|
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
|
| Lala |
Objavljen 07.05.2011. 06:41
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Za druženje nam ne treba dozvola uprave, samo dozvola od
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| kelt |
Objavljen 07.05.2011. 18:29
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
pa moracemo da se malo potrudimo da zasluzimo ...
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 09.05.2011. 20:50
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
[xhide]Ovako su izgledala zrna koja sam pucao posle vadjenja iz bedema iza mete

Desno su LEE[/xhide]
|
| |
|
|
| kelt |
Objavljen 09.05.2011. 20:55
|

Lovčina

|
ima li razlicitih tezina kod lee-a i do koliko se moze pucati precizno sa njima, jesi li probao iz daljeg.
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 09.05.2011. 20:59
|

Moderator

|
[xhide]kelt kaže:
ima li razlicitih tezina kod lee-a i do koliko se moze pucati precizno sa njima, jesi li probao iz daljeg.
samo sam ovo nasao a ima cini mi se i lakse zrno ali iste konstrukcije precizno video si koliko na 50+ metara i na 43 metara dalje ce da probaju Lala i njegov drugar a ja " venem ki lubence u muvar" i ocekujem rezultate [/xhide]
|
| |
|
|
| kelt |
Objavljen 09.05.2011. 21:09
|

Lovčina

|
kad usavrsim livenje sacme ,bacam se na pravljenje kalupa za brener, vec sam razmisljao kako bi, samo nemam vise olova majku mu, neznam gde da nabavim
|
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 09.05.2011. 23:23
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Evo ja se prijavljujem da budem kamerman i slikar za avgust aparat imam, a kameru ako neko ima neka ponese i stvar resena
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 10.05.2011. 06:17
|

Moderator

|
[xhide]kelt kaže:
kad usavrsim livenje sacme ,bacam se  na pravljenje kalupa za brener, vec sam razmisljao kako bi, samo nemam vise olova  majku mu, neznam gde da nabavim
Ja sam isto u fazi nabavke kalupa za brenere ali onih klasicnih" Breneke" meni je drug jedan obecao na zajam da izlijem i da mu vratim , za olovo kelt ja sam mislio da ga lakse mogu naci kod nas medjutim nije tacno u inostranstvu se 100% lakse nalazi svratio sam u Italiju kod rodjaka i on mi je spremio 40 kg ,sin juce sa posla doneo oko 5-6 kg olovnog lima a za sledeci prolazak kroz Italiju ceka me jos oko 60 -70 kg , a kod nas sam jedva uspeo da skrpim 10-ak kg takom dam se nadam jos jednom livenju od najmanje 100 kg krajem meseca.
Cvele za kameru nema problem nosim ja moju, samo da se mi skupimo Bozije zdravlje![/xhide]
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 10.05.2011. 06:21
|

