Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:
Drzi me vezanog jer iskreno volim ovaj potral i ovu ekipu sto je tu prisutna. Nego me iznervira sheytan kako iznosim neznanje u vezi punjenja sacmene municije.I jos posle Dodatno se nesto ljuti,iskreno ne razumem zbog cega ako je najpametniji a ja samo prekidam predavanje koje on iznosi za koje ne videh bas nesto mnogo pitanja pristupih redovnom pisanju na temi i on meni iznosim neznanje. peti razred osnovne skole sam bio kada sam prvi patron napunio u zivotu. Iskren da budem voleo bih da se uzivo nadjemo na nekom gadjanu ili da organizujemo neko druzenje nas forumasa pa da svako kaze sta zna na delu malo ovom delulovac malo ovomRaanj a malo i ovomiveli 3 necu da vam remetim predavanjeBye

Uopste ne remetis "predavanje "ali jos mi ne odgovori na pitanje gde su granice izdrzljivosti kod punjenja i kako ih odredjujes kada ti punis? Nema pitanja mozda zato sto dobro objasnjavamo i opisujemo pa je kolegama koji prate jasno i nema potrebe za dodatnim podpitanjima B)[/xhide]

kelt
 Hoemo joNazad na temu
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Lala
 Hamerles, mislim da nemaš razloga da se nešto duriš, zaista se ne treba igrati sa barutom i sa punjenjem, ako si ti već jednom nagrabusio (srećom, ne puno), onda ne treba ni u šali pominjati experimente sa barutom i punjenjem odoka. Baš zbog početnika, i nekih mladih ljudi, koji bi možda uvek da probaju nešto, i da čačkaju, da izmisle mlaku vodu.
Barut je djavo i po.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

hamerles

Sniper Hunter kaže:

hamerles kaže:
Drzi me vezanog jer iskreno volim ovaj potral i ovu ekipu sto je tu prisutna. Nego me iznervira sheytan kako iznosim neznanje u vezi punjenja sacmene municije.I jos posle Dodatno se nesto ljuti,iskreno ne razumem zbog cega ako je najpametniji a ja samo prekidam predavanje koje on iznosi za koje ne videh bas nesto mnogo pitanja pristupih redovnom pisanju na temi i on meni iznosim neznanje. peti razred osnovne skole sam bio kada sam prvi patron napunio u zivotu. Iskren da budem voleo bih da se uzivo nadjemo na nekom gadjanu ili da organizujemo neko druzenje nas forumasa pa da svako kaze sta zna na delu malo ovom delulovac malo ovomRaanj a malo i ovomiveli 3 necu da vam remetim predavanjeBye

Uopste ne remetis "predavanje "ali jos mi ne odgovori na pitanje gde su granice izdrzljivosti kod punjenja i kako ih odredjujes kada ti punis? Nema pitanja mozda zato sto dobro objasnjavamo i opisujemo pa je kolegama koji prate jasno i nema potrebe za dodatnim podpitanjima B)
Kalibar 12, sacme oko 35g sa Cenzurisanovise baruta nego sto treba dovodi do otvaranja puske pri opaljenu(NARAVNO TO SAM TESTIRAO KAO DOSTA MLAD MOMAK tako da sada znam i nisam zeljan testiranja i exsperimentisanja)(STO NE PREPORUCUJEM MLADIM CLANOVIMA DA TO RADE) OPREZ PRI PUNJENJU Ista kolicina baruta merica ipo to jeCenzurisano vise nego sto treba samo oko 30g sacme ne dovodi do otvaranja puske i puska ima znatno manji trzaj... To je maksimalna kolicina punjenja i licno testirana. ObiCno punim (kada punim) po mojoj recepturi kalibar 12 nikad preko 30g sacme i uvek za oko Cenzurisano vise baruta nego sto je merica tako sam dobio superioran i energetski jaci metak... Kalibar 16 nikad preko 25g sacme i naravno Cenzurisano vise barutnog punjenja.. Sad svako ima neki svoj recept za svoju upotrebu... Licno ne volim kada punim da punim po preporuci jer to je kao original metak uvek odtupam sa sa barutom sa sacmom nikad. oprez pri punjenju

Sniper Hunter
 [xhide]Bice kolega kelt necemo dozvoliti da nas hamerles skrene sa teme evo odmah nesto sveze novo od danas mesalica za grafitiranje kako iskoristiti metalno burence i elektricni Raanj Grin
i54.tinypic.com/16gz7ms.jpg
i52.tinypic.com/2ik3b02.jpg
i52.tinypic.com/fdgkgh.jpg
sipao sam oko 15-20 kg po turi i dok ja prosejavam grafit kroz cediljku i punim flase burence okrece i nanosi grafit i malo jos zaobljava kuglice cca oko120 kg za 3sata posla
i55.tinypic.com/2e3bt49.jpg
i52.tinypic.com/flf3fc.jpg[/xhide]

kelt
 pa kolega valjda snaga kljuceva nije ista kod svake puske tako da ta tvoja prica vazi za samo tvoju pusku, a i sigurno nije isto ako pucas iz nove puske ili iz neke rasklimovane,slazem se da treba eksperimentisati ali samo u zadatim granicama Hoemo jo ajmo punjaci dajte recepteUkusno 
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:

