Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
ja jos nisam poceo da lijem iako sam zavrsio masinu. skupio sam samo oko 30kg olova angazovao sam sve koje poznajem za nabavku pa se nadam uskoro boljoj kolicini olova. sutra bih mogao da vrsim probu masine ako nebude ovako duvalo. cestitke sniper, kolicine su impozantne, prevazilazis sve poteskoceAplauz, nadam se da ce tako sljakati i ova moja masina koju sam pravim.
p.s. hristos voskreseTri prsta

Ma radice kelt samo ispoliraj rampu sa smirglom , neznam samo zbog onog premazivanja kamencicem kako ide nisam probao bez toga i samo pazi da ne budes mnogo izlozen vetru jer vetar menja puno situaciju ,juce dok sam lio pri kraju je toliko ojacao da je poceo da smeta i u garazi morao sam da poklopim masinu sa poklopcem od serpe za kuvanjeGrin jer je hladio olovo i kuglice su pocele da se deformisu i budu krupnije od zeljenog precnika i pazi na nivo olova u posudi jer od toga ti zavisi precnik sacme , u prvoj turi olovnog lima nekih 17 kg prakticno i nemam otpad sve su pravilne i istog precnika ,ali je bilo super olovo i nije toliko duvao vetar.

Vajstinu voskrese![/xhide]

Hunter forever
 Sniper svaka cast na radu. Samo neznam zbog cega toliko mnogo lijes ti od ovoga mozes da napunis 5000 patrona.
marka Engleski poenter marka

kelt
 ma sta je 5000patrona to je taman za jednu lovnu sezonu,Ups mislim jednog lovackog udruzenjaROFLROFLROFL
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Dulle
 Al se ovde radi,svaka cast Sniper.

Sniper Hunter
 [xhide]

Hunter forever kaže:
Sniper svaka cast na radu. Samo neznam zbog cega toliko mnogo lijes ti od ovoga mozes da napunis 5000 patrona.

Treba masina da se koristi kad sam je vec kupio a materijal nalazim lako ovde u Ch a drugo sta da radim u slobodno vreme? tako sam spojio zabavno i korisno , a drugo za punjenje imam za oko 10,000patrona resto materijal korpice cepove kapisle pa onda mora i olovo da se ima ,drugo 3 lovca u familiji ispuca se caskom 100 patrona ,pa malo streljana golubici su zarazniGrin[/xhide]

Hunter forever
 SVaka vama cast!!!
marka Engleski poenter marka

kelt

sniper, jedino mi nije jasna uloga onog soap stone-a to
bi trebalo biti kao neka kreda koja podmazuje na suvo
da bi brze klizalo olovo. neznam kako se to kod nas zove i dali toga uopste ima. probacu sa gipsom ili grafitnom olovkomGlavu o zid
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:

sniper, jedino mi nije jasna uloga onog soap stone-a to
bi trebalo biti kao neka kreda koja podmazuje na suvo
da bi brze klizalo olovo. neznam kako se to kod nas zove i dali toga uopste ima. probacu sa gipsom ili grafitnom olovkomGlavu o zid

I ja mislim da mu je to uloga kelt ali nisam probao sa drugim sredstvima inace to je kamen koji sluzi pocetnicima u vajarstvu lako se vaja mek je ovde u CH mu je cena oko 80 chf za kilo ali od kila ima dozivotno ovih nekoliko parcenceta sto sam dobio uz masinu ako ide sve kao juce dosta je za bar 2000kg a u slucaju da zafali imam nekoliko figurica zena kupila kao suvenire kad smo bili u EgiptuGrin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Susenje sacme: pogled sa 2.sprata(moram da nadgledam da je deca iz komsiluka ne razbacajuGrin)
i51.tinypic.com/2vb04yq.jpg[/xhide]

kelt
 video sam na youtube da neki koriste obicnu vodu za ladjenje dok ti kazes da nije dobro raditi sa vodom vec sa antifrizom. cak sam video da neki rade sa nekom tecnoscu sto peni kao da je voda sa deterdzentom. sta mislis da probam najpre sa vodom i reci mi molim te kako izgleda taj meki kamen i ako mozes da ga slikas izbliza da vidim ima li nesto takvo da se nadje ovde.?Ogovaranje 
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

hamerles

kelt kaže:
video sam na youtube da neki koriste obicnu vodu za ladjenje dok ti kazes da nije dobro raditi sa vodom vec sa antifrizom. cak sam video da neki rade sa nekom tecnoscu sto peni kao da je voda sa deterdzentom. sta mislis da probam najpre sa vodom i reci mi molim te kako izgleda taj meki kamen i ako mozes da ga slikas izbliza da vidim ima li nesto takvo da se nadje ovde.?Ogovaranje
Kelt ja sam probao sa vodom i isadale su duguljaste kuglice. e sad dali su zbog vode ili zato sto mi je dosta tecnost bila odaljena od dizne neznam dok ne probam ponovo... prenecu utiske...B)

