Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Sa kojom municijom (sačmom) u lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Sa kojom municijom (sačmom) u lov?
saja rudnik
 Ja mislim da cu da zakacim jedno dve nedelje lova pa razmisljam da uzmem Krusik standard ili specijal ako se to proizvodi jos u Srbiji,a imam kutiju RC mislim da je 3.5mm,tako da mislim da ce mi to biti dovoljno da se malo ispucam i da me zelja mine.Da nedetaljisem zasto i sto Krusik,iskreno uzeleo sam se srpske municije..he..he..i moje puske nismo se videli 4.meseca pa malo da se podruzimo..Grin
Saja Rudnik

Skoricanac
 Krusik ima i standard i specijal u prodaji 28 din standard u ks specijal nesto skuplji par dinara.Standard nema koncentrator i ima filcani cep,kartonsku cauru i ima nesto manje olova od specijala.To je izuzetno dobra municija pogotovu specijal.
Skorican

aleksa
 Jedna ispravka koja nije možda toliko važna, naime Krušik Standard je patron sa kartonskom čaurom, zvanično 30 grama sačme a nema filcani čep već plastični bez čašice.

DakiNS
 Kolega nepotpuni su ti podaci . Ima i specijala BKGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoricanac
 Ima specijala bez koncentratora i pise bk na metak a da ima filcani cep je reko prodavac nisam ga proveravao.Ja mislim da specijal sa koncentratorom ima 2/3 koncentrator sto je po meni odlina varijanta.Jedino krusik koristim i nevalja jedino kad promasim iako sam mladji lovac(svi mladi kupuju neke granate za pusku).puc puc
Skorican

aleksa
 Prodavci svašta pričaju, često pogrešno, nešto namenski a nešto zato što ne znaju. Ja sam hteo da kupim Standard baš zbog filcanog čepa pa sam pozvao pouzdan izvor blizak Krušiku koji mi je rekao da je u pitanju plastični čep.
To što koristiš samo Krušik je odlično, možda nije vrh po kvalitetu ali je sigurno bolje nego menjati municiju non stop.
Ja sam takođe mlađi lovac, ne pucam Krušik ali ni municiju preko 34 grama. Apsolutno nema potrebe.

Milos Ca
 Verovatno je Van teme ali ako moze odgovor na jedno pitanje...Naime kupio sam italijansku pusku Sabatti koja je teska 3kg i u razgovoru sa nekim kolegama sam cuo kako lakse puske prilikom koriscenja krupnije sacme vise trzaju od onih tezih npr. ruskih...da li je to tacno?
MM

Cvele
 Svaka puska, bilo cije proizvodnje, u koliko je laksa(kao kod tebe npr 3kg), trzaj svakog metka se vise oseca nego na onoj pusci koja je teza(npr 3.5kg). . . Sve zavisi i od punjenja patrona. . .
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Neca92

Milos Ca kaže:
Verovatno je Van teme ali ako moze odgovor na jedno pitanje...Naime kupio sam italijansku pusku Sabatti koja je teska 3kg i u razgovoru sa nekim kolegama sam cuo kako lakse puske prilikom koriscenja krupnije sacme vise trzaju od onih tezih npr. ruskih...da li je to tacno?

Trzaj se ne povecava povecanjem krupnoce sacme, vec kolicinom sacme u patronu, odnosno gramaze! Povecanjem tezine sacmenog punjenja, povecava se i trzaj! Neko ''pravilo'' je da se gramaza patrona pomnozi sa 100 i onda se dobije neki najprijatniji trzaj! U tvom slucaju je to 30 gr (sacme) x 100 = 3000 gr , odnosno 3kg koliko ti je teska puska! Smile Sve sto budes puca teze i teze, puska ce sve vise i vise da trza, ali nemoj to da te plasi, jer nije to nista drasticno! Kad adrenalin odradi svoje, nema tog trzaja koji ces da osetis! Grin
Pozdrav! Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Cvele
 Adrenalin ti je k'o anestezija, tako da se ne sekiraj ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Milos Ca
 Hvala kolege,napravicu neki test,bas me interesuje kolike su razlike u trzaju Smile
MM

Podunavac

Neca92 kaže:

Milos Ca kaže:

