Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: RIO municija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
RIO municija
ssekir75
 шта да ти кажем, жали се власнику.Confused то им је централа, колико ја знам...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

petarp016
 Ma dzabe centrala kad je cak i b&p povukao iz ponude,ima od stranih rio,rc,rotweil i to je to,poneki m90,obicno za prepelice,belom i krusik i to je to,kad je sezona u jeku,ne daj boze da ostanes bez patrona,ni za lek granulacije od 3 do 4mm
Ruski top - IZ 27

ssekir75
 исто је и у нишкој радњи, не секирај се. за баскијери ме искрено заболе, ротвајл бих радо користио али ми је скуп, рио, како рекох, генерално нисам задовољан (сем трапа који није лош), крушик му је 45 дин/ком што је по мени прескупо, рц више нема него што има, једино белом што се исплати куповати. срећом има компоненти, па ако ти баш загусти пуни, шта другода ти кажем... Confused ја навлачим преко целе године помало, тако да имам у резерви више него довољно за две сезоне и то ако има патака и гусака. ако их нема имам и за пет...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

petarp016
 Slazem se kolega sa svime sto ste rekli,kao i za cenu krusika,dosta kolega iz moje grupe puca sa belomom,konkretno drug sa kojim sam svaki lov isao rame uz rame puca samo belomom iz svoje mp153,nikakvih problema nije imao a sa patronom od 32gr i daljinom cak od 50m padali su fazani i to sa 10-om,tako da razmisljam se preci na belom,posto ispucamo za sezonu par stotina patrona,a ponuda uvek
Ruski top - IZ 27

ssekir75
 нећеш да погрешиш. и ја 70% ловим беломом (осталих 30% су залихе од раније, и нешто миража за гуске кад је баш хладно), као и исти проценат људи у мом окружењу.

petarp016
 E pa ovako,rio disperzant,blago receno uzas na testu,grupa uzas,nepravilno sa mnogo velikih rupa u posipu,plus vuce iz nekog razloga gore levo i na mojoj iz 27 i kod kolege na zastavinoj bokerici,onda je treci kolega uzeo belom 10-u i napravio idealan krug iz polucoka na 20-25m sirine nekih pa mozda skoro pola metra,odusevio sam se
Ruski top - IZ 27

ssekir75
 хја... мени су бар погађали у центар.

Scorpion Hunter
 Disperzant municija koja se kupuje smo jednom. Kupis, pobas ne kupujes vise nikad.!
Ne samo Rio nego svaki disperzant!

DakiNS
 Ne bih se baš složio sa tim , pod uslovom da je disperzante municija korektna. Treba samo znati gde i kada se koristi. Sigurno se neće pucati na patke u preletu ili na krajnjim distancama za sačmene cevke. Ali zato u šumskom lovu šljuke , neprevaziđena kao i cilindar cevi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

petarp016
 Verujem da rc ili b&p mozda i imaju bolji tj ravnomerniji i siri snop,moje zapazanje je da belomova desetka ima ubitacno dobar posip na 20-25m jer nikad ranije nisam korstio i prijatno sam ss iznenadio,a kolega koji je pucao koristi na fazana i nema nijedne zamerke a lovi s njim 10 godina
Ruski top - IZ 27

Scorpion Hunter
 @DakiNS
Kupovao, probao razne proizvodjace, nisam bio zadovoljan rezultatom. Ne koistim diperzant dugo godina. Sljuke lovim 1/2 čok i sacmom 3mm, municija bez koncentratora, B&P F2 fiber i Lambro Feltro, vrhunka kombinacija, rezultat odlican..

@petarp016
Kolega koji god stadardardan patron da ste pobali na 20 i 25m imao bi dobar posip, da ste povecali daljinu za 10-15m e tu se vec menja situacija u korist ozbiljnijih proizvodjaca.
Patron koji je kod mene dao najbolji posip je B&P MB Exstra 35g, a isprobao sam skoro svaki na nasem trzistu Stari

Posto je ovo tema Rio, Rio game load 50 34g je daleko bolji patron od pomenutog Beloma a cena par dinara veca...

ssekir75
 апсолутно се не слажем! Ne-ne дисперзанте је добра ствар кад се користи како треба. користим га за фазана у жбуњу и патке на близу (полетање/слетање) и то ради посао. риов дисперзанте није најбољи, то је истина, али рецимо ламбро је супер.

друго, рио метак није бољи од белома, бар из моје тозовке. рупчаге у посипу колко нећеш. и што већа гранулација то горе (причам од 10 до 4, крупније нисам пуцао). можда из мање чокиране цеви ради добро, из 3/4 и 1/1 то није случај.

Scorpion Hunter
 Blago vama kad imate pitome patke i pitome fazane pa pucate sa disperzant municijom na 10-15m. Odobreno

Kod mene ti pitomiji fazani samo u prve dve nedelje lova, posle ostaju lukavi fazani divljaci, tesko polecu izvlace se na noge a i kad poleti on je skoro na 30m pa je sve ipod 1/2coka ne ucinkovito.

Patke dok pridjem do reke sama voda je od mene na 25-30m daljine a patke na min 35m i dalje, na poletanjnu sa vode lovim ih samo punim cokom. Na prelet isto.

Neki koriste disperzant municiju na prpelice, ja licno ne bih smeo to u pusku da stavim zato sto mnogo rasipa a nisko se puca, ali ima nas raznih...

A to da li je bolji Rio od Beloma, nije to losa municija i jedan i drugi za jedno 50 godina sticice danasnji kvalitet B&P municije.... Da ne pominjemo Miraz koji je ispred b&p kad je sacma u pitanju Namigivanje

ssekir75
 што се тиче ове задње реченице, ту се апсолутно слажем. мираж је чича на мафију што се сачме тичеOdobreno што се тиче баскијерија, да га не видим, но већ смо о њему дискутовали. *ебеш метак кад од њега фазани беГАДУ...

што се тиче дисперзанта на фазане, а шта ја могу кад сам у жбуњу са 3/4 и пуним чоком? чак и да га погодим, од њега само реп има да остане, и то под можда. Frown ако га пустим да одмакне, ето њега за прво дрво. чим замакнемо у поље ставим и ја "нормалан" метак.

патке ловимо ово време кад има доста воде, јер моје друштво нема отворену воду (сем каналића до највише пола метра ширине, а тамо патака нема), него само кад се направе баре по њивама. онда их чекаш на падању или још боље на полетању, а ту пуцаш на 10-20м у вр главе. чекати прелет на том терену је исто као и чекати слона. мооожда однегде искочи... а кад већ искочи, пусти их да падну на воду, ту су и пошле. чим дигнеш пушку полетање, пали!

препелицу ловим наменским меткЕм. толико ситну дисперзанте муницију нисам имао прилике да видим, мада бих је користио да је набавим. ионако сви пуцамо у једном правцу, напред.

tomo vrbas
 Za prepelice sam ja kupovao vusirov disperzante 1,7mm jako dobro mi se pokazao,sad dali ga jos ima u prodaji ne znam.

ssekir75
 ма није проблем, томо, не кажем да нема, него ја нисам налетео. поштено говорећи, нисам ни тражио. не сумњам да је добар.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,616,135 posete www.srbijalov.com