Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
hamerles
 Pa to je jeftino. ako su kvalitetne caure. Posto obicno ima onih smeljanih koje ne mogu da se iskoriste za ponovno punjenjeB)

ohotnik
 Kolega Sniper hvala na odgovoru sve mi je jasno Na malu proizvodnju nema racuna sve je u kolicini jer trap metak mirage pro ekstra kosta kod nas 30 din a b&p fles 35 a tu su upotrebljene najbolje svetske komponente A to prilikom kupovine na manje se dolazi do priblizno te cene.Jos jednom hvala na odgovoru.iveli

Sniper Hunter
 [xhide]

ohotnik kaže:
Kolega Sniper hvala na odgovoru sve mi je jasno Na malu proizvodnju nema racuna sve je u kolicini jer trap metak mirage pro ekstra kosta kod nas 30 din a b&p fles 35 a tu su upotrebljene najbolje svetske komponente A to prilikom kupovine na manje se dolazi do priblizno te cene.Jos jednom hvala na odgovoru.iveli

Nema na cemu kolega jedina dobra strana samostalnog punjenje je da sam biras komponente ,i znas sta si napunio i mozes uz malo eksperimentisanja, puska+ papirna meta,da pronadjes odgovarajucu elaboraciju za sebe i svoju pusku, naravno i isplati se ali ako kupujes na vecu kolicinu komponente, tako da dobijes malo manju cenu i tu ima malo neke racunice gledajuci na duzi vremenski period jer nabavkom stranih komponenti priblizavas se kvalitetu ,strane municije ,plasticne korpice koje ja koristim koriste i B&Pi Fiocci isto tako i kapisle, a sa novim caurama to je skoro isti nivo ,jedina mala prepreka je nas domaci barut,Zlatibor, ali i tu sam nasao neko resenje, jer barut kao barut sam nije toliko los jedini problem je u neujednacenosti ,od serije do serije ali kupi se veca kolicina iste serije i resi se problem na neko vreme ,sada sacma e tu je malo slozenije valjana ,tj.fabricka je bolja precnik je ujednacen ako punis za takmicenje i tu je bolja tvrdoca jer imaju mogucnost da prave legure , ovo sto ja lijem za lov sasvim zadovoljava ,bar u lovu na pernatu divljac tako da kod mene i to igra vecu ulogu u snizenju cene metka i to znacajno,bar za mene.iveli 3[/xhide]

hamerles
 Za barut si potpuno u pravu nije los ali neujednacen. A za strane barute potreban je dodatan oprez pri punjenju tako da mi je nekako najsigurniji ovaj nas...B)

sheytan
 Da pretpostavimo stvar Grin:

Luchanski barut je neujednachen samo u smislu da sve serije nisu iste! Znachi, ako imate barut iz iste serije, nishta mu ne fali! Samo shto bi mogao biti manje "gabaritan", shto, opet, ima svojih prednosti - npr., hotjete da napravite metak sa manje sachme, odgovaratje vam vaki barut, koji tje zauzeti koji mm vishe od nekog "zabarskog" i sl...

(dodushe, pre 15-ak jahre bila je neka serija koja nije mogla NIKAKO da sagori korektno, bez obzira koliko sachme i koju kapislu stavljali... Ali, kazem, NACHELNO, luchanskom barutu ne fali nishta! Smile )

Bata-Hamer, opreza nikad dosta ni sa jednim barutom! Znachi, treba i SVAQ qtiju Zlatibora proveriti npr. kod zlatara!
Opet, ponavljam, ne bi bilo loshe da pitate, svi vi koji punite "od oka" i sl., jer na ovom polju dosta nepoznanica ima za vetjinu lovaca!
Mozda i da otvorimo temu "Osnove punjenja dzebane za sachmarice" i sl.? iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hamerles

sheytan kaže:
Da pretpostavimo stvar Grin:

Luchanski barut je neujednachen samo u smislu da sve serije nisu iste! Znachi, ako imate barut iz iste serije, nishta mu ne fali! Samo shto bi mogao biti manje "gabaritan", shto, opet, ima svojih prednosti - npr., hotjete da napravite metak sa manje sachme, odgovaratje vam vaki barut, koji tje zauzeti koji mm vishe od nekog "zabarskog" i sl...

