Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: RIO municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
RIO municija
sheytan
 Odobreno

Inache, loshe je shto stvarno domatji proizvodjachi imaju slab asortiman, ali ih i ne krivim puno, jer je konkurencija spolja zestoka(gomila modela svaki proizvodjach ima), + masa nas voli sve, samo ne domatje, i eto problema za iole ozbiljniju prodaju ovde... Na drugim trzishtima verujem da nemaju K i B shta da traze, nachelno...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

nidzamotocross
 Ssekir, znaš li možda razliku u ceni između riovog trap-a i skeet-a?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

ssekir75
 скит нисам ни видо Confused

ше, ајмо реално. крушик има катронца од 30г, који је за ово суво и топло време одличан (и багателан - 28 дин по комату). једина мана је што нема филцани чеп, ал ајде сад, тражимо длаку у јајету. специјал од 10 до пп од 34 грама са без корпице. наменску препелицу и супер патак, који су оба одлични, и кинг 36г за мало ладнију варијанту (за који сви кажу да је одличан, ја га нисам пуцао). мислим да сам видо и специјал дисперазнте. са овим је покривено све што се сачмом лови. јединачна зрна би ипак узо или беломова или страна. мени беломов гуаланди добро носи и немам разлога да купујем други. пушка ми није магнум па нисам гледао магнуме, мада знам да и њих раде, али о њима појам немам.

све у свему, не видим разлог да бацам паре на скупу страњску џебану Confused
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

sheytan
 Ma, daa, sve se slazemo, ali ti si sam rekao da nisu imali ni trap ni prepelichji metak ove godine, valjda nisu imali sachme... Cry

A bash RIO Canona ima u MASHALA razlichitih verzija, koliko sam video po flegsbungu... Capriolo uvezao(konjpenziraju, navodno, pa otalen povoljna cena) Vushir pod svojim imenom, i tako... Nemamo poono fabrika domatjih, trzishte malo, pa i to malo potreba nam ipak odrade stranci... Confused
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac

ssekir75 kaže:
скит нисам ни видо Confused

ше, ајмо реално. крушик има катронца од 30г, који је за ово суво и топло време одличан (и багателан - 28 дин по комату). једина мана је што нема филцани чеп, ал ајде сад, тражимо длаку у јајету. специјал од 10 до пп од 34 грама са без корпице. наменску препелицу и супер патак, који су оба одлични, и кинг 36г за мало ладнију варијанту (за који сви кажу да је одличан, ја га нисам пуцао). мислим да сам видо и специјал дисперазнте. са овим је покривено све што се сачмом лови. јединачна зрна би ипак узо или беломова или страна. мени беломов гуаланди добро носи и немам разлога да купујем други. пушка ми није магнум па нисам гледао магнуме, мада знам да и њих раде, али о њима појам немам.

све у свему, не видим разлог да бацам паре на скупу страњску џебану Confused

Zašto to smatraš manom? Plastična korpica je dokazano bolja od filcanog čepa, i sve velike fabrike rade sa korpicom municiju. U svetu se filcani čep koristi još samo tamo gde je zakonom zabranjena upotreba plastičnih korpica iz ekoloških razloga. I pitanje je dali je to uopšte više filc, ili neki drugi bio razgradivi materijal?
Što se tiče Krušik municije jedina mana joj je loš barut, jer ne sagoreva do kraja i jako prlja cev. Kada bi Krušik uvezao neki kvalitetniji italijanski barut za svoje patrone mogao bi da stane rame uz rame sa svim evropskim (i svetskim) proizvođačima municije.
I hrvatski Vušir M90 koristi sve italijanske komponente za svoju municiju pa mu je cena ipak na zadovoljavajućem nivou, a kvalitet im je i više nego dobar.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 зато што картонска чаура без филцаног чепа ми је као олдтајмер са погоном на соларне батерије ;) далеко до тога да не ради, али није то то Smile

