Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
hamerles
 Svaka cast profesoriB) Samo mi recite dali i vi ovako koristite razne kapisle za sve vrste kalibara gramaza itd???Iznenadjen I gde ih kupujete mislim u kojoj prodavnici da znamo mi djaci???

Sniper Hunter
 [xhide]i56.tinypic.com/9td6i9.jpg
Levo sa belim poklopcicem je fiocchi 616 a desno 615 sa crvenim poklopcicem ako kupujete bez pakovanja da znate i ovo fiocchi su bele boje da vam ne uvale svasta pod fiocchi
i52.tinypic.com/10ddxj4.jpg[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:
Svaka cast profesoriB) Samo mi recite dali i vi ovako koristite razne kapisle za sve vrste kalibara gramaza itd???Iznenadjen I gde ih kupujete mislim u kojoj prodavnici da znamo mi djaci???

Da ne koristim i radim ovako kako pisem kolega onda ne vidim u cemu je svrha onoga sto pisem i radim a nabavljam preko drugara prijatelja itd .snalazim se Confused[/xhide]

hamerles
 Ovde po radnjama ima samo winchester kapisle i to ko zna koja oznaka jer ovi sto broje to prodaju na komad... Pa sam samo zeleo da saznam gde ih nabavljateB)

kelt
 dali je moguce puniti manje kolicine sacme recimo 28-30grama sa zlatiborcem na hamerov nacin povecavajuci barut (naravno neodokativno)za recimo 5-10% i sa ev. jacom kapislom. razmisljam, kako da se dobije brz metak sa optimumom sacme, za fazana ili prepelicu a da barut izgori potpunoZbunjenajde sad profesoriSmean
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

sheytan
 [xhide]

hamerles kaže:
Ovde po radnjama ima samo winchester kapisle i to ko zna koja oznaka jer ovi sto broje to prodaju na komad... Pa sam samo zeleo da saznam gde ih nabavljateB)

Tebra Hamer, SVE ove o kojima mi drvimo vetj danima su TIP Winchester. StariU Srbiji chisto suJMam da si video W kapislu proizvodjacha Winchester...

kelt kaže:
dali je moguce puniti manje kolicine sacme recimo 28-30grama sa zlatiborcem na hamerov nacin povecavajuci barut (naravno neodokativno)za recimo 5-10% i sa ev. jacom kapislom. razmisljam, kako da se dobije brz metak sa optimumom sacme, za fazana ili prepelicu a da barut izgori potpunoZbunjenajde sad profesoriSmean

1. za Hamerova uputstva za punjenje sam apelovao da se POBRISHU, ali me admini nisu "isposhtovali" Grin
2. Shto se tiche "Zlatibora" koji su duuugi niz godina u prodaji, shto se tiche kal. 12, sa 30g tje raditi SVAKA serija! Shto reche cenjeni kolega, dr sci. bal. Sniper Hunter Cvee , uzNesh najjachu kapislu(616 ili CX2000), neq uobichajenu gramazu baruta koju bi trebalo staviti za 34g, i dobijesh brz metak, koji ne trza mnogo(zbog manje mase "projektila")...
Neke serije su radile besprekorno i sa 26g...

Lichno, lovio sam prepelice proshle godine, a i ove tju, sa 26g 2mm i jaaaako slabim barutnim punjenjem(fala Bogu, Rus se lako poshteluje za tako neshto! puc puc), i nit boli rame, nit prebelice bezu... Stari
Jeste da mi s ovom serijom dosta baruta ne sagori, ali nije bitno, bitno da ima manje qglica u prepelici i da mogu da pucam 3 dana i 3 notji bez posledica... srbijalov[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

hamerles
 Nisu to Hamerova upustva za punjenje vec licno testiranje barutnog punjenjaB) A i sam sam naveo da se tako pojacano ne puni a admini ako zele da obrisu moze nema problema.... E sad sto se tice kapisli Sheytane koristio sam ih svih vrsta tako da ne potcenjujes to sto sam napisao. Sad trenutno imam samo winchester i neke stare zalihe zevelo u toku dana cu postaviti slike da se vide... kelt po tvom upisu i iskustvu o kapislama kad tako napises da ce jaca kapisla da ti napravi svasta vidi se samo da nemas nikakvog iskustva sa istim a da ismejavas necije iskustvo... Probao sam nebrojano puta isto barutno punjenje u vise metaka sa razlicitim kapislama i to se u praksi i ne oseti. Kad pucas sve su iste... Ima tu tablice sa interneta gde pise sve i svasta ali ocigledno nema nikog na ovoj temi ko je probao tu kombinaciju i ko zna da je kapisla u svemu tome samo detonator sve ostalo odradjuju barutni pritisci... Isprobano bezbroj puta sa nasim ijedinim Zlatibor barutom...