(dodushe, pre 15-ak jahre bila je neka serija koja nije mogla NIKAKO da sagori korektno, bez obzira koliko sachme i koju kapislu stavljali... Ali, kazem, NACHELNO, luchanskom barutu ne fali nishta! Smile )

Bata-Hamer, opreza nikad dosta ni sa jednim barutom! Znachi, treba i SVAQ qtiju Zlatibora proveriti npr. kod zlatara!
Opet, ponavljam, ne bi bilo loshe da pitate, svi vi koji punite "od oka" i sl., jer na ovom polju dosta nepoznanica ima za vetjinu lovaca!
Mozda i da otvorimo temu "Osnove punjenja dzebane za sachmarice" i sl.? iveli 3
Slazem se sa tobom B) A mogli bi da otvorimo temu za punjenje dzebaneB)

Sniper Hunter
 [xhide]To sam i rekao u vezi baruta da kupovinom vece kolicine iz iste serije se postizu 3 stvari :
1.Smanjis cenu kod prodavca
2.resis problem neujednacenosti( bar na neko vreme dok ne ispucas seriju)
3.ne moras na duze vreme da pravis i modifikujes merice na LEE ko koristi LEE a mislim da je i na MEC isti slucaj.
Za novu temu nema potrebe moze i ovde da se razradi ,2-e teme skoro iste bice guzva posle.
Evo ga i vidojeGrin od subote 1. deo Livenja sacme
[movie=youtube]voaQVDW2dwM&feature=player_embedded[/movie][/xhide]

hamerles
 Sniper trazice ti Licencu za livenje sacmeGrin Ti si kao US Steel u SmederevuGrin A i livnica Topola ti nije ravnaB) Salim se samo napredB) Dobro ti ide...iveli 3

kelt
 USPEO SAM i ja sad lijem sam . jutros sam krenuo i uocio nedostatak koji sam uspeo da ispravim iz treceg puta.rampa nije mogla da bude ona koju sam zamislio od celika vec sam umetnuo od gajbice drvenu . provalio sam da sam postavio dizne visoko pa kad padnu na rampu za nju se dosta lepe iako sam je ispolirao. drvo ne lepi olovo na sebe i ja ubacim parce od gajbice preko rampe em sam smanjio visinu kapanja em se bolje kotrljaju. dobio sam sacmu precnika od 2.8- 3.5
a ima i spermatozoida ali samo oko 5%, kokica nema uopste. u drugom pokusaju sam ih imo ali sam provalio da je za to razlog prevruce olovo. sledi popravka masine uocio sam odredjene nedostatke kad to otklonim jos ce biti bolja. slikacu kasnije sacmu da vidite kakva je, sad sam u frci .
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
USPEO SAM i ja sad lijem sam . jutros sam krenuo i uocio nedostatak koji sam uspeo da ispravim iz treceg puta.rampa nije mogla da bude ona koju sam zamislio od celika vec sam umetnuo od gajbice drvenu . provalio sam da sam postavio dizne visoko pa kad padnu na rampu za nju se dosta lepe iako sam je ispolirao. drvo ne lepi olovo na sebe i ja ubacim parce od gajbice preko rampe em sam smanjio visinu kapanja em se bolje kotrljaju. dobio sam sacmu precnika od 2.8- 3.5
a ima i spermatozoida ali samo oko 5%, kokica nema uopste. u drugom pokusaju sam ih imo ali sam provalio da je za to razlog prevruce olovo. sledi popravka masine uocio sam odredjene nedostatke kad to otklonim jos ce biti bolja. slikacu kasnije sacmu da vidite kakva je, sad sam u frci .

Cestitke kelt a vidis ni ti ni ja se nismo setili Jaooonajednostavnije je bilo da me pitas i ja bih ti izmerio tacnu visinu i poslao bih ti crtez ako ne zuris do sutra uvece oko 18,00 mogu da to uradim kada dodjem sa posla , i obavezno da stavis slike ,bas mi je drago da si uspeo, cestitke iveli 3jos jednom kolega.Tri prstaHarmonikaKolce

Ja sam prosejavao do pre pola sata moju sacmu skarta ce biti za jedno 10kg najvise ce biti precnika 2,4mm i bice malo precnika oko 2,5-2,7mm vrlo ujednacena i jako sam zadovoljan poceo sam sa sitom od 3mm pa kroz 2,8mm i na kraju 2,5mm [/xhide]

kelt
 hvala sniper na cestitkama, nedostatke sam uocio. doduse sad nemogu vise da ispravim( nemam vise olova) uspeo sam da se prilagodim. od kojeg je materijala tvoja rampa jel ono aluminijum? visina mi je velika kod dizni pa cu dodati jos debljine na rampu a i primetio sam da i kad se ne lepe zbog visine kapljice malo odskoce pa nebudu pravilne. resio sam sa letvicom, ovo sto sam izlio nekih 12 kg dosta je pravilno mada sledi usavrsavanje cim nabavim jos olova. hvala ti puno na asistenciji i drugarski pozdrav iz majcice...Kolceiveli 3Tri prsta
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Hunter forever
 Kelt drago mi je da si i ti uspeo. Sniper svaka cast,ono sto je skart moze ponovo na livenje zar ne?
marka Engleski poenter marka