Trzaj se ne povecava povecanjem krupnoce sacme, vec kolicinom sacme u patronu, odnosno gramaze! Povecanjem tezine sacmenog punjenja, povecava se i trzaj! Neko ''pravilo'' je da se gramaza patrona pomnozi sa 100 i onda se dobije neki najprijatniji trzaj! U tvom slucaju je to 30 gr (sacme) x 100 = 3000 gr , odnosno 3kg koliko ti je teska puska! Smile Sve sto budes puca teze i teze, puska ce sve vise i vise da trza, ali nemoj to da te plasi, jer nije to nista drasticno! Kad adrenalin odradi svoje, nema tog trzaja koji ces da osetis! Grin
Pozdrav! Smile

Neco Bravo 2. Svaka čast za upis i objašnjenje. Dodao bi samo da i sama ergonomija puške i kundaka, i oblik i debljina amortizera igraju veliku ulogu u tome kako će strelac doživeti trzaj. Trzaj je uvek istog intenziteta ali se kod dobro izbalansiranih pušaka sa kvalitetnim amortizerima mnogo lakše podnosi i drugačije raspoređuje. Može da se desi da strelcu bolje odgovara pucanje iz puške od 3 kg nego neke druge od 3,5 kg.
Tri prsta 2Kolce

Milos Ca

Podunavac kaže:

Neca92 kaže:

Milos Ca kaže:

Pozdrav! Smile

Neco Bravo 2. Svaka čast za upis i objašnjenje. Dodao bi samo da i sama ergonomija puške i kundaka, i oblik i debljina amortizera igraju veliku ulogu u tome kako će strelac doživeti trzaj. Trzaj je uvek istog intenziteta ali se kod dobro izbalansiranih pušaka sa kvalitetnim amortizerima mnogo lakše podnosi i drugačije raspoređuje. Može da se desi da strelcu bolje odgovara pucanje iz puške od 3 kg nego neke druge od 3,5 kg.

Za amortizer bih se definitivno slozio,ugradicu ga ovih dana kako bih sto vise ublazio trzaj,mada za sada ne primecujem neku razliku u trzaju sabattija i zastavine bokerice...
MM

PEZ
 Kolega Milose daj koju slicq Odobreno
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Neca92

Podunavac kaže:

Neca92 kaže:

Milos Ca kaže:

Pozdrav! Smile

Hvala na dopuni, Podunavac! Smile Naravno, ima tu dosta faktora! Cak sam cuo da ima uticaj i to od kog je drveta kundak, jer razlicito prenose vibracije! Naravno, to su sad nebitne sitnice, ali da pomenemo... Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Milos Ca

pez kaže:
Kolega Milose daj koju slicq Odobreno

Bice kad stavim amortizer. Smile
MM

DamirKS
 Da li je neko ovu municiju koristio u lovu na predatore i kako se pokazala u praksi [img]imageshack.us/a/img39/8269/lb2h.th.JPG[/img]
[img]img801.imageshack.us/img801/3750/2m28.jpg

Uploaded with ImageShack.us[/img]
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

Podunavac
 Ja sam odstrelio nekoliko lisica sa municijom Mirage T3 standard game 34 grama, granulacije 3,5 mm. Odličan efekat, pad u vatri. Inače već godinama koristim Mirage municiju (T3, T4 i H.V.) za svu divljač i zadovoljan sam.
Tri prsta 2Kolce

-ANUBIS-
 [xhide]Takodje sam je koristio za lov na guske zimi odlican metak, jedino nisam siguran za pritisak metka mislim da ne nesto oko 1050 bara pa neznam koliko je je dobar za starije puske [/xhide]

Ghost Hunter
 Molio bih iskusnije kolege da mi pomognu,sledece sezone po prvi put planiram da malo vise paznje posvetim i lovu na barsku divljac(patke).Posto sam poprilicno neiskusan u lovu na tu divljac molio bih kolege koji imaju vise iskustva u takvoj vrsti lova da mi pomognu prilikom odabira odgovarajuce municije.Koja se municija u praksi najbolje pokazala prilikom lova divljih pataka u preletu?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Gde sa karabinskom municijom? Redenik, novčanik... MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 29 06.06.2016. 19:19
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,434,924 posete www.srbijalov.com