Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Podunavac
 Pa u Srbiji bi mu bilo lakše (dozvole i papiri) da otvori kliniku za kloniranje ljudi nego fabriku municije. Mnogo je to ulaganja i peripetija a opstanak na tržištu neizvestan. Premda što reče kolega Shaytan bilo bi to lepo. Ako se to desi ja se prijavljujem za probnog strelca.Grin
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]

sheytan kaže:
^ Ne moze kolega Sniper da dodje do fabrichkih cena komponenti, sem sachme i chepova/korpica. Opet, ova njegova verujem da ne moze da se poredi sa sveCki kvalitetnom sachmom.
Drugo, sheytan sami zna shta je sve potrebno od papira i objekata za fabriq, tako da verujem da od tog posla nema nishta... A bilo b' lepo! iveli 3

Kolega sheytan je u pravu raspitivao sam se za streliste da otvorim , posto imam uslove za to ali to su ti peripetje dok pokupis sve papire i dozvole predjes sve one "a gde sam tu ja" izgubis volju i odustao sam ne samo iz tih razloga ali uglavnom zbog toga a o fabrici municije i ne razmisljam a kolega je upravu kvalitet ove sacme nije za trap standarde za lov moze a i za golube sigurno ali amaterski za moju dusu. Kolega ohotnik ,nisam punio namenski za trap iz razloga teze nabavke baruta za laka punjenja kod nas ,a o cenama komponenti kod nas na veliko neznam kako ide ,znam da su neke komponente u italiji u maloprodaji duplo jeftinije i to mi sve govori, moglo je da se kupe kapislirane caure po 6,25 za 100komada i to dobrog kvaliteta , a u mojim godinama mi manjka malo i motivacije da se upustam u tako nesto, zainteresovan sam bio za streliste jer sam hteo za mene licno da mogu da pucam ali kazem zbog svih problema kod nas oko svega odustao samiveli 3[/xhide]

Sniper Hunter

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Nateraste me da racunam i evo moje racunice
Barut sam placao 600 din 250 g kada je1 =100din olovo 2,5 ili 250 din
1.verzija sa starom caurom
prosek za jedan metak
kolicina cena
barut 1,7g 4,1din
olovo 35g 8, 75din
kapisla 1 3din
cep1 kom 2din
ukupno 17.85din 1 metak
Uz napomenu da je cep marke gualandi ili B&P

2.Verzija nova caura Fiocci T3 kapislirana sa kapislom fiocci 616
u IT cena 1000kom69na 2000 kom kupljenih
kolicina cena
1caura+kapisla 7 din kupljeno u Italiji
barut1,7g 4.1din
olovo 35g 8,75din
cep 1 kom 2din
ukupno 21.85 din1 metak

3. verzija sa starom caurom i olovom iz sopstvene proizvodnje
neka bude potrosnja struje i ostali troskovi (pice za drustvo Grin koje mi donosi olovo) neka bude pola od kupovne cene 175 din za kg ali je sigurno manja!!!
kolicina cena
barut 1,75 g 4.1 din
olovo 35 g 4.3 din
kapisla1kom 3din
cep 1kom 2din
ukupno 13,4din1 metak
Za cepove sam uzeo prosek od 2 din mada sam neke nabavljao i jeftinije a neke skuplje ali su tu oko 2 din pogledajte cene na SIARM-u
To su moje kalkulacije kad me nateraste da racunam mada zadovoljstvo nema cenu

Ne racunam ulozeno u materija i masine jer to ostaje i masinu za livenje racunam da isplatim ove godine naravno kroz izliveno olovo kolicinski e sada vi procenite sta se isplati a sta ne ,samo da napomenem da sam kod nas kupovao na veliko (preko 1000kom )caure sa kapislom po 10 din kada su bile 15 din barut je bio 700 din ja za 600 isto kao i olovo i zato na veliko kazem da se isplati na duzi vremenski period i na kolicinu ako koristis 50 metaka za sezonu onda ti se ne isplati ako gledamo samo finansijsku stranu iveli 3Kalanjikov

