Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Alat za punjenje sačmene municije (livenje sačme) i osnove punjenja
kelt

sheytan kaže:
Ja b' reko da si ti puc'o u tastatooroo... puc puc

Smeko

iveli

v@l@ cim kupim novu ovu cu d@ upuc@mpuc pucROFL
3@bor@vih d@n@S d@ kupium UH STO ME NERVIR@ m@ im@ PP -jcem d@ je i3busim Angry
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Sniper Hunter
 [xhide]Sudeci po slovima koja ti ne rade ako si je gadjao sa tvojom livenom sacmom imas dobar posipROFLROFL[/xhide]

hamerles
 Ucitelji-nastavnici-profesori itd. Nesto ste zapostavili temuAngry Evo postavljam jedno pitanje: Posto punite municiju sa i bez korpice (koncentratora) Koristite li kratke korpice sa kojima dobijas univerzalan metak pola bez pola sa korpicom????

sheytan
 [xhide]Svako koristi ono shto misli da mu odgovara!

Tj., NEMA univerzalnog metka! Odobravam[/xhide]
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter
 [xhide]Ako si mislio na plasticne cepove bez koncentratora(kao filcani ) samo bez koncentratora ja ne koristim to punim sa koncentratorima i filcanim cepovima u kombinaciji sa gas chek gasnom podloskom za filcane cepove ne otkidam koncentrator na korpicama , a u vezi teme vidimo da nisi informisan sto znaci da je ne pratis metak je napunjen zatvoren i privodimo skolicu kraju ,ostaju samo pitanja zainteresovanih kolega koja mogu postaviti u svako doba i trudicemo se da nadjemo adekvatno resenje za sve punilacke problemcice kolega SHE i moja malenkost!
I ovom prilikom bih da se zahvalim kolegama( malobrojnim na zalost )na konstruktivnoj diskusiji i podrsci kolegi sheytan-u i meni u nastojanjima da sto bolje i lepse prikazemo nase nacine punjenja sacmene lovacke municije iz jednog drugog ugla nego sto se punilo tradicionalno godinama i mislim da smo uspeli uprkos pokusajima ubacivanja" klipova u tockove "nase virtuelne prese za punjenje HVALA! drage kolege[/xhide]

hamerles
 Znam da ste napunili metak pratim temu. Samo izbegavam da vam ubacujem klipove u tockove kako kazes pa ne postavljam pitanjaGrin Salim se... Pitao sam dali koristite kratke korpice sa kojom se dobije nesto izmedju metka sa korpicom i metka bez korpice? pod tim sam mislio kao univerzalan metak.;)

Sniper Hunter
 [xhide]Na koje mislis ????korpice bez korpice ???kratke korpice jer mislis na ono kao kada odseces koncentrator pa ostane samo amortizer?[/xhide]

hamerles

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Na koje mislis ????korpice bez korpice ???kratke korpice jer mislis na ono kao kasa odseces koncentrator pa ostane samo amortizer?[/xhide]
Imam takvu originalnu municiju slikao bih da postavim sliku pa da vidis konkretno na sta mislim ali slike ispadaju lose jer je zelena caura pa se ne vidi. objasnicu ti ovako na sta konkretno mislim. Municija ima korpicu(koncentrator) ali nije dovoljno dugacak i sacma stoji treci deo van korpice. 30% sacme se nalazi izmedju korpice i pertlovanja(zvezde) Pa sam hteo da pitam dali koristite ti i sheytan takve korpice u vasoj izradi???B)

Sniper Hunter
 [xhide]Pa to u korpicu od npr .28g stavis punjenje od 36g mogao si i tako da kazes a ne da ga onako uvijas i motasGrin ja retko jer je to za na krace u principu kod mene je sva sacma u koncentratoru [/xhide]

sheytan
 [xhide]Ja ne koristim. Ili tju staviti normalan chep sa chashicom, ili tju odsetji celu chashicu! iveli[/xhide]

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

sheytan
 [xhide]Inache, bata-Sniper je stariji chovek, pa ne stigne da puzza na blizoo, pa non-stop pravi long-distance dzebanu! Grin

Cvee[/xhide]

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

hamerles
 Pa i ja bih tako u svojoj izradi. samo sam hteo da cujem vase misljenje. To sam video u orginalnoj Belom municiji da su tako sipali sacmu van koncentratora... Verovatno su sa nekom namerom to tako radiliHmmm??? Ili nisu imali druge korpice pa su koristili one krace za laksa punjenjaGrin

Sniper Hunter
 [xhide]

hamerles kaže:
Pa i ja bih tako u svojoj izradi. samo sam hteo da cujem vase misljenje. To sam video u orginalnoj Belom municiji da su tako sipali sacmu van koncentratora... Verovatno su sa nekom namerom to tako radiliHmmm??? Ili nisu imali druge korpice pa su koristili one krace za laksa punjenjaGrin