Moderator

|
[xhide]http://www.midwayschweiz.com/apps/ebr...*+8657+***
Kelt pogledaj ovde ja tu narucujem kalupe[/xhide]
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.05.2011. 07:50
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Sniper Hunter kaže:
[xhide] kelt kaže:
kad usavrsim livenje sacme ,bacam se  na pravljenje kalupa za brener, vec sam razmisljao kako bi, samo nemam vise olova  majku mu, neznam gde da nabavim
Ja sam isto u fazi nabavke kalupa za brenere ali onih klasicnih" Breneke" meni je drug jedan obecao na zajam da izlijem i da mu vratim , za olovo kelt ja sam mislio da ga lakse mogu naci kod nas medjutim nije tacno u inostranstvu se 100% lakse nalazi svratio sam u Italiju kod rodjaka i on mi je spremio 40 kg ,sin juce sa posla doneo oko 5-6 kg olovnog lima a za sledeci prolazak kroz Italiju ceka me jos oko 60 -70 kg , a kod nas sam jedva uspeo da skrpim 10-ak kg takom dam se nadam jos jednom livenju od najmanje 100 kg krajem meseca.
Cvele za kameru nema problem nosim ja moju, samo da se mi skupimo Bozije zdravlje![/xhide] E da nam je još toliko divljači kolko sniper napravi municije . Sniper da li ti to pokušavaš da izbiješ na prvo mesto u proizvodnji municije
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| sheytan |
Objavljen 10.05.2011. 08:13
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^ To uopšte nije problem! 
Npr., Belom pravi MAXIMUM 2.000.000kom/jahre!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
| |
|
|
| hamerles |
Objavljen 10.05.2011. 08:37
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Pricao mi je jedan stari lovac koji jeimao 57 godina lovackog staza poceo je da lovi u 18 a zavrsio karijeru u 75 godina. 90% njegove dzebane je sam punio. Pa mi jednom dok je punio patrone rece( sinko ovo je zato sto volim da ih punim inace nikad ne moze da ubije kao original metak ) to su bile njegove reci. Orginalna municija je orginalna municija.A ko voli moze da puni do mile volje. A sto je najgore i ja volim da punim patrone bez obzira na neujednacen efekat takve municije. Prestao sam sa livenjem olova jer nemam vremena ali kad dodje zima pocecu kao Sniper fukusima olovo i polakoB) |
| |
|
|
| sheytan |
Objavljen 10.05.2011. 08:46
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Tebra Hamer, jedino što je izvesno istinito u ovoj tvojoj priči su reči tog starog kolege lovca. Tj., istinito si ih preneo. O svemu drugom bi se dalo disqtovati!
Npr., iz srodne branše - rahmetli D. Bojović je pisao da se jedna USA firma(proizvodjač karabinske džebane) reklamirala otprilike ovako: "Naša municija je skoro isto toliko dobra, kao ručno punjena!". Naravno, kažem, nije ISTA branša, ali ti dajem primer za onu moju tvrdnju da se o tvojim tvrdnjama može disqtovati!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 10.05.2011. 08:57
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
sheytan kaže:
Tebra Hamer, jedino što je izvesno istinito u ovoj tvojoj priči su reči tog starog kolege lovca. Tj., istinito si ih preneo. O svemu drugom bi se dalo disqtovati!
Npr., iz srodne branše - rahmetli D. Bojović je pisao da se jedna USA firma(proizvodjač karabinske džebane) reklamirala otprilike ovako: "Naša municija je skoro isto toliko dobra, kao ručno punjena!". Naravno, kažem, nije ISTA branša, ali ti dajem primer za onu moju tvrdnju da se o tvojim tvrdnjama može disqtovati!  Da sheytan samo mislim da se odnosi na punjenje specijalne municije za takmičenja, a i mogućnosti nabavke različite opreme i kvaliteta materijala daje im priliku da naprave ručno bolji metak od fabrike , s tim što ručno on napuni desetak dvadeset dnevno a u fabrici na stotine hiljada. I normalno malo se time uvlače kupcima straga
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 10.05.2011. 09:02
|

Moderator

|
[xhide]sheytan kaže:
Npr., iz srodne branše - rahmetli D. Bojović je pisao da se jedna USA firma(proizvodjač karabinske džebane) reklamirala otprilike ovako: "Naša municija je skoro isto toliko dobra, kao ručno punjena!". Naravno, kažem, nije ISTA branša, ali ti dajem primer za onu moju tvrdnju da se o tvojim tvrdnjama može disqtovati! 
Nateraste me da odgovorim iz kamiona telefonom
Sto rece kolega samo mogu da kazem da je sacma koju lijem ispod kvaliteta kupovne a o ostalim kvalitetima rucno punjene municije sa orginalnim komponentama od stranih renomiranih proizvodjaca odgovorno tvrdim da je ujednacenija bar od svake domace i kvalitetnija bar se moja meni tako pokazala[/xhide]
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 10.05.2011. 12:30
|