Sniper Hunter
 [xhide]Hamerles ovo je prevazislo svaku meru !Prestani da iznosis neke stvari o kojima nema licnog iskustva! bio si upozoren , nastavljas i dalje po starom ako neko nezna o cemu prica onda si ti !TIP kapisli je WHINCHESTER a proizvodjaca ima vise Koji prave isti TIP kapisle
Ponavljam ti ono sto pisemo kolega sheytan i ja mi smo proverili sami u praksi i tipove kapisli i tipove baruta prema tome ovo ti je zadnje upozorenje da tvojim nekonstruktivnim postovima ne ometas nase kolege sa foruma i unosis zabunu jer se ovde radi o ozbiljnim stvarima kao sto je punjenje municije i nije bas zgodno da se sa tim igramo jer moze biti opasno!
Ako ti punis kako punis to je tvoj problem !
Mi ovde pisemo na prvom mestu o BEZBEDNOM PUNJENJU a ne o tamo nekim eksperimentima koje si ti obavljao ,zamolio bih te da vise ne ometas rad na forumu ! Hvala![/xhide]

canis aureus

sheytan kaže:
A Hamerlesa ću da oborim, bez obzira što je muško! Smeko

Frown
hamerlesUDimtebra
da se uozbiljiVAš i prestaJneš da se ističu sa nauke jer nećU te oviJ učitelji samo da Sobore nego će te izbaceDU sa nastavu i daljNe školovanje pa će ostaneš bRez malu maturu i ograničeno zVnanjeFrown
(sećaš se tebra da su i za N.Teslu neki tvrdili da je lud i budala?!, a on ode u jAmerike i napravU čudoConfused E, tako i ti tebra uvali svoju "recepturu" jamerima pa nek se samounište a ti se ondaK pojavU na velika vrata i sa slavu!Bravo 2)
Chutiveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles
  Nisam nista napisao sto nije probano u praksi kao sto rece Sniper. A nemam nameru da remetim ovu nastavu samo rekoh po pitanju kapisli koje postoje u nasoj dragoj prelepoj Srbiji ili preciznije receno Sumadiji.Jedine koje mogu da se nadju su Winchester ostalo je Pobeda Zevelo Gorazde i One sto su suplje u sredini Krusikove... Ostale navedene kapisle nema OVDE... Ali ocigledno nase kolege municiju pune u inostranstvu pa raspolazu sa vecim izborom komponenti za punjenje i kapislama takodje... Ne remetim vasu cenjenu nastavu samo sam napisao kakve kapisle SERBIA poseduje.... Bye

canis aureus
 jes vala hamerlesUDimtebra
ovIj tebra she iz BLatajnicu ko iz jAustralije da se sa WincheRsheri snabdio i pripremiJo za nastRavu
sve sam WinčeRster ...
Griniveli 3
joj tebra ala bi te izobarali tek da si žensko qq-qqFrown
(ps- samo čvrsto i "leđa" uza zid da ne bIdeUps)
Dim

hamerles

canis aureus kaže:
jes vala hamerlesUDimtebra
ovIj tebra she iz BLatajnicu ko iz jAustralije da se sa WincheRsheri snabdio i pripremiJo za nastRavu
sve sam WinčeRster ...
Griniveli 3
joj tebra ala bi te izobarali tek da si žensko qq-qqFrown
(ps- samo čvrsto i "leđa" uza zid da ne bIdeUps)
Ziveo tebraiveli 3

kelt

hamerles kaže: kelt po tvom upisu i iskustvu o kapislama kad tako napises da ce jaca kapisla da ti napravi svasta vidi se samo da nemas nikakvog iskustva sa istim a da ismejavas necije iskustvo... Probao sam nebrojano puta isto barutno punjenje u vise metaka sa razlicitim kapislama i to se u praksi i ne oseti. Kad pucas sve su iste... Ima tu tablice sa interneta gde pise sve i svasta ali ocigledno nema nikog na ovoj temi ko je probao tu kombinaciju i ko zna da je kapisla u svemu tome samo detonator sve ostalo odradjuju barutni pritisci... Isprobano bezbroj puta sa nasim ijedinim Zlatibor barutom...
a gde sam ja to uopste pisao o mom iskustvu sa punjenjem i da ce jaca kapisla da napravi svasta i daj mi post gde ja ismevam necije iskustvo ja sam polaznik kursa i skini mi se vec jednom shvati da si sa prozivanjem preteraoAngry
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:
Nisam nista napisao sto nije probano u praksi kao sto rece Sniper. A nemam nameru da remetim ovu nastavu samo rekoh po pitanju kapisli koje postoje u nasoj dragoj prelepoj Srbiji ili preciznije receno Sumadiji.Jedine koje mogu da se nadju su Winchester ostalo je Pobeda Zevelo Gorazde i One sto su suplje u sredini Krusikove... Ostale navedene kapisle nema OVDE... Ali ocigledno nase kolege municiju pune u inostranstvu pa raspolazu sa vecim izborom komponenti za punjenje i kapislama takodje... Ne remetim vasu cenjenu nastavu samo sam napisao kakve kapisle SERBIA poseduje.... Bye

