1. bogat
2. bogatiji
3. najbogatiji
4. ne zna šta će s novcem
5. još ga nisu uhvatili
6. sad ga mogu uhvatiti za k . . . .
Chaki ova tvoja je nažalost najistinitija definicija koju je neko izneo ovde na temi!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
chaki kaže:
Medjutim ovde vise ne diramo u moj tvoj ili recimo hobi nas lovaca sa foruma vec diramo u neciji izvor prihoda ili neciji buduci biznis ili kako to vec da nazovem a znas da je u biznisu sve dozvoljeno bar kad je ovo nase podrucje u pitanju. Ako mu smetas u ostavrivanju namera on jednostavno sklanja one koji mu prave probleme.
Ima puno istine u ovome, ali ja drugačije ne znam i ne mogu!
I puno puta sam zbog te svoje pravdoljubivosti nahebao, ali se nikada nisam pokajao što sam takav kakav sam!
Ja iskreno verujem da se dobrim i poštenim ljudima, onima koji žive tako da to ne bude na štetu drugih dobrih i poštenih ljudi, koji neće nikoga zahebati i prevariti, koji drže do svoje časti i obraza, koji poštuju zakone i ljudske i božije, ne dešavaju loše stvari...DA IH I BOG ČUVA!
Ali....ne daj bože da dođe do ružnih stvari o kojima pišete........
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo dokaza da u LSV ima normalnih ljudi!
I ko je mislio da neće biti odgovora?
''Poštovani G-dine Joviću,
Potvrdjujem prijem Vašeg pisma od 22.08.20011. god. i zahvaljujem se na Vašem interesovanju za rad LSV i njegovih organa izabranih na majskoj sednici Skupštine LSV.
Sa zadovoljstvom Vas obaveštavam da je novoizabrani UO LSV informisanje članstva utvrdio kao prioritet u svom radu, ceneći da je dosadašnja informisanost bila nezadovoljavajuća. U tom cilju formirana ja komisija UO za informisanje koja je sačinila veoma ambiciozan program rada u ovoj oblasti.
O svim pitanjima o radu LSV kao i saradnji sa Pokrajinskim Sekretarijatom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i drugim državnim organima, imaćete mogućnost da se informiete putem Informatora LSV-a, koji će tokom septembra meseca biti dostavljen svim Lovačkim udruženjima i društvima u Vojvodini. U tu svrhu poslužiće i sajt LSV čija je izrada u toku. To će stvoriti mogućnost da se lovačka javnost u potpunosti upozna sa radom LSV-a i njegovih organa i omogućiti da se preko lovačkih uduruženja članica LSV utiče na celokupnu aktivnost LSV.
Nadam se da će doprinos Vas i Vašeg udruženja u tom smislu biti konstruktivan.
S poštovanjem
PREDSEDNIK
Milan Pažin"
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac koliko vidim odgovoreno je ali nista nije rečeno u stvari nema odgovora niti na jedno tvoje pitanje.. DESILO SE STO SE VEĆ DESILO, REKLI SU NAM ZNATE VEĆ KO, REKLI SU ZNATE VEĆ ŠTA, URADIĆEMO ONO ŠTO MORAMO DESIĆE SE KADA SE BUDE DESILO JBG čista demagogija
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Dobre vesti!!!!
Iako još uvek nisu dati odgovori na pitanja koja su postavljena, ovo je po mom mišljenju veliki iskorak u dobrom pravcu za LSV.
Ostaje da sačekamo i da vidimo da li će se obećanja iz ovog pisma g.Pažina sprovesti u delo.
Ne mogu a da ne primetim, da je ovo potvrda našeg ranijeg pisanja, o vrlo lošoj ili nikakvoj informisanosti lovaca, skoro do konspiracije.
Ohrabruje ton odgovora, koji je vrlo odmeren i staložen, kao i brzina kojom je odgovor poslat.
