Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
sheytan
 [xhide]Još o brzini rada:

Ona prilično zavisi od krupnoće sačme, kao i njenog kvaliteta(tvrdoće, pravilnosti oblika i sl.)! Npr., sitna sačma, zaključno sa npr. 3mm kao najvećom, na presi za cal. 12 praktično nema šanse da napravi zastoj(u centralnoj cevki kroz koju se isipa i barut i sačma). 3.5mm načelno može da napravi zastoj, i to pre u neulasq adekvatne količine iz rezervoara u mericu, nego u samoj cevki.
Već 4mm zna često da zaglavi u cevki, mada, kažem, što je sačma pravilnija i tvrdja, zastoji su redji.

Zastoj nije neki zastoj od 5min, nego treba blago ošamariti presu da bi sačma prošla kroz cevq, ili da bi sišla u mericu, zavisno koji je zastoj u pitanju...[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

kelt
 e kad stigne presa ,a verovatno ce na leto, krecem i ja sa radnjom. do sad sam izlio 15-20 kg sacme i jos sam sakupio 30-ak kg olova za livenje, jurim drugara u italiji da mi donese par hiljada kapisli, cepove imam plasticne ovde kazu da nisu losi, na prvoj sicari cu da pokupim caure i jos mi ostaje samo barut videcu sta moze da se nadje preko u HR gde idem na godisnji ,a ako ne nista ostaje mi zlatibor i ondak ce biti udri mujo u tarabe puc puc pisite ljudi sve sta znate da nas nebi bilo osakacenih, pu,pu,pu, daleko biloKrsti 
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

matakata

kelt kaže:
e kad stigne presa ,a verovatno ce na leto, krecem i ja sa radnjom. do sad sam izlio 15-20 kg sacme i jos sam sakupio 30-ak kg olova za livenje, jurim drugara u italiji da mi donese par hiljada kapisli, cepove imam plasticne ovde kazu da nisu losi, na prvoj sicari cu da pokupim caure i jos mi ostaje samo barut videcu sta moze da se nadje preko u HR gde idem na godisnji ,a ako ne nista ostaje mi zlatibor i ondak ce biti udri mujo u tarabe puc puc pisite ljudi sve sta znate da nas nebi bilo osakacenih, pu,pu,pu, daleko biloKrsti

U Hrvatskoj je, koliko vidim na njihovom forumu, problem za nabavku baruta za punjenje sačmenih metaka.

hamerles
 Da budem iskren zakonom bi zabranio kucno punjenje sacmene municije. Zbog bezbednosti i sebe i drugih ucesnika u lovuHmmm

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:
Da budem iskren zakonom bi zabranio kucno punjenje sacmene municije. Zbog bezbednosti i sebe i drugih ucesnika u lovuHmmm

Ne vidim razlog za tvoju tvrdnju kolega po tvome bi trebali da zabranimo i drzanje oruzija, i lov ,oduzeo bih ti i nozeve i viljuske iz kuce jbg mozes da se povredis Grin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:

Postavljaj pitanja a mi cemo pisati kolegaGrin a ako postujes pravila punjenja nece biti osakacenih
[/xhide]

Lala
 Sniper, čovek je zabrinut za bezbednost, ali to ne znači da svima treba zabraniti.
Možda je pametnije rešenje, da se uvede neka obuka ili kurs o punjenju municije, sa polaganjem ispita, slično kao što se polaže za rukovanje oružjem. Činjenica je da se svašta dogadja, i da barut možda ne bi smeo da bude dostupan ljudima koji nemaju dovoljno znanja, za punjenje municije. Ja kad nešto ne znam, ne pokušavam, ali ima ljudi koji pune 'odoka', pa su tu rizici.

Ovo što pišu Sniper, i Sheytan, pokazuje da znaju šta rade i da su apsolutno svesni rizika, i da rade strogo kontrolisano, kladim se da bi položili iz cuga.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]

Lala kaže:
Sniper, čovek je zabrinut za bezbednost, ali to ne znači da svima treba zabraniti.
Možda je pametnije rešenje, da se uvede neka obuka ili kurs o punjenju municije, sa polaganjem ispita, slično kao što se polaže za rukovanje oružjem. Činjenica je da se svašta dogadja, i da barut možda ne bi smeo da bude dostupan ljudima koji nemaju dovoljno znanja, za punjenje municije. Ja kad nešto ne znam, ne pokušavam, ali ima ljudi koji pune 'odoka', pa su tu rizici.

Ovo što pišu Sniper, i Sheytan, pokazuje da znaju šta rade i da su apsolutno svesni rizika, i da rade strogo kontrolisano, kladim se da bi položili iz cuga.