PS .U svakoj verziji sam jeftiniji od svake domace firmeDim[/xhide]

[xhide]Kolega ohotnik evo ovde sam pravio moje neke racunice koliko izadje punjenje u svim verzijama , jedino ako racunas da punis sa stranim barutom e tu onda cena raste sa 4,1 din na 10-12 din sa komponentama iz maloprodaje a za firme sigurno se ide na vece kolicine ispod ovih mojih racunicaiveli 3[/xhide]

hamerles
 [xhide]Kolega Sniper sve je ovo OKB) gde samo nadje kapisle od 3 dinara???kada ih ja kupujem i svuda su Winchester kapisle 8 dinara komad... To su i jedine kapisle koje se ovde po prodavnicama mogu naci,naravno bez caure. Naj jeftinije kapisle su 6 dinara ali neka (znj) klasa....[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Kolega mene toliko kostaju iz Italije uvezene kapisle[/xhide]

hamerles
 Mene kostaju u Srbiji zemlji dembeliji 8 dinara komad Frown strasna cena u odnosu na te sto ti uvozis iz italije. Zapad je zapadB)

Sniper Hunter
 [xhide]Ne uvozim ja kolega drug uvozi[/xhide]

hamerles

Sniper Hunter kaže:
u svakom slucaju vise nego duplo jeftinije B) Samo sto ovde ima metak domace proizvodnje GROM koji kosta 25-30 dinara tako da ko hoce bas jeftino onda je to prava stvar. A metak vise nego dobar za te pare. Samo po nekad ostane caura u cevi kad se ispali ali cena govori sveB)

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:

Sniper Hunter kaže:
Ne uvozim ja kolega drug uvozi
u svakom slucaju vise nego duplo jeftinije B) Samo sto ovde ima metak domace proizvodnje GROM koji kosta 25-30 dinara tako da ko hoce bas jeftino onda je to prava stvar. A metak vise nego dobar za te pare. Samo po nekad ostane caura u cevi kad se ispali ali cena govori sveB)

Kako ostane u cevi prsne pa nije papirna caura ne razumem zbog cega ostane u cevi meni ni 3x prepunjavane caure nisu ostajale u cevi a ni prskale vodi racuna da ti to nije do puske neki problem sa lezistem ??Jer ti se to desavalo samo sa gromom?[/xhide]

hamerles
 [xhide]

Sniper Hunter kaže:

hamerles kaže:

Sniper Hunter kaže:
u svakom slucaju vise nego [xhide]duplo jeftinije B) Samo sto ovde ima metak domace proizvodnje GROM koji kosta 25-30 dinara tako da ko hoce bas jeftino onda je to prava stvar. A metak vise nego dobar za te pare. Samo po nekad ostane caura u cevi kad se ispali ali cena govori sveB)

Kako ostane u cevi prsne pa nije papirna caura ne razumem zbog cega ostane u cevi meni ni 3x prepunjavane caure nisu ostajale u cevi a ni prskale vodi racuna da ti to nije do puske neki problem sa lezistem ??Jer ti se to desavalo samo sa gromom?[/xhide]
Samo sa gromom od jedne kutije patrona bar dva takva budu... Izvlakac izvuce samo metalni deo od caure a ostatak ostane u lezistu metka... ali ne zalepi se mnogo za unutrasnjost cevi lako se izvadi... Krusikove stare papisne caure ja sam punio i po pet puta pa nisu to radile. Grom je plasticna caura...[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Reci mi hamerles jer te caure nemaju natpis proizvodjaca na dancetu imaju samo 2 ili 3 zvezdice i oznaku kalibra?[/xhide]

hamerles

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Reci mi hamerles jer te caure nemaju natpis proizvodjaca na dancetu imaju samo 2 ili 3 zvezdice i oznaku kalibra?[/xhide]
Kolega samo zvezdice i oznaku kalibra... To mi se desavalo sa kalibrom 12 sa kalibrom 16 nije mada sam ih u kalibru 16 svega desetak ispucao. iz 12tice sam ih rokao na stotine zbog niske cene pa mi se to otpadanje danceta caure u kalibru 12 i desavalo...