Pozdravljam ovakav gest g.Pažina i LSV-a, koji može biti signal, da se prekida sa praksom ignorisanja glasa lovaca. Ovo je potez koji može da bude signal pokretanja procesa povratka poljuljanog poverenja lovaca u savez. Pisani informator + sajt (konačno) + komisija za informisanje kojoj možemo postaviti pitanja!! To je možda i više nego što smo očekivali! Svako putovanje počinje prvim korakom, tako i ovo.
B)
Ostaje mrva opreza, da sve ne bude samo obećanje. Očekujem da kao prvi korak, ipak budu objavljeni odgovori na pitanja, koja su postavljena, u vezi zaposlenih i njihovih zarada u LSV, u vezi saradnje sa PSPŠV, i sva ostala postavljena u Srmečevom pismu.
DakiNS kaže:
Sremac koliko vidim odgovoreno je ali nista nije rečeno u stvari nema odgovora niti na jedno tvoje pitanje.. DESILO SE STO SE VEĆ DESILO, REKLI SU NAM ZNATE VEĆ KO, REKLI SU ZNATE VEĆ ŠTA, URADIĆEMO ONO ŠTO MORAMO DESIĆE SE KADA SE BUDE DESILO JBG čista demagogija
Daki, ipak smo dobili neki odgovor, za razliku od ranije, kada smo nailazili na zid ćutanja i ignorisanja.
Pažin je 3 meseca predsednik, organi LSV su konstituisani, hajde kud prodjoše sve ove godine, da sačekamo još taj mesec dana, pa da vidimo. Praksa je neka bila da se nekim novim rukovodstvima (počev od Vlade Srbije, pa nadalje) daje onih čuvenih akademskih 100 dana, kada se pruža prilika da ljudi nešto pokrenu. Sad bar imamo pismeno obećanje - ne verujem da bi neko bio toliko neoprezan, da nešto napiše i potpiše, a posle da sam sebe i svoj potpis ne ispoštuje.
Septembar mesec teče, čekamo informator i sajt (koji se valjda neće praviti kao Skadar na Bojani). A u medjuvremenu bi lepo bilo, da predsednik LSV ipak odgovori na postavljena pitanja, i time razveje neke sumnje koje bi se mogle javiti, u nejgove dobre namere.
Tačno je da konkretan odgovor nisam dobio, ali mi se čini da je obećano da će se odgovori na moja pitanja naći u septembarskom Informatoru....i to je nešto!
Ipak sam zagovoljan što je g.Predsednik uopšte reagovao na moj dopis...mora se priznati da je to nešto novo!
Posebno sam prijatno iznenađen tonom ovog odgovora koji je pun uvažavanja prema mojoj malenkosti, odnosno prema jednom običnom lovcu koji uredno izmiruje svoje obaveze prema Savezu!
Kako bi reagovao g.Beuk da sam ovakav dopis poslao dok je on bio Predsednik?
A dobili smo i nekoliko vrednih informacija!
Kao prvo g. Predsednik je svestan da je do sada informisanje bilo nezadovoljavajuće (ja bih pre rekao nikakvo, ali zato ja nikada ne bih mogao biti Predsednik)!
Drugo, g.Predsednik je rekao da je rad na informisanju lovaca prioritet novog rukovodstva LSV!
Treće, dobili smo uveravanje da će tokom septembra meseca izaći Informator koji će biti podeljen LU i LD, a uskoro i internet sajt...i to je nešto novo!
I četvrto pozvani smo da damo konstruktivan doprinos radu LSV!
Nije mnogo, ali je najviše do sada!
Sremac75 priložio:
Lepo ,je odgovoreno na pitanje koje nije postavljeno ali po onoj "Gladnom i mrvica dobra" zadovoljni svi e sada da li će se i ostvariti obećano videćemo negde u oktobru
Poziv na davanje konstruktivnog doprinosa, mislim da je izlišan, toliko toga smo pisali, i oštro, i blago, skretali pažnju na neke stvari, predlagali... Kud ćeš konstruktivnije?!?
Trebalo je samo hladne glave pročitati šta se ovde piše, i shvatiti poentu pisanja, a ne reagovati na neprimeren način.
