| Sa kojom municijom (sačmom) u lov? | 
| saja rudnik | Objavljen 03.11.2012. 14:33 | 
|  
 Stari član

Upisa: 224
 Pristupio: 11.06.2010. 08:48

| 
Ja mislim da cu da zakacim jedno dve nedelje lova pa razmisljam da uzmem Krusik standard ili specijal ako se to proizvodi jos u Srbiji,a imam kutiju RC mislim da je 3.5mm,tako da mislim da ce mi to biti dovoljno da se malo ispucam i da me zelja mine.Da nedetaljisem zasto i sto Krusik,iskreno uzeleo sam se srpske municije..he..he..i moje puske nismo se videli 4.meseca pa malo da se podruzimo..   
 Saja Rudnik | 
|  | 

| 
|  | 
| Skoricanac | Objavljen 12.11.2012. 20:39 | 
|  
 Pripravnik

Upisa: 3
 Pristupio: 14.12.2011. 17:49

| 
Krusik ima i standard i specijal u prodaji 28 din standard u ks specijal nesto skuplji par dinara.Standard nema koncentrator i ima filcani cep,kartonsku cauru i ima nesto manje olova od specijala.To je izuzetno dobra municija pogotovu specijal. 
 Skorican | 
|  | 

| 
|  | 
| aleksa | Objavljen 12.11.2012. 20:49 | 
|  
 Veteran

Upisa: 599
 Pristupio: 22.10.2010. 15:52

| 
Jedna ispravka koja nije možda toliko važna, naime Krušik Standard je patron sa kartonskom čaurom, zvanično 30 grama sačme a nema filcani čep već plastični bez čašice. | 
|  | 

| 
|  | 
| DakiNS | Objavljen 12.11.2012. 20:51 | 
|  
 Admin

Upisa: 10248
 Pristupio: 31.08.2010. 09:25

| 
Kolega nepotpuni su ti podaci . Ima i specijala BK   
 KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM | 
|  | 

| 
|  | 
| Skoricanac | Objavljen 13.11.2012. 20:18 | 
|  
 Pripravnik

Upisa: 3
 Pristupio: 14.12.2011. 17:49

| 
Ima specijala bez koncentratora i pise bk na metak a da ima filcani cep je reko prodavac nisam ga proveravao.Ja mislim da specijal sa koncentratorom ima 2/3 koncentrator sto je po meni odlina varijanta.Jedino krusik koristim i nevalja jedino kad promasim iako sam mladji lovac(svi mladi kupuju neke granate za pusku).   
 Skorican | 
|  | 

| 
|  | 
| aleksa | Objavljen 13.11.2012. 21:18 | 
|  
 Veteran

Upisa: 599
 Pristupio: 22.10.2010. 15:52

| 
Prodavci svašta pričaju, često pogrešno, nešto namenski a nešto zato što ne znaju. Ja sam hteo da kupim Standard baš zbog filcanog čepa pa sam pozvao pouzdan izvor blizak Krušiku koji mi je rekao da je u pitanju plastični čep. To što koristiš samo Krušik je odlično, možda nije vrh po kvalitetu ali je sigurno bolje nego menjati municiju non stop.
 Ja sam takođe mlađi lovac, ne pucam Krušik ali ni municiju preko 34 grama. Apsolutno nema potrebe.
 | 
|  | 

| 
|  | 
| Milos Ca | Objavljen 23.02.2013. 01:56 | 
|  
 Mlađi član

Upisa: 31
 Pristupio: 14.02.2013. 23:51

| 
Verovatno je  ali ako moze odgovor na jedno pitanje...Naime kupio sam italijansku pusku Sabatti koja je teska 3kg i u razgovoru sa nekim kolegama sam cuo kako lakse puske prilikom koriscenja krupnije sacme vise trzaju od onih tezih npr. ruskih...da li je to tacno? 
 MM | 
|  | 

| 
|  | 
| Cvele | Objavljen 23.02.2013. 11:16 | 
|  
 Lovčina

Upisa: 3230
 Pristupio: 18.09.2009. 20:03

| 
Svaka puska, bilo cije proizvodnje, u koliko je laksa(kao kod tebe npr 3kg), trzaj svakog metka se vise oseca nego na onoj pusci koja je teza(npr 3.5kg). . . Sve zavisi i od punjenja patrona. . . 
   Lov je za mene život =)))   | 
|  | 