Sudeci po ovom izgleda da si ti pre jedno 15-etak godina bio u prodavnici da kupis kapisle za punjenje, u svakoj bolje opremljenijoj prodavnici evo ja sam bio kod tebe u Jagodini tamo imas i cheddite cx2000 kapisle i barut ,kapislirane caure u cal 16 i cal12,,olovo,plasticne korpice i imalo je solidnih filcanih cepova onih pravih ne onih kartonskih,i sa svakim prodavcem sa kojim popricas o malo vecoj kolicini odmah je zainteresovan za pricu i moze da ti naruci ono sto ti treba bar sam ja imao takvo iskustvo kad sam obilazio prodavnice po Sumadiji a i sireGrin
A o punjenju , municiju punim u Srbiji u CH lijem samo olovo , nadam se da je to sada jasno hamerBye[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]Momci zavrsili smo sa prozivkama vracamo se na temu od sada svaki Van teme brisem bez upozorenja !!! Admin Power Nazad na temu KoTuKoga[/xhide]

hamerles

Sniper Hunter kaže:
[xhide]

hamerles kaže:

Sudeci po ovom izgleda da si ti pre jedno 15-etak godina bio u prodavnici da kupis kapisle za punjenje, u svakoj bolje opremljenijoj prodavnici evo ja sam bio kod tebe u Jagodini tamo imas i cheddite cx2000 kapisle i barut ,olovo,plasticne korpice i imalo je solidnih filcanih cepova onih pravih ne onih kartonskih,i sa svakim prodavcem sa kojim popricas o malo vecoj kolicini odmah je zainteresovan za pricu i moze da ti naruci ono sto ti treba bar sam ja imao takvo iskustvo kad sam obilazio prodavnice po Sumadiji a i sireGrin
A o punjenju , municiju punim u Srbiji u CH lijem samo olovo , nadam se da je to sada jasno hamerBye[/xhide]
Jagodina je od mene druze 60km najblizi mi je Mladenovac po snabdevenoscu ali cesto puta kupujem u Velikoj Plani tamo ima samo winchester kapisle u Smederevskoj Palanci ima takodje samo winchester kapisle tako da sam bio prinudjen da za svaki kalibar,gramazu i punjenje koristim iskljucivo Winchester kapisle i prakticno nisam osetio razliku. Zato sam to i napisao ... Videcu sada u Kragujevcu na sajmu da se malo snabdenem kapislama i cepovima jer je ovde kod mene stvarno mali izborBye

Sniper Hunter
 [xhide]Pa i nisi mogao da osetis razliku jer su to kapisle istog tipa Whinchester .209 samo je pitanje od kog proizvodjaca a sve su tog tipa [/xhide]

canis aureus
 razumevanje, tolerancija, edukacija ...Stari
Hmmm

Bilo je toga ...sada nema vise tolerancije i razumevanja samo edukacija!
Srbijalov Admin Tim!Admin Power

Dim

Sniper Hunter
 [xhide]Momci postove sam obrisao po mome obecanju datom u predhodnom postu nema ljutnje ,raspravke nastavite na PP naterali ste me na ono sto najvise mrzim Cenzurisano iAdmin Power a vala hamer i dosta je i bilo ....znam sad ces reci moze mi se kad nisam u pravu brisem postove ali ovo je bilo preterano na drugim forumima bi bio oooodavno i banovan [/xhide]

kelt
 sniper dosao sam do vece kolicine olova i to dzabe ,ali stamparskog. sve table debljine 2cm i 5-6cmx 10-12cm netreba ni da se izliva u poluge, kaze mi covek da ono ima oko 8%kalaja dali si imao iskustvo sa tom vrstom olova inace je dosta tvrdje od cevi ili lima za krov, a i svetlije boje i nema nikakav oksid. trenutno mi je u firmi u magacinu,ali slikacu ga da vidis za neki danZbunjen
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,636,267 posete www.srbijalov.com