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
hvala sniper na cestitkama, nedostatke sam uocio. doduse sad nemogu vise da ispravim( nemam vise olova) uspeo sam da se prilagodim. od kojeg je materijala tvoja rampa jel ono aluminijum? visina mi je velika kod dizni pa cu dodati jos debljine na rampu a i primetio sam da i kad se ne lepe zbog visine kapljice malo odskoce pa nebudu pravilne. resio sam sa letvicom, ovo sto sam izlio nekih 12 kg dosta je pravilno mada sledi usavrsavanje cim nabavim jos olova. hvala ti puno na asistenciji i drugarski pozdrav iz majcice...Kolceiveli 3Tri prsta

Vodi racuna sa podebljavanjem rampe jer ce ti posle trebati veca temperatura za zagrevanje(vise materijala) sto moze prouzrokovati iste nepravilnosti,kod mene je posuda izlivena od aluminijuma i posuda i rampa su celina[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

Hunter forever kaže:
Kelt drago mi je da si i ti uspeo. Sniper svaka cast,ono sto je skart moze ponovo na livenje zar ne?

Da kolega sve sto ispadne nepravilno posle se pretopi i ponovo moze da se lije u sustini nije skart ,samo trenutno ,u prva dva livenja imao sam oko 90 kg upotrebljivog olova i nekih 40 kg "skarta" ovaj put sam ukupno izlio 180 kg sa nekih 10-15 kg "skarta" izmericu veceras po zavrsenom prosejavanju

Vidoje 2 deo
[movie=youtube]0iUB4bae2SY&feature=player_embedded[/movie][/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Kelt evo slike
Udaljena je kao sto se vidi na slici oko 7,5mm
i53.tinypic.com/2yo4iz5.jpg
klikaj za vecu[/xhide]

kelt
 izgleda sniper da je caka u aluminijumu koji apsorbuje kapljicu te nema odskoka. kod mene na celiku odskacu malo iako dizne nisu vislje od tvojih a na drvetu se malo spljosne jer je drvo hladnije ali je upotrebljiva i takva. predve godine jedan moj kolega je pravio isto sam i bila mu malko spljostena, ali je radila na fazana itekako.avo slike sacme, zao mi je sto nisam imao cim da slikam dok sam izlivao. poneka je kapljicasta ali uglavnom su lepe okrugle samo da ih prosejem i razvrstam po velicini. uglavnom su oko 3mm.Kolce
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Jank
 Snipere ala si ga izlivao svaka ti čast....evo vidim i kelt polako ovladava materijom....Vi izlivajte a ja bi se pridružio da nalivam...ladno pivo, špricer ili kokišku....mora to malo i da se rashladi ne možete sve sami da postignete....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
izgleda sniper da je caka u aluminijumu koji apsorbuje kapljicu te nema odskoka. kod mene na celiku odskacu malo iako dizne nisu vislje od tvojih a na drvetu se malo spljosne jer je drvo hladnije ali je upotrebljiva i takva. predve godine jedan moj kolega je pravio isto sam i bila mu malko spljostena, ali je radila na fazana itekako.avo slike sacme, zao mi je sto nisam imao cim da slikam dok sam izlivao. poneka je kapljicasta ali uglavnom su lepe okrugle samo da ih prosejem i razvrstam po velicini. uglavnom su oko 3mm.Kolce

Vrlo je moguce kelt da je zbog aluminijuma bolje , aluminijum brze provodi toplotu i moguce da je i zbog toga ,rampa je vise zagrejanija i samim tim ne hladi puno kuglice,uglavnom po slikama tvojim zakljucujem da si dobio rezultate kao ja prvi put znaci popravices se ne sumnjam , sada samo prosej i nema problema ,ja sam sada upravo zavrsio prosejavanje i merio sam olovo u kofici po 10 kg svaki put tako da imam najtacnije rezultate ,van svih ocekivanja Tri prstaKolce.
132 kg -2,4mm
42 kg-2,7mm
4,5 kg2,9 mm
2,o kg3,3mm
10,3kg skarta, mislio sam da je vise skarta,
znaci 180,5kg ciste sacme mislio sam da ima manje odokativno prilikom livenja ocenjeno po sirovom materijalu utrosenom za livenje
i54.tinypic.com/21e9o9v.jpg
Ostaje jos grafitiranje ,ali to polako treba da zavrsim i moje burence- mesalicu za grafitiranje jer ovoliku kolicinu rucno nemam hrabrosti ,proslu turu sam odradio rucno nekih 90 kg i bilo je otpadanjeujem te
Jank prihvatamo svaku vrstu pomoci i okoRotilj a i okoiveli 2Pivo[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Evo ga i 3. -zadnji deo snimka livenja bar da vas udavim kako trebaGrin
[movie=youtube]7qUJgPBMNAY&feature=player_embedded[/movie][/xhide]

Lala
 Hoćeš li već jednom napuniti tu municiju, čoveče?!?! Dok gledaš kako se topi olovo, to je otprilike kao kad gledaš kako trava raste!ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,273 posete www.srbijalov.com