Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Turski poluautomat Armsan A612

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Turski poluautomat Armsan A612
270
 MP-153 = Remington SPR-453
Nije to nikakva tajna..B)
Tačno ali i na njemu piše "Made in Rusia"

ohotnik

zeljkox kaže:

ohotnik kaže:
Kolega gresis i to mnogo Ruske puke konkretno bajkal se nigde u svetu neprodaju pod tudjim imenom a pogotovo Remington.

Nije to nikakva tajna.. B)
Nije tajna mogu oni da ga krste kako hoce Ali na pusci pise Bajkal i made in Rusia

donet

ohotnik kaže:

zeljkox kaže:

ohotnik kaže:
Kolega gresis i to mnogo Ruske puke konkretno bajkal se nigde u svetu neprodaju pod tudjim imenom a pogotovo Remington.

Nije tajna mogu oni da ga krste kako hoce Ali na pusci pise Bajkal i made in Rusia

Ne razumem, pa sta ako je baikal made in rusia?!? Ruske puske su bile kvalitne do pre pnekoliko godina, ali pod uticajem raznoraznih politicko-ekonomskih faktora i rusko vise nije kvalitetno(barem ne ono sto se kod nas uvozi po ceni od 300-500e). Osim rusa sada se javljaju jos neki proizvodjaci oruzija koji donose nesto novo. Ne treba to odma kuditi... Ja sam se odlucio da kupim turcina i proverim njegov kvalitet, a ne da kupim rusa i gledam i pasulj da li sam imao srece da kupim nesto sto vredi, ili me je zakacia neka "feler" serija.

Kolega vlada.lovac je lovio u udruzenje gde sam i ja i nagledali smo se tih novih ruskih pusaka koliko hoces...Ako meni ne veujete on ce Vam potvrditi da u nasem udruzenju sigurno zadnjih 10tak rusa koji su kupljeni imaju fabricki feler. Od ostecenja drveta, preko ostecenja unutar cevi u lezistu metka, kriva sina je postala standard(barem na nekoliko pusaka koje sam ja gledao kad sam kupovao), za brun da ne pricam 6 meseci ako izdrzi onda je ekstra... Vlado kod tebe u selu bese ima jedna izh27 koja je kupljena sa nagrizenim cevima cini mi se? A i toliko hvaljeni mp153 se kvari, onaj dan kad sam bio kod Nicica menjao je oprugu na jednoj mp153, a desavaju se i drugi kvarovi... Tako da nijedno oruzije ne treba dizati u nebesa,a nijedno drugo ne treba potcenjivati. Kako se Vi odnosite prema oruziju tako ce Vas i ono sluziti...
Um caruje, ali snaga dobro dodje Smile

270
 Da MP27 i MP43 fali finis, naravno da fali a na ovoj drugoj i drugi kundak, jer fabrički kao sekirom da je otesan, ali što se tiče izdržljivosti ne može ni jedan Turčin da im priđe. Ako stvarno imaju te felere u prodavnici, pa sami sadašnji vlasnici su krivi što nisu gledali i što dozvoliše da izađu iz prodavnice odnosno da im ih prodavac "uvali"!
Za Turski poluautomat Armsan A612, Kral, ATA, Akkbar... od vlasnika sam čuo samo reči hvale, ali to su ljudi koji ih kratko imaju i u sezoni ispale mali broj metaka da bi se doneo neki konačni sud o njima! Ono što izdrži MP 153 odgovorno tvrdim da ni pola neće ne samo Turčin nego ni mnogo renomiraniji proizvođači! Ja sam lično imao "Hatsan eskort" i nekoliko ljudi iz mog okruženja i tvrdim da je teško s...e! Naš kolega iz udruženja lovi već 7 godina sa MP153 i očisti ga samo jednom godišnje na kraju sezone a ispali ogroman broj metaka naročito na barsku divljač i gde sve ne prođe sa njim i koliko padova je tek preživeo, a nikada mu nije zaglavio niti imao kvarove i bez štelovanja puca svu municiju od 24gr pa naviše! a ima još mnogo primera sličnih ovome kada je 153-ojka u pitanju Kad mi se neko sa Turčinom javi da je ovo postigao onda OK, skidam kapu, a do tad Ruja je zakon!

