Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]Ovo je isprobavanje moje municije na golubove pucao je i moj sin aleksa 88 ja sam zadovoljan ucinkom za lov pernate divljaci ne trazim bolje evo pogledajte pa dajte ocenu i sami nismo profi pucaci a aleksi je ovo drugi put da puca golubove
[movie=youtube]hF-jbM69Nx8&feature=player_embedded[/movie][/xhide]

sheytan
 Sniper, da uprostimo prichu za pochetnike: Dobar plastichni chep je EXTRA stvar i bolje od toga nije neophodno traziti! Tj., ne treba traziti preko leba pogache! Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]

sheytan kaže:
Sniper, da uprostimo prichu za pochetnike: Dobar plastichni chep je EXTRA stvar i bolje od toga nije neophodno traziti! Tj., ne treba traziti preko leba pogache! Stari

Tako je sheytan samo da su dobrog kvaliteta jer bez kvalitetnih komponenti nema dobro napunjenog metka,ne treba samo cena da bude kriterijum ,jeste da igra ulogu ali za lov ne bi trebalo da za ljubav par stotina dinara kupujemo losiju municiju jer nema nista gore od promasaja
i54.tinypic.com/o523vp.jpg
Ovo ja koristim
tri s leva cal 12gualandi,whinchester,B&P tri levo cal 16 Remington,B&P,gualandi[/xhide]

kelt
 Frownstraota za videti ,bijes ti ali bije i mali,i bolje i brzeB)
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]Mali me je iznenadio rastura rekao sam mu da pocne da se bavi golubovima jer ima talenat ali danasnja omladinaGrin misli na druge stvariConfused[/xhide]

kelt
 pa nasta si ti mislio njegovih godina; sigurno na pucanje ,ali sa prigusivacemGrin Kolce
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Grin U pravu si kelt da sam u njegovim godinama pucao golubove on ih jos ne bi pucao danasROFL[/xhide]

kelt
 ooo pa ti si .... pa ti nisi bre pucao na golubove u njegovim godinama ti si pucao na razne cavke, Dragoljupea kad si stigao do vrana, eeee onda ti je jedna mozak popila kao i meni DragoljupeROFLROFL
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Tako je kelt B) modifikovao sam malo naslov teme tako da se moze diskutovati opsirnije na temu alata i osnovama punjenja bilo je reci da se otvori nova tema ali ovako mozemo i ovde o tome pa posto je to bio sheytanov predlog pozivam ga da pocne sa prvom lekcijom iz ove materije kolega pokloni se i pocni recitacijuB)[/xhide]

hamerles
 Kolega Sniper nije provokacija za punjenje municije kao sto kolega Kelt kazeB) Samo kazem da smo ja i taj stari lovac punili patrone kada u Srbiji nije imalo plasticnih cepova vec samo filcaniB) Sad ima da se kupe svakojaki cepovi. Ovi tvoji su dobri sa kombinacijom plastika-pluta-filc-plutaB)

Sniper Hunter
 [xhide]Ma to se kelt sali Grin nema problema hamerles filcani cepovi jesu dobri ali sadasnji plasticni uveliko prevazilaze plutane cepove pogotovu ove koje mozemo naci kod nas po prodavnicama ovi na slici su uvezeni iz Italije i u kombinaciji sa plasticnom gasnom podloskom odlicno rade posao za pucanje na kratko,blizu u kombinaciji sa pravim cokom 1/2 ili 1/4 coka[/xhide]

hamerles
 Sniper znas kako je ranije bilo sa filcanim cepovima uzmes komad filca,zumbu i zumbas sam koliko komada hoces. Samo moras voditi racuna o pravilnom drzanju zumbe jer ako se ukosi ne moze se koristiti taj filcani cep u punjenju jer se iskosi.Pa onda potapanje ficeva u ugrejan pomesan loj sa parafinom.Zatim hladjenje cepova.Pa tek onda punjenje. Samo sto to topljenje parafina i loja uzasno smrdi. Zatim tvrdi karton pa zumbas deklije dok ne nazumbas koliko ti treba. Pa u toku punjenja moras da vodis racuna da jad dekli pravilno nalegne na barut jer ako lose legne moze da predvoji kolicinu baruta i efekat nula. Pa i u toku ubacivanja filcanog cepa mora se voditi racuna da caura ne zaduje jer posle ne moze stati u pusku.......... Sve su to bile komplikacije... A ovo sada kupis brdo cepova sipas odgovarajucu kolicinu baruta stavis plasticni cep,sacmu i zatvaras. sad je to pretezno zvezda a nekad je bilo moguce samo rol. Pa se desavalo da se u tom rol pertlovanju desi da se isktivi metak. Sadasnjim izborom komponenti mnogo je lakse puniti municiju nego sto je to bilo ranijeB)

