Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
kelt
 c@o kolen3i sniper reci mi d@li si primetio r@3liku u posipu od k@d pr@vis s@cmu d@li je mo3d@ siri nego s kupovnom

p.s. i3vinj@v@jte riknulo mi @ i 3 FrownROFL
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]QQ sto bi rekao kolega shheeGrin presece se! Kelt kao ona hitlerovska masina za sifrovanje kako bese Enigma cini mi se , presece se da nisu hakeriROFLROFL
kad ovo pitas predpostavljam da si vec punio tvoju sacmu ili se varam , pravo da ti kazem mozda je malkice siri posip sa mojom od orginalne ali ima dosta jos da eksperimentisem , pucao sam i sa 3 razlicite granulacije u metku dok nisam nabavio sita ...pisao sam o tome vec ovde ali pojacao sam gramazi i tako da nema problema sa gustinom snopa ,nema rupa u snopu ,municija nije bas meka ostrija je zbog gramaze ali fazani i patke se nisu bunili Grin sto moze da potvrdi Lovac Stari i njegov brat od ujaka lovili smo jedan dan u grupi i sa istom municijom moje proizvodnje skoro da nije bilo promasaja Stari je obarao petlove dooosta daleko, a bila je isto koktel punjena 3 granulacijeConfused[/xhide]

BUCKO
 neznam dali ce otvoriti slike neregistrovanim clanovima ali da probam
varijacije i tehnike DISPERSANTE punjenja
http://www.polver...amp;t=2779

BUCKO
 a ovo je dispersante cal. 16 koji sam ja napravio (prepravio) od B&P casice
zimus sam sa ovom casicom i mojim punjenjem sasvim dobro obarao fazane

i54.tinypic.com/213myxk.jpg
BUCKO priložio:
33o6ucj.jpg

Sniper Hunter

BUCKO kaže:
neznam dali ce otvoriti slike neregistrovanim clanovima ali da probam
varijacije i tehnike DISPERSANTE punjenja
http://www.polver...amp;t=2779

Treba registracija i poznavanje italijanskog jezika tako da nam nije od velike pomoci Confused a i tablice odande bez baruta koji je dat u njima nam ne vrede bas mnogo Confused

Sniper Hunter
 [xhide]Bucko opisi sta si menjao na B&P i kako si punioB)[/xhide]

BUCKO
 Ovo je slika koja je postavljena na gornjem sajtu
BUCKO priložio:
disperzante.jpg

BUCKO

Sniper Hunter kaže:
Bucko opisi sta si menjao na B&P i kako si punioB)

krilca sam sa donje strane isekao do pola i samo malo zasekao duzinski i na tom zaseku poluvinu krilceta savio na unutra tako da kad pogledas odozgo vidi se kao kukasti krst.
punio sam lee presom ali cepove moras ubacivati rucno i srafcigerom pritisnuti tako da ne ostetis prepravku.
Koristio sam chedite caure providne kupljene na siarmu vec kapislirane, olovo 2.5mm zvezdasto pertlovanje a barut nas zlatiborac po uputstvu sa kutije.

Sniper Hunter
 [xhide]Tako nesto sam i predlagao da punimo za LakijaB) i sacmu imam za to zajebalo vekGrin[/xhide]

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:

Sniper Hunter kaže:
Bucko opisi sta si menjao na B&P i kako si punioB)

krilca sam sa donje strane isekao do pola i samo malo zasekao duzinski i na tom zaseku poluvinu krilceta savio na unutra tako da kad pogledas odozgo vidi se kao kukasti krst.
punio sam lee presom ali cepove moras ubacivati rucno i srafcigerom pritisnuti tako da ne ostetis prepravku.
Koristio sam chedite caure providne kupljene na siarmu vec kapislirane, olovo 2.5mm zvezdasto pertlovanje a barut nas zlatiborac po uputstvu sa kutije.

Imamo iste caure dobra ideja jesi probao na papiru koji je posip na 20 m'?[/xhide]

BUCKO
 Na zalost nisam stigao da napravim probu.
Stigao sam iz Italie doneo opremu i uvece odmah napunio 30kom. a ujutru ih ispucao tamo gde si i ti lovio fazane sa nasim drugarom.
Ako napravis ovako nesto i probas na papir javi obavezno.

A da ne zaboravim ovde sam video da ljudi probe prave na limu premazanim glinom tanko, mogu reci da se vidi bas dobro.

Sniper Hunter
 [xhide]

BUCKO kaže:
Na zalost nisam stigao da napravim probu.
Stigao sam iz Italie doneo opremu i uvece odmah napunio 30kom. a ujutru ih ispucao tamo gde si i ti lovio fazane sa nasim drugarom.
Ako napravis ovako nesto i probas na papir javi obavezno.

A da ne zaboravim ovde sam video da ljudi probe prave na limu premazanim glinom tanko, mogu reci da se vidi bas dobro.

I ja sam ptica selica kao i ti ako budem u Avgustu imao vremena isprobacu i postavljam ne brini da se neznamo ja i ti a ti poznajes Gagu?[/xhide]

Lala
 Ova BUCKOVA ideja sa prepravkom krilaca pravi i od korpice rotirajući projektil Smile
Šalim se, nije loše, takva korpica bi trebala da se otvara odmah, i da širi snop.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 [xhide]Ma ima Laki da napunimo ne brini ovakve korpice mogu da nabavim bez problema i nisu skuplje nego nase domace ako si gledao onaj linkitjc od naseg QQ profesora SHHeke-ijaGrin tamo ima sve za nase potrebe[/xhide]

kelt
 Trt Milojkae kur cu d@ pisem vrisnul@ mi t@cts@tur@ srbij@lov je gl@vni kriv@c AngrySmeanPalicaiveli 2ROFLKolce

Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
Trt Milojkae kur cu d@ pisem vrisnul@ mi t@cts@tur@ srbij@lov je gl@vni kriv@c AngrySmeanPalicaiveli 2ROFLKolce

Ma pisi razumemo te imam kljuc za tvoju sifruROFLROFL[/xhide]

kelt
 [xhide]puc@o s@m s@ mojom municijom u neku k@ntu s nekih I0 kor@k@ s@d s@ k@ntom mogu d@ prosej@v@m s@cmuSmeko , posip mi se cini bolji, be3 ik@kve korpice. kru3no 3@tv@r@njekompjuterPalica[/xhide]
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

sheytan
 [xhide]Ja b' reko da si ti puc'o u tastatooroo... puc puc

Smeko

iveli[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]

kelt kaže:
puc@o s@m s@ mojom municijom u neku k@ntu s nekih I0 kor@k@ s@d s@ k@ntom mogu d@ prosej@v@m s@cmuSmeko , posip mi se cini bolji, be3 ik@kve korpice. kru3no 3@tv@r@njekompjuterPalica[/xhide]

[xhide]Kako sam te provalio po cim si me pitao o posipu jer posip se odmah primeti mala razlika ROFLB) ajde sifruj jos malo o probiROFL[/xhide]

ROFL Sheeke

BUCKO
 Ja sad sa ovom prepravkom hocu da napunim jedno 100 kom. za prepelke u Avgustu ali sacma 1.5mm mislim da ce biti odlicno za donju cev moje IZ-12
A gornja cev ista korpica u originalnom stanju (neprepravljenom) ali olovo 1.7mm ili 2mm
Ispred seteri a iza ovako nesto,........... ma idi begaj zajebalo vek!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,636,933 posete www.srbijalov.com