гледе барута, мени не смета прљање цеви. 10так минута и стару крпу увек имам. живело хромирање ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

Scorpion Hunter
 Kako ste zadovoljni sa kuglom Rio Royal Star?

stefan092
 Iskustv koje sam ja ima sa RIO municijom je veoma lose.
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

Grom
 Meni je Rio bio odličan u kal.12, šteta što ga nema više za nabaviti kod nas. Top 50 zeleni od 34g stvarno bio super, kao i od 28g. Koristio malo i 36g, sasvim solidan i nikakve udarce i pritiske koje spominjete nisam primjetio. Kugle također dobre, jedino s plavim od 32g nikako nisam bio zadovoljan.
Grom

ssekir75
 колега пре 2 године рио трапом рушио гуске. да нисам лично гледао не бих веровао. крупније гранилације од 6ице ми се не свиђају, приличне рупе у посипу имају.

Scorpion Hunter
 Isprobavao sam malo Rio kuglu Royal Star, mogu reci da je solidna. Na 35m grupa precnika 10cm na papirnu metu, pucano stojeci stav bez naslona... Ne znam kakav ucinak pravi na crnu divljac, ako se pojavi videcemo Elmer

Sa sacmenom municijom sam blago receno razocaran, metak za prepelice Sad

Magnum 50g 12/76, pucao na papir 1/3 sacme ostane u korpici tesko njesra od metka Sad

petarp016
 Kolege,pojavio se rio desperzant patron,rekoh da pitan nije li neko koristio za fazana,ja uzeo danas 2 komada pa kad zavrsimo pogon na svinje pucacu u papir da vidim kakav posip daje na 30m,al rekoh da pitam ima li neko prakticnog iskustva u lovu s njim?
Ruski top - IZ 27

arli
 Kolega,velika su ti očekivanja za disperzante patron na 30m...Sam disperzante podrazumeva momentalno širenje snopa sačme ali do nekih 20-25m maksimalno,posle se već rasipa drstično snop...

petarp016
 Pa onda cemo raditi test na 20-25m videcu kako se siri,ja generalno fazane prvim patronom ne gadjam dalje od 15m drugim maksilano 30-35m,takva je konfiguracija terena,a i ne volim pogotke na vecim daljinama jer divljac ne bude dobro pogodjena pa bezi po zemlji gde cesto ne mozemo da je nadjemo a i gubi se dosta vremena,cena ovog patrona kod nas u leskovcu pristupacna 45din,pa ako se lepo pokaze na toj daljini mislim da bi za moje potrebe bio solidan izbor kad krene sezona fazana,i taman da se nakupe zalihe dok ima patrona u ponudi
Ruski top - IZ 27

arli
 Nema drugeSmile ništa bez praktičnog dela.

ssekir75
 касниш, петре. појавио се он одавно. ја пуцао на фазане и патке на близу. употребљив, али крушик је бољи. бар мени. лично, сем трапа рио муниција ми баш нешто не пасује.

arli
 Ja sam probao na prepelice disperzante cal 12 od Lambroa,ništa posebno. Po meni je presudno sam čin nanošenja puške u zgib ramena,i malo ako se nanišani kako treba-nema greške pada sve. Ostaje mi želja da probam disperzante od Italijana...Smile

petarp016

ssekir75 kaže:

касниш, петре. појавио се он одавно. ја пуцао на фазане и патке на близу. употребљив, али крушик је бољи. бар мени. лично, сем трапа рио муниција ми баш нешто не пасује.

Mozda u drugim gradovima,konkretno kod nas u le,ovo je prvi disperzant koji vidim u prodaji u poslednje 2 godine,a osudjeni smo samo na jednoj radnji- Canona
Ruski top - IZ 27

ssekir75
 па и ја сам га куповао у канони, али у ниш.

petarp016
 Pa mozda je to ta razlika,ne kazu za dzabe juznije tuznije....
Ruski top - IZ 27

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,140 posete www.srbijalov.com