Uredba o ustanovljavanju lovnih područja
|
meshtan |
Objavljen 05.02.2011. 22:47
|

Član

Upisa: 168
Pristupio: 19.11.2010. 18:29
|
Divljac je ogradjenom vocnjaku,lovista su obecana od strane vas , a lovci... od kada se interesujes za lovce (tu ne mislim na pare od lovaca)cccc alien,alien....znas... |
|
|
|
nemeza |
Objavljen 05.02.2011. 22:50
|

Veteran

Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
slavaplana hvala. Pozdrav. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 05.02.2011. 22:51
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Ja sad idem ali sutra posle hajke u Milosevcu nastavljam da pisem i da umesto "LOVNIH STRUCNJAKA "dajem informacije u interesu lovaca i samo lovaca!!!!
To radim volonterski jer to volim i samo volim a VI ????
STRUCNJACI???????????????????????
Ostajte mi dobro do skorog vidjenja! |
|
|
|
charuga |
Objavljen 05.02.2011. 22:52
|

Veteran

Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
temudjine,
koliko vidim provaljen si..
svi te znaju,znaju sta si radio..
dzaba se koprcas..pokusavas nesto,ali slabo ti to ide od ruke..
kazi lepo da se kajes,neces vise...otvori se slobodno vise ces imati podrske nego ovako dok kontriras...
ja to onako prijateljski...ipak si me slikao sa drugarima..
..............
|
|
|
|
temudjin |
Objavljen 05.02.2011. 23:06
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
charuga kaže:
temudjine,
kazi lepo da se kajes,neces vise...otvori se slobodno vise ces imati podrske nego ovako dok kontriras...
Tako je... kajem se... molim za oprost.. molim za milost i razumevanje..
Aha
Dodao bih, da je sneg u januaru pao ne da zabeli lovišta već da zverka svaka pokaže trag, poneka brlog.... |
|
|
|
temudjin |
Objavljen 05.02.2011. 23:10
|

Stari član

Upisa: 414
Pristupio: 21.01.2011. 19:22
|
slavaplana kaže:
Ja sad idem ali sutra posle hajke u Milosevcu nastavljam da pisem i da umesto "LOVNIH STRUCNJAKA "dajem informacije u interesu lovaca i samo lovaca!!!!
To radim volonterski jer to volim i samo volim a VI ????
STRUCNJACI???????????????????????
Ostajte mi dobro do skorog vidjenja!
Slavaplano, kanda te je neko slagao da je to sto pises strucno. Pre bi se reklo da je upravno (iz uprave za šume) i javno (iz javnog preduzeća Srbijašume).
Pozdrav uz reči - gde bi nam bio kraj da nije tako blizu!!!!
Ja sigurno nisam strucan ali nisam ni KRAO ni MULJAO u SAVEZU kao pojedinci!!!!!
slavaplana admin.tim!!!! |
|
|
|
charuga |
Objavljen 05.02.2011. 23:12
|

Veteran

|
aha wazi..svi ti veruju..
a onda je mrmot uvijo cokoladu u celofan..
..............
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 05.02.2011. 23:26
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
E moj g.sekretaru ko je tebe upoznao.......
I što se više trudiš da se praviš pametniji od svih , sve te više zayebavaju!
I UO LSS, i Uprava za šume, i JP "Srbija šume", i Generalni inspektorat, i forum, i naravno obični pravi (i pravni) lovci!
Izgleda da tebe podržava samo g.sekretar lično (kada se gledaš u ogledalu) i prijatelji iz LSV!
Ccccccc!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 06.02.2011. 00:05
|