Moderator

|
[xhide]hamerles kaže:
Pricao mi je jedan stari lovac koji jeimao 57 godina lovackog staza poceo je da lovi u 18 a zavrsio karijeru u 75 godina. 90% njegove dzebane je sam punio. Pa mi jednom dok je punio patrone rece( sinko ovo je zato sto volim da ih punim inace nikad ne moze da ubije kao original metak  ) to su bile njegove reci. Orginalna municija je orginalna municija.A ko voli moze da puni do mile volje. A sto je najgore i ja volim da punim patrone bez obzira na neujednacen efekat takve municije. Prestao sam sa livenjem olova jer nemam vremena ali kad dodje zima pocecu kao Sniper fukusima olovo i polakoB)
Svaka cast starini i njegovim godinama ali ako je ceo svoj vek proveo puneci na nacin na koji smo mi poceli svi i ostao ne trudeci se da usavrsi bilo sta ,radeci odokativnom metodom punjenja na merice od secenih patrona i "tresnem malo preko"metodom merenja baruta nije ni cudo sto je bila losa , a ako uz to dodamo cepove koji su isecani rucno od raznih materijala samo ne od onog pravog ,znam i sam punio sam sa crnim barutom i cepom od nabijene kudelje izmedju 2 kartoncica ili lista politike zguzvanog i nabijenog cekicem sa ovakvim priborom

koji vise pripada za neki muzej, vec nabavkom precizne vagice uradi se vidan napredak ka ujednacavanju punjenja i postovanjem tablica ostavimo na stranu kolicinu napunjene municije jer kolicina nije merilo kvaliteta , nije mi cilj da dostignem nijednog proizvodjaca po kvantitetu ali po kvalitetu i te kako jeste .
Za one kolicine koje su za moju licnu upotrebu ja sam sasvim zadovoljan sa priborom koji posedujem ,mada je LEE oprema na donjoj lestvici po kvalitetu ima daleko boljih ,ali i skupljih masina za punjenje ,punim municiju za lov ne za trap pucanje zbog nedostatka prave vrste baruta zlatiborca ovaj koji ja koristim i koji sam nabavio u vecoj kolicini je za gramazu 34-36 po specifikaciji ja licno idem sa njim do 38 g uz punjenje sa slabijom kapislom i radi na za mene zadovoljavajuci nacin ,pravilno sagoreva ,nema puno ostataka u cevi, a za ujednaceno pertlovanje to sam resio nabavkom stubne busilice sa granicnikom i krimpera za nju,i eksperimentisanjem pucajuci u streljani i zapisujuci rezultate dok nisam dosao do meni nekog odgovarajuceg optimuma i zbog svega toga tvrdim da moze da se napuni u sopstvenoj produkciji metak koji je u klasi sa kupovnom municijom ,cak koji je bolji od mnogih industrijskih proizvodjaca![/xhide]
|
| |
|
|
| hamerles |
Objavljen 10.05.2011. 12:43
|

Lovčina

Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Sniper Hunter kaže:
[xhide] hamerles kaže:
Pricao mi je jedan stari lovac koji jeimao 57 godina lovackog staza poceo je da lovi u 18 a zavrsio karijeru u 75 godina. 90% njegove dzebane je sam punio. Pa mi jednom dok je punio patrone rece( sinko ovo je zato sto volim da ih punim inace nikad ne moze da ubije kao original metak  ) to su bile njegove reci. Orginalna municija je orginalna municija.A ko voli moze da puni do mile volje. A sto je najgore i ja volim da punim patrone bez obzira na neujednacen efekat takve municije. Prestao sam sa livenjem olova jer nemam vremena ali kad dodje zima pocecu kao Sniper fukusima olovo i polakoB)
Svaka cast starini i njegovim godinama ali ako je ceo svoj vek proveo puneci na nacin na koji smo mi poceli svi i ostao ne trudeci se da usavrsi bilo sta ,radeci odokativnom metodom punjenja na merice od secenih patrona i "tresnem malo preko"metodom merenja baruta nije ni cudo sto je bila losa , a ako uz to dodamo cepove koji su isecani rucno od raznih materijala samo ne od onog pravog ,znam i sam punio sam sa crnim barutom i cepom od nabijene kudelje izmedju 2 kartoncica ili lista politike zguzvanog i nabijenog cekicem sa ovakvim priborom

