Prodavac mi je predlozio da kupim sve (nekih 6-7 kutija) i da lovim fazana i zeca sa tim.U fazonu,udare ga dve sacme i pada.Nije mi se svideo predlog,a i nemam dvadeseticu.
Hteo sam da kazem da ako je ta municija odgovarajuce krupnoce,onda je kolega jos bolje prosao,a i lep gest kolege DakiNS.
P.S. Skoro sam lovio sa jednim kolegom patke i posto me privlaci kalibar 20,a on lovi dvadeseticom,video sam da koristi patron Trepca 3,5 mm i rece mi da ga je nabavio po ceni od neverovatnih 450 dinara po kutiji,a gde,nemam pojma.O kvalitetu te municije najbolje govori njegov ucinak,9 pataka iz 12-13 patrona.
Cela situacija ujedno je potvrdila iskustvo mog caleta koji mi je rekao da je mozda i najbolja municija koju je ikad pucao upravo Trepca.Kaze,tada je bilo vrlo jednostavno,Krusik ili Trepca,mirna glava i odstrel kao i sada,mozda i bolji.

Jank

Podunavac kaže:
Ujače dobra ideja.B)

kako nije dobra ideja, to ja pravim reklamu na Snipera i Kelta i još tija naši drugari što gi pune tija meci, da budnu jeftini...lovac

DakiNS

Jank kaže:

Podunavac kaže:
Ujače dobra ideja.B)

kako nije dobra ideja, to ja pravim reklamu na Snipera i Kelta i još tija naši drugari što gi pune tija meci, da budnu jeftini...lovac
A posle još prodaju prazne čaure sa kapislom onima koji pune dvadeseticuVebanje

Jank
 Malo šale nije na odmet, ali ovu sezonu sam počeo sa starim zalihama, imaću možda za još nekoliko izlazaka posle ćemo videti šta dalje , koliko mi rekoše kolege lovci municija je poskupela .....Lupa

Sniper Hunter

aleksa kaže:

DakiNS kaže:

Spektakularno niska cena ovako renomiranih proizvodjaca!
Imao sam prilike da pronadjem B&P F2 Classic po ceni od 700 ili 750 din. za kutiju ali samo u krupnoci od 3.9 mm.Prodavac mi je predlozio da kupim sve (nekih 6-7 kutija) i da lovim fazana i zeca sa tim.U fazonu,udare ga dve sacme i pada.Nije mi se svideo predlog,a i nemam dvadeseticu.
Hteo sam da kazem da ako je ta municija odgovarajuce krupnoce,onda je kolega jos bolje prosao,a i lep gest kolege DakiNS.
P.S. Skoro sam lovio sa jednim kolegom patke i posto me privlaci kalibar 20,a on lovi dvadeseticom,video sam da koristi patron Trepca 3,5 mm i rece mi da ga je nabavio po ceni od neverovatnih 450 dinara po kutiji,a gde,nemam pojma.O kvalitetu te municije najbolje govori njegov ucinak,9 pataka iz 12-13 patrona.
Cela situacija ujedno je potvrdila iskustvo mog caleta koji mi je rekao da je mozda i najbolja municija koju je ikad pucao upravo Trepca.Kaze,tada je bilo vrlo jednostavno,Krusik ili Trepca,mirna glava i odstrel kao i sada,mozda i bolji.

Kolega jel ta Trepca starije proizvodnje ili se ponovo aktivirala fabrika ??????Pitaj kolegu gde je to nabavio

aleksa

Sniper Hunter kaže:
Kolega jel ta Trepca starije proizvodnje ili se ponovo aktivirala fabrika ??????Pitaj kolegu gde je to nabavio

Nabavio je od nekog coveka koji je prestao da se bavi lovom pa mu ostala ta municija.Zato i jeste cena 450 dinara po kutiji i nema vise zaliha za prodaju.

DamirKS
 kakvo misljenje imate o ovim patronima koje sam uzeo za ovu sezonu

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov admin Tim!
DamirKS priložio:
dsc01006_1.jpg

DamirKS
 ...kod ovih su malo krupnija zrna 3,9mm

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,412,396 posete www.srbijalov.com