Pre ce biti ovo drugo da su koristili za manju gramazu ,krace sto ti kazes u nedostatku pravih
Sheeke long range shooter municija to je moj motoROFL
[/xhide]

Podunavac
 Sniper, znači i ti si od onih što sa sačmaricom odstreljuju na 100 i kusur metara. I to sa duplim čokom.ROFL Tvoj patron može da se nazove K120.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 [xhide]Minimum 120GrinROFL volim da divljaci dajem nadu pa je pustam da malo odmakneROFL[/xhide]

Hunter forever
 Hamerles izvini ako sam pogresio kao i Sniper i Munze KOnZa ali mislim da je na proslim stranicama navedeno kada je objasnjavano oko zatvaranja da se sacma moze napuniti i preko korpice,bar sam ja tako procitao. Mozda ti nisi procitao ili ja nisam dobro razumeo,ali citao sam sve redom ne bi li i ja jednog dana poceo da punim kad porastem i postanem lovac.
marka Engleski poenter marka

Sniper Hunter
 [xhide]

Hunter forever kaže:
Hamerles izvini ako sam pogresio kao i Sniper i Munze KOnZa ali mislim da je na proslim stranicama navedeno kada je objasnjavano oko zatvaranja da se sacma moze napuniti i preko korpice,bar sam ja tako procitao. Mozda ti nisi procitao ili ja nisam dobro razumeo,ali citao sam sve redom ne bi li i ja jednog dana poceo da punim kad porastem i postanem lovac.

Da hunter moze , i to sluzi za dobijane sireg posipa ili iz nuzde ako nema odgovarajuca korpica svako puni i prilagodjava svojim ukusima daljinama itd ..sheeke on puca na blizu i ne voli ko sto rece polovicne stvari ili sa korpicom ili bez a ja svo olovo u korpici nista preko ili isto samo filcani cep ako si me razumeo znaci prilagodjavas se kombinujes sta tebi odgovara i tvojoj pusci iveli 3[/xhide]

Hunter forever
 Ipak nisam pogresio setio sam se jedne od proslih lekcija i setio sam se toga da sluzi za siri posip i dobro me pamcenje sluzi. Eto hamerles ako hoces siri posip posto to tebi treba jer lovis po sumama onda malo prepuni iznad korpice radi dobijanja sireg posipa.(mada ja bi radio stavio bez korpice kad bih punio, nego da presipam iznad korpice).
Ako nesto nije u redu molim za ispravku kao i u mojim buducim postovima na ovoj temi jer sam jos mlad i neiskusan pa ne bi zeleo da nekome dam pogresan savet,naravno tu su Sniper i Zemunac da to isprave.

marka Engleski poenter marka

sheytan
 [xhide]

Hunter forever kaže:
Ipak nisam pogresio setio sam se jedne od proslih lekcija i setio sam se toga da sluzi za siri posip i dobro me pamcenje sluzi. Eto hamerles ako hoces siri posip posto to tebi treba jer lovis po sumama onda malo prepuni iznad korpice radi dobijanja sireg posipa.(mada ja bi radio stavio bez korpice kad bih punio, nego da presipam iznad korpice).
Ako nesto nije u redu molim za ispravku kao i u mojim buducim postovima na ovoj temi jer sam jos mlad i neiskusan pa ne bi zeleo da nekome dam pogresan savet,naravno tu su Sniper i Zemunac da to isprave.

Tako se dobije MINIMALNO shiri posip. Za posip je kljuchan CHOK! Nema choka = nema (uskog) posipa! Ima uskog choka = ima uskog posipa! A razlike s chashicama i sl. postoje, ali ipak su chozzi osnova shirenja/sqpljanja... Jaooo[/xhide]

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

vlada lovac

hamerles kaže:

Sniper Hunter kaže:
[xhide]Na koje mislis ????korpice bez korpice ???kratke korpice jer mislis na ono kao kasa odseces koncentrator pa ostane samo amortizer?[/xhide]
Imam takvu originalnu municiju slikao bih da postavim sliku pa da vidis konkretno na sta mislim ali slike ispadaju lose jer je zelena caura pa se ne vidi. objasnicu ti ovako na sta konkretno mislim. Municija ima korpicu(koncentrator) ali nije dovoljno dugacak i sacma stoji treci deo van korpice. 30% sacme se nalazi izmedju korpice i pertlovanja(zvezde) Pa sam hteo da pitam dali koristite ti i sheytan takve korpice u vasoj izradi???B)

Hamerles to sto pominjes Belom nije nikad serijski radio, moguce da su upakovani neki plići koncentratori namenjeni drugoj gramaži, Cheddite radi municiju sa plitkim koncentratorom kod koga je oko 1/3 olova u čašici a ostalo van i tu vrstu zovu Free shot, koristim ga u 1,7 i 1,9mm

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Testiranje, ispitivanje lovačke sačmene municije domaćih i stranih proizvođača MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 251 09.02.2015. 20:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,637,427 posete www.srbijalov.com