Scorpion Hunter
 270 kazes da kolega lovi sa tim PA MP-153 vec 7 godina. To je upravo ono o cemu pricam stariji modeli su mnogo kvalitetniji B) Ako on lovi sa njim vec 7 godina to znaci da je to proizvod od pre 10 +-2 godine ti stariji modeli su exstra u odnosu na ove sada...
Kupio covek pre dve godine nov mp-153 12/89 za dve godine ofucao se kao papucinski macak brunir nigde nema sankuk puske izbledeo skroz drvo srednje zalosno. Kada sam video nasta lici smucio mi se, Sina kriva ma bruka od puske Frown...
Ove nove Maskirne nisu lose ona boja malo duze traje od ovih ostalih... Bye

sheytan
 ^ i ja sam qpio moju pre 2 jahre, pa je u PERFEKTNOM STANJU, izuzev tankih uzduznih pravih linija na sanduq(jedva primetno), gde se povrshine iz razlichitih ravni spajaju. Znachi, zavisi od paznje vlasnika! Stari

... sem shto je cev iznutra sva zardjala od nechishtjenja... Cry

... al za malo! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Scorpion Hunter

donet kaže:
Pozdrav svima. Kupio sam turski PA, marke KRAL, model cini mi S001. Cini mi se da je jako slican sa ovim Armsanom i juce sam ga isprobao u lovu. Utisci su fantasticni. Jako zgodna puska koja jako dobro lezi u ramenu, lagana, prilikom pucanja trzaj je skoro kao kod vazdsune puske, tako da je i pucanje iz nje dosta prijatno. Zavrsna obrada je izuzetno dobra. Pucao sam iz nje vise patrona raznih proizvodjaca i punjenja, bilo je tu municije od 28g,32g, 36g... Svu municiju fantasticno ubacuje u cev, puca i izbacuje prazne caure bez ikakvog zastoja i bez ikakvog glavljenja. Nisam probao samo trap od 24g, jer tu municiju i nemam i ne koristim je. Lovim samo sa lovnom municijom, tako da za sitnu divljac(prepelicu...) nikad ne koristim trap vec municiju od 1.7mm i punjenja 28g(m90, krusik...). E sad kako ce sluziti nadalje videcemo, konkretno mislim na kvalitet materijala, hoce li brzo doci do zastoja, kvarova i sl... Nadam se da nece, juce sam u lovu ispalio 50tak patrona za nekih 10-15 minuta dok sam isprobavao pusku i cini mi se da materijal od koga je napravljna uopste to nije ni osetio...
Iz nje su cak pucala i dva druga koja imaju mp153 i jako su prijatno iznanedjeni kako puska radi. I snop koji nosi je jako dobar i ravnomernog posipa. Ostalo mi je jos da probam jedinicno zrno(brener i potkalibarno zrno) da vidim hoce li i to da nosi kako treba. Sve u svemu jako sam zadovoljan za pocetak.

Kolega koko radi PA Kral? Kako se pokazao za ovih mesec dana lova?iveli 3

vlada lovac

donet kaže:

ohotnik kaže:

zeljkox kaže:

ohotnik kaže:

Ne razumem, pa sta ako je baikal made in rusia?!? Ruske puske su bile kvalitne do pre pnekoliko godina, ali pod uticajem raznoraznih politicko-ekonomskih faktora i rusko vise nije kvalitetno(barem ne ono sto se kod nas uvozi po ceni od 300-500e). Osim rusa sada se javljaju jos neki proizvodjaci oruzija koji donose nesto novo. Ne treba to odma kuditi... Ja sam se odlucio da kupim turcina i proverim njegov kvalitet, a ne da kupim rusa i gledam i pasulj da li sam imao srece da kupim nesto sto vredi, ili me je zakacia neka "feler" serija.

Kolega vlada.lovac je lovio u udruzenje gde sam i ja i nagledali smo se tih novih ruskih pusaka koliko hoces...Ako meni ne veujete on ce Vam potvrditi da u nasem udruzenju sigurno zadnjih 10tak rusa koji su kupljeni imaju fabricki feler. Od ostecenja drveta, preko ostecenja unutar cevi u lezistu metka, kriva sina je postala standard(barem na nekoliko pusaka koje sam ja gledao kad sam kupovao), za brun da ne pricam 6 meseci ako izdrzi onda je ekstra... Vlado kod tebe u selu bese ima jedna izh27 koja je kupljena sa nagrizenim cevima cini mi se? A i toliko hvaljeni mp153 se kvari, onaj dan kad sam bio kod Nicica menjao je oprugu na jednoj mp153, a desavaju se i drugi kvarovi... Tako da nijedno oruzije ne treba dizati u nebesa,a nijedno drugo ne treba potcenjivati. Kako se Vi odnosite prema oruziju tako ce Vas i ono sluziti...

