"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Moram da kažem kolegama, da im pravo na lov, ako ste ispravni, niko ne može oduzeti: ne morate biti član ni jednog LU, da bi lovili! NE MORATE! Kupite lovnu kartu, kao što bi je kupili preko svog LU, i umesto članarine, idete u komercijalu, ali idete čisti, sami pred sobom. Pa za godinu dana će LU da jure potencijalne članove, da se učlane, da li ste vi svesni uopšte vremena u kojem živite? A cvikate od jednog lokalnog predsednika LD ili LU, jaka funkcija 'predsednik udruženja gradjana', moš' misliti! Koji još par meseci ima lovište dobijeno od države, pa se ponaša kao mali car. A kad bude moralo da se plati za korišćenje divljači i lovišta, onda od carevanja neće ostati ništa! Vaš strah je posledica vašeg nepoznavanja propisa, i vaših prava, i mogućnosti.
Ako sam dobro shvatio, neko od vas je čak i sekretar sekcije, ili grešim?
Limune ti si jos u upravi a mi obicni lovci! Beograd zadaj im jedan direktas sto kaže punisher generalni inspektorat imas na sajtu tel ime i sve sto te zanima i garantujem ti da cete covek saslusati i primiti na razgovor znam sigurno imaju razumevanja
Lovni inspektor, ovlašćeno lice! Lovni inspektor - vlast!?! Vi bre cvikate od nečeg drugog, meni se čini! Imate li svedoke koji će potvrditi da je rekao to što kažete da je rekao? 'Ima mnogo nepravilnosti, ali ja ne smem ništa da preduzmem, izgubiću posao!'. I vi na tu rečenicu slegnete ramenima, kao 'jbg ne vredi', i odustanete, a oni protiv kojih ste, lepo seire i smeju vam se iza ledja, i dalje radeći ono što su radili. Pa jel taj mučenik inspektor svestan da će izgubiti posao ako ne radi kako treba?
Džaba krečite, ako tako radite.
Ponavljam, da bi ste nešto menjali, morate biti ispravni. Da li je tu problem?
Nego, gde to junački pobegoše browningbar i mirko knezevic? Za svaki slučaj su se isključili, da ne bi neko video da su na ovoj temi...
Punisher sve bi to dosad bilo završeno da sam pre 4 godine ima gde da iznesem sve ovako javno. Za sve to vreme svi ljudi, sa kojima sam pokušavao da bilo šta uradim, su polako digli ruke od svega jer su izgubili svaku nadu da će se nešto promeniti. Samo ostadoh ja da se tu nešto batrgam ko riba u mreži i da se nadam da ću ove malo mladje kolege da animiram i pokrenem na neku akciju, a nešto je već u planu, verujte!
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Lalo uz duzno postovanje,stariji si od mene i postujem tvoje savete kao starijeg,ja sam takorei mlad donosim ishitrene odluke i komentare. Ja sam jo na registraciji stavio ime i prezime svoje i da sam clan te i te sekcije iz sela Pocekovine kod Trstenika,ne krijem se ni od koga niti sam ikada to radio. Posto se kolega Limun dohvatio tog perioda od pre 4 god kad je krenula ta nazovi buna nase Lovacke Sekcije Lupnja u istom periodu je moj otac bio direktor poreske uprave u Ts. Ne kazem ovo da bih se hvalio nego da bih znao da sam tada vrsio pritisak na njega da salje inspekcije tamo jer ne volim bezakonje i raspasan sistem rada,a ovo kazem jer je kolega rekao da zovemo policiju poresku upravu itd... I znate na cemu se to zavrsilo tada pored svega? Na blagoj opomeni cini mi se jer je neko naravno sve to lepo za noc napravio da izgleda lepo, a zasto jer ima uvlakaca koji su dali dojavu da stizu i da se srede papiri! I sta su onda celni ljudi rekli,zbbog cega vi cimate nas da jurimo nekog ko je ispravan!!!!!!! Zamislite! Ova prica moze da ide u nedogled,a ja stvarno ne bih da se sa nekim meni ovde dragim kolegom Lovcem ne daj boze zamerim jer su ovde casni i posteni lovci. A Lalo lepo si nam rekao USE I U SVOJE KLJUSE pa dokle stignemo. Ako mi neko mozda ne veruje pitajte Limuna nek vam kaze za to iz tog perioda...
Kolege kad bi znali kako ovo vino,koje ću da donesem kod Slave, razveže jezik odmah bi mi tražili po jedno! Izvinjavam se ako ima gramatičkih gresaka u mojim postovima!
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mirko, za prosutim mlekom ne vredi kukati. Prošle su 4 godine, mnogo stvari se promenilo. Pokušavajte stalno, pritiskajte, pišite na sve strane (pogledajte temu 'Šta se dešava u LD Jelen B.Palanka, pa vidite kome su se sve palančani obraćali). Ako ne uspe iz prvog puta, uspeće iz drugog, trećeg...
Mene je iznerviralo vaše ponašanje, kada sam postavio najprostije pitanje, kada, gde i ko... I nema odgovora. Hoćete da ja obavestim generalni inspektorat i direktora Pajkića, o tome šta se dešava tamo kod vas? Hoću, nije problem, ako vi ne smete. Ali mi trebaju podaci! A vi ćutite, kad vas pitam konkretno. Kako da bilo ko reaguje, ako nema prijavu? Ako su zataškali finansije onda, ili im poreski inspektor 'nije našao nepravilnosti', to ne znači da nepravilnosti nema. Napišite tačno koje su nepravilnosti, koji je inspektor,kada je to rečeno, ko je bio prisutan... I radimo, nije problem! Ali nemojte kukati, pa kad treba 5 reči pravih da napišete, onda nigde nikog - tajac!