Sniper Hunter kaže:

hamerles kaže:

Uopste ne remetis "predavanje "ali jos mi ne odgovori na pitanje gde su granice izdrzljivosti kod punjenja i kako ih odredjujes kada ti punis? Nema pitanja mozda zato sto dobro objasnjavamo i opisujemo pa je kolegama koji prate jasno i nema potrebe za dodatnim podpitanjima B)
Kalibar 12, sacme oko 35g sa 50%vise baruta nego sto treba dovodi do otvaranja puske pri opaljenu(NARAVNO TO SAM TESTIRAO KAO DOSTA MLAD MOMAK tako da sada znam i nisam zeljan testiranja i exsperimentisanja)(STO NE PREPORUCUJEM MLADIM CLANOVIMA DA TO RADE) OPREZ PRI PUNJENJU Ista kolicina baruta merica ipo to je 50% vise nego sto treba samo oko 30g sacme ne dovodi do otvaranja puske i puska ima znatno manji trzaj... To je maksimalna kolicina punjenja i licno testirana. ObiCno punim (kada punim) po mojoj recepturi kalibar 12 nikad preko 30g sacme i uvek za oko 5 % vise baruta nego sto je merica tako sam dobio superioran i energetski jaci metak... Kalibar 16 nikad preko 25g sacme i naravno 5% vise barutnog punjenja.. Sad svako ima neki svoj recept za svoju upotrebu... Licno ne volim kada punim da punim po preporuci jer to je kao original metak uvek odtupam sa sa barutom sa sacmom nikad. oprez pri punjenju

A kako odredjujes tih 5% ,5% od koje gramaze koje kolicine baruta koliko staje u mericu tvoju????[/xhide]

kelt
 kolenzi Sniper kad zavrsis sa sacmom u burencetu mozes da mixsujes i koncentrat za pilice i koke nosiljeDragoljupeB)mnogo dobra napravaRaanj je zajebalo vekROFL 
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
kolenzi Sniper kad zavrsis sa sacmom u burencetu mozes da mixsujes i koncentrat za pilice i koke nosiljeDragoljupeB)mnogo dobra napravaRaanj je zajebalo vekROFL

Visenamensko burence!ROFL ali je bitno da ne treskam onu plasticnu flasu ispadose mi oci od treskanja prosli put a i iz ove ture pred polazak kuci morao sam da istreskam oko 80 kgGrin[/xhide]

sheytan
 [xhide]

Sniper Hunter kaže:
Da nastavimo sa skolom (kud je i zapocesmo)????

Jes, vala, qd...

Ja ne pishem vishe, dok su tu visokostruchni postovi cenjenog kolege Hamerlesa.
Tebi, bata-Sniper, hvala na podrshci i pomotji, i sretjno! iveli 3

(Shto sam jeo govna po ko zna koji put, sam sjebe pitam... Glavu o zid)[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]

sheytan kaže:

Sniper Hunter kaže:
Da nastavimo sa skolom (kud je i zapocesmo)????

Jes, vala, qd...

Ja ne pishem vishe, dok su tu visokostruchni postovi cenjenog kolege Hamerlesa.
Tebi, bata-Sniper, hvala na podrshci i pomotji, i sretjno! iveli 3

(Shto sam jeo govna po ko zna koji put, sam sjebe pitam... Glavu o zid)

Sheeke ne odustajemo zbog jednog clana foruma koji ce pre ili kasnije uvideti svoje greske nadam se ne previse kasno , znaci zbog nas drugih clanova pisemo i dalje vazi?B)[/xhide]

kelt
 ajde bre sejtan kako se tako das isprovocirati Frowna ti ham bezi na neku drugu temu nemoj da mi ljutis profane jerbo ce me oborit na ispituKoTuKogaDragoljupe
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

kelt
 e bre uvek biva ovako, taman smo podmazali pricu kad neki gurnu klip u tockoveAngry
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]Tako to biva kelt i kad smo se u pesku igrali kao mali jedan zas..e stvari Grin a najgore je kada matori to radeGrin a ne mozes da mu objasnis da pogresno radi i da ima ljudi koji su pametniji od nas zasto bi postojale tablice i uputstva ako nije dobro da se puni po njima ???
I jos hocemo da nam dozvole da punimo karabinsku municiju ,ako ovako bude punio karabinsku ako se dozvoli napunice jedan jedini metakShock[/xhide]

kelt
 ja sam cuo da je opasnije puniti sacmenu municiju nego karabinsku jer u karabinsku nemoze da stane mnogo vise baruta, a u sacmeni metak moze i duplo Frown a to bude zaebanoKrsti
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

nenad_franc
 mozda je to vec pisano negde u temi,ali da nebih citao svaki post od pocetka(jer ima podosta Smile ),jer odavno nisam posecivao ovu temu! jel mozete da mi kazete koliko bi od prilike kostala oprema za punjenje municije? znaci bez ovoga za livenje sacme,nego samo osnovna oprema ! unapred zahvaljujem na odgovoruDim

hamerles

Sniper Hunter kaže:

hamerles kaže:

Sniper Hunter kaže:

hamerles kaže:

Kalibar 12, sacme oko 35g sa 50%vise baruta nego sto treba dovodi do otvaranja puske pri opaljenu(NARAVNO TO SAM TESTIRAO KAO DOSTA MLAD MOMAK tako da sada znam i nisam zeljan testiranja i exsperimentisanja)(STO NE PREPORUCUJEM MLADIM CLANOVIMA DA TO RADE) OPREZ PRI PUNJENJU Ista kolicina baruta merica ipo to je 50% vise nego sto treba samo oko 30g sacme ne dovodi do otvaranja puske i puska ima znatno manji trzaj... To je maksimalna kolicina punjenja i licno testirana. ObiCno punim (kada punim) po mojoj recepturi kalibar 12 nikad preko 30g sacme i uvek za oko 5 % vise baruta nego sto je merica tako sam dobio superioran i energetski jaci metak... Kalibar 16 nikad preko 25g sacme i naravno 5% vise barutnog punjenja.. Sad svako ima neki svoj recept za svoju upotrebu... Licno ne volim kada punim da punim po preporuci jer to je kao original metak uvek odtupam sa sa barutom sa sacmom nikad. oprez pri punjenju

A kako odredjujes tih 5% ,5% od koje gramaze koje kolicine baruta koliko staje u mericu tvoju????
Po uzoru na original krusikov metak. Koliko baruta ima u njemu toliko staje i u mojoj merici.E sad podele za ove procente odredio sam precizno izmereno sublerom. ko ne veruje da je taj nacin punjenja izvodljiv neka ne omaloazava druge-ovo se odnosi na kolegu seytana Punila se municija i pre postojanja bilo kakve vagice niko nije lud da prepuni metak da dovede sam sebe u problem... Kada pitam nekog da mi pozajmi vagicu svi misle da cu da merim gudrovinu retko ko pomisli na punjenje municije zato je i nemam... Svaka cast ne omalovazavam nicije iskustvo ni kolegino sa savremenom opremom ali necu da omalovazava moje sa starom opremom jer je ovo predhodilo tome... zivi biliB)

Lala
 Dobro, sad je dovoljno bilo prepucavanja, hajde već jednom da napunite taj virtuleni metak. Niste još ni barut odmerili, koliko još ima operacija pre pertlovanja?
Nastavite sa pričom, korak po korak. Svrha foruma je i da edukuje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
ja sam cuo da je opasnije puniti sacmenu municiju nego karabinsku jer u karabinsku nemoze da stane mnogo vise baruta, a u sacmeni metak moze i duplo Frown a to bude zaebanoKrsti

Opasnije je za olucene cevi kada bi stavio "mericu ipo"u karabinski metak dobio bi zatvarac u oko
i55.tinypic.com/zxmvqe.jpg
evo jedna od "Biblija"za punjenje ima i za sacmenu municiju
i56.tinypic.com/eio4qo.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]"Po uzoru na original krusikov metak. Koliko baruta ima u njemu toliko staje i u mojoj merici.E sad podele za ove procente odredio sam precizno izmereno sublerom. ko ne veruje da je taj nacin punjenja izvodljiv neka ne omaloazava druge-ovo se odnosi na kolegu seytana Punila se municija i pre postojanja bilo kakve vagice niko nije lud da prepuni metak da dovede sam sebe u problem... Kada pitam nekog da mi pozajmi vagicu svi misle da cu da merim gudrovinu retko ko pomisli na punjenje municije zato je i nemam... Svaka cast ne omalovazavam nicije iskustvo ni kolegino sa savremenom opremom ali necu da omalovazava moje sa starom opremom jer je ovo predhodilo tome... zivi biliCool"

Niko ne omalovazava i ne osporava tvoj nacin punjenja ali je problematican tvoj nacin komuniciranja sa drugim clanovima ,nisi bio prozvan nicim niti omalovazavan samo je receno da to sto radis radis pogresno,(a to je moglo da se resi kroz diskusiju i bez ostrine) i iza toga i dalje stojim ne da bih ti kontrirao i raspravljao se sa tobom nego kao sto napisah danas zbog mladjih i ostalih clanova koji citaju ove upise i od sada ako imas komentare vezane za punjenje sa Lee opremom komentarisi a ako samo imas nameru sto rece kelt da podmeces klipove u tockove bolje nemoj da pises jer nema svrhe[/xhide]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,634,997 posete www.srbijalov.com