Sniper Hunter
 [xhide]Kelt i u uputstvu pise da ne valja sa vodom moze da se koristi ulje za kocnice (brake fluid) antifriz i neka vrsta solucije kao u masinstvu za hladjenje kada se obradjuje metal, emulzija ,neki koriste i naftu ali ja se nebih igrao sa naftom mnogo zagadjuje a i zapaljiva je i kako ces da peres sacmu smrdi na sve strane i ostaje masna antifriz se pere lako stavis olovo u vecu cediljku pustis vodu i oprano je nema miris i nije masno prima dobro grafit ,izneo sam sacmu na suncanje,do mraka ima da bude suva posle moram da je izgrafitiram ali moram prvo da dovrsim moje burence za grafitiranje jer rucno u plasticnoj flasi ima da mi otpadnu ruke na ovakvu kolicinuGrin treskajuci flasu(da je bar od piva)Grin
evo slike kamena
i51.tinypic.com/24fjm2f.jpg
i55.tinypic.com/sbke90.jpg
i54.tinypic.com/ztyu1g.jpg
A ovo je figurica od istog kamena iz Egipta
akoenavidi ovo biceFIKROFL[/xhide]

kelt
 hvala ti sniper na iscrpnim izvestajima, sutra ne radim pa cu do placa, da radim probu. probacu bez tog kamena. videcu, ispolirao sam rampu i isprao celu posudu i dizne medicinskim benzinom,jos cu jednom pred livenje da je operem alkoholom. nadam se da mi nece trebati taj kamen, jer nije mi poznat sa tvojih slika. nadao sam se da je u pitanju neka kreda ili gips, ali to mi se cini kao neki meki mermer. doduse znam jednog akadem.vajara pa cu ga pitati za taj kamen. pozzz.
p.s. pisem sutra sta sam uradioudaranjeKrsti
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide] Nema na cemu Kelt tu smo da se pomognemo! izgleda kao mermer ali nije tvrd vise mu dodje kao neki vosak mek je mozes noktem da ga zagrebes pitaj tog vajara sigurno zna i srecna probaiveli 3[/xhide]

Podunavac
 [quote]Sniper Hunter kaže:
Ma radice kelt samo ispoliraj rampu sa smirglom , neznam samo zbog onog premazivanja kamencicem kako ide nisam probao bez toga i samo pazi da ne budes mnogo izlozen vetru jer vetar menja puno situaciju ,juce dok sam lio pri kraju je toliko ojacao da je poceo da smeta i u garazi morao sam da poklopim masinu sa poklopcem od serpe za kuvanjeGrin jer je hladio olovo i kuglice su pocele da se deformisu i budu krupnije od zeljenog precnika i pazi na nivo olova u posudi jer od toga ti zavisi precnik sacme , u prvoj turi olovnog lima nekih 17 kg prakticno i nemam otpad sve su pravilne i istog precnika ,ali je bilo super olovo i nije toliko duvao vetar.

Sniper kako odvajaš škart od ispravnih kuglica?
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Podunavac prosejavanjem kroz sita jer ono nepravilnog oblika i sa repicima ostaje na situ ne bas svako ali vecina ,ovaj put nisam imao sa repicima samo veceg precnika danas sam osusio na suncu i od sutra pocinjem sa prosejavanjem celo livenje od juce stalo u kofu od 40 litara a ovo u maloj to su onih 17 kg "Fukusima"Grin da sam znao da ce da ispadne tako dobro ne bih dodao u olovo iz tegova za balansiranje ali tako sam poboljsao ovo drugo olovo
i54.tinypic.com/s5fpk1.jpg[/xhide]

Podunavac
 Znači imaš za svaku granulaciju određeno sito za prosejavanje?
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Imam sita sa razlicitim precnikom rupica pocinjem sa 3.4 mm pa kroz sito od 3mm,zatim 2,8 mm i kroz 2,5 mm na kraju tako da za neku desetinku variraju precnici ali nista ne smeta ,planiram da razbusim jedno na 3,2mm jos tako da poboljsam prosejavanje,uglavnom najveci skart ostaje na prvom situ i nesto malo na drugom , ma u pocetku nisam imao sita pucalo se sa 3 razlicite granulacije u metku bez problema "disperzante"Grin stavis malo vise sacme i dobijes gustinu[/xhide]

ohotnik
 Kolega Sniper vidim da sa ljubavlju i voljom punis municiju Da li si probao da punis municiju za trap pucanje i ako jesi da li si zadovoljan sa njima.Da li si razmisljao o pokretanju proizvodnje kod nas u Srbiji jer krusik i belom nemaju konkurenciju.Ako bi uspeo da napravis trap metak dobrog kvaliteta ne bi ti trebala druga proizvodnja Znam orjentaciono koliko se u srbiji uveze trap municije i proda Radi se o ogromnim kolicinama.Samo je skoro uvezeno na probu iz rusije 300000 patrona i probao sam ga ekstra brz i dobar posip samo sto blombe ispadaju.Da li mozes da izracunas koliko bi kostao patron trap kada bi se kupovale najbolje svetske komponente da bi se dobio metak klase mirage pro ekstra i b&p fles bas me interesuje a nikada se nisam time zanimao.Pozdrav

sheytan
 ^ Ne moze kolega Sniper da dodje do fabrichkih cena komponenti, sem sachme i chepova/korpica. Opet, ova njegova verujem da ne moze da se poredi sa sveCki kvalitetnom sachmom.
Drugo, sheytan sami zna shta je sve potrebno od papira i objekata za fabriq, tako da verujem da od tog posla nema nishta... A bilo b' lepo! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,410,270 posete www.srbijalov.com