Veteran

|
moj drugar ima jednu izreku,
sto se vise vadis sve ti dublje ulazi...ahahah
poucno
..............
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 06.02.2011. 00:28
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
temudjin kaže:
Jank, Jank, molim da pri izradi karata koristiš opis (p)lovnih podrucja. Ukoliko ti treba detaljni opis gde je granica nekog šumskog područja na koje se pozvaju autori, ona nije opisana ni u samom zakonu o šumama. Ccc..
Podsećam:.... granicom Podrinjsko-Kolubarskog šumskog područja, zatim granicom između Podrinjsko-Kolubrskog i Tarsko-Zlatiborskog šumskog područja... do granice Šumadisjkog šumskog područja..
Znači, pozdravljam g-din Sretenovića državnog revizora i molim da obrati pažnju na najnoviji biser (p)lovnih radnika.
Pozdravljam Slavaplanu priznatog zaštitnika prava (p)lovnih radnika Uprave za šume i J.P. Srbijašume.
Pozdravljam sve zaposlene u lovačkim udruženjima sa iskrenom nadom da samo blagi Bog može da pomogne lovstvu Srbije posle ovakvih brljotina nadležnih "kvazi" stručnjaka.
Aha
Temuđine kad sve znaš što im nisi objasnio kako treba nego nama ovde držiš pridike i predavanja, ja niti sam lovni radlik, niti sam stručnjak za šume , moja profesija je premer zemlje i geoinformacioni sistemi.....Informacije o prostoru su moja specijalnost a ti pominješ neka plovne radnike i plovne stručnjake....da nisi ti neki plovan ili voliš da ploviš....
Ja pričam o Velikoj Moravi a ti o Podrinju i Kolubari....možda si u pravu ali to područje još nisam razmatrao....
Aha....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 06.02.2011. 00:31
|

Lovčina

|
charuga kaže:
moj drugar ima jednu izreku,
sto se vise vadis sve ti dublje ulazi...ahahah
poucno
Aha.......ha ha ha......zato i postoji ova njegova opaska ...Aha......to je usklik zadovoljstva....
|
|
|
|
marcony |
Objavljen 06.02.2011. 00:36
|

Član

Upisa: 171
Pristupio: 08.11.2010. 13:33
|
Tako je... kajem se... molim za oprost.. molim za milost i razumevanje..Aha
temudjine,ta nije valda,ti to ozbiljno , i naravno za prvo javno kajanje . Ajmo sledeći.... |
|
|
|
270 |
Objavljen 06.02.2011. 00:40
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Slavo ajde probaj da mi objasniš uprošćeno!
Tvoje lovište je podeljeno na 3 lovna područija i recimo da je imalo površinu od 9.000 hektara i npr. u svakom lovnom područiju se po sadašnjoj podeli nalaze po 3.000 hektara!
Sad, u tim područijima se ustanove lovišta površine svako po 15.000 hektara i time tvoje lovište bude podeljeno u 3 lovišta susednih lovnih područija gde teritorija tvog lovišta u svakom od ta 3 ima 1/5 svoje bivše teritorije a susedna LU po 4/5!
PITANJE: Za koje će lovište tvoje LU da konkuriše i zašto bi imalo prednost u odnosu na ona LU čije bivše teritorije imaju mnogo veću površinu od tvog u novo formiranim lovištima???
Ne verujem da će (osim nekih povlašćenih) LU imati bilo kakvu prednost pri dodeli lovišta! Da su nadležni planirali da im bilo kakvu prednost daju ne bi ovako ustanovili L. Područija, a kao što rekoh tek nas čeka iznenađenje sa ustanovljavanjem lovišta!!! |
|
|
|
Jank |
Objavljen 06.02.2011. 01:01
|

Lovčina

|
Sad nemam više vremena nabaciću ja i reke i granice šumskih područja i temuđinove plovne puteve pa neka plovi do mile volje...
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 06.02.2011. 08:15
|