Ako smem da primetim, pre mesec-dva su već neke inforamicje bile počele da stižu ovde, preko našeg člana SaveBP (da ga ne zaboravimo), koji je valjda u kontaktu sa sekretarom LSV, pa smo ipak dobili nešto još tada, iako na kašičicu. Ovaj odgovor g.Pažina bih mogao da shvatim kao drugi signal, u smislu otvaranja LSV prema članstvu, i brisanja moguće nedodirljvosti i bezgrešnosti rukovodstva saveza.
Lala kaže:
Poziv na davanje konstruktivnog doprinosa, mislim da je izlišan, toliko toga smo pisali, i oštro, i blago, skretali pažnju na neke stvari, predlagali... Kud ćeš konstruktivnije?!?
Trebalo je samo hladne glave pročitati šta se ovde piše, i shvatiti poentu pisanja, a ne reagovati na neprimeren način.
Ako smem da primetim, pre mesec-dva su već neke inforamicje bile počele da stižu ovde, preko našeg člana SaveBP, koji je valjda u kontaktu sa sekretarom LSV, pa smo ipak dobili nešto još tada, iako na kašičicu. Ovaj odgovor g.Pažina bih mogao da shvatim kao drugi signal, u smislu otvaranja LSV prema članstvu, i brisanja moguće nedodirljvosti i bezgrešnosti rukovodstva saveza.
Lalo da li je to u sklopu one odluke o dostupnosti informacija iz DB ili neki drugi arhiv VOS , KOS .
Samo se ti zezaj Daki, ali pogledaj unazad godinu dve, mislim da smo ipak nešto postigli, ako ništa drugo, sad barem valjda imamo dobru volju kod nadležnih. Valjda.
Ide teško, razumem ja želju nekih da se ništa ne promeni, da ostane sve kako samo njima odgovara, ali, menjaće se, siguran sam. Jednostavno zato što je to prirodan sled dogadjaja - lovstvo ne čine pojedina rukovodstva, lovstvo čine lovci, i njihova reč će pre ili kasnije biti uvažavana kao presudna.
Vox populi - vox dei! (Glas naroda - glas božji) u ovom slučaju, lovačkog 'naroda'.
[quote]Sremac75 kaže:
Tačno je da konkretan odgovor nisam dobio, ali mi se čini da je obećano da će se odgovori na moja pitanja naći u septembarskom Informatoru....i to je nešto!
Smeo bih da se kladim da se odgovori na sva tvoja pitanja nece naci u septembarskom Informatoru. Sigurno ce odgovoriti na pitanja br. 1 i 2. Mozda ce dati delimican odgovor na pitanja br. 5,6 i 7.
Odgovor na pitanja br. 3 i 4 nikada necemo dobiti u septembarskom, oktobarskom, novembarskom, decembarskombroju Informatora. Ne verujem da ce odgovora na ova pitanja biti i na buducem sajtu LSV.
Koliko smo samo informatora LSS (Lovacke novine) dobili do sada.. i u nijednom da se prikaze kolika su bila neto i bruto primanja clanova Strucne sluzbe, pojedinacno za svakog, po svim osnovima.
Razbijajuci glavu o mogucim razlozima za neobjavljivanje odgovora, nasao sam samo jedan, koji je zaista opravdavajuci.
Objavljivanje podataka o mesecnim primanjima zaposljenih u LSV i DOO Vojvodjanski lovac a narocito visina tih primanja, moze dovesti do destabilizacije Srbije.
Da, da, do destabilizacije Srbije. Da dovede do toga da Srbija ostane bez predsednika, premijera, ministara, pomocnika ministara, sefova kabineta, sekretarica, itd. Sto bi neko bio predsednik, premijer, ministar ili pomocnik ministra za maximum 120.000.- mesecno, kada moze biti zaposljen u LSV, DOO Vojvodjanski lovac, LSS za minimum 150.000.- dinara a posao, onako relaksirajuci.