Mirko svaka čast na hrabrosti! Dupeuvlakača i dojavljača koliko oćeš jbg veliko udruženje 1800 lovaca, svaka druga kuća u opštini ima lovca para ko pleve!
Mirko
To je bilo tada. Sada opet treba udariti. Sigurno je da su negde pogrešili. Veruj mi. Kada se jednom osladi teško je se odupreti porivu. Jednom BAGRA uvek BAGRA. Ti ljudi se toliko uljuljkaju u svojoj moći da je to neverovatno. Preskočite lokalnu poresku i finansijsku. Idite na Generalni inspektorat i tu sa jednim dopisom dobro sročenim uz dokaze ako ih imate pokrenite stvar. Ako smatrate da je lokal korumpiran idite na neposredno višu instancu. Verujte mi da je došlo vreme da niko nije lud da rizikuje posao zvog par usranih DS ili srndaća. Svi mi živimo na kredit ili karticu koju treba svakog meseca plaćati. Ako se posao izgubi ode sve to. E zbog toga niko normalan neće da rizikuje posao.
Samo hrabro i ne dajte se. Ako imate problem iznesite ga ovde da ga svi zajedno prodiskutujemo. Više glava misli bolje nego jedna.
Lalo knjigovodja im je čovek koji je član UO LU i ima privatnu agenciju za te poslove, a za "vodjenje knjiga" svi mi plaćamo! Divljač se svake godine, pred lov, prebrojavala u rezervatu, izdavane su blanko dozvole za lov što je pokazano lovnom inspektoru, uvek ima blanko lovnih karata u fijoci za svoje prijatelje samo neznam kako to izvodi i odakle mu pare da uzme višak LK? Pitanja bez odgovora, a ima svedoka da sve to potvrde, ako ne budu zaplašeni!
Znam ja to Lalo,ali kao sto kaze kolega Limun pre 4 god nije imao sajt SRBIJALOV nije se znalo da ima Lale i Sremca i ostalih koji imaju slican problem kao mi. Ja znam za tada tu jednu koja je verovatno abnormalna kradja,a to je kada je uvodjen PDV. Konkretno kupovinom zivih zeceva placao se Pdv na tog zeca,odredjeni iznos. Nemoguce je da se za sve pare mogu kupiti "lupicu" 200 zeceva jer za tolko ima para,a oni uhvate 100 i to je to. Sta je sa ostatkom para sta je sa prijavljenih 9% PDV koji je kobajagi uplacen a nema na papiru gde su jos 100 zeceva??? Kazem Lalo uz duzno postovanje da je to jedno veliko vrzino kolo i da cak u nasoj sekciji ima lovaca kojima taj javasluk odgovara i nece da ti stanu uz ledja i guraju bore se isteraju stvar do kraja. Situacija se menja uskoro ce izbori vec su "ONI" uleteli u neko kolo sami,zbog kojeg cemo moci da barem pokrenemo stvar sa mrtve tacke. A sto se tice komentara i postova,ja,a verujem i kolega Limun i Browing nismo hteli nikoga da vredjemo ili nedaj boze zezamo samo da bi imali sto vise komentara,vec smo se cudom cudili da jos negde postoji tako nesto i davali neki svoj blagi doprinos,koliko je to moguce ovim putem. Ja ti se Lalo duboko izvinjavam sto su te neki nasi komentari iznervirali jer mi nije cilj da nerviram postenog lovca i dobrog coveka koji je spreman da pomogne nekom kome ni oci nije video.
Punisher veruj mi ko bratu ti pricam,ne da bi se hvalio vec to stvarno mozemo. Nije problem otici i u Ministarstvo Poljoprivrede u LSS direktno imamo nacina,taj covek se uvek bre izvuce. Procitaj post kolege Limuna pa vidi sta sve radi,ima covek blanko lovne karte u fijoci,pa kako to moze a gde je sve ostalo!!!
Odakle ti stopa PDV od 9%, postoji samo 8% ili 18%????
Drugo, mora da ima iskazano na fakturi posebno vrednost divljači, a posebno PDV.
Nema potrebe za izvinjenjem, Mirko, moj je problem i greška, što sam odreagovao nervozno. Malo sam pod žestokim pritiskom ovih dana, zbog nekih dešavanja, saznaćete kad bude bilo vreme za to. Ali to nije opravdanje za moje gubljenje živaca. Ako sam bio oštriji nego što je red, nemojte mi zameriti.
Čarapani, ma pustite Lalu, nešto je neurozan.
Ima velikih preokupacija ovih dana i ja ga razumem, ali o tom, potom!
A razumem ja i vas i nema razloga za bilo kakva izvinjenja, vi ste OK momci!
Sad, što niste bili dovoljno "kvarni", kao što smo mi bili, pa da na ovaj ili na onaj način pribavite papire koji dokazuju kojekakve brljotine, ne može vam niko zameriti!
Samo polako, važno je da imate cilj i da ne odustajete!
Kod nas se kaže :
Ne j@be lep nego uporan!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Izvini Lalo lupio sam nije 9 nego 8% nesto mi neke devetke po glavi. Kazes Lalo "FAKTURA"??? Mislim da mali broj njih tamo zna uopste sta je to. O stvarima i nepravilnostima ja mogu da ti pricam pola dana,a kolege Limun i Browing verovatno mogu da ti pricaju dva dana. Kazem ne mogu da zamerim coveku koji nekome oci nije video a spreman je da se bori za njega...B)
Pa izgleda da je tako nesto Sremac,a kada bi ti rekao jos vecu bruku sto se uprave tice ko vodi glavnu rec! Ne znam dali bi se smejao ili bi se naljutio sto smo dopustili da se sve to desava....
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6