Sniper Hunter
 [xhide]Kao sto sam i mislio ,iste te caure sam kupio kapislirane kod nas okretale se u krug prilikom kruznog zatvaranja verovatno se radi o najlosijim caurama uvezenim po nekoj bagatelnoj ceni a prodaju ih kapislirane po 15 din ,los kvalitet caure ali nase proizvodjace to nije briga kvalitetnu cauru mozes da napunis vise puta i nece da se okrece plastika u metalnom dancetu a ove nove ispadaju posle prvog ispaljivanja , to ti je nas uvoznikAngry[/xhide]

Podunavac
 To su ekološke čaure koje se razgrađuju same od momenta opaljenja. Takve eko čaure se još nigde ne mogu naći nego samo u Srbiji. Uskoro ćemo ih patentirati i izvoziti na zaostali zapad.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]E podunavac ovo ti je dobroROFLROFL[/xhide]

hamerles
 I Belom koristi iste te caure sa 4 zvezdice i samo pise koji je kalibar u pitanju,mislim na bele Belom caure... Zelene su Chedite... Ipak je Krusik najpouzdaniji domaci metak po kvalitetu. ali nasi uvoze sve sto je naj jeftinije a nikakvog kvaliteta... sad je nedavno izasao zakon o zastiti potrosaca koji ako se bude primenjivao kako treba bice bolje nadam seB)

hamerles

Podunavac kaže:
To su ekološke čaure koje se razgrađuju same od momenta opaljenja. Takve eko čaure se još nigde ne mogu naći nego samo u Srbiji. Uskoro ćemo ih patentirati i izvoziti na zaostali zapad.ROFL
ROFLROFLROFLROFLROFL

Sniper Hunter

hamerles kaže:
I Belom koristi iste te caure sa 4 zvezdice i samo pise koji je kalibar u pitanju,mislim na bele Belom caure... Zelene su Chedite... Ipak je Krusik najpouzdaniji domaci metak po kvalitetu. ali nasi uvoze sve sto je naj jeftinije a nikakvog kvaliteta... sad je nedavno izasao zakon o zastiti potrosaca koji ako se bude primenjivao kako treba bice bolje nadam seB)

[xhide]
Te belomove providne ja sam prepunjavao pokupio sam ih sa strelista ali nisam imao problema samo su ispucane tvrdje prilikom zatvaranja zvezde drugih problema nisam imao jer sam ih punio samo po jednom nisu izdrzljive posle drugog punjenja desavalo se da pukne zvezda i da budu neupotrebljive, vecina nasih domacih proizvodjaca koristi te sa tim zvezdicama i u Stepskom sokolu mi nudio iste kada sam bio u Uzicu[/xhide]

hamerles
 Meni je taj Stepski Soko bio najlosije ispaljeni metak u zivotu. Do duse nisam ga skorije video u prodaji. Ja opalim a ono sacma ispred mene leti kao iz ruke bacena Frown a pola baruta ostalo u cevi jedva sam je ocistio i rekao sam nikad vise. Od domacih samo Krusik po nekad Belom...

Sniper Hunter
 [xhide]Nisam koristio ni ja tu municiju isao sam da vidim ako je moguce da nabavim komponente za punjenje preko njega tj da kupim od njega ali se sve zavrsilo na obecanjima sa njegove strane ,nije me ni posle godinu dana pozvao a obecano je sve i svasta Confused jedina dobra stvar sto sam kupio ispucane caure u velikoj kolicini od njega oko 7000 komada po mojoj proceni za 50[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,261 posete www.srbijalov.com