Lalo ako bude obuka za punjenje municije kao ona za oruzije bolje da je i ne bude jer ce tek onda da nastane haos,video sam kako se polaze za oruzije na nekim mestima ,pa posle onaj sto je tako polozio i za punjenje pocne da puni tek ce onda da bude osakacenih sto rekose ,ako se vec uvodi nesto trebalo bi i da se to i sprovede u delo kako treba i da se to sprovodjenje strogo kontrolise a to je kod nas skoro nemoguce , mentalitet nas je da uvek nesto" zaobidjemo"[/xhide]

hamerles
 Ljudi salio sam se Grin da vidim reakcije ljubitelja sopstvene dzebaneGrin I ja sam strastveni obozavalac sopstvenog punjenja ZivioRodjo

Lala
 E izem ti smisao za humor!

sheytan
 [xhide]

Lala kaže:Ovo što pišu Sniper, i Sheytan, pokazuje da znaju šta rade i da su apsolutno svesni rizika, i da rade strogo kontrolisano, kladim se da bi položili iz cuga.

Za "cug" si u pravu, samo bih voleo da znam KO bi NAS obuchavao/ispitivao? Grin Bojim se da bi bilo "pile uchi kvochq"!

Shalim se malo, ali nije daleko od zbilje!

Ajmo dalje s pitanjima, a ja tju malo kasnije josh neshto da ispishem! iveli 3[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hamerles
 Pitanje za Sheytana i Sniper huntera: Dali pertlovanje pomocu stone busilice po nekad naduva kompletan patron??? Jer ne videh vodjicu za cauru. Ja na svojoj masinici imam vodjicu koja sprecava naduvanje metka pri pertlovanju...

Sniper Hunter
 [xhide]Prvo smisao za humor ti je stravican ,presece me covece FIK!FrownGrin

Stubna ima granicnik koji moze da se podesi i nisam imao priliku da se naduva metak to se desava sa papirnim caurama plasticne su manje podlozne tome a metak je vec zapertlovan na LEE u zvezdu znaci ne vrsis kompletno pertlovanje na stubnoj a za kruzno zatvaranje sa kartoncicem kao sto rekoh granicnik je tu podesi se i to je to[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

sheytan kaže:

Lala kaže:Ovo što pišu Sniper, i Sheytan, pokazuje da znaju šta rade i da su apsolutno svesni rizika, i da rade strogo kontrolisano, kladim se da bi položili iz cuga.

Za "cug" si u pravu, samo bih voleo da znam KO bi NAS obuchavao/ispitivao? Grin Bojim se da bi bilo "pile uchi kvochq"!

Ajmo dalje s pitanjima, a ja tju malo kasnije josh neshto da ispishem! iveli 3

A da mi posle ove skole organizujemo polaganje SHEEKE ?
Lala bi mogao da bude prvi koji ce da svecano polaze u "maloj vecernjoj skoli punjenja lovacke municije" ovako dopisno preko foruma, da vidimo kako je odpratio gradivoROFL[/xhide]

hamerles
 Ja sam pretezno punio papirne caure jer mi je lakse pertlovanje sa rucnom masinicom,ma da moja masinica ima malo manje od 100 godina odlicno pertluje uz malo i plasticne caure nikako ne naduva patrone.. A desavalo mi se sa dosta novijom da naduvaHmmm Samo sto je moja oprema daleko primitivnija od tvoje Sniper i od Sheytanove... Ali dobar sam u tome.. Sutra prezentujem slikama moju masineriju za punjenjeOsmeh

Sniper Hunter
 [xhide]Hamerles kako odmeravas barut kada punis ?[/xhide]

hamerles
 [xhide]

Sniper Hunter kaže:
Hamerles kako odmeravas barut kada punis ?
Imam dobro testirane merica za Zlatibor barut kalibar 12 i 16 . Drugu vrstu baruta sa njima ne merim. Ne koristim digitalnu vagicu.[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:

Sniper Hunter kaže:
Hamerles kako odmeravas barut kada punis ?
Imam dobro testirane merica za Zlatibor barut kalibar 12 i 16 . Drugu vrstu baruta sa njima ne merim. Ne koristim digitalnu vagicu.

Testirane merice ... a kad promenis kutiju baruta druga serija, kako onda testiras merice ako nemas vagicu?

Na LEE mericama kada se promeni serija baruta bez obzira sto je ista gramaza data u uputstvu ista merica zna da izmeri umesto 1,60g 1,70g to mi se desavalo,i onda ako si na gornjoj granici sa barutom "mali+" moze biti rizican[/xhide]

Lala
 [xhide]

Sniper Hunter kaže:

sheytan kaže:

Ajmo dalje s pitanjima, a ja tju malo kasnije josh neshto da ispishem! iveli 3

A da mi posle ove skole organizujemo polaganje SHEEKE ?
Lala bi mogao da pude prvi koji ce da svecano polaze u "maloj vecernjoj skoli punjenja lovacke municije" ovako dopisno preko foruma, da vidimo kako je odpratio gradivoROFL

Pazi, ja ne da nemam pojma o punjenju, nego je ovo za mene špansko selo, a pratim zato što mi zanimljivo. Nisam siguran da bih se usudio da punim sam, mnogo tu ima promenljivih veličina, da bi se dobio dobar rezultat. Jedino da probam pod nadzorom onih koji znaju, sam, nikako.[/xhide]

kelt
 OPUSTENO ljudi samo jednom mozes da pogresisROFLROFLROFL
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,634,130 posete www.srbijalov.com