Ma objavljivanje tih podataka bi dovelo i do narusavanja obrazovnog a narocito zdravstvenog sistema Srbije u skoroj buducnosti. Pa sva deca ce od dana objavljivanja tih podataka poceti da studiraju iskljucivo sumarstvo-smer geodezija. Sto da se bave teskim i odgovornim operacijama srca, glave, itd, za nekih 150.000.- dinara mesecno, kada se u hladovini moze zaraditi mnogo vise od toga a sumarstvo je moramo priznati, mnogo lakse zavrsiti od medicine ili farmacije.
Kolega Sremac 75, iz napred navedenih razloga ja te molim da ne insistiras na odgovoru na pitanja br. 3 i 4 i predlazem ti da od gosp. Pazina zatrazis svakodnevno javno objavljivanje dnevnih izvoda banaka sa ziro-racuna LSV i DOO Vojvodjanski lovac na buducem sajtu.
To ne bi trebao biti tehnicki problem. Svakodnevno se skeniraju izvodi i postave na sajt, pa koga to interesuje, moze pogledati, analizirati i postaviti pitanje. Deca to nece gledati ili razumeti, tako da to objavljivanje nece dovesti do urusavanja buduceg obrazovnog i zdravstvenog sistema Srbije.
Prilikom jučerašnjeg susreta i razgovora sa Sremcom75, u njegovim rečima je bilo primetno neskriveno zadovoljstvo gestom predsednika LSV gospodina Pažina koji je u razumnom roku odgovorio na njegov dopis od 22.08. mada u njemu nema konkretnih odgovora na još konkretnija pitanja. Međutim, raspoloženje kolege Sremca75 je splaslo kada sam ga upitao za subotnju reakciju potpredsednika LSV gospodina Beukovića na isti dopis. Stekao sam utisak da takvu reakciju nije očekivao od jednog profesora univerziteta, kolege lovca, pa još i zemljaka, doduše iz donjeg Srema. A što se tiče Sremčeve opaske da "nikada ne bi mogao biti predsednik", takve tvrdnje imaju krajnje neizvestan ishod, jer ko zna šta noć skriva i zora sprema? Možda ga sutra članstvo lovačke organizacije (ili članovi ovog portala) predlože za predsednika, a volja baze se ne ignoriše...
Gedza66 kaže:
Kolega Sremac 75, iz napred navedenih razloga ja te molim da ne insistiras na odgovoru na pitanja br. 3 i 4 i predlazem ti da od gosp. Pazina zatrazis svakodnevno javno objavljivanje dnevnih izvoda banaka sa ziro-racuna LSV i DOO Vojvodjanski lovac na buducem sajtu.
Odlična ideja!
Gedza66 kaže:
[quote]Sremac75 kaže:
Smeo bih da se kladim da se odgovori na sva tvoja pitanja nece naci u septembarskom Informatoru. Sigurno ce odgovoriti na pitanja br. 1 i 2. Mozda ce dati delimican odgovor na pitanja br. 5,6 i 7.
Odgovor na pitanja br. 3 i 4 nikada necemo dobiti u septembarskom, oktobarskom, novembarskom, decembarskombroju Informatora. Ne verujem da ce odgovora na ova pitanja biti i na buducem sajtu LSV.
Koliko smo samo informatora LSS (Lovacke novine) dobili do sada.. i u nijednom da se prikaze kolika su bila neto i bruto primanja clanova Strucne sluzbe, pojedinacno za svakog, po svim osnovima.
Pa kolega, seti se da je slična situacija bila i sa informacijama o primanjima zaposlenih u LSS, pa su konačno zimus u skupštinskom materijalu ipak izneli poimenice, ove podatke, a i još neke (posebno ono što Daki stalno spominje - naknada po ugovoru o delu za penzionerku, od 800 hiljada).