Jaoooja tek sad vidim ovaj upis, kolega Donet je u pravu, neki od tih vlasnika se vec posle par izlaska u lov zale na svoje oruzje, drugi bi vec da ga prodaju, od 6-7 PA u mom okruzenju koliko znam samo dva rade bez zastoja, zasto je tako neznam, dali usled slabog odrzavanja i nestrucnog rukovanja vlasnika ili je sa nekim felerom, nisam se toliko upustao, a onako oguljeni izgledaju kao da su po 30 godina noseni u lov, dok par njih ne mogu da spasu od korozije spoljasnost cevi i baskule na izh27

Scorpion Hunter
 Bezbroj puta sam ponovio i nikad mi nije tesko da ponovim:

Bravo 2Stare ruske puske USSRBravo 2Bravo 2Bravo 2

SadNove Ruske puske made in RusiaSadSadSad

Scorpion Hunter
 Samo jos nesto da dodam na ovu temu a to je da : Armsan saradjuje sa Verney Caronom,Weatherby i Mossbergom sa veoma ozbiljnim proizvodjacima oruzja. Tako da svako omalovazavanje ove puske zato sto je Turska ne pije vodu...

donet

Skorpion kaže:

Pokazao se odlicno, laka puska, jako dobre ergonomije.Pucao sam iz nje svu municiju,samo brener jos nisam probao. Sacmeni snop nosi odlicno, nista ne glavi... Za sad sam sa njom odstrelio 2 zeca i nekoliko fazana i do sad mogu reci da sam vise nego zadovoljan. U buducnosti kako ce se pokazati kvalitet i izdrzljivost materijala od koga je napravljena, ostaja da se vidi. Nisam samo zadovljan jednom stvari, a to je: Pri kupovini puske, gledao sam model sa truglom musicom i prodavac mi je reko da uz nju idu 5 coka. Medjutim kad sam otiso da je kupim dobio sam pusku sa obicnom musicom i 3 coka. Na sajtu proizvodjaca stoji da se model puske koji ja posedujem, prodaje sa 5 izmenljivih cokova i truglo musicom. Znaci, klasican srpski lopovluk...Ime prodavca gde sam kupio pusku nije bitno, jer svi prodavci rade slicne stvari...
Um caruje, ali snaga dobro dodje Smile

Scorpion Hunter

donet kaže:

Skorpion kaže:

Pokazao se odlicno, laka puska, jako dobre ergonomije.Pucao sam iz nje svu municiju,samo brener jos nisam probao. Sacmeni snop nosi odlicno, nista ne glavi... Za sad sam sa njom odstrelio 2 zeca i nekoliko fazana i do sad mogu reci da sam vise nego zadovoljan. U buducnosti kako ce se pokazati kvalitet i izdrzljivost materijala od koga je napravljena, ostaja da se vidi. Nisam samo zadovljan jednom stvari, a to je: Pri kupovini puske, gledao sam model sa truglom musicom i prodavac mi je reko da uz nju idu 5 coka. Medjutim kad sam otiso da je kupim dobio sam pusku sa obicnom musicom i 3 coka. Na sajtu proizvodjaca stoji da se model puske koji ja posedujem, prodaje sa 5 izmenljivih cokova i truglo musicom. Znaci, klasican srpski lopovluk...Ime prodavca gde sam kupio pusku nije bitno, jer svi prodavci rade slicne stvari...
Bravo 2 sve vise pozitivnih odgovora cujem na kontu Turskih pusaka a sve vise reklamacija na Ruske puske...

zec
 zdravo ja imam armsan A612 DW i sam mnogo zadovoljan imam je 1 god i neki 250-300 opaljeni metkova razni proizvodzaca i ni jedan zastoj a cak i kad pomesas municia 12\70 i 12\76 i razna gramaza prednost ove puske u pozitivu sprema mp153 je to sto je mnogo prostija u rukovanje ima hromiranu cev 5 cokova rucica za repitiranje izlazi samo kad zatvarac dodze u sredini sto omogucava da rucica ne ispada pri pucnja sto nije i kod mp153 ona izlazi svakim polozaj cak se desava da ispadne pri pucna ima preljep kundak sto lezi izvrsno , glava je izradzena od aluminiumske legure tezina je 3 kg i na kraj preljepa zavrsna obrada .moze da vidite sva modela na www.armsan.com