| 
|  | 
| Neca92 | Objavljen 23.02.2013. 11:24 | 
|  
 Lovčina

Upisa: 1459
 Pristupio: 14.12.2010. 19:29

| 
 Milos Ca kaže:
Verovatno je    ali ako moze odgovor na jedno pitanje...Naime kupio sam italijansku pusku Sabatti koja je teska 3kg i u razgovoru sa nekim kolegama sam cuo kako lakse puske prilikom koriscenja krupnije sacme vise trzaju od onih tezih npr. ruskih...da li je to tacno?Trzaj se ne povecava povecanjem krupnoce sacme, vec kolicinom sacme u patronu, odnosno gramaze! Povecanjem tezine sacmenog punjenja, povecava se i trzaj! Neko ''pravilo'' je da se gramaza patrona pomnozi sa 100 i onda se dobije neki najprijatniji trzaj! U tvom slucaju je to 30 gr (sacme) x 100 = 3000 gr , odnosno 3kg koliko ti je teska puska!
  Sve sto budes puca teze i teze, puska ce sve vise i vise da trza, ali nemoj to da te plasi, jer nije to nista drasticno! Kad adrenalin odradi svoje, nema tog trzaja koji ces da osetis!   Pozdrav!

Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije! | 
|  | 

| 
|  | 
| Cvele | Objavljen 23.02.2013. 12:56 | 
|  
 Lovčina

Upisa: 3230
 Pristupio: 18.09.2009. 20:03

| 
Adrenalin ti je k'o anestezija, tako da se ne sekiraj ;) 
   Lov je za mene život =)))   | 
|  | 

| 
|  | 
| Milos Ca | Objavljen 23.02.2013. 18:30 | 
|  
 Mlađi član

| 
Hvala kolege,napravicu neki test,bas me interesuje kolike su razlike u trzaju   
 MM | 
|  | 

| 
|  | 
| Podunavac | Objavljen 24.02.2013. 13:20 | 
|  
 Lovčina

Upisa: 7755
 Pristupio: 17.12.2010. 23:54

| 
 Neca92 kaže:
Milos Ca kaže:
Verovatno je    ali ako moze odgovor na jedno pitanje...Naime kupio sam italijansku pusku Sabatti koja je teska 3kg i u razgovoru sa nekim kolegama sam cuo kako lakse puske prilikom koriscenja krupnije sacme vise trzaju od onih tezih npr. ruskih...da li je to tacno?
Trzaj se ne povecava povecanjem krupnoce sacme, vec kolicinom sacme u patronu, odnosno gramaze! Povecanjem tezine sacmenog punjenja, povecava se i trzaj! Neko ''pravilo'' je da se gramaza patrona pomnozi sa 100 i onda se dobije neki najprijatniji trzaj! U tvom slucaju je to 30 gr (sacme) x 100 = 3000 gr , odnosno 3kg koliko ti je teska puska!    Sve sto budes puca teze i teze, puska ce sve vise i vise da trza, ali nemoj to da te plasi, jer nije to nista drasticno! Kad adrenalin odradi svoje, nema tog trzaja koji ces da osetis!    
Pozdrav!  

Neco
  . Svaka čast za upis i objašnjenje. Dodao bi samo da i sama ergonomija puške i kundaka, i oblik i debljina amortizera igraju veliku ulogu u tome kako će strelac doživeti trzaj. Trzaj je uvek istog intenziteta ali se kod dobro izbalansiranih pušaka sa kvalitetnim amortizerima mnogo lakše podnosi i drugačije raspoređuje. Može da se desi da strelcu bolje odgovara pucanje iz puške od 3 kg nego neke druge od 3,5 kg. 
 | 
|  | 