koji vise pripada za neki muzej, vec nabavkom precizne vagice uradi se vidan napredak ka ujednacavanju punjenja i postovanjem tablica ostavimo na stranu kolicinu napunjene municije jer kolicina nije merilo kvaliteta , nije mi cilj da dostignem nijednog proizvodjaca po kvantitetu ali po kvalitetu i te kako jeste .
Za one kolicine koje su za moju licnu upotrebu ja sam sasvim zadovoljan sa priborom koji posedujem ,mada je LEE oprema na donjoj lestvici po kvalitetu ima daleko boljih ,ali i skupljih masina za punjenje ,punim municiju za lov ne za trap pucanje zbog nedostatka prave vrste baruta zlatiborca ovaj koji ja koristim i koji sam nabavio u vecoj kolicini je za gramazu 34-36 po specifikaciji ja licno idem sa njim do 38 g uz punjenje sa slabijom kapislom i radi na za mene zadovoljavajuci nacin ,pravilno sagoreva ,nema puno ostataka u cevi, a za ujednaceno pertlovanje to sam resio nabavkom stubne busilice sa granicnikom i krimpera za nju,i eksperimentisanjem pucajuci u streljani i zapisujuci rezultate dok nisam dosao do meni nekog odgovarajuceg optimuma i zbog svega toga tvrdim da moze da se napuni u sopstvenoj produkciji metak koji je u klasi sa kupovnom municijom ,cak koji je bolji od mnogih industrijskih proizvodjaca![/xhide] Taj stari godinama pocasni lovac je za cepove iskljucivo koristio Filc natopljen u loj i parafin a za deklove tvrdi karton... Filcani cepovi daleko bolje dihtuju nego plasticni to Sniper znas i sam. A da je tehnika i tehnologija napredovala,napredovala je. Nekada nisu postojale digitalne vagice pa je covek morao da koristi merice pravljene pretezno od donjeg dela caure patrona. Sada se moze postici ujednacenost ako se koristi isti barut i koristi digitalna vagica ali pre 20godina kada je on mene ucio kao dete digitalnih vagica nije bilo. Pa nije bilo ni interneta gde sada mladi mogu ponesto da nauce i mnogih drugih stvari tada nije postojalo u zemlji srbiji (dembeliji) |
| |
|
|
| Cvele |
Objavljen 10.05.2011. 14:41
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Sniper, nema problema dogovoreno! Samo od Boga zdravlje da docekamo taj avgust
 Lov je za mene život =))) 
|
| |
|
|
| kelt |
Objavljen 10.05.2011. 18:20
|

Lovčina

|
hamerles kaže:
Pricao mi je jedan stari lovac koji jeimao 57 godina lovackog staza poceo je da lovi u 18 a zavrsio karijeru u 75 godina. 90% njegove dzebane je sam punio. Pa mi jednom dok je punio patrone rece( sinko ovo je zato sto volim da ih punim inace nikad ne moze da ubije kao original metak  ) to su bile njegove reci. Orginalna municija je orginalna municija.A ko voli moze da puni do mile volje. A sto je najgore i ja volim da punim patrone bez obzira na neujednacen efekat takve municije. Prestao sam sa livenjem olova jer nemam vremena ali kad dodje zima pocecu kao Sniper fukusima olovo i polakoB) sniper jel ovo neka provokacija
|
| |
|
|
| Sniper Hunter |
Objavljen 10.05.2011. 19:41
|

Moderator

|
[xhide]Kolega hamerles nisam bas siguran da svi filcani cepovi bolje dihtuju od plasticnih najnoviji sistem kojim pune municiju je da ide prvo gaschek plasticni tj . gasna podloska plasticna pa posle filcani cep jer se podloska prilikom potiskivanja sa gasovima siri i zaptiva bolje nego filc bar u teoriji a i municija sa podloskom sa istom gramazom olova trza malo jace nego ona klasicno punjena kartoncic - filc -kartoncic bar kod mene to su neka moja zapazanja, a ovaj cep sa slike ima samo filc u sredini a dole i gore je pluta

[/xhide]
|
| |
|