Ne bih smeo da se kladim, da neće objaviti te podatke, pre ili kasnije hoće i moraju, pa onda bolje pre, nego kasnije. U krajnjoj liniji, uvek neko može da se obrati ponovo predsedniku, sekretaru ili komisiji za informisanje, i da zatraži te podatke, jer se sve to finansira uglavnom iz članarine lovaca. Uostalom, Statut ih obavezuje na javnost rada, ignorisanje pitanja bi predstavljalo kršenje Statuta. Ja nemam ništa protiv da imaju visoka primanja, ali sam principijelno za stav da primanja prate rezultate rada.
Pod rezultatima ne podrazumevam bahat, arogantan i nekulturan stav u ophodjenju sa lovcima-članovima LSV. A doživeo sam to lično, samo što ne idem na taj nivo, ne mogu se isprovocirati na to.
Gedza66 kaže:
[quote]Sremac75 kaže:
Pa kolega, seti se da je slična situacija bila i sa informacijama o primanjima zaposlenih u LSS, pa su konačno zimus u skupštinskom materijalu ipak izneli poimenice, ove podatke, a i još neke (posebno ono što Daki stalno spominje - naknada po ugovoru o delu za penzionerku, od 800 hiljada).
Ne bih smeo da se kladim, da neće objaviti te podatke, pre ili kasnije hoće i moraju, pa onda bolje pre, nego kasnije. U krajnjoj liniji, uvek neko može da se obrati ponovo predsedniku, sekretaru ili komisiji za informisanje, i da zatraži te podatke, jer se sve to finansira uglavnom iz članarine lovaca. Uostalom, Statut ih obavezuje na javnost rada, ignorisanje pitanja bi predstavljalo kršenje Statuta. Ja nemam ništa protiv da imaju visoka primanja, ali sam principijelno za stav da primanja prate rezultate rada.
Pod rezultatima ne podrazumevam bahat, arogantan i nekulturan stav u ophodjenju sa lovcima-članovima LSV. A doživeo sam to lično, samo što ne idem na taj nivo, ne mogu se isprovocirati na to.
Lalo, priznajem da sam skupstinski materijal LSS od zimus letimice pogledao i cini mi se da pojedinacna primanja pripadnika Strucne sluzbe LSS nisu prikazana, ali ostavljam mogucnost da gresim.
Ukoliko ih je bilo, ajde molim te reci kolika su bila neto ili bruto primanja Tatovica, Hadzicenica, Bajica i Ceranica po osnovu naknade zarade, kolika su im bila primanja po osnovu dnevnica, kolika su im bila eventualna primanja po osnovu autorskih prava tokom 2010 godine.
Kazes da ih Statut obavezuje na javnost rada. Slazem se. Kakva je njihova odgovornost ukoliko ne ispostuju te statutarne obaveze i da li je ta odgovornost precizirana nekim normativnim aktom i da li postoji razlog da se oni boje te odgovornosti. Takve odgovornosti nema i zato se oni ponasaju onako kako se ponasaju. Ostaje samo moral ali u odnosu para i morala , moral uvek gubi. Pa oni su dokaz tome, zar ne.
Kazes da nemas nista protiv da imaju visoka primanja i da si principijelno za stav da primanja prate rezulatate rada. Slazem se sa tobom u potpunosti. Ali .
Plate od 150.000.- dinara za visokobrazovane ljude bi trebalo da bude normalna stvar u ovim nasim trenutnim objektivnim ekonomskim okolnostima. Ako su mesecne zarade visokoobrazovanih ljudi u svim javnim sluzbama, koje se placaju iz budzeta Republike Srbije na nivou od 50-70.000.- dinara, onda bi mesecne naknade zarada ovih nasih iz LSS, LSV, LSCS, trebale biti nize bar za 10-20 procenata. Budzet lovaca Srbije se ne moze meriti sa budzetom drzave, zar ne.
Zasto bi inspektor za suzbijanje privrednog kriminala imao maksimalno 70.000.- dinara, zasto bi poreski inspektori imali maksimalno 70.000.- dinara, zasto bi lekari opste prakse imali maksimalno 70.000.- dinara, zasto bi prosvetni radnici u osnovnim i srednjim skolama imali maksimalno 60.000.- dinara, zasto bi visokobrazovani radnici opstinskih uprava imali maksimalno 50.000.- dinara. Zasto bi ovi nasi imali veca mesecna primanja. Samo jedna rec to moze objasniti, BEZOBRAZLUK.