Dalibor89

Skorpion kaže:
Samo jos nesto da dodam na ovu temu a to je da : Armsan saradjuje sa Verney Caronom,Weatherby i Mossbergom sa veoma ozbiljnim proizvodjacima oruzja. Tako da svako omalovazavanje ove puske zato sto je Turska ne pije vodu...

kolega skorpion ne da pije vode nego se kupa u vodi.Smean a za mossberg firmu ti mogu reci samoSad netreba vise nista da se kaze, samo ime Turska ti govori sve.Sad

Scorpion Hunter
 Dalibore slabo citas... To sto ti imas Baikal 153 ne znaci da je on najbolji na svetu Smean ime Turska postaje vodece "IME" u svetu lovackog naoruzanja...

270
 Koliko si metaka ispucao iz Turskih poluautomata pa tako sigurno tvrdiš da su dobri??? Ja sam bio vlasnik jednog i ispucao dovoljno iz drugih da imam legitimitet da tvrdim da je to po mom mišljenju a i po faktima oružije naj niže klase. A imao sam i Mossberg poluautomat kog pomenu kao ozbiljnog proizvođača i to starija serija, rađen u Americi a ne u Turskoj i goru pušku nisam imao u životu, konkuriše joj još samo Turski Hatsan Eskort za poslednje mesto!
Ni Rus nije nešto ekstra ali bar je robustan i pouzdan (koliko to PA i može da bude jer i naj skuplji nekad zastanu, obično kad je naj potrebnije)
Imaju Turci dobro oružije ali ono se ne kupuje za 300-600 evra sa sve carinom, porezom,troškovima transporta , papirologije i astronomskom maržom uvoznika i trgovca!
A Vodeće ime u svetu oružija Tursko će moći da postane samo ako neka prirodna katastrofa uništi fabrike Merkel, Blaser, Beretu, Sauer, Steyr, Mauser, Benelli..... i još jedno 50-60 drugih proizvođača. Jedino su sa Baklavama prvi u svetu!!!

I Jevtic
 mmmmmmmm bakljave
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Podunavac
 Ne znam kakve su Mossberg PA puške pošto nisam imao prilike da ih probam, ali sam isprobao više modela Mossberg pumparica i tvrdim da su među vodećima u svetu. Naravno da turci imaju dobrog i kvalitetnog oružja, ali što reče kolega 270 ono se ne kupuje za 400 evra. A što se tiče saradnje sa amerima to i Rusi rade. Baikal oružje (pojedini modeli) se prodaje pod imenom Remington u americi. Prošle godine kada sam kupovao novu sačmaricu, za oko mi je zapala jedna turkinja. Lepa na oko, nahvaljena po navodnoj kvaliteti i završnoj obradi i zaštiti, a povoljna po ceni. Zafer O1612. Međutim posle boljeg razgledanja uživo i razmišljanja ipak sam kupio IŽ-27. Ne želim da kritikujem tursko oružje, pošto je stvarno povoljno i za te pare nije loše, ali i nije im baš neki kvalitet. Što se tiče turske oružarske industrije, ona jeste u ekspanziji i preplavila je svetska tržišta. Imaju turci i dobrih i kvalitetnih pušaka koje se dobro prodaju u americi. Ali im i cena prati kvalitet.
Tri prsta 2Kolce

270
 Pumparice su im dobre ali PA katastrofa!!! Retko kad sam uspeo da ispalim svih 5 metaka bez zastoja!!! Taj deo lovačkog života kad sam posedovao ovaj PA naj više bi voleo da zaboravim, a i onaj sa Turskim Hatsan Eskortom!

Dalibor89
 270 dobro si rekao i za PA mossberg i za Turske puske. . u mom udruzenju ima jedan lovac PA mossberg, pa malo malo pa zaglavi. Frown
skorpion: ja ne hvalim PA ruski da je najbolji na svetu, ali za te pare koliko kosta on i koliko kosta Turski PA sigurno da je bolji Rus po kvalitetu, samo po zavrsnoj obradi zaostaje.B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomat - Rus ili Turčin? LOVCI POČETNICI 214 16.10.2012. 22:51
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,619,776 posete www.srbijalov.com