| 
|  | 
| Milos Ca | Objavljen 25.02.2013. 00:28 | 
|  
 Mlađi član

| 
 Podunavac kaže:
Neca92 kaže:
Milos Ca kaže:
Verovatno je    ali ako moze odgovor na jedno pitanje...Naime kupio sam italijansku pusku Sabatti koja je teska 3kg i u razgovoru sa nekim kolegama sam cuo kako lakse puske prilikom koriscenja krupnije sacme vise trzaju od onih tezih npr. ruskih...da li je to tacno?
Trzaj se ne povecava povecanjem krupnoce sacme, vec kolicinom sacme u patronu, odnosno gramaze! Povecanjem tezine sacmenog punjenja, povecava se i trzaj! Neko ''pravilo'' je da se gramaza patrona pomnozi sa 100 i onda se dobije neki najprijatniji trzaj! U tvom slucaju je to 30 gr (sacme) x 100 = 3000 gr , odnosno 3kg koliko ti je teska puska!    Sve sto budes puca teze i teze, puska ce sve vise i vise da trza, ali nemoj to da te plasi, jer nije to nista drasticno! Kad adrenalin odradi svoje, nema tog trzaja koji ces da osetis!    
Pozdrav!  
Neco   . Svaka čast za upis i objašnjenje. Dodao bi samo da i sama ergonomija puške i kundaka, i oblik i debljina amortizera igraju veliku ulogu u tome kako će strelac doživeti trzaj. Trzaj je uvek istog intenziteta ali se kod dobro izbalansiranih pušaka sa kvalitetnim amortizerima mnogo lakše podnosi i drugačije raspoređuje. Može da se desi da strelcu bolje odgovara pucanje iz puške od 3 kg nego neke druge od 3,5 kg.Za amortizer bih se definitivno slozio,ugradicu ga ovih dana kako bih sto vise ublazio trzaj,mada za sada ne primecujem neku razliku u trzaju sabattija i zastavine bokerice...

MM | 
|  | 

| 
|  | 
| PEZ | Objavljen 25.02.2013. 01:25 | 
|  
 Lovčina

Upisa: 2087
 Pristupio: 09.02.2012. 16:41

| 
Kolega Milose daj koju slicq   
 P.S.
 "Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
 | 
|  | 

| 
|  | 
| Neca92 | Objavljen 25.02.2013. 15:01 | 
|  
 Lovčina

Upisa: 1459
 Pristupio: 14.12.2010. 19:29

| 
 Podunavac kaže:
Neca92 kaže:
Milos Ca kaže:
Pozdrav!  
Neco   . Svaka čast za upis i objašnjenje. Dodao bi samo da i sama ergonomija puške i kundaka, i oblik i debljina amortizera igraju veliku ulogu u tome kako će strelac doživeti trzaj. Trzaj je uvek istog intenziteta ali se kod dobro izbalansiranih pušaka sa kvalitetnim amortizerima mnogo lakše podnosi i drugačije raspoređuje. Može da se desi da strelcu bolje odgovara pucanje iz puške od 3 kg nego neke druge od 3,5 kg.Hvala na dopuni, Podunavac!
  Naravno, ima tu dosta faktora! Cak sam cuo da ima uticaj i to od kog je drveta kundak, jer razlicito prenose vibracije! Naravno, to su sad nebitne sitnice, ali da pomenemo...   
 Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije! | 
|  | 

| 
|  | 
| Milos Ca | Objavljen 25.02.2013. 15:41 | 
|  
 Mlađi član

| 
 pez kaže:
Kolega Milose daj koju slicq  Bice kad stavim amortizer.

MM | 
|  | 

| 
|  | 
| DamirKS | Objavljen 20.07.2013. 08:27 | 
|  
 Stari član

Upisa: 374
 Pristupio: 25.10.2011. 15:12

| 
Da li je neko ovu municiju koristio u lovu na predatore i kako se pokazala u praksi [img]  [/img] [img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]

RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA! | 
|  | 

| 
|  | 
| Podunavac | Objavljen 21.07.2013. 22:02 | 
|  
 Lovčina

Upisa: 7755
 Pristupio: 17.12.2010. 23:54

| 
Ja sam odstrelio nekoliko lisica sa municijom Mirage T3 standard game 34 grama, granulacije 3,5 mm. Odličan efekat, pad u vatri. Inače već godinama koristim Mirage municiju (T3, T4 i H.V.) za svu divljač i zadovoljan sam. 
 | 
|  | 

| 
|  | 
| -ANUBIS- | Objavljen 21.07.2013. 22:09 | 
|  
 Stari član

Upisa: 378
 Pristupio: 04.01.2011. 17:11

| 
[xhide]Takodje sam je koristio za lov na guske zimi odlican metak, jedino nisam siguran za pritisak metka mislim da ne nesto oko 1050 bara pa neznam koliko je je dobar za starije puske    [/xhide] | 
|  | 

| 
|  | 
| Ghost Hunter | Objavljen 22.07.2013. 14:55 | 
|  
 Član

Upisa: 60
 Pristupio: 25.02.2011. 13:03

| 
Molio bih iskusnije kolege da mi pomognu,sledece sezone po prvi put planiram da malo vise paznje posvetim i lovu na barsku divljac(patke).Posto sam poprilicno neiskusan u lovu na tu divljac molio bih kolege koji imaju vise iskustva u takvoj vrsti lova da mi pomognu prilikom odabira odgovarajuce municije.Koja se municija u praksi najbolje pokazala prilikom lova divljih pataka u preletu? | 
|  | 

|