Veteran

|
temudjin kaže:
charuga kaže:
temudjine,
Aha
Dodao bih, da je sneg u januaru pao ne da zabeli lovišta već da zverka svaka pokaže trag, poneka brlog....
ne stvarno...citave vojske presle na stranu naroda.padale vlasti koje su po 30 godina vladale,samo je tebi problem da priznas..ili si mnogo za@ebo stvar ili mnogo znaju o tebi...ili ili mnogo ili ima kod tebe...
..............
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.02.2011. 09:38
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Eto, opet sam propustio 'veselo veče'! Moralo se na kraći put...
Vidim da je u nekoliko navrata na forumu temudjin pominjao g.Sretenovića, državnog BUDŽETSKOG revizora. Ko što napisah, budžetskog, koji kontroliše zakonitost trošenja para iz budžeta. Nemam pojma kakve veze ima Sretenović i njegov posao, sa ustanovljavanjem lovnih područja, i sa lovstvom uopšte?? Osim ako temudjin ne aludira ne neko nezakonito trošenje para u ministarstvu? Malo pojašnjenja bi dobro došlo.
Ili se Sretenović, drž. revizor, pominje, a da se ne razume koji je uopšte njegov posao.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 06.02.2011. 09:42
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
temudjin kaže:
Aha
Dodao bih, da je sneg u januaru pao ne da zabeli lovišta već da zverka svaka pokaže trag, poneka brlog....
A za čega se ti to kaješ, Temudjine? Šta si ti to loše uradio ili mogao da uradiš, kao posmatrač ptica i lovočuvar, (što napisa u predstavljanju da jesi), da bi se kajao? Da nisi slučajno oštetio neko gnezdo sirotih ptičica, dok si ih posmatrao?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 06.02.2011. 20:20
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Evo blizeg objasnjenja za udruzenja koja su ovom uredbom o ustanovljenju lovnih podrucja pretpela velike podele unutar svojih udruzenja pa imamo sliku da kao moje udruzenje pripada po teritoriji cak u tri lovna podrucja!Radi se o sledecem
Udruzenje koje se nalazi u jednoj lovnoj oblasti recimo Sumadija 1kao moje moci ce kao pravni sledbenik da se pojavi da konkurise sa svoju teritoriju i u lovnom podrucju Resavskog dela i IMA prednos pri dodeli i ove teritorije koju ce pokriti radom 1 lovocuvara u Sumadiji 1 i DRUGIM u resavskom delu!Znaci dva lovocuvara za dve lovne oblasti JEDNO maticno udruzenje ili njen pravni naslednik i upravnik lovista koji pokriva oba lovista ili vise iudruzenja proporcionalno kao do sada!!!!
Ovo je jako bitno da podela po podrucjima nece uticati na buducue konkurse za lovista ali smo u obavezi da se to loviste pokrije lovocuvarom i upravnikom koji opet moze da pokriva vise udruzenja!Do donesenja pravilnika zanacemo tacno kolika je maksimalna povsina koju jedan lovocuvar pokriva!!!
Ovo znaci da ce Cuprija iako podeljena na tri dela kao i Plana moci da zadrzi postojecu teritoriju konkurisuci za tri lovista u tri lovna podrucja koja ce biti pokrivena sa tri lovocuvara i jednim upravnikom!!!!
To me je obradovalo da pravno lice ili njegov sledbenik ima prednost pri buducoj dodeli lovista od strane zakona i Ministarstva koje nece raditi na stetu postojecih L.U. vec ce uskladu sa zakon u kome pise da je sadasnji korisnik u prednosti istom dati na koriscenje to sto je do sada imao !Ukoliko dodje do cepanja pojedinih sekcija od maticnih udruzenja one ce se pripajati komsiskim L.U i svoju teritoriju ce pokriti sa novim udruzenjem kome ce se pripojiti!!!Ucrtavace se tako da te povsine budu zajedno dodeljene na konkursu UZ NJIHOV PRISTANAK I ZELJU!!!!!Ako neko resi i da bude samostalan i napravi novo udruzenje to isto moze da ucini na svojoj teritoriji na kojoj postoji i radi!!! |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 06.02.2011. 20:30
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Samo da se LSS ne pojavi kao prethodni korisnik lovišta!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
peda |
Objavljen 06.02.2011. 20:32
|

Član

Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Hvala Savaplana na objasnjenju, malo je jasnije, samo me muce granice lovista u okviru lovnog podrucja. Bice po katastarskoj opstini kao do sada ili ???? |
|
|