Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Breton

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Breton
duskodugousko
 evo jos par slika..
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

duskodugousko
 jedna u 'ladovini..

duskodugousko
 i jos ova..

DakiNS
 Dule pas je u tipu lep stav ima, da li si merio odnos dužine i visine
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

duskodugousko
 Daki,pravo da ti kazem,nisam..Celo prolece i jun sam proveo u Bgdu pa sam ga ovih dana vodio na kupanje i sa sa mnom na pecanje,pa mi nije palo na pamet da uzmem pantljiku u ruke.Aj ovih dana cu i to da obavim pa javljam,mozda jos i veceras ako uspem da ga izmorim ne bi li stajao u mestu mirno.Cestitam ti od srca na uspehu,video sa fotografije,lepi su psi nema sta!Pozdrav!

duskodugousko
 Daki,tvoja dobronamerna znatizelja me je naterala da merim psa dok napolju pada kisa.;)
Visok 50cm,dugacak 50cm.Ostavljam mogucnost greske u merenju,jer snajderskom zanatu nisam vican.

DakiNS

duskodugusko kaže:
Daki,tvoja dobronamerna znatizelja me je naterala da merim psa dok napolju pada kisa.;)
Visok 50cm,dugacak 50cm.Ostavljam mogucnost greske u merenju,jer snajderskom zanatu nisam vican.
Dusko jeko je tesko proceniti psa preko slike na onim slikama mali Zik koji je bio prvak rase uopste ne izgleda u stvarnosti kao na slikama, mnogo mnogo je lepsi. Pitao sm te za visinu i duzinu jer mi se na prvoj slici ucinio da je duzi uzmi pa premeri sliku uverices se, sada kada si mi rekao dimenzije imam samo reci hvale izuzetno lep pas. Normalno tek uzivo se moze doneti prava procena ali ovo sto vidim mi sa jako dopada, nemoj da cekas nego ga vodi na izlozbe, mi jos uvek svi gledamo koliko ima titula pa ako nista drugo ono zbog parenja. Po slikama ima korektne uglove lepa odlakanost i jos ako radi kao sto je lep onda si dobio na lutrijiPas

DakiNS
 Bretondzije izgleda da necemo vise uzivati u lepoto nasih bazrepih ljubimaca sada ce vise liciti na mistelendere. Videla zaba da se konji potkivaju pa digla noge tako i nasi dusebriznici iz vlade donose odluke,Angry zakone pod pritiskom nedojebanih usedelica , ispusenih kurvi u zelenim odorama i upropastavaju ono sto je stotinama godina gajeno i negovano

duskodugousko
 Mislim da od toga nema nista..Ako je vec dotle doslo,najbolje resenje je da se dozvole kupirani repovi kod nas,ali da se takav pas ne moze voditi na izlozbe u inostranstvo.Takvo resenje je donekle kompromisno.Breton sa repom ce liciti na komsijinog Cukija...Frown

Lala
 Kad se setim čičkova i dugačkih dlakavih repova...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

duskodugousko
 Sa cickom se nekako i izadje na kraj,ali breton s repom...Ne mogu ni da zamislim tu repinu koja viri iz deteline i visoke trave.Ma bice moji bez repa pa makar ih nikad ne izvodio iz dvorista.Angry

DakiNS
 E drugar moj dozivaces ili ces morati inscenirati povredu na repu da bi imao opravdanje zasto je rep odsecen. Time ce jadni psi biti vise maltretirani umesto da jos dok ne osete budu kupiraniKoTuKogaZbunjenAngry

terenac

Negovan kaže:
Aport BRETONA:

u pravom trenutku si uspeo zabeleziti slikuB)
Srbijalov

DakiNS

terenac kaže:

Negovan kaže:
Aport BRETONA:

u pravom trenutku si uspeo zabeleziti slikuB)
Gde se nalazi

duskodugousko
 Bice ono:Kerusa mu sazvakala rep kad se okotio pa sam morao da ga kupiram..Pitam se samo gde je granica u tom prepisivanju zakona?!Da rasu menjam to necu a opet ne mogu da se pomirim sa tom cinjenicom da ce nam ljubimci imati repove od pola metra.

duskodugousko
 A postoji li mogucnost stavljanja rezerve na odgovarajuci clan te konvencije?Hmmm

DakiNS
 Dule video sam da si trazio misljenje o psu na drugim forumima i da je odgovor skoro identican mom odgovoru , posebno sto se tice duzine psa, slika ne daje realnost, zato mi se ucinilo da je duzi.Sada jedino ti od odgajivaca treba neka potvrda da je rodjen bez repa jer ce kod pravih bretondzija nastati velika potraznja za priplodnjacima koji su ostenjeni bez repa, jer ce i cena kuceta varirati ovisno o tome dali je rodjen sa repom ili bez. Moj muzjak je rodjen bez repa ali kuja je rodjena sa repom i u parenju sa njom nisam imao kucice bez repa ali u drugim parenjima bilo je otprilike trecina kocica bez repa. Nekih 40 godina u Francuskoj se nije mogao dobiti rodovnik ako je kuce rodjeno sa repom tako da ce sada uzgoj ici u dve pravca i to repati i kusi kucici. Ipak cemo imati kod ove prelepe rase kucice bez repa ali mogu misliti sta ce se desavati sa svabama , nasta ce liciti sa repom

duskodugousko
 Daki,misljenja drugih trazim jer je moje iskustvo sa ovom rasom skromno,a znas dobro da objektivan ne mogu biti,jer ih ne dozivljavam kao izvore novcanih prihoda ili kao sredstva,vec kao ljubimce i pomocnike u lovu.Na svu srecu moj je rodjen kusav,a i jedno leglo od njega je polovicno kusavo,ali tu nema pravila,mogu i sva stenad biti repata os kusavih pasa..Ako ovi propisi zazive u praksi sta ces ti ciniti?Cvrsto sam resio da ne gajim repate bretone pa makar i snosio posledice takve moje odluke.

mirko knezevic
 Ma strasno sta sve ljudi hoce da uvedu... Ja sam video nekoliko NKD sa repom...Jaooo Ne lici na kuce po meni,bretona jos uvek nisam video sa repom,al mislim i kad bih ga video ne bih znao o kojoj rasi je rec... 
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

DakiNS
 Meni ce to sad vec kod sledeceg parenja predstavljati problem pa cu se raspitati kolika je kazna i stene koje cu ostaviti sebi kupirati jer je vrlo degutantno i kretenizam da kucetu od tri dana zgazim rep pa jurim kod veterinara da mu ga sece a pre toga slika kako je jadnicak unesrecen pa je kupiranje neophodno. Eto sta oni zeleni kreteni uradise nasoj prelepoj rasi.Angry

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,711,236 posete www.srbijalov.com