sheytan

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Tako je kelt B) modifikovao sam malo naslov teme tako da se moze diskutovati opsirnije na temu alata i osnovama punjenja bilo je reci da se otvori nova tema ali ovako mozemo i ovde o tome pa posto je to bio sheytanov predlog pozivam ga da pocne sa prvom lekcijom iz ove materije kolega pokloni se i pocni recitacijuB)[/xhide]

Vrlo rado, ali vecheras nema shanse, imam fotografskog posla par sati... Cry

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac

hamerles kaže: Taj stari godinama pocasni lovac je za cepove iskljucivo koristio Filc natopljen u loj i parafin a za deklove tvrdi karton... Filcani cepovi daleko bolje dihtuju nego plasticni to Sniper znas i sam.

Filcani čepovi osim što dihtuju barutne gasove, imaju namenu da čiste cev od olova i podmazuju. Kod plastičnih čašica to nema potreba pošto sačma ne dolazi u dodir sa zidovima cevi. A dno plastične čašice se pod prtiskom širi i ne dozvoljava prolazak (curenje) barutnih gasova.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter

sheytan kaže:

Sniper Hunter kaže:

Nema problema kad budes imao vreme i kada enadozvoliROFL

hamerles
 Ima plasticnih cepova BK-bez korpice. Pa kad opalis takav metak naslage olova se bas nahvataju na zidove cevi jedva ih ocistim. Za to ciscenje mi se ogadio Krusikov metak BK stasno je ocistiti pusku posle njega... Sad je sve plastika fica slabo ima. Cak sta vise neznam gde bi se mogao i kupiti filcHmmm

sheytan

Sniper Hunter kaže:

sheytan kaže:

Sniper Hunter kaže:

Nema problema kad budes imao vreme i kada enadozvoliROFL

Prokleto si u pravu! Cry

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:
Ima plasticnih cepova BK-bez korpice. Pa kad opalis takav metak naslage olova se bas nahvataju na zidove cevi jedva ih ocistim. Za to ciscenje mi se ogadio Krusikov metak BK stasno je ocistiti pusku posle njega... Sad je sve plastika fica slabo ima. Cak sta vise neznam gde bi se mogao i kupiti filcHmmm

Kod nas ga je tesko naci u Italiji(ko o cemu ja o ItalijiGrin) ali sta cu tamo ih ima i to veliki izbor modela tj visina cena se krece od 2-5 za 100kom u zavisnosti od kvaliteta a pronasao sam i cisto plutane cepove ,podmazane kupio sam za probu ali jos ih nisam punio one u kombinaciji pluta -filc-pluta jesam punio i nisu losi a i najskuplji su te plasticne bez korpice nisam punio ali u planu je narudzbina sa SIARM-a pa cu i nijih da uvrstim za probu[/xhide]

Cvele
 Dobar snimak Sniper, svaka cast... ali se vidi da na mladjima svet ostaje Njanjanja Grin koja je granulacija sacme kojom ste pucali ? Smile Jel' ovo nova IZ sto si kupio ? Izgleda mi da se nesto teze zabravljuje i nema ejektore ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac

Cvele kaže:
Dobar snimak Sniper, svaka cast... ali se vidi da na mladjima svet ostaje Njanjanja Grin koja je granulacija sacme kojom ste pucali ? Smile Jel' ovo nova IZ sto si kupio ? Izgleda mi da se nesto teze zabravljuje i nema ejektore ? Smile

Sve se nove IŽ 27 teže zatvaraju dok se malo ne razrade. A ejektori mogu da se isključe što Sniper i radi pošto prepunjava patrone.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,809 posete www.srbijalov.com