canis aureus kaže:
... pa sad kad se saberu sve prednosti i mane(što ste naveli) i uz malo vežbe sa pumparicom ... dobija se najbolja, najlovačkija, najuniverzalnija, najpraktičnija, najbrža a najlakša za održavanje puška za sve uslove- njeno visočanstvo PUMPARICA
Ja sam uz mog Jarana i nemoj da se neko kači sa nama!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
zoranp kaže:
Jarane pa zbog ovoga stiha, sad verujem da si redovan posetilac OPERE!!
bilo kako bilo, pored 'vake ekipe neprijatelj mi i ne treba
a i sigurnije se sada osećam nego Gadafi
Ma mogu samo da nas mrze...jači smo od sudbine!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
canis aureus kaže:
... pa sad kad se saberu sve prednosti i mane(što ste naveli) i uz malo vežbe sa pumparicom ... dobija se najbolja, najlovačkija, najuniverzalnija, najpraktičnija, najbrža a najlakša za održavanje puška za sve uslove- njeno visočanstvo PUMPARICA
Imate moju potpunu i bezrezervnu podršku. Pozdrav.
Momci jel imao neko pumparicu mossberg prodaje se jedna polovna kod mene cena 300e. Posto nisam nsto mnogo vican oruzju (nekad sam trenirao strelastvo ali to je bilo odavno) pa sad trazim nesto sa cemu bi poceo da lovim.
Imao sam ja Mosberg ATP8 (serija 500). Puška je stvarno bila odlična, ali nije bila lovački model, nego vojno-policijski ili za samoodbranu. Kalibar 12/76 mag., dužina cevi 50 cm, cilindar. Lepo balansirana, kvalitetna i pouzdana. Premda nisam ljubitelj pumparica za lov, sigurno bi te dobro služila. Mossberg pumparice imaju odličan odnos cena kvalitet, i sigurno vrede više nego što koštaju.
Mozda posle ucenja zanata na jednocevki ili vodovodnoj cevi kako me lovci zezaju kad me pitaju sa cim ces da lovis, dodje na repertoar Pumparica mosberg ili remigton, ali bice tesko jer nisam nasao ili nisam dovoljno trazio da neko uvozi to oruzije u nasu zemlju.
I ja sam takvog mišljenja. Jeste da je Remington mod. 870 jedna od boljih pumparica i da ima dve cevi (kratku cilindričnu i dugačku sa izmenjivim čokovima) ali 600 evra je mnogo za ovakav tip oružja (polovno).
Za te pare prijatelju 400 i neki evro kupis nov ruski PA na tri cetri rate u nekoj prodavnici i ne boli te glava kakva pumparica... Ako vec volis pumparice ima i jeftinijih turskih koje malte ne u svakoj prodavnici koja ih ima mozes da kupis za 400 i kusur evrica u nekoliko rataB)
ohotnik kaže:
Puska namenjena za policijsku i vojnu upotrebu eventualno za samoodbranu.Po meni nema sta da trazi u lovu A sto je u Americi popularna to govori o njihovom mentalitetu i kulturi lova koja nije na zavidnom nivou.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?