Koje su to norme rada ili rezultati rada, koje pripadnici Strucnih sluzbi LSS, LSV ostvaruju za mesecne naknade zarada od minimum 150.000.- dinara.
Da bi stvorili sliku o tim normama ili rezultatima rada, ajde molim te, docaraj mi sliku o tome kako su na primer, gosp. Bajic ili gosp. Tatovic proveli radni dan u petak, 02.09.2011. godine.
Verovatno je bila jutarnja kafica do 08,30, listanje dnevnih novina od 08,30 - 09,30, pauza za dorucak od 09,30-10,30, poseta sajtovima dnevnih novina od 10,30-11,30, poseta sajtu Srbijalov od 11,30-13,30, poseta sajtu Lorista od 13,30-13,33, poseta sajtu Ministarstvu poljoprivrede od 13,33 do 13,35, pauza za kafu od 13,35-14,15 i psihicka priprema za odlazak kuci od 14,15-14,50. I tako skoro cele godine. Doduse gosp. Bajic je ponekad zaduzen da na terenu pusta kinoprojektor dok gosp. Ceranic izlaze svoje monologe. Tatovic to ne radi, jer nije tehnicki osposobljen za tako nesto.
Takve aktivnosti je ne bih da placamo. Primer. Zamisli da neko tako provodi radno vreme u tvojoj privatnoj firmi, za 8.000.- dinara dnevno. Mozda gresim....... ali "Fata je Fata ali dvaput je dvaput". Pa zar da necije hobije placamo 8.000.- dnevno. To je van svake pameti.
A ti isti pripadnici Strucne sluzbe LSS nas kostaju minimum oko 8.000.- dinara dnevno u bruto iznosu.
Lalo uz prethodno izvinjenje kao ekonomisti, moram da ti ukazem da papir trpi sve. Godisnji finansijski izvestaji uglavnom odudaraju od realnog godisnjeg poslovanja. Tako da ono sto je pisalo u skupstinskom materijalu za Skupstini LSS, ne mora da je tacno i realno. Jedini nacin uvida u realno poslovanje je pregled izvoda banaka sa svih ziro racuna ovih nasih visih saveza.
Onoga trenutka, kada ovi nasi visi lovacki savezi, smognu snage i izvode banaka javno prikazu na svojim sajtovima, ovakve stvari nam se vise nece desavati. Javno prikazivanje tih izvoda ce siroj lovackoj javnosti pruziti mogucnost adekvatnog informisanja. Na osnovu dosadadasnjeg nacina informisanja, mi mozemo samo da nagadjamo, mozda neosnovano klevecemo i vredjamo. Razlog tome je samo nasa opravdana neinformisanost.
Kazu moje Gedze: Dok je ovaca, bice i pastira".
Gedzo ta primanja jesu astronomski bezobrazna, verujem da bi vecina lovaca ladno presla preko toga da ima bilo kakvih rezultata, ali kada vidis da rezultata nema a njihov bezobrazluka se uvecava to dovodi do revolta a nadam se vrlo brzo i do lovacke revolucije
Da podestimo- po podacima iz Materijala za Skupštinu-neto za 2010. godinu :
A. Pantelić 1.206.749,oo dinara
R. Hadži Cenić 1.108.494, oo dinara
V. Mladenović 1.130.327,oo dinara
S. Tatović 1.344.124,oo dinara
A. Ćeranić 1.476.615,oo dinara
S. Filipović 1.061.400,oo dinara
V. Kostić 1.014.919,oo dinara
F. Irmenji 429.479,oo dinara
S. Vijatov 934.674,oo dinara
M. Mihajlović 425.420,oo dinara
B. Bajić 968.164,oo dinara
Mislim da je ovo bez dnevnica!
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?